- Reaction score
- 102.559
Μπορεί να είναι χαλασμένο το κοντέρ του βρε!
Είπαμε ,του ανηψιού σου είναι αργό! , πες του να το πατήσει πιο πολύ.ο ανηψιος μου εχει το ιδιο αμαξι και μου λεει οτι πανω απο 215 δεν επιασε ποτε οσο και αν το πατησε.
Δεν είναι θέμα πίστης, τα GPS έχουν μεγάλη ακρίβεια και τα κοντέρ σοβαρή ανακρίβεια που εξαρτάται απο αρκετούς παράγοντες. Εκτός απο την ανακρίβεια του οργάνου, μοντέλο ελαστικών (σε ίδια διάσταση), πίεση, θερμοκρασία, ταχύτητα και άλλα.Γιατί πιστεύετε οτι το gps (σε τηλέφωνο ή πλοηγο φαντάζομαι) ειναι πιο ακριβές στη μέτρηση, ειδικά στα πολλά χιλιόμετρα, σε σχεση με οτι δείχνει το αυτοκίνητο;
Αυτό είναι εύκολα εμφανές σε αγώνες dragster.Τα λάστιχα όσο αυξάνεται η ταχύτητα στενεύουν και ψηλώνουν λίγο.
1 cm διαφορά στη διάμετρο θα σου δωσει ποσοστο λαθους κατω απο 2%.Δεν είναι θέμα πίστης, τα GPS έχουν μεγάλη ακρίβεια και τα κοντέρ σοβαρή ανακρίβεια που εξαρτάται απο αρκετούς παράγοντες. Εκτός απο την ανακρίβεια του οργάνου, μοντέλο ελαστικών (σε ίδια διάσταση), πίεση, θερμοκρασία, ταχύτητα και άλλα.
Μου έχει τύχει να βάλω δίπλα-δίπλα λάστιχα ίδιας διάστασης και η διαφορά ύψους να είναι ένα εκατοστό.
Τα λάστιχα όσο αυξάνεται η ταχύτητα στενεύουν και ψηλώνουν λίγο.
Όσο αυξάνεται η πίεση (και απο υψηλότερη θερμοκρασία) αυξάνεται ελαφρά και η περιφέρεια.
Τα τζιπιέσια απ' την άλλη, πιάνουν 3-4-5 δορυφοράκια και κάνουν απλό triangulation σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.
a GPS takes a running average of data points with some smoothing function. This means that while you are speeding up or slowing down the GPS will be off a little, but at a constant speed it will be very accurate. Also, it isn't just position information that is used in the calculation, signal Doppler shift is also included.
Πόσο μεγάλη κουφάλα είσαι............Τα GPS απο την άλλη λειτουργούν με μεγάλη ακρίβεια σε ανοιχτές περιοχές με σχεδόν σταθερή ταχύτητα όπως η επιτάχυνση του Σίβικ πάνω απ' τα 200.
Κάποτε σύσσωμο το φόρουμ περίμενε με κομμένη ανάσα μια κόντρα ανάμεσα σε mc & mm κεφαλές...που δεν έγινε ποτέ!τι θα γινει....??? ολο αναλύσεις ειστε και πραξη 0. αντε επιτελους να δουμε τα πραχθεντα.
Κοτέτσι είναι.Κάποτε σύσσωμο το φόρουμ περίμενε με κομμένη ανάσα μια κόντρα ανάμεσα σε mc & mm κεφαλές...που δεν έγινε ποτέ!
Λες τώρα να σταθούμε πιο τυχεροί και να δούμε πράξεις ή θα επαληθευτεί η εκτίμηση πως αυτό δεν είναι φόρουμ αλλά 'κοτέτσι"?
Όλοι με κάτι θέλουν να 'ρθουν. Ο περί ου ο λόγος πάλι...Εγώ θα έρθω με αυτό .......
Τώρα που βρέθηκα μπροστά σε η/υ και συνήλθα από το hang over του σαββάτου ας γράψω δυο λόγια ακόμα.Η θερμοκρασία, η πίεση και η περιφέρεια λειτουργούν αθροιστικά.
Ο κατασκευαστής τοποθετεί ένα ταχύμετρο που λειτουργεί σχετικά σωστά σε ταχύτητες πόλης και χάνει 4-5% σε υψηλότερες. Είναι μιά χαρά ακρίβεια για γενική χρήση και δυο χαρές για αποφυγή κλήσεων.
Τα GPS απο την άλλη λειτουργούν με μεγάλη ακρίβεια σε ανοιχτές περιοχές με σχεδόν σταθερή ταχύτητα όπως η επιτάχυνση του Σίβικ πάνω απ' τα 200.
Οι κατασκευαστές GPS αναφέρουν ακρίβεια +- ενός χιλιομέτρου ανά ώρα σε οποιαδήποτε ταχύτητα.