Το καλύτερο καλώδιο ηχείων

Reaction score
75
Να επανέλθω μετα το τελικο στήσιμο και να πω οτι τα "αυτάκια μου" εχουν πάθει πλακα με αυτο που ακούν.
Και παιζοντας για εκατομμυριοστή φορά το requiem του Mozart
(με ενα ταπεινό cd περίπου 20ετιας της telarc
με CD player 15ετιας ενα pioneer DV-757
και σε ρόλο προενισχυτη πια ενα Yamaha A1 16ετιας )
ένιωσα την ιδια αίσθηση οπως οταν το ειχα πρωτακουσει στο Μεγαρο.
Εχω πάθει πλακα.

Μια ερώτηση προς στους μυημένους.
Ο Yamaha μεχρι και χτες έπαιζε σαν τελικός και το ρυθμιστικό του volume λίγες φορες ξεπερνούσε τα μισά της διαδρομής του καθώς μετα η ένταση που έπαιρνα ηταν κατατι μεγαλύτερη αλλα αυτο που άκουγα ηταν πια,θωλομενο και όχι ξεκούραστο στο αυτί.
Απο χτες που δουλεύει σαν προενισχυτης το volume εχει φτάσει στα 3/4 της διαδρομής του και ολο αυτο που ακούω απο τους Electrocompaniet ειναι και δυνατό και καθαρό στο αυτί.
Εχω την εντύπωση οτι μπορω να ανοίξω κι αλλο αλλα φοβάμαι μη προκληθει καποια ζημια σε καποιο μέρος της ηχητικής αλυσίδας Yamaha, Electrocompaniet, b&w 802.
Να πω οτι σε αυτη την ένταση έπαιξα για διάστημα 10" καθώς ηταν αρκετα αργά για να συνεχίσω.

Πείτε μου πρακτικα τι κανω γιατι όντως φοβάμαι μη κανω καμία μακακια!

Reaction score
1.391
802 και μονομπλοκακια μια χαρα ...δε θα κανεις μακακια....

ολα με μέτρο ομως ....οχι υπερβολες...

Reaction score
6.520
ικανοποιημενος θα εισε μονο οταν θα φοβασε μην παθεις ζημια στα αυτια , χωρις να νιωθεις συμπιεση ,η σκληραδες..

Reaction score
75
Δηλαδη μου λέτε οτι μπορω να "τερματίσω" χωρις να υπαρχει θεμα?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οχι,αυτο που εννοει ο φιλος ειναι οτι μπορεις να ακους δυνατα μεχρι το σημειο που δεν παραμορφωνει ο ηχος.

Reaction score
75
Ναι αυτο που λες το καταλαβαίνω.
Αλλα το απόγευμα σε ροκ κομμάτι (my baby - Rolling Stones) το volume ξεπέρασε για λίγο τα 3/4 της διαδρομής του χωρις να ακούσω κατι το παραμορφωμένο σε όλη τη διάρκεια του κομματιού.

Και ξανά ρωτάω:
Υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα με τον Yamaha λογω του οτι παίζω σχεδόν "τέρμα" η δεν υφίσταται τέτοιο θεμα;

Επισης να ρωτηςω και κατι άσχετο.
Εδώ και κανά χρόνο ο Yamaha οταν ανεβοκατεβάζω το volume απο το δεξί ηχείο ακούγεται ενα "σκρατς" ενα παράσιτο δε ξερω πως να το πω. Ειναι στιγμιαίο όμως.
Καμία ιδέα τι μπορει να ειναι;

Ευχαριστώ πολυ για όσα μου λέτε!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ο λογος που το volume να πηγαινει πιο πανω απο πριν πιθανον να ωφειλεται στην πιο χαμηλη ευαισθησια εισοδου των Electrocompaniet συγκριτικα με αυτην του power amp του Yamaha.Δεν πειραζει,ειναι λογικο.
Ο θορυβος στο volume ισως ωφειλεται σε ακαθαρσια η ακομη και καποια φθορα του ποτενσιομετρου.Με κλειστο τον ενισχυτη ανεβοκατεβασε το volume αρκετες φορες και ισως καθαρισει.

Reaction score
1.391
μισο λεπτό...είπες οτι τα οδηγάς με μονομπλοκ...τι γιαμαχα λες ? σαν προ εννοείς?

για το σκρατς μην έχεις έννοια .. λιγο σπρει στο ποτενσιομετρο θελει

Reaction score
75
Δλδ dimitris βγάζω το κουμπί και ρίχνω σπρέι αυτο που ειναι για ηλεκτρικές επαφές η σπρέι αέρα;

Reaction score
1.391

Reaction score
75
Προσπαθώ να ανεβάσω μια φωτο αλλα δε τα καταφαιρνω.
Δείτε τη εδώ http://www.austech.info/showthread.php/93639-New-Home-Theatre-Receiver

Στη πισω όψη και πανω δεξιά εχει μια επιλογή για τι ohm θελουμε. Το ειχα και το εχω ακομα στα 8.
Ερώτηση
Με δεδομένο οτι τώρα ο Yamaha εχει το ρόλο του προενισχυτη και το ρολο του τελικού οι δυο Electrocompaniet AW-180 και ηχεια τα 802d παιζει κατι εαν αλλαξω απο τα 8ohm στα 4omh;
Κερδίζω κατι παραπάνω; Δε αλλάζει τιποτα; Κανω ζημια;
Μπορει να σας ακούγονται γελοιες οι ερωτήσεις μου αλλα δε γνωρίζω και πολλα.

Επισης παρατήρησα σημερα, που έλειπαν όλοι απο το σπιτι και άκουγα για κανά 6 ωρο συνεχόμενα και σε πολυ υψηλές στάθμες οτι ο Yamaha δεν ζεστάθηκε καθόλου. Εχει να κανει λογω του οτι παιζει σα προενισχυτης;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:

Reaction score
1.391
ασχολείσαι που με πράγματα που δε θα έπρεπε...απόλαυσε η μουσικουλα σου οσο μπορεις ! :)

μην πειράξεις τιποτα ..

και λογικο ειναι να μη ζεσταίνετε το ιδιο ο γιαμαχα εφόσον παιζει σαν προ

Reaction score
75
Καλά καλα βρε Δημήτρη μια κουβέντα ειπα και εγω! :)
Ειπα μήπως τώρα που αναβαθμίστηκα χρειαζεται να πειραξω κατι!
Αφου λες όχι θα σε ακούσω!

Reaction score
1.391
a v
ασχολείσαι που με πράγματα που δε θα έπρεπε...απόλαυσε η μουσικουλα σου οσο μπορεις ! :)

μην πειράξεις τιποτα ..

και λογικο ειναι να μη ζεσταίνετε το ιδιο ο γιαμαχα εφόσον παιζει σαν προ
στα μαυρα σκοταδια το εγραψα ... :D

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Με δεδομένο οτι τώρα ο Yamaha εχει το ρόλο του προενισχυτη και το ρολο του τελικού οι δυο Electrocompaniet AW-180 και ηχεια τα 802d παιζει κατι εαν αλλαξω απο τα 8ohm στα 4omh;.
Αν εννοεις να αλλαξεις απο 8 στα 4 στον yamaha δεν παιζει κανενα ρολο αφου δεν ειναι αυτος που οδηγει τα ηχεια τωρα.Απολαυσε την μουσικη σου οπως λεει ο Δημητρης :)

Reaction score
75
Και παλι ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις και τις άμεσες απαντήσεις.
Να στε καλα !

Reaction score
75
Επανέρχομαι με νεα ερωτηση για τους μυημένους.
Με βαση αυτα που λέει ο Κωστας στην αρχή του thread το καλωδιο interconnect μεταφέρει σήμα και όχι ρεύμα τάση η και εγω δε ξερω τι.
Αφου λοιπον ισχύει αυτο, τοτε αν με δεδομένο οτι χρησιμοποιούμε το ιδιο καλωδιο, θα υπαρχει καποια διαφορα εαν ειναι τερματισμένο στα 2,5 μέτρα ή στα 4 μέτρα;
Και μιλάω για balanced σύνδεση απο το προ στους μονομπλοκ.
Ευχαριστω κύριοι εκ των προτερων

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Κατ' αρχήν όλα τα καλώδια μεταφέρουν ρεύμα και τάση, στα interconnect βέβαια τόσο το ρεύμα όσο και η τάση είναι πολύ μικρά.

Όσο αυξάνουμε το μήκος του καλωδίου τόσο αυξάνεται η αντίσταση, η χωρητικότητα και η αυτεπαγωγή του. Θεωρητικά όσο ποιο κοντό είναι ένα καλώδιο τόσο καλύτερα, πρακτικά το αν θα υπάρχουν ακουστές διαφορές μεταξύ 2,5 και 4 μέτρα, είναι κάτι που εξαρτάται από το ίδιο το καλώδιο αλλά και από τις συσκευές που "ενώνει", παρόλα αυτά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα υπάρχουν διαφορές που να είναι ακουστές.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.374
Members
38.306
Νεότερο μέλος
Vasilis67