- Reaction score
- 1.815
Το pdf του διαβάζεις?
BεβαιωςΤο pdf του διαβάζεις?
Always leave them wanting more...Για τον ίδρωτα δεν μας είπες τίποτα και απογοητεύτηκα
Σε σύστημα με υψηλή ευκρίνεια ή τονισμό στις ανώτερες οκτάβες είναι δυνατόν ν'ακούγεται ο ιδρώτας του ντράμερ,καθώς αυτός θα...έσταζε πάνω στα πιατίνια.Το να τα ακούς δεν είναι πρόβλημα... και μάλλον λέγεται ανάλυση, εάν όμως τα μυρίζεις κιόλας είναι πρόβλημα,
γιατί προέρχεται από κάποιο υλικό στο σύστημα που είναι καμένο....
...έχουν συσταθεί κάποιες ενδεικτικές τεχνικές προδιαγραφές τις οποίες οφείλουν να πληρούν ηχεία με την ομόλογη σήμανση.
....
...γεγονός που καθιστά ακόμα πιο επιτακτική τη στιβαρή ποιότητα κατασκευής των μονάδων τους σε σύγκριση με ηχεία αποκλειστικά για οικιακή χρήση....
...δεν τηρούνται στο ακέραιο από αρκετά ηχεία που τιτλοφορούνται αυθαιρέτως μόνιτορ...
Τα στοιχειώδη τεχνικά χαρακτηριστικά που θεμελιώνουν και δικαιώνουν τη σήμανση monitor δεν ανήκουν στη σφαίρα του μυθικού,ούτως ώστε να καταρρίπτονταν -υποτίθεται- από τις περιπτώσεις όπου αυτά δεν πληρούνται....απομυθοποίηση,εεε!
ti μου θυμιζεις !!!! Ακου εκει, stk!!! Ωχ Παναγια μου!!!![QUOTE="Bhutia, post: 1965908, member: 19205"
Στο πλαίσιο της μίξης και του premastering,τα monitor ελέγχου-επισκόπησης θα κληθούν ν'αναπαραγάγουν ασυμπίεστα σήματα με υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο,γεγονός που καθιστά ακόμα πιο επιτακτική τη στιβαρή ποιότητα κατασκευής των μονάδων τους σε σύγκριση με ηχεία αποκλειστικά για οικιακή χρήση-όσο χαϊενδικές και να είναι οι ετικέτες των τελευταίων.
Τώρα βρε άρχοντα συγνώμη, αλλά εύλογα μου δημιουργήθηκε η απορία:Τα στοιχειώδη τεχνικά χαρακτηριστικά που θεμελιώνουν και δικαιώνουν τη σήμανση monitor δεν ανήκουν στη σφαίρα του μυθικού,ούτως ώστε να καταρρίπτονταν -υποτίθεται- από τις περιπτώσεις όπου αυτά δεν πληρούνται.
Τώρα βρε άρχοντα συγνώμη, αλλά εύλογα μου δημιουργήθηκε η απορία:
Λες να μη μελέτησαν όταν έβαλαν το SΤK?
Μου ήρθε στο μυαλό το φορητό της Toshiba (Bombeat RT-9990) που είχε η γιαγιά μου!
Αναλώθηκαν μάλλον μόνο το κόστος κατασκευής...
Κι εγώ που νόμιζα πως μόνο οι Ιάπωνες έφτιαχναν ...ονειρικές μηχανές!!!
Μουσικα γεγονοτα πολλα,πιστες αναπαραγωγες καμια.Το "μουσικό γεγονός" ,η πιστή αναπαραγωγή και διάφορες άλλες βαρύγδουπες έννοιες είναι απλά ο φερετζές της ανθρώπινης ματαιοδοξίας
Για να το πούμε διαφορετικά...Μουσικα γεγονοτα πολλα,πιστες αναπαραγωγες καμια.
Όλα αυτά τα φαινόμενα μπορούν κάλλιστα ν'απασχολήσουν και τον μελετητή του...παρόντος,αφού η χαϊενδική ακροαματικοφιλία και τα παρελκόμενα εκείνης έχουν ήδη κλείσει κάποιες δεκαετίες ύπαρξης ...Πολλοί μπορεί να ισχυριστούν ότι έχουμε παρεκκλίνει του αρχικού θέματος.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού ουσιαστικά έχουμε καλύψει πολλούς τομείς του μεγάλου θέματος <<ήχος>>, ενώ έχουν κατατεθεί, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσες απαντήσεις.
Από τα παραπάνω βγαίνει κατ' εμένα ένα άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα...
1)Έχουμε το αρχικό μουσικό γεγονός που καταγράφεται με προβληματικό τρόπο!
2)Στη συνέχεια επεξεργάζεται ισχυρά και σε μεγάλο βαθμό αλλοιώνεται η αρχική αίσθηση.
3)Στο τέλος αποτυπώνεται στο μέσον που εισέρχεται στο σπίτι μας, με αμφισβητούμενο τρόπο.
Ερχόμαστε λοιπόν εμείς, μετά όλον αυτό το <<βιασμό>> του μουσικού υλικού, να συζητάμε για πιστή αναπαραγωγή και χωροχρονικές καμπύλες.
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά <<καλά>> να μας προσάψει!!!
Από την άλλη πλευρά,η προσφυγή σε αλλεπάλληλες πλευρικές ολισθήσεις κατά μήκος μίας τροχιάς προκειμένου να ικανοποιηθούν τα γούστα καθενός,δεν πρόκειται να βάλει την αναπαραγωγή σε....ίσιο δρόμο.Για να το πούμε διαφορετικά...
Πιστή αναπαραγωγή από λανθασμένο σημείο της ακουστικής αλυσίδας εξακολουθεί να παραμένει λανθασμένη αναπαραγωγή!
Υπαρχει "σωστο" σημειο της ακουστικης αλυσιδας?Για να το πούμε διαφορετικά...
Πιστή αναπαραγωγή από λανθασμένο σημείο της ακουστικής αλυσίδας εξακολουθεί να παραμένει λανθασμένη αναπαραγωγή!
Και μονον η λεξη "επεξεργασια" μαρτυρει την αδυναμια των εκαστοτε τεχνολογιων να αποθηκευσουν και αναπαραξουν, λογω αδιαμφισβητητης τεχνολογικης ανεπαρκειας,το live γεγονος,σωστα.Αντικειμενικός όμως σκοπός μίας εμπεριστατωμένης επεξεργασίας θα είναι να συντηρηθεί και να επαυξηθεί αντί ν'αλλοιωθεί η αρχική αίσθηση που θ'αποκόμιζε ο ακροατής κατά την live παράσταση.Κάτι τέτοιο καθίσταται αναγκαίο εξαιτίας διαφορετικών συνθηκών που διέπουν την τελευταία σε σχέση με την οικιακή ακρόαση αναπαραγόμενου υλικού.