Το καλύτερο καλώδιο ηχείων

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Κι αν μπερδευτεί το ηχείο και αντι να βγάλει ήχο βγάλει φως τι γίνεται έπειτα.....
Να προσέχουμε τι λέμε και τι προτείνουμε >:(
Ακόμη καλύτερα, θα έχομε και τσάμπα φωτορυθμικό για πάρτυ, κάποτε ήταν πολύ της μόδας.:D.......

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.715
Απάντηση: Το καλύτερο καλώδιο ηχείων!

εγω προσωπικα ειμαι καπως ετσι΄, καλωδια ηχειων 60 εκατοστα, και interconnect 1,20 .
- σε αυτή την περίπτωση , υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι θα δέχεται ο τελικός ( ή οι τελικοί ) , περισσότερους κραδασμούς λόγω γειτνίασης με το ηχείο ;

Reaction score
30.455
Κι αν μπερδευτεί το ηχείο και αντι να βγάλει ήχο βγάλει φως τι γίνεται έπειτα.....
Να προσέχουμε τι λέμε και τι προτείνουμε >:(
Θα σου απαντήσω σύντομα με φωτορεπορτάζ...
Γατάκια...!
Και ηχείο (πρώην) και πορτατίφ και πορτατιφοκαλώδιο και διακόφτης..:p:p
20160426_135259.jpg
20160426_135314.jpg
20160426_135410.jpg

Reaction score
30.455
Δεν εχω ξαναδει λαμπατο ηχειο!!!

Μπραβο, μπραβο, απο χροιές πως παει;
Οι χροιές του είναι υπεράνω κριτικής φίλε μου...στα δικά μου αυτιά πάντα!:p
Βέβαια παίζουν ρόλο και ο λαμπτήρας τύπου edison αλλά και το καλώδιο που είναι από τις ακριβές σειρές του Καυκά...παιδεύτηκα επίσης πολύ μέχρι να βρω το κατάλληλο ντουί που να ματσάρει με το ηχείο...:headbang::headbang::hunter:

I

iason

Guest
Εξαρτάται από την οπτική γωνία του παρατηρητού. Από τεχνικής (επιστημονικής) πλευράς, και αφ’ ης στιγμής είσαι ευτυχής κάτοχος μονομπλόκ τελικών, και υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως αυτό είναι χωροτακτικώς εφικτόν, η λογική λέει πως πρέπει να βάλεις καθέναν από τους τελικούς πίσω από το αντίστοιχο ηχείο, πλάτη με πλάτη, και να τον συνδέσεις μ’ αυτό με καλώδιο μήκους 10 εκατοστών, (οπότε το interconnect σύνδεσης του τελικού με τον προ θα είναι αναλόγως μακρύ). Από οικονομικής και ψυχοσωματικής πλευράς, η λογική λέει πως κάποιος πρέπει να σου πουλήσει και 2x3=6m καλώδιο ηχείου, δηλαδή 12 μέτρα για διπλοκαλωδίωση, κατά το δυνατόν ακριβό, για να τζιράρει το μαγαζί και να κινηθεί η αγορά, αλλά και για να αισθάνεσαι αρκούντως έντονον το pride of ownership, βλέποντας –και δείχνοντας στον επισκέπτη- τους τελικούς, οι οποίοι επιπροσθέτως πρέπει να είναι ογκώδεις και ασήκωτοι.

Πάμε τώρα στον κοντό ψαλμό.

1. Πήγαινε σε ένα κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού και πάρε δυό μέτρα καλώδιο πορτατίφ («δύο επί μηδέν εβδομήντα πέντε πλακέ»).

2. Πάρε το καλώδιο του αριστερού ηχείου και βάλτο στο δεξί κανάλι, συνδέοντας το δεξί ηχείο με διπλοκαλωδίωση.

3. Κόψε 10-15 πόντους από το πορτατιφοκαλώδιο, και μ’ αυτό το κομμάτι σύνδεσε το αριστερό ηχείο με τον τελικό του.

4. Μιας και αποκλείεται ο προενισχυτής να έχει διακόπτη mono, παίξε σχετικά δυνατά ένα κομμάτι με σχετικά λίγο «διαχωρισμό» και αξιοπρεπή ποιότητα ήχου, ας πούμε αυτό, και βάλε τη γυναίκα σου να βρει στα τυφλά ποιο από τα ηχεία παίζει χειρότερα, χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο σύνδεσής των.

Συνέχεια μακρού ψαλμού: Ακόμη κι αν αντικειμενικά –κι εσύ ο ίδιος- διαπιστώσεις πως δεν υπάρχει διαφορά, ή ότι το ηχείο με το πορτατιφοκαλώδιο παίζει ίσως και καλύτερα, μην εφαρμόσεις αυτή τη σύνδεση μόνιμα. Κάνε τη σύνδεση που σ’ αρέσει, αυτή που σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, πιο ευτυχισμένος. Η ακοή είναι πράγμα υποκειμενικό, αλλά η ύπαρξη των εμμονών και των ψυχαναγκασμών που κατατρέχουν καθέναν από εμάς είναι αντικειμενική. Υπάρχουν και είναι εδώ και πρέπει να τα διαχειριστούμε, κατά νοοτροπίαν (εύκολο) και κατά βούλησιν (δύσκολο).
Εγώ πάντως με όλο τον σεβασμό σε όλους και όλα( επειδή είμαι από την φύση μου καχύποπτος) θα μου επιτρέψεται να αμφισβητήσω την αυθεντικότητα του μυνήματος .:boast:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Εγώ πάντως με όλο τον σεβασμό σε όλους και όλα( επειδή είμαι από την φύση μου καχύποπτος) θα μου επιτρέψεται να αμφισβητήσω την αυθεντικότητα του μυνήματος .:boast:
Τότε πρέπει να υποκλιθείς στον δεκάλογο του χαϊεντά!:p
http://www.avsite.gr/forum/threads/Ο-δεκάλογος-του-χαϊεντά.88936/#post-1186342

Reaction score
75
Έλεος, όχι αλλες πληροφορίες, ειναι τόσες πολλες που το έκαψα το ρημάδι!:headbang:
Μάλλον θα καταλήξω σε απλή καλωδίωση να τελειώνει το θεμα.

Αυτη η λαμπα πάντως μου θυμίζει το βοηθό του Κυρου Γραναζη, το γλομπο εαν θυμάμαι καλα.:D

S

sk4t4

Guest
Έλεος, όχι αλλες πληροφορίες, ειναι τόσες πολλες που το έκαψα το ρημάδι!:headbang:
Μάλλον θα καταλήξω σε απλή καλωδίωση να τελειώνει το θεμα.

Αυτη η λαμπα πάντως μου θυμίζει το βοηθό του Κυρου Γραναζη, το γλομπο εαν θυμάμαι καλα.:D
Αν βαλεις κοινο καλωδιο,ειναι σαν να εισαι στην πηγη,το συστημα σου εννοω μ' αυτο,και να μολυνεις ο ιδιος το νερο της.Πινεις εν γνωσει των συνεπειων,λοιπον.Ενα ρητο θα θυμισω:Το καλυτερο ειναι εχθρος του καλου[ποσο μαλλον του κακου,οταν προκειται για κοινο καλωδιο].Η αποφαση ειναι δικη σου...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.958
Τι κοιτάς πάνω αριστερά Δημητράκη; :whistling:

S

sk4t4

Guest
Τι κοιτάς πάνω αριστερά Δημητράκη; :whistling:
Το μαντεψα τι κοιταει πανω αριστερα του.Κοιταει την προτιμηση μου προς το ροδιο και ειναι ετοιμος να τονισει οτι οι ακροδεκτες του καλωδιου ηχειων πρεπει να ειναι επιροδιωμενοι.Ευχαριστω που το θυμηθηκε γιατι εγω το ξεχασα αδικαιολογητως.Αυτο θα πει αλληλοκαλυψη.
[DOUBLEPOST=1461684766][/DOUBLEPOST]
Έπαθα μόλυνση απο το νερό της πηγής. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Μην ανησυχεις,μ' ενα καλωδιακι ηχειων μερικων δεκαδων ευρω το μετρο,θα γειανεις.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.327
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent