Εσείς με τι ψηφιοποιείτε τους δίσκους σας ?

Reaction score
1.246
Μέσα στις γιορτές ανέβαινα την Λ.Πεντέλης και μια χαριτωμένη κοπέλα μου έδωσε αυτό....

1.JPG

Εσείς τι χρησιμοποιείτε για να ψηφιοποιήσετε τα βινύλιά σας ??
Εγώ ένα φτωχό μικάπαδιό με μια παλιοόρθφον μπρονζέ και ένα φόνο καθαροαούντιο
Αυτά στην φωτογραφία θα κάνουν καλύτερη δουλειά ?

(το νήμα ανοίχτηκε για να σχολιάσουμε την χρήση των μηχανημάτων στην φωτό για ψηφιοποίηση δίσκων... )
Δικό σας.

D

deleted user 10898

Guest
καποια θα κανουν.
ο βραχιονας και η κεφαλη θα εισαγουν μικροτερη παραμορφωση απο τα δικα σου, και η καρτα ηχου μετα απο αυτα θα κανει την διαφορα....
ξερεις τι καρτα εχει?
τα ηχεια κλπ δεν παιζουν ρολο...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.099
καποια θα κανουν.
ο βραχιονας και η κεφαλη θα εισαγουν μικροτερη παραμορφωση απο τα δικα σου, και η καρτα ηχου μετα απο αυτα θα κανει την διαφορα....
ξερεις τι καρτα εχει?
τα ηχεια κλπ δεν παιζουν ρολο...
Καλά, εγώ φταίω που είμαι οισωπειδοτηκοσ και δεν ξέρω τί λέω...

D

deleted user 10898

Guest
:roflmao:
δηλαδης αυτος ο κουζμας ο παραλληλος δεν εισαγει μικροτερη παραμορφωση απο τον s του μκιι?
ή θες να μας πεις κυριε κογια οτι η adc μετατροπη τα ησωπεδονοι ολα αυτα?
μηπως κατακερματιζει και το ΑΓΝΟ σημα σε κομματακια?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Χμ....ισως ο ψηφιοΠΟΙΗΤΗΣ θελησει να μας πει ο ιδιος (καπου εδω γυρω κυκλοφορει;))

Reaction score
2.248
1. Εσείς τι χρησιμοποιείτε για να ψηφιοποιήσετε τα βινύλιά σας ??
2. Εγώ ένα φτωχό μικάπαδιό με μια παλιοόρθφον μπρονζέ και ένα φόνο καθαροαούντιο
3. Αυτά στην φωτογραφία θα κάνουν καλύτερη δουλειά ?

(το νήμα ανοίχτηκε για να σχολιάσουμε την χρήση των μηχανημάτων στην φωτό για ψηφιοποίηση δίσκων... )
Δικό σας.
1. Μία NIKON 3100D
2. Θες digital camera. Αυτά που λες δεν ψηφιοποιούν. Κάνουν αναπαραγωγή
3. Πρέπει να κάνουν για να λένε ότι δεν θα καταλάβεις διαφορά από το βινύλιο σε CD ή DVD.
Όταν θα βάζεις το βινύλιο στο σπίτι σου δεν θα καταλαβαίνεις διαφορά

D

deleted user 10898

Guest
Λέει δεν ξεχωρίζεις το βινυλιο απο ψηφιοποιημένο βινυλιο σε 24/192....
Δεν νομιζω Γιωργο (όταν ο adc είναι επαρκης) να μπορεις να το διακρίνεις...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.758
Μέσα στις γιορτές ανέβαινα την Λ.Πεντέλης και μια χαριτωμένη κοπέλα μου έδωσε αυτό....
View attachment 43109
Δικό σας.
Προφανώς πρόκειται για το οικείον παράρτημα της Χρυσής...Ακουστικής.

Υποτίθεται ότι η διαφημιζόμενη επεξεργασία θα έχει ενσωματώσει και φίλτρα αποκοπής παραμορφώσεων σχετιζομένων προς το βινυλιακό μέσο (θόρυβοι επιφανείας,στρεβλώσεις, κ.ο.κ.)

Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε τον τύπο λογισμικού μετατροπής,καθώς και το ποσοστό εις το οποιο η περιστροφή του συγκεκριμένου πλατώ αποκλίνει από το ιδανικό των 33 1/3 στροφών,ως εισάγουσα πολλαπλάσιο jitter σε σύγκριση με τους αναλογικοψηφιακούς μετατροπείς.

Η ολοκληρωμένη εμφάνιση του συστήματος αποσκοπεί στο να εντυπώσει το ultra-χαϊενδικόν της παρεχόμενης υπηρεσίας.:p

Η απόδοση ενισχυτικών-ηχείων συνδυασμένη με την ακουστική συμπεριφορά στο χώρο ψηφιοποίησης,θα υπεισέλθει εάν κι εφόσον επιτελεσθεί εκείνη ενόσω το όλον σύστημα θα έπαιζε εντός του αυτού χώρου,ευρισκόμενη σε συνάρτηση με τη στάθμη αναπαραγωγής.

Μία απλή και ολιγοέξοδη μέθοδος θα ήταν να παραδώσει ο ενδιαφερόμενος μερικά αγαπημένα βινύλια προς μετατροπή και να συγκρίνει ακολούθως στο δικό του χώρο ακρόασης τα προκύπτοντα ηχητικά αρχεία με τα αντίστοιχα που θα έχει παραγάγει με ίδια μέσα...
Γιατί να τα ψηφιοποιήσουμε?:whistling:
Ακριβώς.Όποιος έχει χιλιάδες βινύλια,αξίζει να προμηθευτεί βινυλιακό περιστροφέα-και ας κάνει ψηφιακά μόνο τη...RIAA (για να...ξεθυμάνει;))
Τέλος ιστορίας (End of Story).

gonis

Luger
Reaction score
12.209
ΑΦΜ εχει:
Αποδειξη κοβει;
ΦΠΑ αποδιδει;
κλπ.......
Επισης μου ακουγεται γελοια η προωθητικη ενεργεια εφοσον ειναι οπως την περιγραφει ο Dimpas.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.465
γιατί κάποιος δίσκος να κοστίζει περισσότερο από άλλον; μήπως η διαφορά είναι μεταξύ 45 και 33.3 στροφών;

Reaction score
30.455
ΑΦΜ εχει:
Αποδειξη κοβει;
ΦΠΑ αποδιδει;
κλπ.......
Επισης μου ακουγεται γελοια η προωθητικη ενεργεια εφοσον ειναι οπως την περιγραφει ο Dimpas.
Έχει γίνει και με αγγελία στο σάιτ ,με αφορμή πώληση ηχείων..για ξεκάρφωμα!

D

deleted user 10898

Guest
γιατί κάποιος δίσκος να κοστίζει περισσότερο από άλλον; μήπως η διαφορά είναι μεταξύ 45 και 33.3 στροφών;
Μηπως αν πας πολλούς κάνει καλύτερη τιμη;

Reaction score
2.248
Λέει δεν ξεχωρίζεις το βινυλιο απο ψηφιοποιημένο βινυλιο σε 24/192....
Δεν νομιζω Γιωργο (όταν ο adc είναι επαρκης) να μπορεις να το διακρίνεις...
Αυτό που λες θέλει να πει φυσικά. (Έχασες το χιουμορ βρε?) Δεν είναι δυνατόν να θέλει να πει ότι η αναπαραγωγή του βινυλίου στο σπίτι του Dimpa (με το ΜΚΙI / ortofon / clearaudio δεν θα ξεχωρίζει από το ψηφιακό αρχείο ;)

Χμμμμ ίσως....... :p

@Dimpas
Έχω κάνει ψηφιακά αρχεία με την ASUS Εssence STX και μάλλον αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά του αναλογικού μου αναπαραγωγεά.

Ενδιαφέρον είναι αυτό που λέει ο @Bhutia (περί riaa) που το έχει κάνει πράξη ο @vet

Reaction score
2.248
Μάλλον μεταξύ resolutions σε συνδυασμό με τα αποθηκευτικά μέσα.

Προσωπικά ψάχνω να βρω τα equipments των 300.000 ευρώ για την μετατροπή.... @vet καμιά ιδέα? :O_o:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.367
Members
38.305
Νεότερο μέλος
Andreassat