- Reaction score
- 102.159
Κι άλλο;...γιατί να μην προσπσθήσει ο "ενισχυτατζής" να τα πάρει όλα για πάρτη του βάζοντας από την αρχή στη συσκευή του το "καλό" καλώδιο και ανεβάζοντας λίγο το κόστος της?
Κι άλλο;...γιατί να μην προσπσθήσει ο "ενισχυτατζής" να τα πάρει όλα για πάρτη του βάζοντας από την αρχή στη συσκευή του το "καλό" καλώδιο και ανεβάζοντας λίγο το κόστος της?
Ακουνε και αυτες ακουω και γω.Άρα να υποθέσω πως οι συσκευές σου δεν ακούνε σε αλλαγές καλωδίων?
Η επηρεάζονται αλλά δε σε πολυνοιάζει?
Το χάι εντ είναι υπεράνω κόστους βρε!Κι άλλο;
Τότε εσύ θα πρέπει να ξέρεις να μάς το εξηγήσεις τεχνικά το γιατί οι συσκευές σου «ακούνε» από αλλαγές καλωδίων τροφοδοσίας. Πώς εξηγείται;Ακουνε και αυτες ακουω και γω.
Τωρα αν θα μου πεις οτι φταιει το τροφοδοτικο τους,θα θελω να μου προτεινεις μια καλη σχεδιαση τροφοδοτικου
Δε θα σου πω τι φταίει ούτε μπορώ να σου προτείνω.Ακουνε και αυτες ακουω και γω.
Τωρα αν θα μου πεις οτι φταιει το τροφοδοτικο τους,θα θελω να μου προτεινεις μια καλη σχεδιαση τροφοδοτικου
Οχι δεν ξερω.Ξερω περιπου οτι ξερουν ολοι για τα καλωδια αλλα δεν εχω "ταχθει" να βρω περισοτερες εξηγησεις για τις διαφορες καλωδιων,δεν ειναι η δουλεια μου.Απλα προσπαθω να βελτιωσω τα μηχανηματα μου οσο μπορω.Αν σε ενδιαφερει πληροφοριακα,τις δοκιμες μου με τα μηχανηματα μου τις κανω ως επι το πλειστον με καλωδια ρευματος Belden 14awg shielded.Τότε εσύ θα πρέπει να ξέρεις να μάς το εξηγήσεις τεχνικά
Kαι καλα κανεις να ψαχνεις απαντησεις.Ολοι το κανουμε με τον ενα η τον αλλο τροπο,δεν ξερει κανεις τα παντα.Αυτο που θεωρεις λογικο,ειναι λογικο.Δε θα σου πω τι φταίει ούτε μπορώ να σου προτείνω.
Δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε τις ακουστικές εμπειρίες.
Δεν παίρνω θέση ως γνώστης...απλά εκφράζω κάποιες απορίες και προβληματισμούς βασισμένους στην κοινή λογική ή τουλάχιστον σε αυτό που εγώ θεωρώ λογικό.
Δεν ξέρεις; Γιατί δεν ξέρεις μήπως επειδή δεν υπάρχουν διαφορές;Οχι δεν ξερω.Ξερω περιπου οτι ξερουν ολοι για τα καλωδια αλλα δεν εχω "ταχθει" να βρω περισοτερες εξηγησεις για τις διαφορες καλωδιων,δεν ειναι η δουλεια μου.Απλα προσπαθω να βελτιωσω τα μηχανηματα μου οσο μπορω.Αν σε ενδιαφερει πληροφοριακα,τις δοκιμες μου με τα μηχανηματα μου τις κανω ως επι το πλειστον με καλωδια ρευματος Belden 14awg shielded.
..μα υπαρχουν νομιζω αρκετες εταιριες κατασκευης ενισχυτων κυριως, που "κατασκευαζουν" και πλασσαρουν καλωδια τροφοδοσιας, και οχι μονο. Το κανουν αυτο που λες. Αυτο ομως σε τιποτα δεν εμποδιζει ανεξαρτητους κατασκευαστες να ασχοληθουν με ερευνα και αναπτυξη διαφορων καλωδιων, και οχι μονον τροφοδοσιας. Ισως μΣύμφωνοι αλλά έτσι στα παίρνει και ο "ενισχυτατζής" και ο "καλωδιάς"...
Και λέω...γιατί να μην προσπσθήσει ο "ενισχυτατζής" να τα πάρει όλα για πάρτη του βάζοντας από την αρχή στη συσκευή του το "καλό" καλώδιο και ανεβάζοντας λίγο το κόστος της?
[DOUBLEPOST=1467283291][/DOUBLEPOST]
Ημίθεε σε βλέπω πολύ χαμηλών τόνων τελευταία?
Μήπως φταίει ο καύσων ?
...μα νομίζω ότι το κάνουν αρκετοί κατασκευαστές ενισχυτικών Haris, "κατασκευάζουν" (εγώ δεν πιστεύω ίδιοι, ή τουλάχιστον όχι όλοι) και πλασάρουν διάφορα καλώδια, ρεύματος, ηχείων, κλπ. Αυτό βέβαια σε τίποτα δεν εμποδίζει ανεξάρτητους κατασκευαστές να ασχοληθούν με την έρευνα και την ανάπτυξη μόνο καλωδίων, και από την μικρή μου πείρα, τολμώ να πω, αρκετοί από αυτούς με μεγάλη επιτυχία, ίσως και μεγαλύτερη από τις προτάσεις των ίδιων των κατασκευαστών των ενισχυτικών.Σύμφωνοι αλλά έτσι στα παίρνει και ο "ενισχυτατζής" και ο "καλωδιάς"...
Και λέω...γιατί να μην προσπσθήσει ο "ενισχυτατζής" να τα πάρει όλα για πάρτη του βάζοντας από την αρχή στη συσκευή του το "καλό" καλώδιο και ανεβάζοντας λίγο το κόστος της?
[DOUBLEPOST=1467283291][/DOUBLEPOST]
Μήπως φταίει ο καύσων ?
Oχι. Στην πυρά ???Δεν ξέρεις;
Εχουν μετρηθεί αυτές οι «διαφορές» που θα ακούσω; Δηλαδή αν έχουμε π.χ. παράλληλα και κάποιο παλμογράφο θα μάς δείξει διαφορές; Και πώς εξηγούνται αυτές οι «διαφορές»;Oχι. Στην πυρά ???
Θα ελεγα ομως (ως τελευταιο σχολιο επι προσωπικου) οτι εχω πειραματιστει με ολων των τυπων τα καλωδια οσο πολυ λιγοι εδω.Και ευκαιριας δοθεισης,εκτος των μπυρων , σουβλακιου κλπ,θα σου αποδειξω οτι και συ ακους διαφορες.Επελεξε οποιο μηχανημα θελεις και πιστευεις οτι λογω "τελειας σχεδιασης τροφοδοτικου" δεν θα ακουει διαφορες και να μου πεις αν ακους η φανταζεσαι τις διαφορες που θα ακουσεις.Και δεν θα προσπαθησω να σε "ξεγελασω" με "περιεργα" καλωδια ρευματος,απλα και κοινα σχεδιασμενα.
Σε ρωτησα πριν πολλα ποστ αν οταν ακουσες καλωδια με τον accuphase , ακουσες διαφορες και δεν μου απαντησες.Ειπες οτι και με το δικο του,παιζει μια χαρα.Δεκτον,και τα δικα μου μηχανηματα παιζουν μια χαρα με απλα καλωδια ρευματος.Ακουσες ομως διαφορες οταν ακουσες αλλα καλωδια ρευματος?Εχουν μετρηθεί αυτές οι «διαφορές» που θα ακούσω; Δηλαδή αν έχουμε π.χ. παράλληλα και κάποιο παλμογράφο θα μάς δείξει διαφορές; Και πώς εξηγούνται αυτές οι «διαφορές»;
Σιγα μην ακουσει διαφορες με τον Αccuphase.Σε ρωτησα πριν πολλα ποστ αν οταν ακουσες καλωδια με τον accuphase , ακουσες διαφορες και δεν μου απαντησες.Ειπες οτι και με το δικο του,παιζει μια χαρα.Δεκτον,και τα δικα μου μηχανηματα παιζουν μια χαρα με απλα καλωδια ρευματος.Ακουσες ομως διαφορες οταν ακουσες αλλα καλωδια ρευματος?
..Θεοδοση.........ελα..ελα.........Σιγα μην ακουσει διαφορες με τον Αccuphase.
Εγω οσες φορες εχω ακουσει Αccuphase με εχει παρει ο υπνος !!!!
Προφανώς διότι δεν ξέρουν να φτιάχνουν high end καλώδια ρεύματος...
Μήπως φταίει ο καύσων ?
Υποθέτω πως το ερώτημα απευθύνεται στον ημίθεο και όχι σε μένα.Ηταν τοσο σφοδρος ο καυσων, που δεν επετρεψε ουτε ενα σχολιο για το #66 , το οποιο ειναι και το μονο ενδιαφερον νεο στοιχειο σε ολο το νημα, αφου ολα τα υπολοιπα επιχειρηματα εχουν χιλιοναφερθει στο παρελθον σε ολους τους τονους?
Εδω υπαρχει ο ισχυρισμος οτι υπαρχει διαφορα μεχρι και 4 ποσοστιαιων μοναδων σε διαγραμμα THD, μονο απο την αλλαγη καλωδιου και προσπαθουμε να μαντεψουμε αν κανουν διαφορες τα καλωδια απο το αν βαζουν ακριβα ή φτηνα καλωδια στις συσκευασιες των μηχανηματων τους οι κατασκευαστες?
ΑχαΥποθέτω πως το ερώτημα απευθύνεται στον ημίθεο και όχι σε μένα.
Δεν ξέρω τί δείχνουν αυτά τα διαγράμματα...Ηταν τοσο σφοδρος ο καυσων, που δεν επετρεψε ουτε ενα σχολιο για το #66 , το οποιο ειναι και το μονο ενδιαφερον νεο στοιχειο σε ολο το νημα, αφου ολα τα υπολοιπα επιχειρηματα εχουν χιλιοναφερθει στο παρελθον σε ολους τους τονους?
Εδω υπαρχει ο ισχυρισμος οτι υπαρχει διαφορα μεχρι και 4 ποσοστιαιων μοναδων σε διαγραμμα THD, μονο απο την αλλαγη καλωδιου και προσπαθουμε να μαντεψουμε αν κανουν διαφορες τα καλωδια απο το αν βαζουν ακριβα ή φτηνα καλωδια στις συσκευασιες των μηχανηματων τους οι κατασκευαστες?
Τι σημαίνει Αχα ρε λεβέντη μου?