Εκλαϊκευση Τεχνικών θεμάτων

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Υπάρχουν και άλλες μικρότερης σημασίας διαφωνίας αλλά. ο χρόνος μου είναι πια, αρκετά περιορισμένος γι'αυτό και δεν έχω πρόθεση να γράψω στο άλλο νήμα (είδα ότι είχε εξ αρχής προδιαγραφές να γίνει της επιδιδόμενης γυναικός...). Πάω να δω καμιά ταινία.
Στο #477 εδώ δήλωσα ότι θα έχω βοήθεια ,δεν θα μετανοιώσετε και οι δυό σας και θα είναι καλύτερα απ' την ταινλια .

Reaction score
895
Ο ορισμός είτε αυτός που λες είτε ο ‘’δικός μου’’ που είναι από εδώ στο definition: ΔΕΝ χρησιμοποιείται και δεν κατανοείται από τεχνικούς οι οποίοι όπως είπα χρησιμοποιούν το νόμο του Ohm......
Σωστά, αρκεί στο "τεχνικούς" να μπουν εισαγωγικά.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
xenos ....Το προβλημα στην συζητηση μας γενικως ειναι οτι στα συχρονα consumer μηχανηματα η εμπεδηση εισοδου δειχνει να πεφτει γραμμικα συγκριτικα με την χρονολογια ...Ενας απο τους λογους που εγινε αυτο ειναι για να συχωρει τετοιου ειδους βλακειες και να γινουν οι consumer συσκευες ανεκτικες ακομα και σε τετοιες βλακειες .

Αυτο φυσικα και σημαινει οτι ο αλλος θα σου γραψει μα εγω το δοκιμασα και φυσαει ....

με τετοια επιχειρηματα δεν μπορει να γινει συζητηση

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.559
Αυτο φυσικα και σημαινει οτι ο αλλος θα σου γραψει μα εγω το δοκιμασα και φυσαει ....
με τετοια επιχειρηματα δεν μπορει να γινει συζητηση
Χεχε, κατι σαν τα ομοιοπαθητικα ....:D

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Σωστά, αρκεί στο "τεχνικούς" να μπουν εισαγωγικά.
Όχι πάντα. Συνάντησα τεχνικούς από μέσες σχολές που ήταν σαϊνια τεχνικοί και άλλους από Ανωτέρα Σχολή που ήταν ''τεχνικοί'.
Αν σ' αρέσει το επάγγελμα που κάνεις πάντα αποδίδεις

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
Τοποθετω ενα παραδειγμα για να καταλαβουμε ακριβως πιο ειναι το ευρος του αντικειμενου που εχουμε να αντιμετωπισουμε Ισως ειναι λιγο μακρυ αλλα πιστεψτε με αξιζει .

Πελατης φερνει ενα μηχανημα αρχαιο ...Με ολα τα αρχαια προβληματα . Τελικος ενισχυτης σε ταξη Β χωρις στοιχειωδη πολωση Πεταλα τρανσιστορ καποια στην εισοδο Γερμανιου τα μισα αλλα αντι αλλων ( απο παλιοτερη επισκευη ) και στα εξοδου μια απο τα ιδια 3 διαφορετικες φιαξεις .

Γινεται μια προσπαθεια επισκευης , συναμα μια προσπαθεια το μηχανημα να εχει καποια συμμετρια τουλαχιστον ιδια τρανσιστορ μεσα στο ιδιο καναλι αλλα τα απαοτελεσματα δεν ηταν καλα .Μαλιστα καποια απο τα τρανσιστορ ηταν πρακτικα αδυνατον να βρουμε τα πραγματικα στοιχεια τους ωστε να τα ανατικαταστησουμε με κατι συχρονο αλλα τσπ κοντα .

Το μηχανημα ηταν τελικος ενισχυτης 100βαττ σε καθε καναλι αργος οπως ειπα σε ταξη Β και προφανως με ενα ευορς το οποιο θα ηταν θλιβερο εξ ορισμου ( θελεις απο τις επισκευες ? θελεις απο το πολυ αργο σταδιο εξοδου ? το ιδιο κανει ) Οι ενισχυτες τοτε αρχιζαν τα προβληματα μετα τους 12,000 συγκριτικα για οσους δεν ξερουν σημερα δεν συζηταμε για τιποτα λιγοτερο απο 40,000.

παιρνουμε απο κοινου την αποφαση να κρατησουμε το σασσι και τα τροφοδοτικα που ηταν τζετ και να στησουμε 2 πλακετες μεσα συχρονες ...Στηνω καταεβαζω 110rms στα 8 ενα slewrate αστρονομικο και ενα ευρος 50,000 χαλαρα ...και εξαιρετικα γραμμικος ...

Παιρνει ο πελατης το μηχανημα ... μετα απο μερικες μερες ακροασης με περνει τηλεφωνο και μου λεει ολα καλα μεν αλλα το μηχανημα δεν εχει καθολου μπασσα .....

Στην αρχη σκεφτηκα να καψω τον παλμογραφο μου η το spectrum analyzer μαζι με το πτυχιο μου αλλα τσπ εδωσα τοπο στην οργη και εκατσα να σκεφτω ...

Στην πραξη αυτο που συνεβηκε στην πραγματικοτητα ηταν οτι ο ενισχυτης ηταν πολυ γρηγορος και με πολυ ευρος πραγμα που σημαινει οτι σαφως μεσαια και πριμα ηρθαν στην θεση τους και εκει που πρεπει συγκριτικα με το τρενο που ειχε πριν ....που σε σημειο που για τα αυτια του ακορατη προφανως και του "σκεπαζουν" τα μπασσα .

Δινω τοπο στην οπργη τον φερνει πισω και "δαγκωνω " το κυκλωμα εισοδου σχεδον εξω απο τα ορια ασφαλειας με σκοπο να βγαλω οσο πιθανο μπασσο γινοταν παραπανω απο εκει ...

5 μερες μετα με παιρνει ...
"μπραβο σου μου λεει το επιασες το νοημα τωρα ισοροπησε το πραγμα " Ομως μου λεει τωρα που το συνολο ειναι σαφως πιο γεματο το συνολικο αποτελεσμα δεν εχει χαρακτηρα ...κατι του λειπει Τι μπορεις να κανεις ?

εκει καταλαβα ζητησα να το φερει πισω να του εφαρμοσω μια ρυθμιση και να το ξαναπαρει για δοκιμη

2-3 μερες πιο μετα ο πελατης με παιρνει περιχαρης και τρισευτυχισμενος οτι πλεον το μηχανημα του πεταει ειναι απολυτα ικανοποιημενος, αποκτησε και τον χαρακτηρα που του ελλειπε και ειναι πλεον εθισμενος στον ηχου του ....

Για να μην μπω στην διαδικασια να το βαλω κουιζ το μονο που εκανα ηταν να μειωσω την πολωση σχεδον στο μηδεν με αποτελεσμα το μηχανημα να ανεβασει παραμορφωση crossover στον ουρανο ( για τα δικα μου δεδομενα )

Ο πελατης μετα απο τοσα χρονια σε ταξη Β δεν μπορουσε να ακουσει απο ενα συχρονο σωστο μηχανημα ...Εξισωσε την παραμορφωση με τον χαρακτηρα ....

Μηπως γνωριζει καποιος να μου πει ποσα απο τα τραναταχτα μηχανηματα που ακροατες κοβουν φλεβες για παρτη τους συνεχιζουν μεχρι και σημερα να δουλευουν σε ταξη Β ?

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Για να μην μπω στην διαδικασια να το βαλω κουιζ το μονο που εκανα ηταν να μειωσω την πολωση σχεδον στο μηδεν με αποτελεσμα το μηχανημα να ανεβασει παραμορφωση crossover στον ουρανο ( για τα δικα μου δεδομενα )

Ο πελατης μετα απο τοσα χρονια σε ταξη Β δεν μπορουσε να ακουσει απο ενα συχρονο σωστο μηχανημα ...Εξισωσε την παραμορφωση με τον χαρακτηρα ....
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Μειώνοντας την πόλωση (κοντά στο μηδέν) σημαίνει ότι το κύκλωμα του τρανζίστορ δεν θα μπορεί να κινηθεί από 0V μέχρι το μέγιστο (έφυγες από το midpoint biasing που είναι το επιθυμητό σημείο ηρεμίας του transistor του ενισχυτή με αποτέλεσμα η πόλωση στο κύκλωμα να μη αυτορυθμίζεται .Είναι αυτό που λέμε αρνητική ανάδραση).

Η εμπειρία μου , όχι τόσο στους ενισχυτές αλλά στους ταλαντωτές, είναι ότι η μη σωστή πόλωση οδηγεί σε ταλαντωτές (LocalOscilators - ακόμα και με έλεγχο κρυσταλλου) που μόλις ζεσταθούν ρολάρουν απ’ την κεντρική συχνότητα (λόγω της μη αυτορύθμισης της αρνητικής ανάδρασης) με ολέθρια αποτελέσματα για την ποιότητα της συσκευής.
Υ.Γ
Και για λίγο χιούμορ :Αν του έβαζες ‘’μαγικό’’ καλώδιο τροφοδοσίας μήπως αποκτούσε χαρακτήρα χωρίς παραμόρφωση!!!

Τώρα που προσωρινά έφυγα από το θέμα εδώ ίσως η συμμετοχή (2η φορά που σου το ζητώ - λόγω ''μοναξιάς'') σου εκεί (αφού σίγουρα έχεις την εμπειρία) επαναφέρει το τόσο σημαντικό topic στα σωστά πλαίσια διαλόγου.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
ΣΤΕΦΑΝΕ ...αυτα που λες μπορει να ισχυουν στα RF αλλα τσπ στο audio τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα

Το ρεζουμε παραμενει οτι ο ακροατης ηταν ευχαριστημενος με τις χροιες και τις παραμορφωσεις που εβγαζαν τα μηχανηματα το 1970 πανω εκει λοιπον βαλε εσυ οτι καλωδιο θελεις .....:gamer::gamer:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
ikonsgr