cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Αμα είναι να πάτε εκεί και ξαφνικα να ανακαλύψετε οτι η πηγή είναι ενα dac που έχει πάρει μονο τρια αστέρια στο whathifi και δε μπορεί να σηκώσει φιλαρμονική παρα μονο 5-6 οργανοπαίχτες και αυτους σε χαλαρά τεμπα να το ξανασκεφτειτε.
Αν ειχε πάρει 5 αστέρια στο whathifi θα μπορούσε να σηκώσει όλη την ορχήστρα ε? :rolleyes::whistling:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Θα υπάρχουν γεννήτρια συχνοτήτων και παλμογράφος να μάς δείξουν τις διαφορές που ενδεχομένως να μην μπορέσουμε να τις ακούσουμε όλοι;
Φαινεται οτι η σειρα προτεραιοτητας ειναι α) καπνισμα, β) μπυρες.Για γεννητρια δεν ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.936
Αν όντως προτίθεστε να κάνετε τυφλό τεστ, νομίζω πως πρέπει να το ματαιώσετε. Έχω την αίσθηση πως δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Οποιοδήποτε κι αν είναι το συμπέρασμα, η αντίδραση αμφοτέρων των στρατοπέδων είναι προδιαγεγραμμένη. Αν όντως εντοπίσετε διαφορές, δηλαδή, επιτύχουν όλοι ευστοχία τουλάχιστον 80% (για να μην πω 90...), οι μεν θα πανηγυρίζετε και για τους δε θα φταίνε τα υπόλοιπα καλώδια, το λάθος επιλεγμένο πρόγραμμα, ο ενισχυτής, ο προ, ο DAC, το πικάπ, το λάθος ματσάρισμα όλων αυτών ή ό,τι άλλο. Αν αστοχήσετε, (δηλαδή όλοι σημειώσουν ποσοστό επιτυχίας γύρω στο 50%), απλώς θα αντιστραφεί η ως άνω αντίδραση. Σε κάθε περίπτωση, ουδείς θα πείσει οποιονδήποτε άλλον. Ακόμη κι αν πεισθούν μερικοί από τους συμμετασχόντες, υπάρχει μια ολόκληρη θάλασσα άλλων που δε δίνουν δυάρα για όλ' αυτά και ακούν ευτυχισμένοι την αγαπημένη τους μουσική ακόμη κι από το τρανζιστοράκι, και κάποιοι ακόμη, σαφώς λιγώτεροι, που θα εξακολουθήσουν να διεκδικούν το δικαίωμά τους στο όνειρο πληρώνοντας αδρά για ένα μάτσο χάλκινα σύρματα. Αν ακούγομαι κακός ή κυνικός, συγχωρήστε με... Απλώς, ομιλώ εκ πείρας.

Και μια πρόβλεψη... Ακούγοντας στα τυφλά, η επιτυχία σας θα ευρίσκεται στο επίπεδο της τυχαιότητος, περίπου 45 - 55%, ήγουν, δεν θα εντοπίσετε διαφορές.

Reaction score
1.685
Να το κάνουμε ακόμα πιο ενδιαφέρον?
Όποιος ακούσει τις διαφορές να αγοράσει το αντίστοιχο καλώδιο.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, φοβάμαι για το ποσοστό ! :D

Reaction score
8.899
παιζει και να μαλωσουν για το ποιος θα κατσει στο sweet spot:D. εγω παντως καλοκαιρακι να αλλαζω καλωδια στα μπουντρουμια δεν παιζει με την καμια:D

Reaction score
488

Reaction score
488
Θα υπάρχουν γεννήτρια συχνοτήτων και παλμογράφος να μάς δείξουν τις διαφορές που ενδεχομένως να μην μπορέσουμε να τις ακούσουμε όλοι;
Δεν προκειται να φανουν με γεννητρια και παλμογραφο , θελουν Spectrum Analyzer ! .

Reaction score
3.332
Εάν ειναι Αθήνα, φέρνω ένα kimber pk14, ένα furutech και ένα Jorma Origo.
Οκ λοιπόν ναι Αθήνα θα είναι (μήπως να ακούγαμε και τον first one κάποια άλλη φορά )

Ωρα και μερα? Η δεν εχει κανονιστει ακομα? Στου Μη θα ειναι ετσι? Μπυρες θα'χει? Τσιγαρο επιτρεπεται?
Τελος παντων αν βολευει μερα και ωρα ΜΕΣΑ! Νο3 αριστερο μπακ δρεπανι.:lol::roflmao::laugh:
Ο Αγιος ρεφενές θα φροντίσει για τα πάντα υπάρχει άπλετος χώρος για τσιγάρο

Δέν θα γίνει επαναλαμβάνω καμία σύγκριση καλωδίων δεν είμαστε καλωδιάκιδες ή τουλάχιστον δεν είμαι , όπως θέλουν να πιστεύουν μερικοί παραπάνω οι οποίοι το φαινόμενο το θεωρούν placebo .

Τα πράγματα θα είναι απλά νομίζω οτι η ερώτηση..εις είναι

1) αν ακούγονται η όχι τα καλώδια ρεύματος ?
2) ένας ακουστικά καλός χώρος αναδεικνύει περισσότερο την κάθε αλλαγή ?
3)
4)
5)

Reaction score
6.503
Kαλα ας ερθει και η απεναντι πλευρα, και ας πει οτι δεν ακουσε... ας το κουβαλαει μεσα της ;)

Προσοχη ομως μπορει να κατηγορηθειτε για ψυχαναγκασμους... :o

Last edited:

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Οκ λοιπόν ναι Αθήνα θα είναι (μήπως να ακούγαμε και τον first one κάποια άλλη φορά )

Ο Αγιος ρεφενές θα φροντίσει για τα πάντα υπάρχει άπλετος χώρος για τσιγάρο

Δέν θα γίνει επαναλαμβάνω καμία σύγκριση καλωδίων δεν είμαστε καλωδιάκιδες ή τουλάχιστον δεν είμαι , όπως θέλουν να πιστεύουν μερικοί παραπάνω οι οποίοι το φαινόμενο το θεωρούν placebo .

Τα πράγματα θα είναι απλά νομίζω οτι η ερώτηση..εις είναι

1) αν ακούγονται η όχι τα καλώδια ρεύματος ?
2) ένας ακουστικά καλός χώρος αναδεικνύει περισσότερο την κάθε αλλαγή ?
3)
4)
5)
Εγω φερνω ρευματος Van Den Hul Mainstream, Oyaide Tunami, XLO Reference 2 και Ringmat OFC Power mains cable, κι απο interconnect Xindak FP-Gold (χρυσο με...αργεντινιο, οποτε παει πακετο με τον sk@t@, γιατι ουδεις αλλος προκειται να ακουσει το αργεντινιο:lol:) και ενα balanced της πλακας που εχω. Μπορω να φερω και το dac μου, ifi micro dsd, το οποιο κουβαλιεται και στην τσεπη, αν θελετε.
Θα φερω και μερικα βινυλια και cd's που ξερω καλα.
Την...οικοδεσποινα :lol: δεν βλεπω να εμφανιζεται ομως κι ανησυχω :laugh: Αν ειναι ρεφενε, παμε για πολλες μπυρες και σουβλακια, κι αυτο ειναι προβλημα, γιατι θα "φροντισω" ακομα περισοτερο τον ηδη φροντισμενο χωρο. :lol::roflmao::laugh::rofl:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.376
Η παλιν,να επανερχεται πιο σωστα η ισορροπια που πετυχε ο ηχητικος μηχανικος στο μαστερ.Διοτι προφανως δεν υπαρχει το τελειο συστημα,επομενως ολα αποκλινουν απο την τελειοτητα με διαφορους τροπους.
Εφόσον η επίτευξη τελειότητας είναι συνθήκη ανέφικτη,η επίτευξη ισορροπίας δεν παύει να είναι κατάσταση εφικτή.
Κι έχει εξηγηθεί στο παρελθόν ότι κάθε απόπειρα τονικής εξισορρόπησης σε μεμονωμένους τομείς με μέσα διάφορα προς τα σχετικά για την παραγωγή δεδομένου master οδηγεί δυνητικώς σε απώλειες ισορροπίας σε άλλους τομείς...Ιδίως άμα ενταχθεί στην εξίσωση και η μεταβλητή του χώρου ακρόασης,οι ιδιότητες του οποίου συνήθως απέχουν σημαντικά από τις αντίστοιχες ενός αφιερωμένου χώρου επισκόπησης...
Τελικα, μετα απο 804 posts, μπορω να ρωτησω αν εισαι υπερ η κατα των καλωδιων ρευματος.
Εγω για κατα σε κοβω παντως. :(
Ακουει ακουει ...............
Ίσως αυτό θ'άξιζε να παραμείνει ένα εκ των...άλυτων μυστηρίων σε σχέση με τον υποφαινόμενο.8-)
Ως ελεήμων avatar πάντως,κρίνω σκόπιμο να προσφέρω κάποιο κλειδί διαλεύκανσης του ζητήματος :
Από τη μια πλευρά του...κουταλιού,μου αρέσουν μεν οι μονοτελείς λυχνιακοί τελικοί,αλλά οι ακροαματικές μου συνήθειες αποκλείουν απρόσκοπτη συμβίωση (αποκλειστικώς) μ'εκείνους.
Από την άλλη πλευρά,δεν λατρεύω μεν τα καλώδια και δη τροφοδοσίας,αλλά οι ακροαματικές μου συνήθειες επιτρέπουν απρόσκοπτη συμβίωση με όσα έχουν ήδη περιέλθει στην κατοχή μου...
:smile:
Μια θέση για τον Bhutia που έχει και πολλά καλώδια να φέρει.
O cosmarpan ήδη θα με κάλυπτε με όσα προτίθεται να φέρει,οπότε δεν είμαι απαραίτητος...
Θα ήσουν βεβαίως εσύ απείρως πιο χρήσιμος,προκειμένου να πραγματοποιούσες μετρήσεις και να εγκαθιστούσες μερικά...DiffXtrap για πιο αξιόπιστες συνθήκες ακρόασης.Ακόμα καλύτερα,ανάλογες επιδείξεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με Avalon στο γνωστό αφιερωμένο και καλαίσθητο ισόγειο...:wink:

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Λοιπόν ....
Μετά από μεγάλη πίεση ουφ...:download: προσφέρεται συνφορουμιτης με μετρημένο χώρο για δοκιμή πάσης φύσεως καλωδίων .
Όσοι πιστοί και άπιστοι μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή !

Παρακαλώ έως 8 άτομα λόγω χώρου

1) :hi:??? ( housekeeper )
2)kogni

Η οικοδέσποινα μπορεί να φανερωθεί και να αναλύσει τα του χώρου της .
Αν είναι για Αθήνα, πότε το κανονίζετε μπας και ήμουν ευπρόσδεκτος και είχα χρόνο να πεταγόμουν. Εγώ δεν έχω κανένα σοβαρό καλώδιο ρεύματος, αλλά ερχόμουν θα μπορούσα να φέρω το kimber ks1016 και το van den hul the first ultimate mk2 απο Interconnects. Υποθέτω ότι ενδιαφέρον έχει το 1016...

Την απειροελάχιστη αυτή διαφορά εσείς όλοι οι υπόλοιποι δεν την ακούσατε αλλά την άκουσε μόνο ο «ειδήμων». Την είδατε όμως μόλις «άνοιξε» την κυματομορφή επειδή ήταν εκεί. Γι αυτό την είδατε!!!

Ομοίως λοιπόν τις διαφορές στα καλώδια που εμείς οι «κουφοί» δεν τις ακούμε, αλλά τις ακούνε οι «ειδήμονες» μήπως θα μπορούσαμε να τις δούμε κι αυτές; Αν είναι εκεί θα πρέπει να τις δούμε...
Εκτός και αν δεν είναι εκεί.... :p
Κοίτα. Σε ένα αργό σύστημα, δεν θα έπιανες τη διαφορά. Αλλά σε ένα αναλυτικό και γρήγορο σύστημα, θα καταλάβαινες ότι κάτι είναι διαφορετικό. Και ίσως αυτό το κάτι να γινόταν και reference για μελλοντικές ακροάσεις. Για παράδειγμα, στο the hobbit των ten years after σε Live εκτέλεση ( αλλά δεν θυμάμαι ποια εκτέλεση, πρέπει να ψάξω και δεν είμαι στο σπίτι τώρα ), είναι full σε ευχάριστες καθυστερήσεις τέτοιου τύπου και είναι ένα απο τα κομμάτια που παίζουν τακτικά όταν θέλω να κάνω δοκιμές.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Εγω φερνω ρευματος Van Den Hul Mainstream, Oyaide Tunami, XLO Reference 2 και Ringmat OFC Power mains cable, κι απο interconnect Xindak FP-Gold (χρυσο με...αργεντινιο, οποτε παει πακετο με τον sk@t@, γιατι ουδεις αλλος προκειται να ακουσει το αργεντινιο:lol:) και ενα balanced της πλακας που εχω. Μπορω να φερω και το dac μου, ifi micro dsd, το οποιο κουβαλιεται και στην τσεπη, αν θελετε.
Θα φερω και μερικα βινυλια και cd's που ξερω καλα.
Την...οικοδεσποινα :lol: δεν βλεπω να εμφανιζεται ομως κι ανησυχω :laugh: Αν ειναι ρεφενε, παμε για πολλες μπυρες και σουβλακια, κι αυτο ειναι προβλημα, γιατι θα "φροντισω" ακομα περισοτερο τον ηδη φροντισμενο χωρο. :lol::roflmao::laugh::rofl:
Ρε συ Πολωνέ εγώ νόμιζα θα έφερνες το Κτηνοκαλώδιο να δοκιμάζατε :lolsign::lol:

Reaction score
1.173
Ρε συ Πολωνέ εγώ νόμιζα θα έφερνες το Κτηνοκαλώδιο να δοκιμάζατε :lolsign::lol:

Αυτό μου θυμίζει το έξυπνο λάστιχο που έχω στο μπαλκόνι, που όταν το βάζεις μπρος πρήζεται και ανεβάζει psi.

Φαντάζομαι ότι και το κτηνοκαλώδιο με την ίδια φιλοσοφία λειτουργεί:p

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Αυτό μου θυμίζει το έξυπνο λάστιχο που έχω στο μπαλκόνι, που όταν το βάζεις μπρος πρήζεται και ανεβάζει psi.

Φαντάζομαι ότι και το κτηνοκαλώδιο με την ίδια φιλοσοφία λειτουργεί:p
Μην νομιζεις κι σ'αυτον τον βοα ρευματος το εξυπνο λαστιχο εχουν βαλει μεσα :laugh::lol:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.194
Μια θέση για τον Bhutia που έχει και πολλά καλώδια να φέρει.
Ο Bhutia εκείνη τη μέρα θα πίνει μπύρες με μένα και 2-3 καλούς φίλους μαζί,

και θα διαβάζουμε όλοι μαζί τα συμπεράσματά σας απ' το τεστ! :fuckyou:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.273
Ο Bhutia εκείνη τη μέρα θα πίνει μπύρες με μένα και 2-3 καλούς φίλους μαζί,

και θα διαβάζουμε όλοι μαζί τα συμπεράσματά σας απ' το τεστ! :fuckyou:
Δεν σου φτάνει που κάνεις 100 ώρες να γράψεις μια γραμμή, μου θες και post στα καλώδια...:p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic