Καλωδιο ρευματος

Reaction score
1.187
Και είπε και κάτι πάρα πολύ ωραίο που δεν το είχα σκεφτεί, δηλαδή αν ίσχυε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας μπορεί να επηρεάσει τον ήχο του ηχοσυστήματος τότε: «...το Hi Fi χρήστη υπογείου διαμερίσματος θα είχε ασύγκριτη ηχητική διαφορά με το αντίστοιχο χρήστη του 15ου ορόφου... ενώ τα ρολόγια ΔΕΗ αμφοτέρων βρίσκονται στο ισόγειο!!!!!.........»

Βλέπω τους αμετανόητους hali-endάδες που δεν πείθονται με τίποτα ο Θεός ο ίδιος να κατέβαινε, να μετακομίζουν σε ισόγεια και ημιυπόγεια διαμερίσματα!!! :gotcha:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Και είπε και κάτι πάρα πολύ ωραίο που δεν το είχα σκεφτεί, δηλαδή αν ίσχυε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας μπορεί να επηρεάσει τον ήχο του ηχοσυστήματος τότε: «...το Hi Fi χρήστη υπογείου διαμερίσματος θα είχε ασύγκριτη ηχητική διαφορά με το αντίστοιχο χρήστη του 15ου ορόφου... ενώ τα ρολόγια ΔΕΗ αμφοτέρων βρίσκονται στο ισόγειο!!!!!.........»

Βλέπω τους αμετανόητους hali-endάδες που δεν πείθονται με τίποτα ο Θεός ο ίδιος να κατέβαινε, να μετακομίζουν σε ισόγεια και ημιυπόγεια διαμερίσματα!!! :gotcha:
...Φιλε Komhst δεν μου αρεσει καθολου ο τροπος που χαρακτηριζεις (haliendaδες) οσους εχουν αντιθετη αποψη απο τη δικη σου. Θα σε παρακαλεσω στο μελλον, εαν σου ειναι δυνατον, να εισαι πιο προσεκτικος στις εκφρασεις σου.
Υ.Γ. Ακομα περιμενω να μου απαντησεις εαν θεωρεις οτι ενισχυτης που εχω αγορασει ειναι κατασκευσμενος απο haliend βιοτεχνιουλα, (δικα σου λογια), και εαν το τροφοδοτικο του ειναι για γελια.....

Reaction score
1.187
...Φιλε Komhst δεν μου αρεσει καθολου ο τροπος που χαρακτηριζεις (haliendaδες) οσους εχουν αντιθετη αποψη απο τη δικη σου.
Δεν είναι θέμα αν έχουν αντίθετη άποψη από την δική μου ή όχι....

Οταν όμως κάποιος ισχυρίζεται ότι «ακούει» «διαφορές» τις οποίες δεν μπορούν να καταγράψουν τα μηχανήματα ε, τότε μόνο γέλωτα προκαλεί! :p
Δηλαδή τα αυτιά του χρυσαυτιά hali-endά είναι όργανα μεγαλύτερης ακρίβειας από τα όργανα μετρήσεως των εργαστηρίων! :gotcha:
Εδώ πολλοί ακούνε διαφορές ακόμα και σε καλώδια USB!!!

Υ.Γ. Ακομα περιμενω να μου απαντησεις εαν θεωρεις οτι ενισχυτης που εχω αγορασει ειναι κατασκευσμενος απο haliend βιοτεχνιουλα, (δικα σου λογια), και εαν το τροφοδοτικο του ειναι για γελια.....
Οχι η McIntosh δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές που αποκαλώ hali-end βιοτεχνιούλες. Η McIntosh είναι σοβαρή εταιρεία. Από την άλλη δεν είχα ποτέ McInotsh οπότε δεν μπορώ να πω και πολλά για τις «ιδιοτροπίες» τους....
[DOUBLEPOST=1467627501][/DOUBLEPOST]
Εάν ήταν ροτελ θα σου απαντούσε ...
Rotel προ και τελικό έχω στο δεύτερο σύστημα που ακούω μουσική στο γραφείο από το computer. Στο πρώτο σύστημα στο σαλόνι έχω Accuphase.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
...αρα δυο τινα μπορουν να συμβαινουν
α. η οτι εγω δεν ξερω τι ακουω, ισχυριζομενος αυτα που ισχυριζομαι, η (διαζ.)
β. αφου ειναι μια σοβαρη εταιρια και πραγματι υπαρχουν διαφορες, τοτε δεν τιθεται θεμα σοβαρων η μη υλοποιησεων, αρα εχεις τελειως αδικο στους ισχυρισμους σου, εκφραζομενους με εντελως ακομψο τροπο μαλιστα..Σωστα;

Reaction score
1.187
...αρα δυο τινα μπορουν να συμβαινουν
α. η οτι εγω δεν ξερω τι ακουω, ισχυριζομενος αυτα που ισχυριζομαι, η (διαζ.)
Το πιο πιθανό....

β. αφου ειναι μια σοβαρη εταιρια και πραγματι υπαρχουν διαφορες, τοτε δεν τιθεται θεμα σοβαρων η μη υλοποιησεων, αρα εχεις τελειως αδικο στους ισχυρισμους σου, εκφραζομενους με εντελως ακομψο τροπο μαλιστα..Σωστα;
Αυτές τις «διαφορές» τις έχει καταγράψει ποτέ κανένα όργανο σε κάποιο εργαστήριο ή τις «καταγράφουν» μόνο τα αυτιά σου;
Δεν μιλάω αποκλειστικά και μόνο για το δικό σου συγκεκριμένο μηχάνημα... Ενα άλλο ίδιο μηχάνημα σε κάποιο τεστ σε κάποιο εργαστήριο έδειξε τέτοιες καταγεγραμμένες διαφορές;
[DOUBLEPOST=1467628558][/DOUBLEPOST]
Eδω πολλοι δεν ακουνε διαφορες μεταξυ κεφαλων πικαπ των 50 ευρω απο κεφαλες των 1000 !!!!!
Δηλαδή ότι ισχύει για τα καλώδια USB ισχύει και για τις κεφαλές των πικάπ; Έλεος!!!!! :headbang:

Reaction score
488
Οταν όμως κάποιος ισχυρίζεται ότι «ακούει» «διαφορές» τις οποίες δεν μπορούν να καταγράψουν τα μηχανήματα ε, τότε μόνο γέλωτα προκαλεί! :p
Εσυ οταν ανεστρεψες την " πολικοτητα " στο φις σε καποια απο τις συσκευες σου ακουσες καποιες διαφορες στον ηχο ? , θελω μια τεκμηριωμενη απαντηση με επιχειρηματα και οχι αλλα λογια να αγαπιομαστε , επισης καλο θα ηταν ( εαν ειναι δυνατον .... ) να παρουσιασεις και καποιες μετρησεις που να αποδεικνυουν αυτες τις διαφορες :D ! .

Γιάννη έχω δει ότι σε ορισμένα μηχανήματα αν η φάση μπει ανάποδα «τρέχει» ρεύμα στο σασί το οποίο προφανώς θα επιφέρει κάποια ζημιά στον ήχο.
Επισης με ποιους νομους της φυσικης , μπορεις να εξηγησεις το πως τρεχει ρευμα στο σασσι μονο με την χρηση του ενος πολου ? :roflmao: .

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Το πιο πιθανό....

Αυτές τις «διαφορές» τις έχει καταγράψει ποτέ κανένα όργανο σε κάποιο εργαστήριο ή τις «καταγράφουν» μόνο τα αυτιά σου;
Δεν μιλάω αποκλειστικά και μόνο για το δικό σου συγκεκριμένο μηχάνημα... Ενα άλλο ίδιο μηχάνημα σε κάποιο τεστ σε κάποιο εργαστήριο έδειξε τέτοιες καταγεγραμμένες διαφορές;
[DOUBLEPOST=1467628558][/DOUBLEPOST]

Δηλαδή ότι ισχύει για τα καλώδια USB ισχύει και για τις κεφαλές των πικάπ; Έλεος!!!!! :headbang:
..
κοιταξε, τις διαφορες δεν τις εντοπισα μονον εγω, αλλα και δυο, τρεις φιλοι με πολλες γνωσεις πανω σε συστηματα, οντας και αυτοι κατοχοι σοβαρων συστηματων κατασκευασμενες απο μεγαλες εταιριες αναγνωρισμενες και παραδεκτες απο το ευρυ κοινο.
Πιστεψεμε, ολοι εντοπισαν τις διαφορες, και οχι μονο στο δικο μου σσυστημα, αλλα και στα δικα τους.Εξ' αλλου αυτο αποδεικνυεται και απο τις αποψεις ολων των μελων που τοποθετηθηκαν, πλην εσου και του Κου Σκιαθιτη. Δεν θελω να με ρωτησεις παλι πως γινεται αυτο και εαν ειναι μετρησιμο, μην οχυρωνεσαι πισω απο αυτο. Δυστυχως εισαι μακρυα, θα σε καλουσα να ακουσεις, και πιστεψεμε, θα αλλαζες παραυτα γνωμη. Σταματω ομως διοτι διαπιστωνω οτι εχουμε εμπλακει σε ενα κυκλο, και δεν εχουμε εξοδο απο αυτον. Διαολε, πως ειναι δυνατον να εχει δικιο ο ενας και οχι οι πολλοι; δε μιλαμε για το αν η γη γυριζει η οχι...

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.030
..
κοιταξε, τις διαφορες δεν τις εντοπισα μονον εγω, αλλα και δυο, τρεις φιλοι με πολλες γνωσεις πανω σε συστηματα, οντας και αυτοι κατοχοι σοβαρων συστηματων κατασκευασμενες απο μεγαλες εταιριες αναγνωρισμενες και παραδεκτες απο το ευρυ κοινο.
Πιστεψεμε, ολοι εντοπισαν τις διαφορες, και οχι μονο στο δικο μου σσυστημα, αλλα και στα δικα τους.Εξ' αλλου αυτο αποδεικνυεται και απο τις αποψεις ολων των μελων που τοποθετηθηκαν, πλην εσου και του Κου Σκιαθιτη. Δεν θελω να με ρωτησεις παλι πως γινεται αυτο και εαν ειναι μετρησιμο, μην οχυρωνεσαι πισω απο αυτο. Δυστυχως εισαι μακρυα, θα σε καλουσα να ακουσεις, και πιστεψεμε, θα αλλαζες παραυτα γνωμη. Σταματω ομως διοτι διαπιστωνω οτι εχουμε εμπλακει σε να κυκλο, και δεν εχουμε εξοδο απο αυτον. Διαολε, πως ειναι δυνατον να εχει δικιο ο ενας και οχι οι πολλοι; δε μιλαμε για το αν η γη γυριζει η οχι...

Αν καταλαβα καλα εχεις στην κατοχη σου ενισχυτη McIntosh.
Εδω μπορεις να διαβασεις την αποψη του Director of Acoustic Research at McIntosh Laboratory, Inc αλλα και του ιδρυτη της McIntosh για τα καλωδια.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest

Reaction score
1.187
..
Πιστεψεμε, ολοι εντοπισαν τις διαφορες, και οχι μονο στο δικο μου σσυστημα, αλλα και στα δικα τους.Εξ' αλλου αυτο αποδεικνυεται και απο τις αποψεις ολων των μελων που τοποθετηθηκαν, πλην εσου και του Κου Σκιαθιτη.
Τις οποίες όμως τις «άκουσαν» όλοι οι φίλοι σου αλλά δεν έτυχε να καταγραφούν ποτέ σε κανένα εργαστήριο.
Δηλαδή ισχυρίζεσαι πως αν βάλουμε μια γεννήτρια συχνοτήτων στην είσοδο του μηχανήματός σου και έναν παλμογράφο στην έξοδό του, θα δείξει διαφορές όταν αυτό τροφοδοτείται με τα Α ή με το Β καλώδιο ρεύματος;

Δεν θελω να με ρωτησεις παλι πως γινεται αυτο και εαν ειναι μετρησιμο, μην οχυρωνεσαι πισω απο αυτο.
Μα αυτό είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Διαφορετικά γινόμαστε δογματικοί και συζητάμε περί του φύλου των αγγέλων!

Δυστυχως εισαι μακρυα, θα σε καλουσα να ακουσεις, και πιστεψεμε, θα αλλαζες παραυτα γνωμη. Σταματω ομως διοτι διαπιστωνω οτι εχουμε εμπλακει σε ενα κυκλο, και δεν εχουμε εξοδο απο αυτον. Διαολε, πως ειναι δυνατον να εχει δικιο ο ενας και οχι οι πολλοι; δε μιλαμε για το αν η γη γυριζει η οχι...
Και όμως τον Γαλιλαίο οι πολλοί ήταν αυτοί που τον έκαψαν ισχυριζόμενοι ότι η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος και μόνος αυτός βασιζόμενος στα επιστημονικά δεδομένα που είχε επέμενε πως η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Προαφνώς η Ιερά Εξέταση εκείνης της εποχή απαρτιζόταν από hali-endάδες! :p

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Τις οποίες όμως τις «άκουσαν» όλοι οι φίλοι σου αλλά δεν έτυχε να καταγραφούν ποτέ σε κανένα εργαστήριο.
Δηλαδή ισχυρίζεσαι πως αν βάλουμε μια γεννήτρια συχνοτήτων στην είσοδο του μηχανήματός σου και έναν παλμογράφο στην έξοδό του, θα δείξει διαφορές όταν αυτό τροφοδοτείται με τα Α ή με το Β καλώδιο ρεύματος;

Μα αυτό είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Διαφορετικά γινόμαστε δογματικοί και συζητάμε περί του φύλου των αγγέλων!

Και όμως τον Γαλιλαίο οι πολλοί ήταν αυτοί που τον έκαψαν ισχυριζόμενοι ότι η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος και μόνος αυτός βασιζόμενος στα επιστημονικά δεδομένα που είχε επέμενε πως η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Προαφνώς η Ιερά Εξέταση εκείνης της εποχή απαρτιζόταν από hali-endάδες! :p
..εχω εξαντληθει φιλε komhst, οχι αλλο, φτανει πια!!
Ε...αλλο ο μεσαιωνας και αλλο τα καλωδια τροφοδοσιας!! Ατυχης ο παραλληλισμος νομιζω..
Καλο μεσιμερι........

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Λες να δουμε κατι αν παρουμε nearfield μετρησεις στο ηχειο?
Απο αυτο καταληγουν σε μας τελικα οι διαφορες.
[DOUBLEPOST=1467631478][/DOUBLEPOST]
Τωρα εδω σε τετοιες συζητησεις,πινει νερο το ποιοι ειναι η ιερα εξεταση :p

Reaction score
2.323
Εδω μπορεις να διαβασεις την αποψη του Director of Acoustic Research at McIntosh Laboratory, Inc αλλα και του ιδρυτη της McIntosh για τα καλωδια.
Ενα πολυ καλο αποσπασμα! :roflmao:

We have been told by advertising that the exotic speaker wires offer fabulous advantages over ordinary lamp cord. It would seem reasonable that using this same wire for lamps would also enhance their performance. In the same vein as wire literature, you can have your lamp reproduce light with the full spectrum color fidelity of natural daylight, finally allowing you see light the way it should be seen and bring out the natural performance of your lamp. It could offer greater warmth, detail, brilliance, definition and speed by providing wider bandwidth and reduced skin effect. It can provide a distortion free illumination that reduces eye strain, resulting in clearer vision and optimal color perception. It can allow you to work for longer periods of time with less visual distraction or fatigue. Just imagine what it might do for your electric razor or microwave, etc.!

Reaction score
587
..
Πιστεψεμε, ολοι εντοπισαν τις διαφορες, και οχι μονο στο δικο μου σσυστημα, αλλα και στα δικα τους.Εξ' αλλου αυτο αποδεικνυεται και απο τις αποψεις ολων των μελων που τοποθετηθηκαν, πλην εσου και του Κου Σκιαθιτη. Δεν θελω να με ρωτησεις παλι πως γινεται αυτο και εαν ειναι μετρησιμο, μην οχυρωνεσαι πισω απο αυτο. Δυστυχως εισαι μακρυα, θα σε καλουσα να ακουσεις, και πιστεψεμε, θα αλλαζες παραυτα γνωμη. Σταματω ομως διοτι διαπιστωνω οτι εχουμε εμπλακει σε ενα κυκλο, και δεν εχουμε εξοδο απο αυτον. Διαολε, πως ειναι δυνατον να εχει δικιο ο ενας και οχι οι πολλοι; δε μιλαμε για το αν η γη γυριζει η οχι...
1925256_771656546180180_9159403133346129103_n.jpg

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Το να φτάσει κάποιος στο σημείο να ακούει διαφορές από ένα καλώδιο ρεύματος ή από την στήριξη των συσκευών του, σημαίνει ότι το σύστημά του (συσκευές και χώρος) έχει φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο που του επιτρέπει να ακούσει αυτές τις διαφορές και πιθανόν και άλλες λεπτομέρειες που σε ένα άλλο σύστημα χαμηλότερου επιπέδου δεν ακούγονται.

Το ακούει λοιπόν κάποιος σε ένα σύστημα διαφορές από ένα καλώδιο ενώ κάποιος άλλος όχι, δεν εξαρτάται μόνο από το καλώδιο ή μόνο από τον ενισχυτή, αλλά από το σύστημα σαν σύνολο δηλαδή συσκευές και χώρος.

Reaction score
1.187
Εξαιρετικό άρθρο, και πολύ σωστά τεκμηριωμένο!
Αν και αναφερόταν σε καλώδια σύνδεσης ηχείων όχι σε καλώδια τροφοδοσίας που συζητάμε εδώ, τα γράφει πολύ σωστά και καταρρίπτει μύθους.

http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.963
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid