Αφιερωμένο στον Βλάση

loudobic

AVSite Member
Reaction score
296
Χρόνια πολλά στους Νικολάδες...
Μιχάλη μεγειές και καλοάκουστος ο καινούργιος χώρος.Ύψιστης σημασίας ο χώρος σε συνάρτηση με τα ηχεία...

Μεγιά και τα Tidal Piano... Ειναι ακριβώς στην ηχητική πλευρά που μετά απο πολλές δοκιμές εχω καταλήξει. Εξαιτίας αυτού ειμαι και προσφάτως κάτοχος του Kharma 3.2 FE που ξερεις πολύ καλα.
Καλές ακροάσεις και πάλι Μιχάλη.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.986
MILES εισαι εδω μεσα στο φορουμ αυτος με τις κορυφαιες ακουστικες εμπειριες, γι΄αυτο μη μας στερεις την πολυτιμη παρουσια σου.Τωρα αν καποιοι απο ζηλια πιστευω και μονο σε αναγκασαν να αποχωρησεις,μονο κακο εκαναν στο φορουμ και τιποτε αλλο.
Εσείς μπήκατε μετά από 7 μήνες για να μας πείτε ζηλιάρηδες;

D

deleted user 10898

Guest
MILES εισαι εδω μεσα στο φορουμ αυτος με τις κορυφαιες ακουστικες εμπειριες, γι΄αυτο μη μας στερεις την πολυτιμη παρουσια σου.Τωρα αν καποιοι απο ζηλια πιστευω και μονο σε αναγκασαν να αποχωρησεις,μονο κακο εκαναν στο φορουμ και τιποτε αλλο.
Αν η ακουστική εμπειρία αποτελούσε το υπόβαθρο για πολύτιμες παρουσίες θα είχαμε καμία εκατοστή εδώ μέσα.
Ο κΜιχαλης εχει οχι μόνο την ¨εμπειρια¨ ´αλλα και την γνώση να την μετουσιώσει σε γραπτά άξια λόγου, η επιλογή ειναι δική του για την μορφή της παρουσίας του εδώ.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.677
Δηλαδή, εσύ γνωρίζεις καλύτερα από τη συντονιστική/διαχειριστική ομάδα για ποιο λόγο λήφθηκαν οι όποιες σχετικές αποφάσεις κι έκρινες ότι ζηλεύουμε τον MILES και τον "αναγκάσαμε" να αποχωρήσει... Μάλιστα.

Καλή συνέχεια στην παρουσία σου στο AVSite.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.441
Ο χώρος είναι πανέμορφος, το σύστημα σούπερ (Tidal, respect!) και οι ηχητικές αποδράσεις πιο πλούσιες με την παρουσία του miles.

Καλό θα ήταν να μας έκανε και ο Χάρης μία αναλυτική παρουσίαση της δουλειάς του.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα.

Μετά την (για μένα άδικη και χωρίς λογική) απόφαση για τις αγγελίες, (ήμουν ένας από αυτούς που "κόπηκαν"), είχα αποφασίσει να απέχω από το φόρουμ.

Ο μόνος λόγος που επανέρχομαι σήμερα είναι για να ευχαριστήσω δημόσια τον φίλο και συμφορουμίτη Χάρη (Zakman35) για την πολύτιμη και καθοριστική βοήθεια του στην ολοκλήρωση του νέου μου ακουστικού χώρου.

Παρ' όλο ότι ο χώρος ήταν πολύ δύσκολος ηχητικά (σχεδόν τετράγωνος), με τις γνώσεις και τις πολύ σωστές προτάσεις του Χάρη, το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και πολύ καλύτερο από τον προηγούμενο χώρο μου.

Χάρη ένα μεγάλο ευχαριστώ.:smile:

Και μερικές φωτό του νέου χώρου:

Και εγώ σε ευχαριστώ Μιχάλη, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξες.

Σου εύχομαι καλά μουσικά ταξίδια.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Καλό θα ήταν να μας έκανε και ο Χάρης μία αναλυτική παρουσίαση της δουλειάς του.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αναφορικά μόνο, μεταφέραμε το σύστημα του Μιχάλη από τον παλαιό χώρο με εμβαδό 80 τμ περίπου, στον νέο χώρο με εμβαδό 24 τ.μ. περίπου.

Ο νέος χώρος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ' αρχής βάση της ακουστικής μελέτης που έγινε μέσω simulation, επεκτείνοντας ουσιαστικά μια μικρή αποθήκη που υπήρχε και μεταμορφώνοντας την σε χώρο ακρόασης.
Οι ηχητικές μετρήσεις έγιναν στο τέλος και επιβεβαίωσαν την ηχητική αρτιότητα του χώρου.

Η διαφορά μεταξύ παλαιού και νέου χώρου, τόσο μετρητικά όσο και ακουστικά είναι Χαοτική υπέρ του νέου χώρου.

ΥΓ. Δυστυχώς οι φωτογραφίες αδικούν την πολύ όμορφη αισθητική του χώρου.

J

JORDANELLI

Guest
Μιχάλη είσαι πολύτιμος στο χώρο .Εχεις βοηθήσει αγόγυστα με τις γνώσεις και την εμπειρία σου.Στα 25 περίπου χρόνια που γνωριζόμαστε εχω να λέω μόνο τα καλύτερα

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706
Ρε σεις.........ολα καλα εδω??????
Κοκκορακια μου ετοιμα εισαστε παλι.........χαλαρα βρε ...τι εχουμε πει....μας παρακολουθουν και απο την Τροικα και θα λενε οτι δεν εχουμε τροπους εμεις οι αψιδες οι Ελληναρες......

Λοιπον.....Μιχαλη φιλαρακι χαιρομαι που σε ξανα βλεπω και ακομα περισσοτερο που --ξερεις--να αφηνεις πισω σου πραγματακια του παρελθοντος που τους αξιζει να τα ξεχναμε στην τελικη ....you know what the f@ck i mean?

Εμπλεξες με τα Tidall και εσυ βρε τρελλο αγορι??????
Τωρα βεβαια πιστευω οτι λιγο μπασακι απο το συγκεκριμενο ηχειο κατα την γνωμη μου σου λειπει ....λεω εγω τωρα ο βλαμμενος μπασσακιας ......θυμαμαι που ειχα ψιλο τσακωθει με τον γιοκα του Tidalo πατερα στο Μοναχο στην εκθεση το 2013 γιατι ειχε επι δεκα λεπτα μια αρπα να παιζει ο γαμηδης και μας τα εκανε τσουρουκια με το i pad στο χερι και το volume στο 2..........αφου καποια στιγμη του ελεγα στα Ελληνικα ---αλλαξε το ρε gamimene pou mas ta ekanes toubano me tis paparies που παιζεις τοσην ωρα.......και να λεει αυτος....what?i can not understand what did you say mister .....ρε σαλτα και gam@sou παλι εγω αλλα τιποτα αυτος ...απλα μετα εβαλλε και φλαοθτο στο ακουσμα και πηραμε τα πανω μας(χαχαχαχα).....

Χαιρομαι λοιπον φιλαρακι που εισαι ακομα μαχιμος και δεν σταματας τις ακουστικες σου αναζητησεις .....χαιρομαι επισης που εμπλεξες με τον μεσιε Ζακ (τοχει ο μπαγασας)και πηγες το χομπυ ακομα παραπερα διορθωνοντας λαθη του χωρου ακροασης με τις σωστες παρεμβασεις μετα απο μετρησεις και τελικα πορισματα !!!!!!

Το ξερω οτι χαθει ....παρακολουθω εννοειται ....απλα εγω φιλε τα χορτασα μετα απο 30 χρονακια και εχω αραξει (τωρα ακουω μουσικη ....ειλικρινα)ασε που το εχω ριξει στην φωτογραφια και εχω περασει σε αλλα levels νοησης και εσωτερικης αναζητησης(λεμε καμια πετυχημενη μαλακιτσα γιατι εχει και κρυο)!!!!!

Φυσικα χαιρομαι που σας βλεπω να ειστε ακομα στην τρελλα αγαπητα μου βλαμμενα ......αν χαθει αυτο το συναισθημα αρχιζουν τα εσωψυχα κενα οποτε κατι χαλαει στο τελος με την ψυχη μας!!!!!!

Απανω τους λοιπον φιλε Μιχαλη και λοιποι χομπισταρες μου.......τι ειπα παλι...........

11259043_543309885833988_6214586965096558572_n.jpg

Reaction score
371
Γεια σου Βλάση. Χαίρομαι που τα λέμε λίγο, έστω και από εδώ!

Εγώ βλέπεις, μετά από 42 χρόνια δεν το έχω χορτάσει ακόμη. Μετά τον εγγονό μου, το hobby μου αυτό παραμένει η αγαπημένη μου τρέλα. Οι αλλαγές/δοκιμές συνεχίζονται (είναι αλήθεια σε μικρότερο βαθμό απ' ότι στο παρελθόν) και ακόμη μου δίνουν συγκινήσεις και ευχαρίστηση.
Ο χώρος μου, με τη βοήθεια του Χάρη (Zakman35), έχει γίνει πολύ καλός ηχητικά και αυτό βοηθάει στην αύξηση της απόλαυσης.

Όπως είδες, μετά από 1,5 χρόνια συμβίωσης με τα Proac D80-R, με τα οποία πέρασα ομολογουμένως ωραίες στιγμές (εξαιρετικό ηχείο), τώρα συντροφιά μου κάνει ένα ζευγάρι Tidal Piano Cera. Προενισχυτής ο αγαπημένος μου Cary SLP-05 και τελικός ο εξαιρετικός CAT JL2 MKII Signature με λάμπες KT120.

Τα Tidal είναι πολύ καλά ηχεία με χαρακτηριστικά την υψηλή ανάλυση/διαφάνεια αλλά παράλληλα και την πολύ καλή μουσικότητα, ένας συνδυασμός που δεν βρίσκεται συχνά. Και όποιος πει ότι τα κεραμικά μεγάφωνα δεν έχουν μουσικότητα είτε άκουσε κακές σχεδιάσεις είτε τα ενισχυτικά που χρησιμοποιήθηκαν δεν "έδεναν" με τα ηχεία. Βλέπεις τα Tidal (όπως όλα σχεδόν τα κορυφαία ηχεία δε συγχωρούν ατέλειες στα συνοδά).
Τα Tidal λοιπόν μου θυμίζουν αρκετά τα Kharma 3.2f που είχα παλιά αλλά με περισσότερο χαμηλό.

Και μια και αναφέρθηκες στο χαμηλό, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι εμένα δε μου λείπει καθόλου. Να φανταστείς ότι από τις 3 θέσεις που έχουν τα Tidal για τη ρύθμιση του χαμηλού, εγώ τα παίζω στη μεσαία. Βέβαια αυτό είναι προσωπικό γούστο του καθενός. Εμένα ποτέ δε μου άρεσε το πολύ χαμηλό (πρώτα πάντα έβαζα πιο πάνω την ποιότητα παρά την ποσότητα).

Φιλαράκι αυτά και πολλούς χαιρετισμούς (και στο Μάνο επίσης!).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13