Τι είδαμε, τι θα δούμε

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.753
Vice (II) (2015)

viceposterexclusive.jpg

Θέλεις να γυρίσεις scifi ταινία και δεν έχεις λεφτά. Ταυτόχρονα επιθυμείς τη συμμετοχή ενός κράχτη, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Bruce Willis, και του δίνεις το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που διαθέτεις. Ποια συμβουλή σου δίνουμε; Δεν γράφεις ένα βιβλίο καλύτερα...

2/10

melina

Cargo 200
Reaction score
42.878
Τεχνικά η ταινία δεν είναι τέλεια, δεν είναι για 10 δηλαδή, όπως έγραψα ο σκηνοθέτης την ταλαιπωρεί και αδικεί την ιστορία κυρίως με τα ανεπιτυχή μπρος-πίσω στο χρόνο. Θα μπορούσε να ήταν πιο σφιχτή η ροή και να σε κρατάει στην τσίτα σε όλη τη διάρκεια της, νομίζω ότι απέτυχε να δώσει την πίεση που νοιώθουν τέτοιες ομάδες και να αναδείξει τη λύτρωση της ώρας του bloody eureka moment. Την ερμηνεία του David τη βρήκα υπερβολικά επιτηδευμένη, της καλής μου Keira (Alex μην πεις τίποτα :p) απλά καλή ενώ εξαιρετική νομίζω ήταν του πιτσιρικά που έπαιζε τον μαθητή Alan.
Το δικό μου 10 είναι για το θέμα της, τη συμβολή στην ιστορία και για το μήνυμα αλήθειας που εκπέμπει, όπως αντίστοιχα ήταν και το 10αρι για το wiplash.

Reaction score
87
Τεχνικά η ταινία δεν είναι τέλεια, δεν είναι για 10 δηλαδή, όπως έγραψα ο σκηνοθέτης την ταλαιπωρεί και αδικεί την ιστορία κυρίως με τα ανεπιτυχή μπρος-πίσω στο χρόνο. Θα μπορούσε να ήταν πιο σφιχτή η ροή και να σε κρατάει στην τσίτα σε όλη τη διάρκεια της, νομίζω ότι απέτυχε να δώσει την πίεση που νοιώθουν τέτοιες ομάδες και να αναδείξει τη λύτρωση της ώρας του bloody eureka moment. Την ερμηνεία του David τη βρήκα υπερβολικά επιτηδευμένη, της καλής μου Keira (Alex μην πεις τίποτα :p) απλά καλή ενώ εξαιρετική νομίζω ήταν του πιτσιρικά που έπαιζε τον μαθητή Alan.
Το δικό μου 10 είναι για το θέμα της, τη συμβολή στην ιστορία και για το μήνυμα αλήθειας που εκπέμπει, όπως αντίστοιχα ήταν και το 10αρι για το wiplash.
Άρa 10 στον Turing, 5 στην ταινία, συμφωνούμε...και το 5 λόγω Keira δηλαδή...και εδώ συμφωνούμε!

melina

Cargo 200
Reaction score
42.878
Άρa 10 στον Turing, 5 στην ταινία, συμφωνούμε...και το 5 λόγω Keira δηλαδή...και εδώ συμφωνούμε!
εμείς και να διαφωνήσουμε θα... συμφωνήσουμε στο τέλος :laugh::laugh: άσε που δεν σου χαλάω χατίρι εν όψει "της αυριανής ταινίας", δεν είναι και λίγο να παίζουν οι κομπάρσοι με τους πρωταγωνιστές; :p

Reaction score
87
εμείς και να διαφωνήσουμε θα... συμφωνήσουμε στο τέλος :laugh::laugh: άσε που δεν σου χαλάω χατίρι εν όψει "της αυριανής ταινίας", δεν είναι και λίγο να παίζουν οι κομπάρσοι με τους πρωταγωνιστές; :p
Τα "προσεχώς" και τα trailer είναι για διαφημιστικούς σκοπούς και δύναται να παραπλανήσουν τον θεατή. Ειδικά τον μη ψυλλιασμένο! Πας για ρομαντική κομεντί και σου βγαίνει ντοκυμαντέρ με τίγρη!:drinks:

Reaction score
52
http://www.rottentomatoes.com/m/das_finstere_tal/, The dark valley, γερμανική παραγωγή, πολύ καλή ταινία, στα πλαίσια της μεγάλης παράδοσης που έχουν οι γερμανοί (πχ. λευκή κορδέλα) να αναφέρονται σε μικρές κοινότητες με ένοχα μυστικά, υπολανθάνοντα μίση και πάθη και βία έτοιμη να ξεσπάσει. Οι άνθρωποι έχουν φτιάξει σχολή κάνοντας ταινίες που εξιστορούν τα χαρακτηριστικά της φυλής τους, δηλαδή την διαστροφή του χαρακτήρα τους σε συνδυασμό με την ανάγκη να υπερισχύουν με κάθε μέσο έναντι των άλλων. Είναι πάντως εκτός από καλή και πολύ επίκαιρη ταινία. Θα μπορούσε να τιτλοφορείται "η αλληλεγγύη των γερμανών", καθώς αυτή ακριβώς ειναι η σεναριακή ιδέα στην οποία στηρίζεται όλη η ταινία. Ο χωρικός (ηγεμόνας) της κοιλάδας, ο Μπρένερ, έδειξε όντως την αλληλεγγύη του προς τους πεινασμένους και κακόμοιρους φτωχούληδες που ζήτησαν καταφύγιο στην σκοτεινή κοιλάδα, πλην όμως η αλληλεγγύη των γερμανών δεν δίνεται τσάμπα, έχει πάντα κάποιο αντίτιμο, "δίνεται με αντάλαγμα", που στην περίπτωση της ταινίας συνίστατο στο να πηδάνε τις γυναίκες των φτωχούληδων ο Μπρένερ και οι γιοί του (με κανόνες βέβαια και θεσμοθετημένα όχι ανεξέλεγκτα, δηλαδή μόνο την πρώτη νύχτα του γάμου τους). Να σημειωθεί δε ότι οι γερμανοί δείχνουν τέτοια αλληλεγγύη προς τους ομοεθνείς τους, στους ξένους (πχ. στους Έλληνες) τα ανταλάγματα που ζητάνε είναι συνήθως ακόμη πιο σκληρά. Όντως πολύ επίκαιρη ταινία.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.753
Απόσπασμα από άλλη επίκαιρη ταινία.
Εννοείται ότι κάνουμε και πειράγματα στο thread αυτό. Μην το κάνουμε σαν τα πολιτικά και αρχίσουν οι παρεξηγήσεις.

Υ.Γ. Εγώ πάντως είμαι με όποιον έχει τα λεφτά. :D:p

Reaction score
52
Μα και εγώ για να σας πειράξω λίγο έβαλα το "οι γερμανοί είναι φίλοι μας", μην παρεξηγιέστε, δεν σας είπα και "Σταρένιους".:)

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.196
The Imitation Game - Το Παιχνίδι της Μίμησης 8 /10
Αν καποιος εχει διαβασει-ξερει για τον Alan Turing +/- 7
Αν βλεπει πρωτη φορα την ιστορια +/-9

Reaction score
16.063
Left Behind 2014 (ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ)

Θαυμαστε την εικονα και μεινετε σ αυτή.

Ειδα την αρχη ...και το τελος,κι επειτα εψαξα να βρω τυχον ομοφρονουντες...

Ισως όμως να θελετε να εχετε δει στη ζωη σας μια ταινια με 4 υποψηφιότητες:

(Δεν μπορω δυστυχως να βαλω σποιλερ)

Worst Picture
Worst Actor
Worst Screenplay

Reaction score
16.063
HER 5,5

"I signed into a 6 year dormant IMDb account just to write this review... I just want my 2 hours back":)

Θα μου μεινει στο νου,η σεξυ πραγματικα φωνη της Σκαρλετ / Σαμανθα και τα ψηλοκαβαλα παντελόνια του Χοακιν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106