- Reaction score
- 85.064
Σκέφτηκα να ανοίξω ενα νήμα, για να παρουσιάσω τον σχεδιασμό μελλοντικών αναβαθμίσεων- του ήδη υπαρχοντος ηχοσυστήματός μου. Και οποιος άλλος θελει να παρουσιάσει ευπρόσδεκτος. Βραχυπρόθεσμων-μεσοπρόθεσμων διορθώσεων, ρεαλιστικών πάντα (όχι φούμαρα παρακαλώ ), τη συλλογιστική και τη μεθοδολογία των προθέσεων μας, και το αποτέλεσμα όταν αυτό ολοκληρώνεται.
Οτιδήποτε. Καινούργια ηχεία, καλώδια, πετραδάκια που βελτιώνουν τον ήχο, λάδι φιδιού, συνδρομές σε streaming services. Και πάνω σε αυτα να δεχόμαστε συμβουλές και παραινέσεις, διαφωνίες, δοξασίες και τα γνωστά.
Προφανώς μια μεγάλη συνολική αλλαγή π.χ να αγοραστούν ολα τα μηχανήματα απο την αρχή δεν ειναι Σταδιακή Αναβάθμιση, οπότε δεν θα ταιριάζει.
Πολλα τέτοια θέματα παρουσιάζονται τακτικά στο site, αυτη ειναι μια προσπάθεια να οργανωθούν σε ενα κοινό τόπο κουτσομπολιού αλλα και συνεισφοράς γνώσης.
Αρχίζω λοιπόν πρώτος.
Βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός:
Οτιδήποτε. Καινούργια ηχεία, καλώδια, πετραδάκια που βελτιώνουν τον ήχο, λάδι φιδιού, συνδρομές σε streaming services. Και πάνω σε αυτα να δεχόμαστε συμβουλές και παραινέσεις, διαφωνίες, δοξασίες και τα γνωστά.
Προφανώς μια μεγάλη συνολική αλλαγή π.χ να αγοραστούν ολα τα μηχανήματα απο την αρχή δεν ειναι Σταδιακή Αναβάθμιση, οπότε δεν θα ταιριάζει.
Πολλα τέτοια θέματα παρουσιάζονται τακτικά στο site, αυτη ειναι μια προσπάθεια να οργανωθούν σε ενα κοινό τόπο κουτσομπολιού αλλα και συνεισφοράς γνώσης.
Αρχίζω λοιπόν πρώτος.
Βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός:
- UMIC-1 μετρητικό μικρόφωνο. Παραγγέλθηκε, έρχεται την Τρίτη.
- Dirac Live. Θα γίνει εκτενής δοκιμή για τις δυο εβδομάδες που δίνει δωρεάν trial, και προβλέπω εγκατάσταση στο MacBook, αν αληθεύουν όσα γράφονται στο διαδίκτυο, κυρίως όσον αφορά τη δίορθωση στο time domain-στερεοφωνική εικόνα. Απο frequency response είμαι καλά.
- Ενα diffuser για να κλείσω την ανοικτή πλευρά του χώρου ακρόασης που εχει σχήμα Γ.
- Ενα πιάνο για τη μικρη κόρη (παραγγελία σημερα) γιατί το live ειναι πάντα καλύτερο!
- Ο Καστρουνης μια δυο φορές τον χρονο.
- Καινούργιες κουρτίνες. Βασικό "μηχάνημα" ήχου, θέλω να κατεβάσω λίγο το RT60,(επεξήγηση εδώ, https://en.m.wikipedia.org/wiki/Reverberation ) αλλα και να απομονώσω άνοιγμα προς τη σκάλα πίσω απο το ενα ηχείο. Και να κάνω και τη δουλειά του Dirac πιο εύκολη.
- Δυο-τρεις μπασοπαγίδες, μετα απο μελέτη των waterfalls που θα προκύψουν απο τις προαναφερθέντες αλλαγές. Έτσι θα δώσω και το βουνό απο λούτρινα αρκουδάκια που έχω χώσει στις γωνιές και κάνουν τις μπασοπαγίδες πίσω στις ιδιοκτήτριες τους.
- Δυο παροχές ρεύματος κατευθείαν απο τον πίνακα. Έχω 10 διαφορετικά μηχανήματα τωρα, ολα στην ίδια γραμμή, που ενας θεός ξέρει τι αλλο μοιράζει μέσα στο σπίτι. Δράμα.