Έμεινα ..πάκης

Status
Not open for further replies.
Reaction score
871
1) .................................

΄΄Αφορμές΄΄ για την υποτεθείσα έλλειψη κλεισίματος παρέχουν διάφορα προϊόντα επιλεκτικής ανάγνωσης μηνυμάτων τα οποία οδηγούν αντιστοίχως σε βολικές παρερμηνείες........
αγαπημένε φίλε μπουτία.. μα έτσι είναι ο άνθρωπος.. επιλεκτικής ανάγνωσης..

εσύ πχ.. λέμε τώρα.. βρίσκεσαι σε κοζέ μπαράκι, έχεις παραγγείλει τεκίλα ακριβή, ο διζέι παίζει τα λάτιν και τις μπόσσες, η ατμόσφαιρα μυρίζει Ντιόρ από τις μασχαλίτσες και τις άλλες πτυχές των κοριτσιών και σκανάροντας σταματήσει το βλέμμα σου στο μελαχροινό γκομενίδιο που τυγχάνει να σε ψιλοκοιτάει κι αυτό και να σε τρελλαίνει.. ερωτώ.. θα κοιτάξεις πουθενά αλλού όλη την βραδιά?? όχι.. :)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.367
αγαπημένε φίλε μπουτία.. μα έτσι είναι ο άνθρωπος.. επιλεκτικής ανάγνωσης..

εσύ πχ.. λέμε τώρα.. βρίσκεσαι σε κοζέ μπαράκι, έχεις παραγγείλει τεκίλα ακριβή, ο διζέι παίζει τα λάτιν και τις μπόσσες, η ατμόσφαιρα μυρίζει Ντιόρ από τις μασχαλίτσες και τις άλλες πτυχές των κοριτσιών και σκανάροντας σταματήσει το βλέμμα σου στο μελαχροινό γκομενίδιο που τυγχάνει να σε ψιλοκοιτάει κι αυτό και να σε τρελλαίνει.. ερωτώ.. θα κοιτάξεις πουθενά αλλού όλη την βραδιά?? όχι.. :)
Θα ήταν άτοπη η ένσταση επί της περιγραφής,αφού το ανωτέρω παράδειγμα ορίζει παράλληλα και το πεδίο της...βολικής παρερμηνείας.

Ο ήρωας του παραδείγματος,είναι ικανός να βαυκαλίζεται ολόκληρη τη βραδιά πιστεύοντας ότι επειδή κάποιο εμφανίσιμο θηλυκό θα ήταν δεκτικό στην έννοια του ΄΄παιγνίου΄΄ ,αυτό τον καθιστά ακαταμάχητο γυναικοκατακτητή.

Στην πράξη,μπορεί κάποιος ν'αποκομίσει τα μέγιστα από έναν στόχο,προσέχοντας τον τριγύρω χώρο περισσότερο από το ίδιο το επίκεντρο του στόχου.
Εκτός και αν κάποιος νόμιζε ότι η ένσταση αφορούσε στην επιλεκτική προσοχή αντί της...βολικής παρερμηνείας.:sneaky:

Reaction score
11.247
Πολύ ωραία απάντηση, παρόμοια με αυτή που θα έδινα εγώ αν ο κύριο Μάνος μου/μας έλεγε ποια είναι αυτά τα ηχεία που μετράνε καλά και κοστίζουν μόνο 60 ευρώ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.367
Τρίζουν τα κόκκαλα του Φουριέ...
Και για να μη μείνει ο αφορισμός αδικαιολόγητος...;)

Bhutia-"Fourier" said:
...
Προσθέτοντας επιλεγμένους ως προς το συχνοτικό ύψος καθαρούς τόνους έχοντες την κατάλληλη ενεργειακή στάθμη-καθοριζόμενη από τη σχετική ανάλυση Fourier-και φάση αναμεταξύ τους μπορούν να δημιουργηθούν τετράγωνα,τριγωνικά και πριονωτά κύματα όπως και ευρεία ποικιλία μη ημιτονοειδών κυματομορφών.Η συγκεκριμένη Αρχή ΄΄Προσθετικής Σύνθεσης΄΄ εφαρμόζεται και από τα ηχοσυστήματά μας.Ο ήχος εκάστοτε ακουστικού οργάνου μιάς ορχήστρας συνίσταται από μιά θεμελιώδη και σειρά αρμονικών(με συχνοτικά ύψη ακέραια πολλαπλάσια της θεμελιώδους) και προκύπτει από συνολική υπέρθεση των επιμέρους κυματομορφών.
Το φάσμα των σύνθετων κυματομορφών περιλαμβάνει τη θεμελιώδη και αρμονικές(ακέραια πολλαπλάσια) συχνοτικές συνιστώσες,με το σύνθετο σχήμα να καθορίζεται από το πλήθος,τον τύπο τα σχετικά πλάτη και φάση αυτών.όσο μεγαλύτερη η κλίση των σκελών της,τόσο μεγαλύτερο το πλήθος των αρμονικών που συνθέτουν την κυματομορφή....

Last edited:

Reaction score
871
Πολύ ωραία απάντηση, παρόμοια με αυτή που θα έδινα εγώ αν ο κύριο Μάνος μου/μας έλεγε ποια είναι αυτά τα ηχεία που μετράνε καλά και κοστίζουν μόνο 60 ευρώ.
Πέτρο δεν μίλησα για ηχεία αλλά 'γενικώς' για μηχανήματα Behringer..
Υπάρχουν όμως και ηχεία που μετράνε καλά και κοστίζουν μόνο 60 ευρώ.. πχ τα Koda..

Reaction score
871
Θα ήταν άτοπη η ένσταση επί της περιγραφής,αφού το ανωτέρω παράδειγμα ορίζει παράλληλα και το πεδίο της...βολικής παρερμηνείας.

Ο ήρωας του παραδείγματος,είναι ικανός να βαυκαλίζεται ολόκληρη τη βραδιά πιστεύοντας ότι επειδή κάποιο εμφανίσιμο θηλυκό θα ήταν δεκτικό στην έννοια του ΄΄παιγνίου΄΄ ,αυτό τον καθιστά ακαταμάχητο γυναικοκατακτητή.

Στην πράξη,μπορεί κάποιος ν'αποκομίσει τα μέγιστα από έναν στόχο,προσέχοντας τον τριγύρω χώρο περισσότερο από το ίδιο το επίκεντρο του στόχου.
Εκτός και αν κάποιος νόμιζε ότι η ένσταση αφορούσε στην επιλεκτική προσοχή αντί της...βολικής παρερμηνείας.:sneaky:
το παράδειγμά μου είναι απόλυτα ταιριαστό, κατέχω πολύ καλά τι λέω και τι γράφω είτε κάνοντας πλάκα (κάτι που μ' αρέσει πολύ ομολογώ) είτε μιλώντας σοβαρά, είτε μιλώντας σοβαρά κάνοντας πλάκα (πράγμα που επίσης μ΄αρέσει)..

το παράδειγμα λοιπόν αν το ψάξουμε λιγάκι πιο βαθειά μπορεί να έχει και δεύτερο κρυφό μήνυμα.. να ήθελε να περιγράψει το 'κόλλημα' που μπορεί να φάει κάποιος όταν θαμπωθεί από μια περιστασιακή 'γκόμενα', η οποία μπορεί να είναι με σωστές αναλογίες να φαίνεται κούκλα, αλλά αν την πλησιάσεις και την συγκρίνεις με άλλες μπορεί να είναι απλά χαζή και κενή και να βρομάει η ανάσα της τζατζίκι..

Y

Yiannis_B

Guest
:rolleyes:

Καλή του ώρα, όπου και αν βρίσκεται....

http://www.avmentor.eu/forum/showthread.php/163-Γραφικότητες?s=5df67250759468ded2986d7c00bf6b1a

"Θαυμάζω την κομψότητα της μεθόδου σας. Πρέπει να είναι ωραίο να καλπάζεις με το άλογο των αληθινών Μαθηματικών, ενώ εμείς οι υπόλοιποι αγκομαχάμε στον ποδαρόδρομο" - ο Άλμπερτ Άινσταϊν στον Τούλλιο Λέβι-Τσίβιτα

D

deleted user 10898

Guest
το παράδειγμά μου είναι απόλυτα ταιριαστό, κατέχω πολύ καλά τι λέω και τι γράφω είτε κάνοντας πλάκα (κάτι που μ' αρέσει πολύ ομολογώ) είτε μιλώντας σοβαρά, είτε μιλώντας σοβαρά κάνοντας πλάκα (πράγμα που επίσης μ΄αρέσει)..

το παράδειγμα λοιπόν αν το ψάξουμε λιγάκι πιο βαθειά μπορεί να έχει και δεύτερο κρυφό μήνυμα.. να ήθελε να περιγράψει το 'κόλλημα' που μπορεί να φάει κάποιος όταν θαμπωθεί από μια περιστασιακή 'γκόμενα', η οποία μπορεί να είναι με σωστές αναλογίες να φαίνεται κούκλα, αλλά αν την πλησιάσεις και την συγκρίνεις με άλλες μπορεί να είναι απλά χαζή και κενή και να βρομάει η ανάσα της τζατζίκι..
ok
οποτε για να συνεχισουμε, τα harbeth είναι κοντη χοντρη τριχωτη που βρωμάει τζατζικι αλλα φοραει ωραια μινι φουστα.
ωραια, αφου εχεις ξεπακεταρει και 2, μαλλον δεν εχουμε τα ιδια γουστα ε?

οποτε?

(αντε παιδια, καλο διάβασμα για να μην καταληξετε με κοντη χοντρη τριχωτη ......αυτές αξιζουν μονο σε οσους τολμουν να αμφισβητησουν έναν Linkwitz.... an einai dynaton...)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
ok
οποτε για να συνεχισουμε, τα harbeth είναι κοντη χοντρη τριχωτη που βρωμάει τζατζικι αλλα φοραει ωραια μινι φουστα.
ωραια, αφου εχεις ξεπακεταρει και 2, μαλλον δεν εχουμε τα ιδια γουστα ε?

οποτε?

(αντε παιδια, καλο διάβασμα για να μην καταληξετε με κοντη χοντρη τριχωτη ......αυτές αξιζουν μονο σε οσους τολμουν να αμφισβητησουν έναν Linkwitz.... an einai dynaton...)
Επειδη τα harbeth τα ανεφερα εγω,να κανω μια διευκρινιση,δεν εχω harbeth,και τα ηχεια μου εχουν LKR crossovers. Βεβαια δεν θα εκπλαγω αν μου πειτε οτι ναι μεν αλλα δεν ξερουν ολοι να φτιαχνουν ηχεια εστω και με LKR crossovers,right?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.433
Για να είσαι συμβατός με ότι υπάρχει, να αναφέρεσαι στα κρος αυτά ως "L-R" κι όχι ως "LKR", είναι σα να γράφεις "ιππωδύματτα αιπόνοιμμα" ή έστω σα να γράφεις "ύσε άσχαιτως".. δε ξέρω αν με εννοείς... :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.433
Γιγαντοτεράστια αλήθεια αυτό με τα μαθηματικά...
Κι εγώ εκεί κολλάω και αισθάνομαι βλαχαδερό ολκής ώρες ώρες..

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Για να είσαι συμβατός με ότι υπάρχει, να αναφέρεσαι στα κρος αυτά ως "L-R" κι όχι ως "LKR", είναι σα να γράφεις "ιππωδύματτα αιπόνοιμμα" ή έστω σα να γράφεις "ύσε άσχαιτως".. δε ξέρω αν με εννοείς... :)
Το αναφερουν και ετσι πολλες φορες,αλλα,εστω, L-R. Εφχαρειστιμενως ?
EDIT: Ναι,σε εννοω,πολλες φορες περισοτερο απ'οσο νομιζεις :)

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.367
...
Υπάρχουν όμως και ηχεία που μετράνε καλά και κοστίζουν μόνο 60 ευρώ.. πχ τα Koda..
...κατέχω πολύ καλά τι λέω και τι γράφω είτε κάνοντας πλάκα (κάτι που μ' αρέσει πολύ ομολογώ) είτε μιλώντας σοβαρά, είτε μιλώντας σοβαρά κάνοντας πλάκα (πράγμα που επίσης μ΄αρέσει)..
...
Προκειμένου λοιπόν να μην παραπλανηθούν ανυποψίαστοι αναγνώστες ή να προκύψουν αδικαιολόγητες εντυπώσεις,κρίνεται σκόπιμο ισχυρισμοί όπως η πρώτη παράθεση να συνοδεύονται από αντίστοιχο υλικό τεκμηριώσεως.Τέτοια ευθύνη βαραίνει προφανώς τον εκπομπό του ισχυρισμού παρά τους αποδέκτες αυτού.
Επειδη τα harbeth τα ανεφερα εγω...
Βεβαια δεν θα εκπλαγω αν μου πειτε οτι ναι μεν αλλα δεν ξερουν ολοι να φτιαχνουν ηχεια εστω και με LKR crossovers,right?
Η αξιωματική συνάρτηση των Harbeth προς ενδεχόμενη σχεδιαστική ΄΄ασχετοσύνη΄΄ είναι άτοπη.
Η πολυετής σταδιοδρομία αυτών των μοντέλων αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι ο κατασκευαστής τους γνωρίζει καλώς τί φτιάχνει και γιατί.:sneaky:
Κατ'επέκτασιν και η αποκλεισττική σύνδεση της ενσωμάτωσης Linkwitz-Riley τοπολογιών με σχεδιαστική δεινότητα του κατασκευαστή σε μία υλοποίηση.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.367
Γιατρούς και μηχανικούς δε βλέπω στο σκίτσο... :errwhat:
Συμμετέχουν εκτός...συναγωνισμού.:D

Έμμεσος εκπρόσωπος η ψυχολογία,η οποία λογίζεται παρακλάδι της Ιατρικής

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Η αξιωματική συνάρτηση των Harbeth προς ενδεχόμενη σχεδιαστική ΄΄ασχετοσύνη΄΄ είναι άτοπη.
Η πολυετής σταδιοδρομία αυτών των μοντέλων αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι ο κατασκευαστής τους γνωρίζει καλώς τί φτιάχνει και γιατί.:sneaky:
Κατ'επέκτασιν και η αποκλεισττική σύνδεση της ενσωμάτωσης Linkwitz-Riley τοπολογιών με σχεδιαστική δεινότητα του κατασκευαστή σε μία υλοποίηση.
Γνωριζω οτι η Harbeth γνωριζει καλα τι φτιαχνει και γιατι. Τα περι σχεδιαστικης "ασχετοσυνης" δεν ειναι παρα δικα σας σχολια,και φανταζομαι οτι καθολου δεν θα απασχολει την Harbeth, ουτε οι πρωτοι ουτε οι τελευταιοι ειστε που δεν αρεσουν τα ηχεια της. Αναφερομουν κυριως στην "μπηκτη" του vet (προφανως σε μενα που τα συνεστησα) και διευκρινησα οτι ενω τα συστηνω προσωπικα δεν εχω Harbeth,αλλα καποια αλλα ηχεια με τα "αγαπημενα" του crossovers.
Εχω ομως δει και ποστ του vet , οπου φαινεται να εκτιμα ιδιαιτερα reviews και σχολια του stereophile , το οποιο εχει κανει εξαιρετικο review για τα monitor 40
http://www.stereophile.com/standloudspeakers/1008har/
H χρηση crossovers καποιων σχεδιαστων στα ηχεια αλλων κατασκευαστων, δεν διαφερει ποσως απο την χρηση μεγαφωνων καποιων σχεδιαστων στα ηχεια αλλων κατασκευαστων.Τετοια φαινομενα ειναι καθημερινα στα πλειστα μηχανηματα,και ασφαλως ειναι προς τιμην των σχεδιαστων,ειτε αυτα ειναι crossovers, tweeters, woofers , capacitors η αλλα.Δεν ειναι κακο νομιζω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.078

Μάλλον τα λόγια περιττεύουν εδώ...

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.024