Έμεινα ..πάκης

Status
Not open for further replies.
Reaction score
1.720
Ρε συ Τάκη, εσύ δε ρώτησες για ενισχυτές;
Πετραν αυτο ειναι ενα παραδειγμα κατα ποσο μπορει να πεσει εξω καποιος διαβαζοντας τις τυπικες προδιαγραφες , αλλα και ποσο διαφορετικα μπορει να ακουγεται κατι .

Reaction score
488
Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια, το χαμηλοπερατό φίλτρο στην έξοδο των class D ενισχυτών είναι απαραίτητο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Class-D_amplifier

http://www.analog.com/library/analogDialogue/archives/40-06/class_d.pdf
E NAI ! αυτο το φιλτρο φταιει ;) , αλλα εφοσον μιλαμε για ενισχυτες πρεπει να τα λεμε ολα και οχι αυτα που μας βολευουν μονο ! .

Reaction score
56
Η αληθεια ειναι οτι περιμενα καποιον να με μαθει να ακουω φιλε vet, μονο κανε μου καλη τιμη στα ιδιαιτερα γιατι η "κροισοι" καλα κρατει.Αλλα......οχι με το εν λογω ηχειο γιατι δεν μ αρεσει ΤΕΛΟΣ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
Πιστευω δεν θα με παρεξηγησει ο Γιωργος που απαντω (οχι βεβαια εκ μερους του,μπορει μαλιστα και να διαφωνει με αυτο που θα πω)
Οπως εχει εξελιχθει η συζητηση,και απο την στιγμη που εχει λεχθει ουτε λιγο ουτε πολυ οτι αν σε καποιον δεν αρεσει το ηχειο αυτο,τοτε πασχει απο σοβαρη κουφαμαρα, τι περιμενεις να πουν οι συνομιλητες εδω?
Διόρθωση:
Το ηχείο αυτό λογικό είναι να μην "αρέσει" στην πλειοψηφία.
Το ξεκαθάρισα αυτό. Δείτε τι έγραψα.
Το τι "αρέσει", εμένα δεν με νοιάζει. Χρόνια τώρα..
Επίσης, χρόνια τώρα, επιμένω να λέω ο καθένας να κάνει (και να αγοράζει) ότι του αρέσει! Και γω μαζί του :)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
αν εκαναν ανάλογη κουβέντα τα μηχανήματα μας, θα τρώγαμε πολυ κράξιμο..όλους κωφούς θα μας εβγαζαν...:D
Τα μηχανηματα μας δεν ασχολουνται μαζι μας
Διόρθωση:
Το ηχείο αυτό λογικό είναι να μην "αρέσει" στην πλειοψηφία.
Το ξεκαθάρισα αυτό. Δείτε τι έγραψα.
Το τι "αρέσει", εμένα δεν με νοιάζει. Χρόνια τώρα..
Επίσης, χρόνια τώρα, επιμένω να λέω ο καθένας να κάνει (και να αγοράζει) ότι του αρέσει! Και γω μαζί του :)
Η απαντηση μου καμια σχεση δεν ειχε για το τι αρεσει σε σενα,σε μενα η τον καθενα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
Αλλα......οχι με το εν λογω ηχειο γιατι δεν μ αρεσει ΤΕΛΟΣ!
Σεβαστή ή άποψή σου φίλε Γιώργο, σεβαστή και πλήρως αποδεκτή. Και σε γενικές γραμμές, αναμενόμενη.
Πες μου όμως, έτσι από περιέργεια, και χωρίς κανένα ύποπτο σκοπό, γιατί δε σου "άρεσε" το γκριμ;
Και πέραν της απολύτου σεβαστής προσωπικής σου (υποκειμενικής) προτίμησης, πες μου αν κατάλαβες κάτι να μη το παίζει αντικειμενικά πιστά, σωστά. (Όχι αρεστά). Ξέρεις τι εννοώ.

D

deleted user 10898

Guest
Η αληθεια ειναι οτι περιμενα καποιον να με μαθει να ακουω φιλε vet, μονο κανε μου καλη τιμη στα ιδιαιτερα γιατι η "κροισοι" καλα κρατει.Αλλα......οχι με το εν λογω ηχειο γιατι δεν μ αρεσει ΤΕΛΟΣ!
μαλλον δεν συχναζεις στα κατάλληλα μερη...
υπαρχουν δάσκαλοι να σου μαθουν την υγρασία στην φωνη της τραγουδιαρας, το γρεζι στα πιατινια και τον κοκκο στην φωνη, όλα χαρακτηριστικα της σουπερ highend κοινοτητας....
και να μην ξεχασουμε την ξυλινη χροια που δινει το ξυλινο πολυμπριζο (αληθινη ιστορια....)
αντε, καλες ακροασεις με τους κατάλληλους δασκαλους... και προσοχη, ΠΟΤΕ με grimm, δεν είναι ΦΥΣΙΚΟ το αποτέλεσμα....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
ολοι πιστευω εχουμε ακουσει μια κιθαρα να παιζει..ενα βιολι η ενα πιανο...
στο δρομο, στην αμμο με παρεα και φωτια...
ασε που δε μπορω να αναλογιστω ενα μουσικοφιλο, και δη της τζας και κλασικης κλπ, που υπαρχουν τα ακουστικα οργανα που αναφερα, να μην εχει παει ποτε ,εστω για κριτική ακροαση σε ενα τζαζ κλαμπακι, μια λυρικη σκηνη, μεγαρο, κλπ...

το σωστο ειναι σωστο..και τονικα και ρυθμικα, φασματικα κλπ...
πολλες ειναι οι φορες που καταλαβαινουμε ποιο ειναι το σωστο, αλλα δεν το προτιμουμε για ακουσμα στο σπιτι χαλαρα και πολύωρα...
γιαυτο και οι λαμπες με την τοση παραμόρφωση κλπ κλπ.. την γλυκα κανεις δεν την μισει..μονο οι διαβητικοι φανταζομαι...και καποιοι μηχανικοι απεναντι στα μονιτορ
Συμφωνώ απόλυτα με σένα!
Περίεργο, να το κοιτάξεις.. :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
Η απαντηση μου καμια σχεση δεν ειχε για το τι αρεσει σε σενα,σε μενα η τον καθενα.
Κάνεις λάθος.
Έγραψες πως είπα ότι πάσχει από κουφαμαρα όποιος δε του αρέσουν τα γκριμ.
Εγώ όμως, άλλο πράγμα έγραψα:
Αν "σ'αρέσει" το πως παίζουν τα γκριμ, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Εκεί, πάσο και κολοκυθόπιτα, κάθε "άποψη" δεκτή.

Όμως όποιος δεν αναγνωρίζει με το πρώτο άκουσμα πόσο τραγικά σωστά-πιστά παίζουν τα γριμ, αποκαλύπτοντας ευχάριστα και αβίαστα κάθε πτυχή της όποιας ηχογράφησης, πραγματικά έχει πρόβλημα ακοής, σημαντικό μάλιστα...
Οπότε πάλι λάθος απαντάς..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
αυτο ειναι ενα παραδειγμα κατα ποσο μπορει να πεσει εξω καποιος διαβαζοντας τις τυπικες προδιαγραφες , αλλα και ποσο διαφορετικα μπορει να ακουγεται κατι .
Αν το ζητούμενο είναι να αποκτήσει κάποιος ένα όμορφο ηχείο, να στολίζει το σαλόνι του και να το γουστάρει η σύζυγος, τότε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχείου είναι 100% άχρηστα.

Αν τον ενδιαφέρει πως πραγματικά παίζει, τότε μόνο αυτά είναι χρήσιμα.

Αν τον ενδιαφέρει να του "αρέσει" το πως παίζει, τότε μόνο οι ακροάσεις στον χώρο του είναι χρήσιμες.

Αν τον ενδιαφέρει να κάνει τον καμπόσο στους γνωστούς του, τότε μόνο η τιμή τους είναι χρήσιμη.

Τι δε καταλαβαίνεις;

Δε φακτς οφ λάιφ..

Reaction score
1.815
Εγώ πάντως παιδιά τη λίγη πλέον ώρα που έχω διαθέσιμη κάθε βδομάδα για να ακούσω μουσική σαν άνθρωπος (κάποια απογεύματα και κυριακές πρωϊνά) έχω ξεκαθαρίσει τι θέλω:
Να ακούω μουσική και να μου αρέσει αυτό που ακούω.

Αν με ρωτάτε δε με ενδιαφέρει η πιστή αναπαραγωγή, θεωρώ ότι αυτό που ακούω είναι μια ευχάριστη πλευρά της.

Δόξα τω Θεώ έχω πάει σε αρκετά live είτε σε μικρές ορχήστρες είτε σε μεγάλες "κλασσικές" αίθουσες, πάνω κάτω ξέρω πως ακούγονται τα πράγματα. Και να σας πω πολλές φορές αυτό που άκουγα στο σαλόνι μου μου άρεσε περισσότερο (θες η απουσία...πολυκοσμίας, τσιγαρίλας, καφρίλας να τραγουδάει η τραγουδίστρια με μια κιθάρα και να χτυπάνε κινητά κλπ).
Άσε που τα μηχανήματα στα live συνήθως είναι χαμηλής ποιότητας, ταλαιπωρημένα και...γρατζουνάνε απο μόνα τους!

Οπότε αν ο Σαββόπουλος έκανε μια χάλια ηχογράφηση αλλά στο δικό μου σαλόνι παίζει καλά για τα γούστα μου δε με χαλάει καθόλου.
Δε θα πω ότι "δε πρέπει να παίζει έτσι".

Σαφώς και υπάρχει ο παράγοντας γούστο στην οικιακή μουσική αναπαραγωγή, αλλιώς θα υπήρχε μόνο μία μάρκα μηχανημάτων στον πλανήτη, κάτι που ως γνωστόν δε συμβαίνει.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
@EAR, ειπες
"Όμως όποιος δεν αναγνωρίζει με το πρώτο άκουσμα πόσο τραγικά σωστά-πιστά παίζουν τα γριμ, αποκαλύπτοντας ευχάριστα και αβίαστα κάθε πτυχή της όποιας ηχογράφησης, πραγματικά έχει πρόβλημα ακοής, σημαντικό μάλιστα..."

Κατ'αρχην η λεξη "παιζουν" αφορα ΑΚΟΥΣΜΑ και συνεπως καθαρα ¨ειναι ως εκ τουτου δικη σου υποκειμενικη αποψη.
Τωρα αν καποιος διαφωνει μαζι σου ( μη αναγνωριζονταςμε το πρωτο ακουσμα ποσο τραγικα σωστα και πιστα παιζουν) , κατ'εσενα (παλι επετρεψε μου να πω οτι ειναι υποκειμενικη σου αποψη) "πραγματικα εχει προβλημα ακοης,σημαντικο μαλιστα".

Τωρα , αν αυτο που εννοεις απο την αρχη του θεματος ειναι οτι η υποκειμενικη σου αποψη για καποιο λογο ειναι ταυτοχρονα και απολυτα αντικειμενικη,και ως εκ τουτου πρεπει να εκλαμβανεται "ως ευαγγελιο" πες μας το καθαρα, και οχι με υπονοουμενα, και να το δεκτουμε.

Προσωπικα δεν πιστευω οτι ακουσες αυτα που λεει το PDF,και ειναι υποκειμενικη μου αποψη αυτο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
Μου τη δίνει που μερικοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το αν τους "αρέσει" ο ήχος ενός μηχανήματος, ασχολούνται με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του! Μα είναι λάθος, κάνουν κακό και στον εαυτό τους, και μπερδεύουν τους υπόλοιπους!

Δεν έχει καμία λογική να ψάχνεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά και να ασχολείσαι με απόκριση πλάτους, παραμόρφωση, ενδοδιαμόρφωση, συντονισμούς, φίλτρα, ψηφιακά και αναλογικά, όταν το μόνο που σε νοιάζει είναι να σου αρέσει το πως παίζει στο σπίτι σου! Είναι λάθος ακόμα και το να απορρίψεις κάποια μηχανήματα λόγω κακών επιδόσεων σε κάποιους τομείς τεχνικών προδιαγραφών, εφόσον κατά βάση δε σε αφορούν αυτά, αλλά σε νοιάζει μόνο το αν σε αρέσει το πως παίζει στο σπίτι σου! Σε αυτή την περίπτωση, κάνε όσο πιο πολλές δοκιμές μπορείς στο χώρο σου, με όσα περισσότερα μηχανήματα μπορείς, κι όποιο σου αρέσει βρε αδελφέ, κι ας έχει 10% παραμόρφωση, τι σε νοιάζει;
Απλό είναι..

Reaction score
1.720
@ Κωστα@ ΔΕΝ εκανα θεμα για το αν παιζει σωστα πουθενα!! Ειπα σε καποιο σημειο θα το ηθελα παραπανω προσεγμενο στο εικαστικο [ κατι που το εχω ακουσει και απο πολλους . Ακομα και απο ατομα ΠΟΥ ΒΑΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ]

Συμφωνω απολυτα οτι αλλο ειναι το σωστο , και αλλο το αρεστο. Πρεπει να δεχθουμε [εσυ τουλαχιστο το λες] οτι τις περισσοτερες φορες επιλεγουμε με το αρεστο.

Θεωρω επισης οτι τεραστιο λαθος να παρουσιαζεται ως ευκαιρια! Του κανει πολυ κακο.

Και τελευταιο αφηνω αυτο το παραμυθι με το αληθινο μουσικο γεγονος,. Ειναι μεγα παπαρια!!! Κανενα συστημα αυτου του μεγεθους δεν σου το δινει.

Το ηχειο ειναι τονικα εξαιρετικο !! Δυστυχως πρεπει να δωσει μεγαλη μαχη με τις εμμονες που κυριαρχουν!!!!

Σε καλυψα;;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
@EAR, ειπες
"Όμως όποιος δεν αναγνωρίζει με το πρώτο άκουσμα πόσο τραγικά σωστά-πιστά παίζουν τα γριμ, αποκαλύπτοντας ευχάριστα και αβίαστα κάθε πτυχή της όποιας ηχογράφησης, πραγματικά έχει πρόβλημα ακοής, σημαντικό μάλιστα..."

Κατ'αρχην η λεξη "παιζουν" αφορα ΑΚΟΥΣΜΑ και συνεπως καθαρα ¨ειναι ως εκ τουτου δικη σου υποκειμενικη αποψη.
Τωρα αν καποιος διαφωνει μαζι σου ( μη αναγνωριζονταςμε το πρωτο ακουσμα ποσο τραγικα σωστα και πιστα παιζουν) , κατ'εσενα (παλι επετρεψε μου να πω οτι ειναι υποκειμενικη σου αποψη)
...
Όχι, όχι, κάνεις λάθος, θα σου εξηγήσω.

Το άκουσμα που λες, έχει 2 σκέλη, ένα υποκειμενικό κι ένα αντικειμενικό.

Θεωρούμε ότι ξέρεις από ήχο, άρα καταλαβαίνεις πως μερικά πράγματα είναι εντελώς αντικειμενικά.

Εντελώς αντικειμενικό είναι πχ η έκταση των χαμηλών συχνοτήτων, ή ακούγονται ή δεν ακούγονται. Εντελώς αντικειμενικό είναι αν ξεχωρίζουν 3 φωνές μεταξύ τους όταν ταυτόχρονα τραγουδούν το ίδιο πράγμα, ή μπορείς να τις ξεχωρίσεις ή δε μπορείς. Εντελώς αντικειμενικό είναι το βάθος και το πλάτος της μουσικής σκηνής, ή βγάζει πχ βάθος, το αντιλαμβάνεσαι, ή δε βγάζει και τα ακούς Όλα σε ένα επίπεδο. Εντελώς αντικειμενικό είναι το αν ακούγεται ξεκαρφωτο το σαμπ ή το τουιτερ, αν δε "δένει" εντελώς με το μιντ, αν βαράει ξεκαρφωτα το σαμπ, ή αν δε καταφέρνεις να ξεχωρίσεις τα τουιτερ κι αν δεν ακούς ένα ξεκαρφωτο σαμπ να βαράει στο γάμο του καραγκιόζη. Εντελώς αντικειμενικό είναι αν ακούς κάποιες λεπτές πληροφορίες της μουσικής, ή αν χάνονται στο σύνολο και καλύπτονται από άλλους ήχους, οπότε δε τις ακούς καθόλου, τις χάνεις. Κλπ κλπ κλπ. Πάρα πάρα πολλά πράγματα είναι εντελώς αντικειμενικά στην ακρόαση. Όλα αυτά είναι το πρώτο σκέλος των ακροάσεων, το αντικειμενικό.

Πάμε στο δεύτερο, το υποκειμενικό. Σου άρεσαν τα μπάσα; Σου βαρεσαν το σπλήνα; σε ενθουσίασαν; ακούγονταν υγρές οι μεσαίες; Οι φωνές σου κούρασαν τα αυτιά σου; τα πρίμα ήταν μεταξένια; Ήταν γλυκό το άκουσμα; ζεστός ήχος; λαμπατες χροιες; βελούδινα πιατινια; κλπ κλπ κλπ. Πάρα πάρα πολλά πράγματα είναι εντελώς υποκειμενικά στην ακρόαση. Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα και αποτελούν το δεύτερο σκέλος των ακροάσεων, το υποκειμενικό.

Εμένα το δεύτερο σκέλος δε με αφορά, το γράφω εκεί που δε πιάνει μελάνι.

Ασχολούμαι μόνο με το πρώτο σκέλος, τα αντικειμενικά. Δε με νοιάζει αν με ενθουσίασαν τα μπάσα ή αν ήταν ξεκούραστα και βελούδινα τα πρίμα. Χεστηκα.

Οπότε, ή άποψή μου, δεν είναι υποκειμενική στις ακροάσεις...

Reaction score
1.187
Εξηγούμαι από την αρχή προς αποφυγή παρεξηγήσεων...
Τα Grimm στη πρόσφατη έκθεση μου άρεσαν και είχα γράψει τότε ότι ήταν μέσα στα κορυφαία συστήματα ηχητικά. Επίσης οι εργαστηριακές τους επιδόσεις είναι απλά αλλού!

Όταν για ένα ηχείο δύο δρόμων δίνω όσο για ένα μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο καλά εξοπλισμένο εεεε θα ήθελα να φοράει ένα tweeter που κοστίζει παραπάνω από 40 ευρώ!
http://audio-hi.fi/en/seas_h1499-08-p-188.html
Απορώ κι εγώ με την επιλογή αυτού του tweeter.
http://www.seas.no/index.php?option...xt&catid=45:seas-prestige-tweeters&Itemid=462

Δεν είναι καν το κορυφαίο της σειράς prestige η οποία δεν είναι καν η κορυφαία σειρά της Seas!

H σειρά prestige έχει και καλύτερα tweeters όπως π.χ. αυτό:
http://www.seas.no/index.php?option...dc&catid=45:seas-prestige-tweeters&Itemid=462

Και φυσικά υπάρχει και η σειρά Excel με αυτό:
http://www.seas.no/index.php?option...6-t25cf002&catid=50:excel-tweeters&Itemid=360

Αρα λοιπόν για να κάνουν στην Grimm αυτή την επιλογή δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή ξέρουν κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο tweeter που δεν το ξέρουμε εμείς ή όλα τα μεγάφωνα της Seas είναι κορυφαία και όποιο και να επιλέξεις καταλήγεις σε κορυφαίο αποτέλεσμα!

Ψηφίζω την δεύτερη πιθανότητα επειδή έχω Audio Spectrum. ;)

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.037
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr