Συλλεκτικα ALBUMS

Reaction score
578
Επειδή λοιπόν στην πρώτη έκδοση το τραγούδι γράφεται "I Cry Instead" αντί για το ορθόν "I'll Cry Instead" [περίπτωση missprinting], επειδή είναι σφραγισμένος [Still Sealed- SS] και αυθεντική [Original] κόπια του 1964, κοστίζει τόσο πολύ.
Ο καθένας μπορεί να κρίνει λοιπόν το αν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με τα συλλεκτικά [εκτός αν είναι ο Αμπραμοβιτς]. Εγώ από την πλευρά μου λέω μάλλον όχι σε αυτά τα συλλεκτικά. Λέω όμως ναι στα ακριβά Audiophile Pressings και στα Japanese Pressings λόγω της καλύτερης ηχητικής ποιότητας που προσφέρουν.

Reaction score
6.582
PHANTOM'S DIVINE COMEDY - PART 1 (1974)

Ο JIM MORRISON ζει.
Απλως ακουστε την φωνη αυτου του τυπου.
Νομιζω κανεις δεν ξερει ποιος τραγουδουσε σε αυτον τον δισκο, κανεις δεν ξερει ποιοι μουσικοι συμμετειχαν σε αυτον.
Ενας δισκος πραγματικο φαντασμα.
Ακριβως με αυτον τον "μυθο" κυκλοφορησε τοτε, και αυτος ο μυθος ακολουθει ακομα και σημερα αυτο το μοναδικο album των Phantom's Divine Comedy.
Kαι βεβαια οι συλλεκτες ετρεξαν για να τον αποκτησουν, οχι αδικαιολογητα ομως μιας και μιλαμε για ενα περιφημο album.

Reaction score
999
Επειδή λοιπόν στην πρώτη έκδοση το τραγούδι γράφεται "I Cry Instead" αντί για το ορθόν "I'll Cry Instead" [περίπτωση missprinting], επειδή είναι σφραγισμένος [Still Sealed- SS] και αυθεντική [Original] κόπια του 1964, κοστίζει τόσο πολύ.
Ο καθένας μπορεί να κρίνει λοιπόν το αν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με τα συλλεκτικά [εκτός αν είναι ο Αμπραμοβιτς]. Εγώ από την πλευρά μου λέω μάλλον όχι σε αυτά τα συλλεκτικά. Λέω όμως ναι στα ακριβά Audiophile Pressings και στα Japanese Pressings λόγω της καλύτερης ηχητικής ποιότητας που προσφέρουν.
Αυτο που λες οσον αφορα.τις ιαπωνικές επανεκδόσεις οτι ειναι ανωτερες των ορίτζιναλ, εχω πολλες αμφιβολιες καθώς εχω πραγματοποιήσει πολλες συγκρισεις τουλάχιστον στο συστημα μου. Παραδειγματα πχ : king crimson in the court, floyd meddle, hawkwind the warrior in the edge of time. το ιαπωνικο ακουστηκε κλινικο και εχανε την αυρα του εγγλεζικου. Ασφαλως ήταν τυφλό το τεστ και με παρεα.

Ωστόσο, ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν και αντιπαραδειγματα. Οποτε θα ηταν λαθος να ισχυριστούμε οτι υπαρχει ο κανονας που υπαγορευει οτι οι ιαπωνικες κοπες υπερισχύουν των ορίτζιναλ.
Απλα.καθε φορα οσο επιτρεπουν τα οικονομικα του καθενος κανει τις επιλογές του.

Reaction score
6.582
LAGHONIA - ETCETERA (1971)

ΠΕΡΟΥ 1971.
Φανταστειτε ενα συγκροτημα απο τη Λιμα του Περου να εχει αναστατωσει τους συλλεκτες ολου του κοσμου (και οχι μονο), με αυτο το album.
Φανταστειτε ενα συγκροτημα απο τη Λιμα του Περου να κυκλοφορει ενα απο τα πιο αριστουργηματικα psycho-progressive-pop-rock- album, που κυκλοφορησαν ποτε.

Δυο χρονια πριν ειχαν κυκλοφορησει και το album Glue (1969), αλλα σιγουρα δεν ηταν το μεγαλο διαμαντι σαν αυτο το album το Etcetera που ηταν και το τελευταιο τους album.
Μετα απο αυτο το album μετονομαζονται σε WE ALL TOGHETHER και κυκλοφορουν και με αυτο το ονομα πολυ ενδιαφροντα πραγματα.

Last edited:

Reaction score
4.188
. Εγώ από την πλευρά μου λέω μάλλον όχι σε αυτά τα συλλεκτικά. Λέω όμως ναι στα ακριβά Audiophile Pressings και στα Japanese Pressings λόγω της καλύτερης ηχητικής ποιότητας που προσφέρουν.
Ωχ! Λέτε ν' αρχίσω να σπρώχνω κάτι Γιαπωνέζικα που έχω;
Lennon -Mind Games
Dylan -Blood on the tracks
Queen II
Stylistics
Slade -In Flame
Status Quo -On The Level
Jackson 5 - Dancing Machine
Stevie Wonder - Twin Deluxe

Εχω και Τhree Dog Night από...Νεα Ζηλανδία.
Τα υπόλοιπα Αμερικάνικα εκείνης της εποχής (αρχές 70)

Πάντως ρε παιδιά,,,ψιλομύθος αυτό με το χοντρό βινύλιο.
Είχα τον δίσκο των Barrabas - Wild Safari αμερικάνικο (μου τον έφαγε ένας φίλος), πολύ λεπτό βινύλιο, αλλά είχε τρομερή ποιότητα ήχου. Εως πρωτοφανή

Reaction score
6.582
LAGHONIA - ETCETERA (1971)

ΠΕΡΟΥ 1971.
Φανταστειτε ενα συγκροτημα απο τη Λιμα του Περου να εχει αναστατωσει τους συλλεκτες ολου του κοσμου (και οχι μονο), με αυτο το album.
Φανταστειτε ενα συγκροτημα απο τη Λιμα του Περου να κυκλοφορει ενα απο τα πιο αριστουργηματικα psycho-progressive-pop-rock- album, που κυκλοφορησαν ποτε.

Δυο χρονια πριν ειχαν κυκλοφορησει και το album Glue (1969), αλλα σιγουρα δεν ηταν το μεγαλο διαμαντι σαν αυτο το album το Etcetera που ηταν και το τελευταιο τους album.
Μετα απο αυτο το album μετονομαζονται σε WE ALL TOGHETHER και κυκλοφορουν και με αυτο το ονομα πολυ ενδιαφροντα πραγματα.

WE ALL TOGETHER - WE ALL TOGETHER (1972)

Aυτο ειναι το αλλο συλλεκτικο "κομματι" των Περουβιανων "Laghonia" που μετονομαστηκαν σε We All Together, και με αυτο το ονομα κυκλοφορησαν αλλα δυο album τοτε στις αρχες των 70'ς.
Εδω το πρωτο απο τα δυο αυτα album τους, που κυκλοφορησαν με αυτο το ονομα.

(Αν βαριεστε να ακουσετε ολο το album, απλως ακουστε το πρωτο, το τριτο, και τεταρτο κομματι).

Last edited:

Reaction score
6.582
TROYA - POINT OF ERUPTION (1976)

Μοναδικο album για τους Γερμανους TROYA.
Με τον κλασσικο progressive Kraut Rock ηχο, αλλα λιγο πιο "σκοτεινο" (απο τα στουντιακα Kraut Rock), μιας και το album το ηχογραφησαν τα ιδια τα μελη του συγκροτηματος (home made), και τον κυκλοφορησαν σε μολις 200 κοπιες τοτε.
Η τιμη του σημερα γυρω στα 1000 ευρω.

Last edited:

Reaction score
1.013
Ωχ! Λέτε ν' αρχίσω να σπρώχνω κάτι Γιαπωνέζικα που έχω;
Lennon -Mind Games
Dylan -Blood on the tracks
Queen II
Stylistics
Slade -In Flame
Status Quo -On The Level
Jackson 5 - Dancing Machine
Stevie Wonder - Twin Deluxe

Εχω και Τhree Dog Night από...Νεα Ζηλανδία.
Τα υπόλοιπα Αμερικάνικα εκείνης της εποχής (αρχές 70)

Πάντως ρε παιδιά,,,ψιλομύθος αυτό με το χοντρό βινύλιο.
Είχα τον δίσκο των Barrabas - Wild Safari αμερικάνικο (μου τον έφαγε ένας φίλος), πολύ λεπτό βινύλιο, αλλά είχε τρομερή ποιότητα ήχου. Εως πρωτοφανή
http://www.recordpressing.com/2010/03/top-ten-vinyl-record-myths-2/

Reaction score
4.188
Πολύ καλό το άρθρο που έβαλες και εξηγεί πολλά.
Προφανώς η διαπίστωσή μου περί μύθου του "χοντρού" βινυλίου, αφορά το 1ο κεφάλαιο του άρθρου.
Πάντως και αυτά που αναφέρει στο παχύ βινύλιο περί λιγότερης φθοράς, μεγαλύτερης διάρκειας, μάλλον σχετικά είναι. Αν προσέχεις τον δίσκο (με μιά πανάλαφρη Stanton 881s ;) ), δεν παθαίνει τπτ. Αν όχι και παχύς να είναι φθείρεται.
Πολύ χρήσιμες και οι απορρίψεις των 9 άλλων μύθων.
Ευχαριστώ :)

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
PHANTOM'S DIVINE COMEDY - PART 1 (1974)

Ο JIM MORRISON ζει.
Απλως ακουστε την φωνη αυτου του τυπου.
Νομιζω κανεις δεν ξερει ποιος τραγουδουσε σε αυτον τον δισκο, κανεις δεν ξερει ποιοι μουσικοι συμμετειχαν σε αυτον.
Ενας δισκος πραγματικο φαντασμα.
Ακριβως με αυτον τον "μυθο" κυκλοφορησε τοτε, και αυτος ο μυθος ακολουθει ακομα και σημερα αυτο το μοναδικο album των Phantom's Divine Comedy.
Kαι βεβαια οι συλλεκτες ετρεξαν για να τον αποκτησουν, οχι αδικαιολογητα ομως μιας και μιλαμε για ενα περιφημο album.

Αυτή είναι η πραγματικη συνθεση της μπαντας, παρ'οτι για πολλα χρονια οι περισοτεροι τους ειχαν συνδεσει με αλλα μελη, που λανθασμένα αναφερονταν σε καποιες cd εκδοσεις του εν λογω LP.

ΛΑΘΟΣ

Tom Carson-vocals,
Denis Craner-bass
Gary Meisner - guitar
Mike DeMartino-keyboard
John Badanjeck-drums

ΣΩΣΤΗ

Arthur Pendragon Vocals, Lead Guitar, Piano and writer of all the songs.
James Rolland Drums.
Harold Breadly Bass.
Russ Klatt Keyboard.

Reaction score
1.013
Πολύ καλό το άρθρο που έβαλες και εξηγεί πολλά.
Προφανώς η διαπίστωσή μου περί μύθου του "χοντρού" βινυλίου, αφορά το 1ο κεφάλαιο του άρθρου.
Πάντως και αυτά που αναφέρει στο παχύ βινύλιο περί λιγότερης φθοράς, μεγαλύτερης διάρκειας, μάλλον σχετικά είναι. Αν προσέχεις τον δίσκο (με μιά πανάλαφρη Stanton 881s ;) ), δεν παθαίνει τπτ. Αν όχι και παχύς να είναι φθείρεται.
Πολύ χρήσιμες και οι απορρίψεις των 9 άλλων μύθων.
Ευχαριστώ :)
Μα οπως ειπες και διαπιστωσες και εσυ δεν παιζει κανενα ρολο το παχος προς την ποιοτητα,και εγω ειχα παθει πλακα οταν ειχα παραγγειλει ενα δισκο Dean Martin..τον βγαζω απο μεσα και ηταν τσιγαροχαρτο,μολις τον ακουσα μου πεσανε τα σαγονια,νομιζω του 60' ηταν αν θυμαμαι καλα.οποτε την αληθεια μονο τα αυτια μας την λενε!:)

Reaction score
4.188
Μα οπως ειπες και διαπιστωσες και εσυ δεν παιζει κανενα ρολο το παχος προς την ποιοτητα,και εγω ειχα παθει πλακα οταν ειχα παραγγειλει ενα δισκο Dean Martin..τον βγαζω απο μεσα και ηταν τσιγαροχαρτο,μολις τον ακουσα μου πεσανε τα σαγονια,νομιζω του 60' ηταν αν θυμαμαι καλα.οποτε την αληθεια μονο τα αυτια μας την λενε!:)
Ακριβώς έτσι! Τσιγαρόχαρτο.
Τον έχεις ακόμα; Γιά να καταρρίψουμε και τον μύθο ότι δεν κρατάνε χρονικά ;)

Reaction score
6.582
Αυτή είναι η πραγματικη συνθεση της μπαντας, παρ'οτι για πολλα χρονια οι περισοτεροι τους ειχαν συνδεσει με αλλα μελη, που λανθασμένα αναφερονταν σε καποιες cd εκδοσεις.

Arthur Pendragon Vocals, Lead Guitar, Piano and writer of all the songs.
James Rolland Drums.
Harold Breadly Bass.
Russ Klatt Keyboard.
Θενξ cosmarpan.

Reaction score
6.582
PATERNOSTER - PATERNOSTER (1972)

Αυστρια 1972 και οι PATERNOSTER κυκλοφορουν το μοναδικο τους (progressive-kraut rork) album.
Aπο τα πιο σπανια και συλλεκτικα του ειδους.
Tωρα τι να κανω εγω?
Να μην πω οτι ειναι απο τα πολυ πολυ πολυ αγαπημενα μου album?

Reaction score
6.582
PATERNOSTER - PATERNOSTER (1972)

Αυστρια 1972 και οι PATERNOSTER κυκλοφορουν το μοναδικο τους (progressive-kraut rork) album.
Aπο τα πιο σπανια και συλλεκτικα του ειδους.

Ξεχασαμε να πουμε οτι η τιμη γι'αυτο το album (το αυθεντικο εννοειται), ειναι γυρω στα 6.000 ευρω.
...και επειδη μετα το ευρω χασαμε και λιγο την αισθηση του μεγεθους του χρηματος, να μιλησουμε και λιγο παλαιοημερολογιτικα, και να πουμε οτι η τιμη αυτου του δισκου θα ηταν 2.000.000 δραχμες.
Αφιερωστε λοιπον λιγο απο τον χρονο σας για να ακουστε (εστω και απο το youtube), εναν δισκο αξιας 2.000.000 δραχμων.

Reaction score
6.582
ΕΕLA CRAIG - EELA CRAIG (1971)

Eνα ακομα "συλλεκτικο κομματι" απο την Αυστρια.
Ηταν 1971 οταν οι Αυστριακοι EELA CRAIG κυκλοφορουν αυτο τον δισκο σε μολις 1500 κοπιες.
Και εδω εχουμε τον κλασσικο proggressive-kraut rock ηχο και παρολο που το συγκροτημα συνεχισε την δισκογραφικη του πορεια μεχρι και την δεκαετια του 80, δεν καταφερε να επαναλαβει την μουσικη και συλλεκτικη αξια αυτου του album.

(single 1974)

Reaction score
6.582
FAPARDOKLY - FAPARDOKLY (1967) USA

Ενα απο τα πιο σπανια και συλλεκτικα album που υπαρχουν.
Κυκλοφορησε τοτε, μολις σε 300 κοπιες.
To μοναδικο (psycho-pop) album των FAPARDOKLY (το ονομα τους Fapardokly ηταν απο αρχικα των ονοματων των μελων του συγκροτηματος).
Η μεγαλη μορφη του group ηταν o Merrell Fankhauser, γνωστος και απο την συμμετοχη του και σε αλλα συγκροτηματα πριν και μετα τους Fapardokly, αλλα ουσιαστηκα αυτος ηταν ο συνθετης του πασιγνωστου WIPEOUT, που εκαναν μεγαλη επιτυχια οι Surfaris το 1963 (του το εκλεψαν).

Reaction score
6.582
KALEIDOSCOPE - KALEIDOSCOPE (1969) MEXICO

Συγκροτηματα με το ονομα Kaleidoscope στην δεκαετια του 60 υπηρχαν σε πολλα κρατη του κοσμου.
Κανενα ομως δεν ηταν σαν τους "Μεξικανους" (garage-psycho) Kaleidoscope.
Στην παγματικοτητα ομως τα μελη του συγκροτηματος δεν ηταν απο το Μεξικο, ο δισκος δεν ηχογραφηθηκε το 1969 αλλα το 1967, και δεν ηχογραφηθηκε εν τελη και στο Μεξικο.
Ολα αυτα ομως ειναι μια αλλη ιστορια.
Ολη αυτη η "ιστορια" ομως πισω απο τον δισκο αυτον, μαζι με την μουσικη του αξια, και το οτι κυκλοφορησε μονο σε 200 κοπιες τοτε, κανουν τον δισκο εναν απο τους πιο συλλεκτικους και "ακριβους" δισκους που κυκλοφορησαν ποτε.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.858
Αυτο το κατι παραπανω η το κατι διαφορετικο (και οχι το συνηθισμενο και το συμβατικο, που μπορει να το εχει ο καθε ενας), αυτο ψαχνουν οι συλλεκτες.
Θεωρώ πως αξίζει να τεθούν κάποια απόλυτα μέτρα σύγκρισης ως προς τη συλλεκτικότητα.
Και πάμε στο πρώτο:

The Sounds of Earth-Various Artists

Καλλιτέχνες γνωστοί και άγνωστοι.Περιεχόμενο δημοφιλή μουσικά κομμάτια,χαιρετισμοί σε 55 γλώσσες καθώς και διάφοροι χαρακτηριστικοί γήινοι ήχοι.

Δίσκος 12ιντσος κυριολεκτικώς χρυσός,16 2/3 στροφών,με τη μία πλευρά αυλακωμένη,αλουμινένιο εξώφυλλο,κεφαλή ανάγνωσης ενώ η άλλη πλευρά έχει χαραγμένες οδηγίες χρήσης κι εύρεσης του πλανήτη προέλευσης,για οιαδήποτε αδαή...εξωγήινη οντότητα.

Έχει εκδοθεί σε 11 μονάχα αντίτυπα.Οι δύο-ξεχωριστές- κόπιες επιβαίνουν αντίστοιχα στα διαστημόπλοια Voyager 1 & 2.H απόκτησή τους είναι κομματάκι δύσκολη-τουλάχιστον από κατοίκους του παρόντος ηλιακού συστήματος- αφού βρίσκονται σε ολοένα αυξανόμενη απόσταση δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη...

Από τις υπόλοιπες 9-ανεπαίσθητα διαφοροποιημένες ως προς την αλληλουχία κομματιών- κόπιες,η μία αποτελεί μουσειακό έκθεμα,ενώ οι άλλες οκτώ ανήκουν στον τομέα Αρχείων του Εργαστηρίου Αεριώθησης-Ομοσπονδιακού Οργανισμού που υπάγεται στη NASA και εδρεύει στην πολιτεία της California.Η άμεση επαφή με αυτά απαιτεί υψηλό επίπεδο πρόσβασης σε απόρρητα έγγραφα.

Εάν αποκλειστεί σύσταση σκουληκότρυπας με διαστρικό βεληνεκές,η ανεύρεση κάποιας από τις φημισμένες δύο κόπιες-εάν κι εφόσον συνέβαινε κάτι τέτοιο- αναμένεται αρκετές χιλιάδες έτη μετά τη δική μας εποχή...

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.722
Members
38.231
Νεότερο μέλος
doageorge