- Reaction score
- 1.720
Πετραν αυτο ειναι ενα παραδειγμα κατα ποσο μπορει να πεσει εξω καποιος διαβαζοντας τις τυπικες προδιαγραφες , αλλα και ποσο διαφορετικα μπορει να ακουγεται κατι .Ρε συ Τάκη, εσύ δε ρώτησες για ενισχυτές;
Πετραν αυτο ειναι ενα παραδειγμα κατα ποσο μπορει να πεσει εξω καποιος διαβαζοντας τις τυπικες προδιαγραφες , αλλα και ποσο διαφορετικα μπορει να ακουγεται κατι .Ρε συ Τάκη, εσύ δε ρώτησες για ενισχυτές;
E NAI ! αυτο το φιλτρο φταιει , αλλα εφοσον μιλαμε για ενισχυτες πρεπει να τα λεμε ολα και οχι αυτα που μας βολευουν μονο ! .Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια, το χαμηλοπερατό φίλτρο στην έξοδο των class D ενισχυτών είναι απαραίτητο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Class-D_amplifier
http://www.analog.com/library/analogDialogue/archives/40-06/class_d.pdf
Χαριτολογωντας , μαλλον διαβαζει τωρα ! .Yiannis B στον πίνακα αγόρι μου....τι μάθημα έχουμε σήμερα?
Είσαι μεγάλος!Εγω πιστευω οτι το παρον θρεντ θα πρεπει να διαγραφει.
Διόρθωση:Πιστευω δεν θα με παρεξηγησει ο Γιωργος που απαντω (οχι βεβαια εκ μερους του,μπορει μαλιστα και να διαφωνει με αυτο που θα πω)
Οπως εχει εξελιχθει η συζητηση,και απο την στιγμη που εχει λεχθει ουτε λιγο ουτε πολυ οτι αν σε καποιον δεν αρεσει το ηχειο αυτο,τοτε πασχει απο σοβαρη κουφαμαρα, τι περιμενεις να πουν οι συνομιλητες εδω?
Τα μηχανηματα μας δεν ασχολουνται μαζι μαςαν εκαναν ανάλογη κουβέντα τα μηχανήματα μας, θα τρώγαμε πολυ κράξιμο..όλους κωφούς θα μας εβγαζαν...
Η απαντηση μου καμια σχεση δεν ειχε για το τι αρεσει σε σενα,σε μενα η τον καθενα.Διόρθωση:
Το ηχείο αυτό λογικό είναι να μην "αρέσει" στην πλειοψηφία.
Το ξεκαθάρισα αυτό. Δείτε τι έγραψα.
Το τι "αρέσει", εμένα δεν με νοιάζει. Χρόνια τώρα..
Επίσης, χρόνια τώρα, επιμένω να λέω ο καθένας να κάνει (και να αγοράζει) ότι του αρέσει! Και γω μαζί του
Σεβαστή ή άποψή σου φίλε Γιώργο, σεβαστή και πλήρως αποδεκτή. Και σε γενικές γραμμές, αναμενόμενη.Αλλα......οχι με το εν λογω ηχειο γιατι δεν μ αρεσει ΤΕΛΟΣ!
μαλλον δεν συχναζεις στα κατάλληλα μερη...Η αληθεια ειναι οτι περιμενα καποιον να με μαθει να ακουω φιλε vet, μονο κανε μου καλη τιμη στα ιδιαιτερα γιατι η "κροισοι" καλα κρατει.Αλλα......οχι με το εν λογω ηχειο γιατι δεν μ αρεσει ΤΕΛΟΣ!
Συμφωνώ απόλυτα με σένα!ολοι πιστευω εχουμε ακουσει μια κιθαρα να παιζει..ενα βιολι η ενα πιανο...
στο δρομο, στην αμμο με παρεα και φωτια...
ασε που δε μπορω να αναλογιστω ενα μουσικοφιλο, και δη της τζας και κλασικης κλπ, που υπαρχουν τα ακουστικα οργανα που αναφερα, να μην εχει παει ποτε ,εστω για κριτική ακροαση σε ενα τζαζ κλαμπακι, μια λυρικη σκηνη, μεγαρο, κλπ...
το σωστο ειναι σωστο..και τονικα και ρυθμικα, φασματικα κλπ...
πολλες ειναι οι φορες που καταλαβαινουμε ποιο ειναι το σωστο, αλλα δεν το προτιμουμε για ακουσμα στο σπιτι χαλαρα και πολύωρα...
γιαυτο και οι λαμπες με την τοση παραμόρφωση κλπ κλπ.. την γλυκα κανεις δεν την μισει..μονο οι διαβητικοι φανταζομαι...και καποιοι μηχανικοι απεναντι στα μονιτορ
Κάνεις λάθος.Η απαντηση μου καμια σχεση δεν ειχε για το τι αρεσει σε σενα,σε μενα η τον καθενα.
Οπότε πάλι λάθος απαντάς..Αν "σ'αρέσει" το πως παίζουν τα γκριμ, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Εκεί, πάσο και κολοκυθόπιτα, κάθε "άποψη" δεκτή.
Όμως όποιος δεν αναγνωρίζει με το πρώτο άκουσμα πόσο τραγικά σωστά-πιστά παίζουν τα γριμ, αποκαλύπτοντας ευχάριστα και αβίαστα κάθε πτυχή της όποιας ηχογράφησης, πραγματικά έχει πρόβλημα ακοής, σημαντικό μάλιστα...
Αν το ζητούμενο είναι να αποκτήσει κάποιος ένα όμορφο ηχείο, να στολίζει το σαλόνι του και να το γουστάρει η σύζυγος, τότε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχείου είναι 100% άχρηστα.αυτο ειναι ενα παραδειγμα κατα ποσο μπορει να πεσει εξω καποιος διαβαζοντας τις τυπικες προδιαγραφες , αλλα και ποσο διαφορετικα μπορει να ακουγεται κατι .
Όχι, όχι, κάνεις λάθος, θα σου εξηγήσω.@EAR, ειπες
"Όμως όποιος δεν αναγνωρίζει με το πρώτο άκουσμα πόσο τραγικά σωστά-πιστά παίζουν τα γριμ, αποκαλύπτοντας ευχάριστα και αβίαστα κάθε πτυχή της όποιας ηχογράφησης, πραγματικά έχει πρόβλημα ακοής, σημαντικό μάλιστα..."
Κατ'αρχην η λεξη "παιζουν" αφορα ΑΚΟΥΣΜΑ και συνεπως καθαρα ¨ειναι ως εκ τουτου δικη σου υποκειμενικη αποψη.
Τωρα αν καποιος διαφωνει μαζι σου ( μη αναγνωριζονταςμε το πρωτο ακουσμα ποσο τραγικα σωστα και πιστα παιζουν) , κατ'εσενα (παλι επετρεψε μου να πω οτι ειναι υποκειμενικη σου αποψη)
...
Απορώ κι εγώ με την επιλογή αυτού του tweeter.Εξηγούμαι από την αρχή προς αποφυγή παρεξηγήσεων...
Τα Grimm στη πρόσφατη έκθεση μου άρεσαν και είχα γράψει τότε ότι ήταν μέσα στα κορυφαία συστήματα ηχητικά. Επίσης οι εργαστηριακές τους επιδόσεις είναι απλά αλλού!
Όταν για ένα ηχείο δύο δρόμων δίνω όσο για ένα μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο καλά εξοπλισμένο εεεε θα ήθελα να φοράει ένα tweeter που κοστίζει παραπάνω από 40 ευρώ!
http://audio-hi.fi/en/seas_h1499-08-p-188.html