Τελικός για Magnepan 3.5r?

Reaction score
1.831
Κακαλιός Στέργιος,2 crown xti 1002, έναν για κάθε ηχείο. Κάνεις και ένα boost με το dsp εκεί στα χαμηλά για να ακους "γεμάτα" σε χαμηλές εντάσεις και είσαι κομπλέ.

Πόσο καλύτερα η όχι θα παίξει σε σχέση με ένα Bryston 4bsst2 η 2 7b st?
Αυτό δε το ξέρω.
Το μόνο βέβαιο με τους crown είναι ότι θα σου μείνουν μερικά χιλιάρικα για μουσικές ή ρακ ή καλώδια ή οτιδήποτε άλλο.

Παλιότερα είχα ασχοληθεί με επαγγελματικούς ενισχυτές στο home audio με πολύ καλά αποτελέσματα (σε μαγκεπαν πάντα).
Αυτό που έχει αλλάξει προς το καλύτερο είναι η χρησιμοποίηση class d τοπολογιών πλέον και από αυτούς, κάτι που δημιουργεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο...πείραμα.

Τελευταία φορά που άκουσα επαγγελματικό-ψηφιακό ενισχυτή ήταν ο behringer inuke 3000 με τα chario millenium II.
Τον είχα για κανα μήνα στο σπίτι μου, μαζί με: krell 400ix, mcintosh mc150-electro 4 anniversary (προ), accuphase e202.
Καλύτερα απ'όλους στάθηκε ο accuphase (τρελλό εργαλείο) αλλά προς έκπληξή μου ο behringer δεν ήταν ούτε τρίτος ούτε τέταρτος....

Προσωπικά πάντα μιλώντας όταν επιλέγω μηχάνημα κλείνω τα μάτια και ανοίγω τα αυτιά μου, μου έχει βγει σε καλό γενικά...

Reaction score
1.391
καποια μοντελα της crown ειναι οντως hifi αλλα σιγουρα οχι τα καινουρια...
πας σε παλαιοτερη σειρα..

και δεν θα παιξουν καλυτερα απο bryston...

(τα ειχα ολα σπιτι και εχω μια γνωμη)

επισης κοιτα για gamut αν βρεις d200mk3...και να τον δεσεις με καλο προ...

Reaction score
1.831
καποια μοντελα της crown ειναι οντως hifi αλλα σιγουρα οχι τα καινουρια...
πας σε παλαιοτερη σειρα..

και δεν θα παιξουν καλυτερα απο bryston...

(τα ειχα ολα σπιτι και εχω μια γνωμη)

επισης κοιτα για gamut αν βρεις d200mk3...και να τον δεσεις με καλο προ...
Φίλε Δημήτριε είχες crown αλλά δεν είχες magnepan.... διαφοροποιούνται τα πράγματα....

Reaction score
8
Εδώ είναι το θέμα, θέλω κάτι που να είναι ιδανικό' βάσει σπεκ με τα Magnepan.

Τους Hypex........θα ήθελα να τους δοκιμάσω όπως και ότι άλλο προτείνετε, αλλά σίγουρα με 1-2 ώρες δεν είναι πολύ εύκολο να αποφασίσεις φαντάζομαι?

Reaction score
1.831

Τους Hypex........θα ήθελα να τους δοκιμάσω όπως και ότι άλλο προτείνετε, αλλά σίγουρα με 1-2 ώρες δεν είναι πολύ εύκολο να αποφασίσεις φαντάζομαι?
Δε μπορώ να χαρακτηρίσω τη λύση που προτείνω ιδανική με απόλυτα κριτήρια, βλέποντας όμως ότι έχεις av pro και αυτή τη στιγμή rotel 2X100 θεωρώ ότι είσαι on a budget, για το λόγο αυτό σου πρότεινα ότι σου πρότεινα.
Ακόμα και μόνο έναν ενισχυτή να πάρεις θα καταλάβεις αν σου "κάθεται" ή όχι.
Για μένα με τη λύση αυτή παίρνεις "πολύ ήχο" από τα magnepan χωρίς να ματώσεις. Δυστυχώς το είχα καταλάβει αργά, αλλά τα μαγκνεπάνια όταν οδηγηθούν σωστά...κελαηδάνε. Μη την ψάχνεις με 2Χ100 κλπ κλπ, θέλουν τάισμα τα άτιμα.
Για μένα (το επαναλαμβάνω) είναι πιο σημαντικό να τα οδηγήσεις σωστά και μετά να δεις και τον ποιοτικό παράγοντα (μπορείς να παίξεις με πηγές, προ κλπ κλπ αργότερα).

Και στο κάτω κάτω αν δεις ότι δε σου αρέσει άντε να χάσεις κανα 100ρικο από τα λεφτά που έδωσες...

Αν έλεγες ότι θέλεις τον καλύτερο ενισχυτή για τα magnepan χωρίς κοστολογικά όρια δε θα απαντούσα καν.
Υπάρχουν άλλοι πολύ πιο αρμόδιοι απο εμένα για αυτό.

Reaction score
1.391
Φίλε Δημήτριε είχες crown αλλά δεν είχες magnepan.... διαφοροποιούνται τα πράγματα....
για μια συνολικη αποδοση στον ηχο μεταξυ των τελικων λεω στεργιο,
[DOUBLEPOST=1451760322][/DOUBLEPOST]

πρεπει αρχικα να βρεις ενα προ για να μπορέσεις να αξιολογήσεις τελικο...εστω δανικο...
με τα AV δεν κανεις δουλεια...

τελικο crown εχω να σου φερω να δοκιμασεις...και 2 μαλιστα...αλλα πρωτα θα βρεις εναν προ..

Reaction score
1.831
για μια συνολικη αποδοση στον ηχο μεταξυ των τελικων λεω στεργιο,
απλά η εκτίμηση σου αυτή αφορά τα ηχεία σου.
Όταν είχα τους δυο behringer EP1500 για να οδηγώ τα 1.6 ήμουν πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.
Όταν σύνδεσα τα Chario δε παίζανε τόσο καλά ότι κι αν είχα δοκιμάσει (πηγές-προ κλπ κλπ).

Οπότε ξεκινάμε με τον παράγοντα...ηχείο!

Reaction score
8
Άρα θέλουμε και προ.....ποιον οικονομικό προτείνετε σε καινούργιο και σε μεταχειρισμένο.

Reaction score
1.391
στη θεση σου θα πουλουσα τα magnepan και θα αγοραζα δυο ηχειακια βασης και εναν ολοκληρωμενο να ακουω τη μουσικη μου...
αν δε δωσεις λεφτα , αυτα τα ηχεια δεν θα τα ακουσεις και ειναι κριμα...

κοινως....τα μεταξωτα βρακια....

Reaction score
1.550
Βγάλε συνολικό budget για να μην παει μπρος πίσω το πράμα. Για Ρακ δεν το συζηταω οτι θα φτιαξεις απο lack του ικεα η με ξύλα απο πρακτικερ για αρχή με κόστος κάτω των 100 ευρώ

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Προσωπικά πάντα μιλώντας όταν επιλέγω μηχάνημα κλείνω τα μάτια και ανοίγω τα αυτιά μου, μου έχει βγει σε καλό γενικά...
Δ Δυστυχώς το είχα καταλάβει αργά, αλλά τα μαγκνεπάνια όταν οδηγηθούν σωστά...κελαηδάνε. Μη την ψάχνεις με 2Χ100 κλπ κλπ, θέλουν τάισμα τα άτιμα.
Σωστός είσαι !

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.535
Για προ και τελικό περίπου 4000 και μετά κάποιο dac.
Μηπως ηρθε η ωρα να ξαναδιαβασεις το #151?

Εχεις πολυ-παραγοντικό προβλημα, περα απο την ιδιαιτεροτητα των Magnepan οσον αφορα την οδηγηση. Πρεπει να το δεις ως πολυ-παραγοντικο. Οχι απομονωμενα.

Ξαναδιαβαστο και μην κολλας στον Parasound που προτεινα. Και ο Hegel που ειπε αλλος φιλος απανταει στο ιδιο προβλημα, δηλαδη ισχυς, ποιοτητα ,ρευματα, και καλο dac ενσωματωμενο.

+Sub για να ξεφωρτωσεις τον ενισχυτη απο τον φορτο των χαμηλων , και room teatment-measurement-calibration. 4000 euro συνολο.

#151.

Reaction score
8
Δηλαδή ο Bryston 4b sst 2 του 2010 demo που τον βρισκω 2500 και 1500 ένας προ με dac δεν είναι καλύτερα από τον hegel h360 και τον parasound?

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.535
Λαμβάνω υπόψιν και το συνολικό μπατζετ 4000 για να είσαι κομπλέ απο ολα.

Δες το σαν σύνολο- ο Hegel δεν ξέρω ποσό κανει- αλλα με τον parasound είσαι οκ στα λεφτά. Υπολόγισα και τα υπόλοιπα που θεωρώ απαραίτητα. Sub+Μελέτη χωρου+room treatment. Και είσαι έτοιμος για φουλ απόλαυση.

Μην κολλάς στην πρόταση ως όνομα ενισχυτή, δες το σαν σύνολο. Σαφώς και οι Bryston ειναι αξιοσέβαστοι, οπως και πολλοί άλλοι που προτάθηκαν με βάση πάντα την ισχύ και τα ρεύματα.

Αλλα θα γίνουν ολα με τέσσερα χιλιάρικα με τις άλλες προτάσεις;
Μην υποτιμάς την τεράστια σημασία του χώρου και της βελτίωσης του.

Y

Yiannis_B

Guest
Για προ και τελικό περίπου 4000 και μετά κάποιο dac.
Οδηγώ με 7bsst2 και Α21 τα 50ρια και τα 20ρια της ATC αντίστοιχα.

Γνώμη μου είναι να χτυπήσεις έναν Α21 και με τα ρέστα ένα DAC2 της Benchmark. Άσε τον pre για αργότερα.

Τερατάκι ισχύος ο A21, και κατεβαίνει άνετα σε χαμηλά Ohms.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.535
Οδηγώ με 7bsst2 και Α21 τα 50ρια και τα 20ρια της ATC αντίστοιχα.

Γνώμη μου είναι να χτυπήσεις έναν Α21 και με τα ρέστα ένα DAC2 της Benchmark. Άσε τον pre για αργότερα.

Τερατάκι ισχύος ο A21, και κατεβαίνει άνετα σε χαμηλά Ohms.
Σούπερ! Και με το dac2 benchmark δεν χρειάζεται καν ο προ! Παρόμοια λογική, αυτο εννοώ...
Αλλα μην ξεχνάς τον χώρο-δεν ειναι κόλλημα προσωπικό! Και το sub βοηθάει πολυ τα πάνελς..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef