Επιτέλους, το home cinema του Στάθη

Reaction score
238
Να ευχαριστήσω και εγω τον φίλο Στάθη που υποδέχτηκε και εμένα στο σινεμά του!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μου λύθηκε η απορία χρόνων: γίνεται να έχω ήχο ΚΑΛΗΣ κινηματογραφικής αίθουσας σε σπίτι...
μετά απο πολλά συστήματα άλλων και πολλές αλλαγές ηχείων και ενισχυτών δικό μου, τώρα ξέρω οτι είναι εφικτό...γιατι τα τελευταία χρόνια πιστευα οτι κυνηγούσα κάτι που δεν γίνεται...

δε ξέρω ακριβώς την αναλογία συνεισφοράς της φροντίδας χώρου, του καλιμπραρίσματος και των JBL στο αποτέλεσμα αυτού που άκουσα, αλλα υποθέτω τη μεγαλή διαφορά την κάνουν τα ηχεία (γιατι τα υπόλοιπα υπήρχαν και με το προηγούμενο σεταπ του).
περιέργως φαινόταν να μην υπάρχουν καθόλου ακυρώσεις!!! σε σχετικά μικρό χώρο κιόλας!!!
δε ξέρω αν έχει κανενα διάγραμα απόκρισης ο Μανώλης.

αλλά τετοιο δυνατό απαραμόρφωτο ξερό midbass, με χρόνους απόσβεσης πολύ μικρούς, θα έλεγα μόνο σε καλή αίθουσα στο σινεμά μεχρι πρόσφατα το εβρισκα, τολμώ να πώ οτι στου Στάθη ίσως να είναι και ακόμα καλύτερα...κυρίως γιατί απο τα 25Ηζ και κάτω είναι εφικτό να γίνει καλύτερο ένα σπίτι απο σινεμά. η όποια ανώτερη ποιότητα άλλων σπιτίσιων και audiophile ηχείων απλά χάνεται αν ανεβεί κάποιος σε σοβαρές έντασεις και ειδκά αν παράλληλα μεγαλώσει λίγο και η απόστασης ακρόασης...απλά δε μπορούν...δε πανε να λένε ότι θέλουν κάποιοι...

στου Στάθη σίγουρα ακούγαμε και λίγο πάνω απο το reference σε κάποιες ταινίες και παρόλα αυτά δε με ενόχλησε, επίσης οπως στο σινεμα (σε αντίθεση με το σπίτι μου και αλλού). τώρα ισως 2-3δβ πιο κάτω να ήταν ιδανικά για εμένα που ακούω επίσης δυνατά αλλα πάλι εξαρτάται απο την ταινία.
(ειχα παρει ενα dbmeter μαζι για να ξέρω σε τι εντάσεις ακούμε, ~85-88δβ ήταν οι close mic'd διάλογοι, όπως και στο σίνεμα που το έχω μετρήσει αρκετές φορές. με peaks δεν ασχολήθηκα - δεν είχε νόημα αλλά το ρεφερενς στου Στάθη φαίνεται να είναι περίπου στο -15db. δε ξέρω ακριβώς τι τριμς και curves έχει εφαρμόσει ο Μανώλης, πάντως με 99db ευαισθησία και στα ~3μ θέση ακρόασης, λογικά δυσκολα θα ειναι στο 0db στο ρεφερενς και ταυτόχρονα τα trims των ηχείων να μην είναι στο τέρμα, κάτω απο -12db ή όποιο ειναι το μαξ του γιαμάχα.

σορρυ αν σας κουρασα, και πολλά είπα γιατι απλά αρκούσε να πώ ένα ΚΟΡΥΦΗ ΤΕΛΟΣ . -

Στάθη thank you very much για την εμπειρία και καλοακουστο και πάλι!!!

Reaction score
238
όντως πέρασε σε άλλη κατηγορία...ξεκαθαρα

σε σπιτισιο χώρο (κυρίως απο άποψη διαστάσεων) δε περίμενα να ακούγεται καποιο σύστημα έτσι: δυνατα, καθαρά, και γενικώς να έχει αυτή την effortless αίσθηση για τα δυναμικά.
και το κυριότερο χωρίς προφανείς ακυρώσεις (που συνήθως τις εντοπίζω αν υπάρχουν) στα midbass/bass, πάρτυ ανακλάσεων σε πρίμα και λάσπη μεγάλων χρόνων αποσβέσεων στα μπάσσα.
αφού το κατάφερο ο Σταθης και ειδικά σε ένα σχετικά μικρό χώρο...τότε όλα ειναι δυνατά....δε κυνηγάμε κατι που δε γίνεται απλά πρέπει να ξέρεις προς τα που να κινηθείς.
δε ξέρω επίσης αν με τετοιες ηχειάρες και σε κοντινή απόσταση μεσα στο direct field αν δεν αφήνουν να ακουστούν οι ακυρώσεις/δωμάτιο. σαν να τις κανει overpower!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.364
δε ξέρω επίσης αν με τετοιες ηχειάρες και σε κοντινή απόσταση μεσα στο direct field αν δεν αφήνουν να ακουστούν οι ακυρώσεις/δωμάτιο. σαν να τις κανει overpower!!!
Μπα...αν δεν έπαιζαν σωστά, θα γινόταν της π0υτ@νας σε τόσο μικρό χώρο. Εδώ έχουμε τον πολυκάναλο ήχο στα απολύτως καλύτερά του!

Reaction score
15.543
νικο στα spec δινει οτι τα μικρότερα (8320) κατεβαίνουν ποιο χαμηλά...
ισχύει κατι τετοιο ?

μιλαω για Frequency Response
αφου το λεει η jbl λες ο Νικος ναχει αλλη αποψη !
[DOUBLEPOST=1459105583][/DOUBLEPOST]
Μπα...αν δεν έπαιζαν σωστά, θα γινόταν της π0υτ@νας σε τόσο μικρό χώρο. Εδώ έχουμε τον πολυκάναλο ήχο στα απολύτως καλύτερά του!
η αποροφηση κανει παρα πολλα οπως και η ψυχοακουστικη...

ο πολυ νεκρος χωρος κ.λ.π. μπερευει.....
....πιστευω να προσεξες την ομιλια σου με τον Σταθη ....αν οχι ..τοχασες.:D

Reaction score
238
εννοείται ειναι σωστά ρυθμισμένα!!!
εγώ εννοώ οτι με τέτοιες ηχειάρες και στα 3μ, είναι σαν να κάνεις close mic'ed μετρηση σε ηχείο, οπου το δωμάτιο δε παιζει τοσο ρολο στη μετρηση και η αισθηση που αποκόμισα ειναι σαν semi/quasi etc anechoic response!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.364
Α, και κάτι που παραλίγο να ξεχάσω: διάβασα από διάφορους εδώ ότι τα 3677 ξύνουν ή ξυρίζουν ψηλά.

Αρρύθμιστα δεν ξέρω πώς ακούγονται. Όπως όμως έχουν ρυθμιστεί στου Στάθη ακούγονται υποδειγματικά. Δεν κουράζουν ακόμα και σε εξωπραγματικές εντάσεις.

Reaction score
15.543
Α, και κάτι που παραλίγο να ξεχάσω: διάβασα από διάφορους εδώ ότι τα 3677 ξύνουν ή ξυρίζουν ψηλά.

Αρρύθμιστα δεν ξέρω πώς ακούγονται. Όπως όμως έχουν ρυθμιστεί στου Στάθη ακούγονται υποδειγματικά. Δεν κουράζουν ακόμα και σε εξωπραγματικές εντάσεις.
αναλογα τον χωρο που θα τα βαλεις Γιαννη μου..

Reaction score
238
εχει κανενα διαγραμμα ο Μανώλης αραγέ; είμαι πολυ περίεργος για το response τους!
[DOUBLEPOST=1459106322][/DOUBLEPOST]
αναλογα τον χωρο που θα τα βαλεις Γιαννη μου..
ο Στάθης μπορεί να μας πει, δεδομενου οτι ειναι ο ίδιος χώρος, τα προηγούμενα σε μεγάλες εντάσεις τα πριμα τους πώς ήταν:
ξύριζαν; παραμορφώνανε; δεν παιζανε καν δυνατά; ή καιγόντουσαν;
στα 3μ και τα μονιτορ οντιο θα ανεβάζανε αξιοπρεπή, ένταση δε μπορεί.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.364
Ποιό θα είναι δεύτερο?

:)
Της Mitsy. Και τέλος. Για όσα έχω δει εγώ τουλάχιστον. Ας μας πει ο Κώστας που έχει δει περισσότερα.

Ή ο Καστρουνής. :D
Σιγά μην τολμήσει ο Μανώλης να μας πει...:p

Reaction score
15.543
:roflmao:

καμια σχεση και πολυ χειροτερο απο το hc του Σταθη μιας και τα εχω ακουσει και τα δυο

• Like
Reactions: PPG

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.364
Του Στάθη το έχεις ακούσει με τα JBL? Γιατί πληροφορούμαι ότι δεν έχει καμία σχέση με τα Monitor Audio που είχε πριν.

Και του Argi σε ποια φάση το πέτυχες, γιατί το πείραζε καθημερινά. :whistling:

Reaction score
15.543
το ιδιο θα ειναι του Σταθη .....οι διαφορες εχουν να κανουν συνδιασμο ρυθμισης και ηχειου.

ο argi ειναι παντα με το control στο χερι μιας και δεν ξερει ακομα τι θελει....οποτε το αποτελεσμα ειναι μετριο μειον

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Ή κάποιο παραισθησιογόνο έχω πάρει η βλέπω να ερωταπαντα και να κάνει διάλογο μόνος του ο ροζυ... :o

Reaction score
8.905
από περιέργεια...

η αποροφηση κανει παρα πολλα οπως και η ψυχοακουστικη...
για κάνε το λιανά... γιατί δεν καταλαβαίνω πως συσχετίζονται αυτά τα δυο μαζί...

ο πολυ νεκρος χωρος κ.λ.π. μπερευει.....
πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι ο χώρος του Στάθη είναι "νεκρός" και τι εννοείς μπερδεύει...

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK