Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.400
Απο τα χθεσινά μου παιχνίδια:

Οι δυο μετρησεις εχουν 15cm διαφορα μπρος -πισω την θεση ακροασης: (χωρις Dirac)

15 cm.jpg

Προσεξτε για παραδειγμα την ΑΚΥΡΩΣΑΡΑ στους 200-400Hz (και οχι μονο).
Αυτα ακουγονται κυριοι, ειναι 5-6 db. Μονο κουνωντας τον καναπε 15cm. Αν καποιος περιμενει αυτο το λαθος να του το φτιαξει ενα καλωδιο τροφοδοσιας, τι να πω...Και αν περιμενει να παρω στα σοβαρα την γνωμη του για ποιο καλωδιο ειναι καλυτερο :roflmao::roflmao::roflmao:

Σιγουρευτειτε πρωτα για τα βασικα και βλεπουμε.

Ελπιζω να καταλαβατε γιατι δεν εχει νοημα να μιλαμε για καλωδια αν δεν ειναι σωστα στημενο το συστημα.

Ή οχι ;

ryk

Reaction score
925
Μηπως δεν την ξερει κανεις?
Μπορουμε να μετρησουμε διαφορες αναμεσα σε 2 καλωδια? Και τι θα μετρησουμε?
Ποιος ειναι ο εχθρος των τροφοδοτικων και των ηλεκτρονικων συσκευων?
Ποιο ειναι το επτασφραγιστο μυστικο των καλωδιαδων?
Σηκωθείτε τώρα! από καναπέδες, ντιβάνια, πολυθρόνες, καρέκλες και ελάτε στο τεστ καλωδίων!:D
Για τους φίλους των μετρήσεων και των διαγραμμάτων, θα έχει τίποτα το μενού;

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Απο τα χθεσινά μου παιχνίδια:

Οι δυο μετρησεις εχουν 15cm διαφορα μπρος -πισω την θεση ακροασης: (χωρις Dirac)

View attachment 61321

Προσεξτε για παραδειγμα την ΑΚΥΡΩΣΑΡΑ στους 200-400Hz (και οχι μονο).
Αυτα ακουγονται κυριοι, ειναι 5-6 db. Μονο κουνωντας τον καναπε 15cm. Αν καποιος περιμενει αυτο το λαθος να του το φτιαξει ενα καλωδιο τροφοδοσιας, τι να πω...Και αν περιμενει να παρω στα σοβαρα την γνωμη του για ποιο καλωδιο ειναι καλυτερο :roflmao::roflmao::roflmao:

Σιγουρευτειτε πρωτα για τα βασικα και βλεπουμε.

Ελπιζω να καταλαβατε γιατι δεν εχει νοημα να μιλαμε για καλωδια αν δεν ειναι σωστα στημενο το συστημα.

Ή οχι ;
Και φτου κι απ'την αρχή. Πάμε άλλη μια. Προς το παρόν δεν μας ενδιαφέρει αν θα βελτιωθεί ή όχι ο ήχος, αλλά το αν θα μεταβληθεί με τη χρήση ενός τέτοιου καλωδίου. Αν δηλαδή και τα καλώδια ρεύματος "ακούγονται".

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.400
Και φτου κι απ'την αρχή. Πάμε άλλη μια. Προς το παρόν δεν μας ενδιαφέρει αν θα βελτιωθεί ή όχι ο ήχος, αλλά το αν θα μεταβληθεί με τη χρήση ενός τέτοιου καλωδίου. Αν δηλαδή και τα καλώδια ρεύματος "ακούγονται".
Φτου κι απ την αρχη

Παμε αλλη μια :roflmao::roflmao::roflmao:

Δεν ενδιαφερει κανεναν παρα μονο τους καλωδιομαχους και τους καλωδιοκλαστες (δηλαδη μια γραφικη μειοψηφια) αν ακουγονται διαφορες. Οι αλλοι γελανε διαβαζοντας.

Αυτο που ενδιαφερει ειναι πως θα ακουμε καλυτερα.

Για να δωσετε συμβουλες λοιπον για αυτο, πρεπει να πληρουνται τα βασικα κριτηρια.

Δεν ειναι σαφες;

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Φτου κι απ την αρχη

Δεν ενδιαφερει κανεναν παρα μονο τους καλωδιομαχους και τους καλωδιοκλαστες (δηλαδη μια γραφικη μειοψηφια) αν ακουγονται διαφορες. Οι αλλοι γελανε διαβαζοντας.

Για να δωσετε συμβουλες λοιπον για αυτο, πρεπει να πληρουνται τα βασικα κριτηρια.

Δεν ειναι σαφες;
Προφανώς δεν έχεις διαβάσει τον τίτλο του θέματος. Είσαι εκτός θέματος.

Reaction score
1.187
Μονο ο komhst και ο κ.Στεφανος υποστήριξαν οτι δεν υπάρχουν διαφορές (μου ξέφυγε κάποιος; Δεν θυμάμαι...). Ο ενας ειναι στη Σύρο, άρα έμεινε ενας για να τον ψήσετε να έρθει...
Και πώς θα γίνει η δοκιμή; Θα σβήνουμε το μηχάνημα θα βάζουμε το «καλό» καλώδιο θα το ξανανάβουμε και θα ακούμε όλοι εκστασιασμένοι τις διαφορές; :o

Κανονικά πρέπει να υπάρχει ένα είδος διπλού adaptorα με δύο ρευματολήπτες που να καταλήγουν σε έναν ρευματοδότη έτσι ώστε να επιτρέπει αλλαγές καλωδίου τροφοδοσίας on the fly χωρίς να σβήνει το μηχάνημα. Οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται π.χ. ανά 30 δευτερόλεπτα τυχαία με το στρίψιμο ενός κέρματος χωρίς φυσικά να τις βλέπουν οι ακροατές. Οι ακροατές θα καλούνται να σημειώνουν σε ένα χαρτί ο καθένας κάθε 30 δευτερόλεπτα αν παίζει το Α ή το Β καλώδιο ανάλογα με τι έδειξε το κέρμα.
Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα π.χ. 10 λεπτά (ή και περισσότερο) όπου θα έχουν γίνει 20 αλλαγές θα πρέπει να μετρηθούν τα αποτελέσματα από τα χαρτιά των ακροατών. Εάν τα ποσοστά επιτυχίας κυμαίνονται στο 45%~55% τότε σίγουρα ο ακροατής δεν άκουσε καμμία διαφορά. Εάν τα ποσοστά επιτυχίας ή αποτυχίας ξεπερνούν το 75% τότε ο ακροατής αντελήφθη τις διαφορές.

Και φυσικά να μην υπάρχει στις αλλαγές των καλωδίων κάποιος που θα ξύνει την μύτη του ή θα παίζει με την φράντζα του αναλόγως του ποιο καλώδιο είναι συνδεδεμένο... :p:D:p

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.376
Χωρίς τις μετρήσεις δεν μπορείς να απολαύσεις δηλαδή το σύστημά σου ? - όσο και να κοστίζει.
Εκτός και αν θέλεις η απόλαυση σου να έχει πιστοποίηση. :)
Οφείλει να παρατεθεί για λόγους Αρχής και η έτερη πλευρά του...κουταλιού:
Χωρίς μεγαλόσχημα ΄΄φίδια΄΄ δεν μπορεί κάποιος ν'απολαύσει το σύστημά του - όσο και να κοστίζει;
Εκτός και αν ήθελε η απόλαυσή του να έχει...υποστήριξη στον τομέα της ψυχολογίας του χρήστη.:sneaky:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.194
...πέρα από την ευκαιρία να ακούσετε το σύστημα του ΜΗ...
Πάλι διαφήμιση Χαρούλη; :tongue:

...ή θα παίζει με την φράντζα του...
Αφού όλοι είναι καραφλοί βρε! :D

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Μόνο που ένα προσεγμένο σύστημα θα παίξει στον χώρο που του αρμόζει ( δεν συζητάμε να βάλει κάποιος ηχεία με 10ιντσα και βάλε συν το sub να παίξει σε δωμάτιο 10 τετραγωνικών ) φτάνει να προσέξει τα στοιχειώδη ( να μην υπάρχουν "εμπόδια" στο χώρο, να βάλουμε κανένα χαλί στο πάτωμα, να προσέξουμε τις αποστάσεις απο τους τοίχους και τη θέση ακρόασης. Ένα κακοστημένο σύστημα δεν θα παίξει, ό,τι κι αν κάνεις στο χώρο. Αυτό με δεδομένο ότι όσο καλύτερα είναι τα μηχανήματα, τόσο πιο απαιτητικά είναι στη ποιότητα του σήματος που καλούνται να αναπαράγουν. Το ιδανικό είναι να έχεις και τα δύο. Και καλοστημένο σύστημα και προσεγμένο χώρο. Επειδή δεν μπορούμε όλοι μας να μένουμε σε studio ( ήχου :p ), δεν σημαίνει ότι θα βάλουμε κοτετσόσυρμα.

I

iason

Guest
Και πώς θα γίνει η δοκιμή; Θα σβήνουμε το μηχάνημα θα βάζουμε το «καλό» καλώδιο θα το ξανανάβουμε και θα ακούμε όλοι εκστασιασμένοι τις διαφορές; :o

Κανονικά πρέπει να υπάρχει ένα είδος διπλού adaptorα με δύο ρευματολήπτες που να καταλήγουν σε έναν ρευματοδότη έτσι ώστε να επιτρέπει αλλαγές καλωδίου τροφοδοσίας on the fly χωρίς να σβήνει το μηχάνημα. Οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται π.χ. ανά 30 δευτερόλεπτα τυχαία με το στρίψιμο ενός κέρματος χωρίς φυσικά να τις βλέπουν οι ακροατές. Οι ακροατές θα καλούνται να σημειώνουν σε ένα χαρτί ο καθένας κάθε 30 δευτερόλεπτα αν παίζει το Α ή το Β καλώδιο ανάλογα με τι έδειξε το κέρμα.
Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα π.χ. 10 λεπτά (ή και περισσότερο) όπου θα έχουν γίνει 20 αλλαγές θα πρέπει να μετρηθούν τα αποτελέσματα από τα χαρτιά των ακροατών. Εάν τα ποσοστά επιτυχίας κυμαίνονται στο 45%~55% τότε σίγουρα ο ακροατής δεν άκουσε καμμία διαφορά. Εάν τα ποσοστά επιτυχίας ή αποτυχίας ξεπερνούν το 75% τότε ο ακροατής αντελήφθη τις διαφορές.

Και φυσικά να μην υπάρχει στις αλλαγές των καλωδίων κάποιος που θα ξύνει την μύτη του ή θα παίζει με την φράντζα του αναλόγως του ποιο καλώδιο είναι συνδεδεμένο... :p:D:p
Κατά την ταπεινή μου άποψη χωρις να ειμαι ειδικός επι του θεματος ,πιστευω πως η καλυτερη δοκιμη είναι να ακουσεις ενα τραγουδι προσεκτικα ολοκληρο με το Χ καλωδιο στο ιδιο συστημα χωρις να πειραξεις τιποτα άλλο ( ουτε την σκονη) ,τελειωνοντας αλλαζει καποιος το καλωδιο με ενα άλλο Χ ,και ακους ξανα το ιδιο τραγούδι ολοκληρο. Οσο καλυτερα γνωριζεις το τραγουδι εχεις ποιο πολλες πιθανοτητες να εντοπισεις διαφορες ,αν υπαρχουν.
Τελειωνοντας γραφεις τι άκουσες ,εαν βρηκες κατι διαφορετικο ,η οχι. Ενοειται οτι δεν γνωριζεις ποιο ειναι το καθε καλωδιο που εχει αλλαχθεί.
Τουλαχιστον εγω ετσι κανω με ολα τα καλωδια που εχω δοκιμασει ,ρευματος ,ηχειων ,ιντερκοννεκτ , και εχω δοκιμασει αρκετα ... για κοινος θνητος.:)

Reaction score
6.503
:rolleyes: πρεπει να μην αλλαζει και να σου λεει οτι αλλαξε και να μην βλεπεις ποιο ειναι που δηλ για να ειναι blind test !!

Reaction score
30.454
Πως μου φαινεται ομως οτι στους αρνητες συμπεριλαμβανεται και ο haris 1308;
Αρνητής όχι....το έγραψα και πολλές σελίδες πριν πως δεν έχω ούτε τις θεωρητικές γνώσεις ούτε τις ακουστικές εμπειρίες για να πάρω σαφώς θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς.
Προβληματισμένος και επιφυλακτικός ναι ,ιδιαίτερα όταν η υπερβολική σιγουριά κάποιων βασίζεται στην ακροαστική δεινότητα της Μαίρης.......:whistling:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.598
Φτου κι απ την αρχη

Δεν ειναι σαφες;
- ναι αλλά η όλη κόντρα ξεκίνησε στο εάν ακούγονται

- άπαξ και τελικά φαίνεται πως ακούγονται , όπως και εσύ λες , θα επικεντρωθούμε στο πως θα ακουμε καλύτερα

- επειδή όμως πάλι θα αναλωθούμε σε υποκειμενικές διαφωνίες , προτείνω να αφήσουμε το καλύτερα και να το αντικαταστήσουμε με το σωστότερα

- πχ στο παράδειγμά σου : η καμπύλη χωρίς την ακύρωση , είναι σωστότερη - τελεία και παύλα -και σχετικά ποιο επίπεδη ,

- εμένα όμως μπορεί να μου αρέσει η άλλη που είναι ποιο ξεκούραστη , λόγω roll-off , στις μεσουψηλές και άνω , αυτό όμως δεν μετράει ,

ΥΓ : βάσει του παραδείγματός σου , αποδεικνύεται πως πάνω απ΄ όλα ό χώρος

Reaction score
1.187
:rolleyes: πρεπει να μην αλλαζει και να σου λεει οτι αλλαξε και να μην βλεπεις ποιο ειναι που δηλ για να ειναι blind test !!
Ναι είπαμε κάθε 30 sec θα αλλάζει ή δεν θα αλλάζει το καλώδιο ανάλογα με το τι θα δείξει το κέρμα. Αν έρθει δύο διαδοχικές φορές η ίδια πλευρά του νομίσματος θα λέει ότι έκανε την αλλαγή προκειμένου οι ακροατές να σημειώσουν τι νομίζουν πως ακούν αλλά δεν θα έχει κάνει αλλαγή.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
.Μετά απο λιγη ωρα κουβέντα χαβαλέ και μερικές μπύρες δεν θα είναι σε θέση κανένας να ανακαλύπτει τις όποιες διαφορές παρα μόνο ν'ακούσει κανένα αγαπημένο δισκάκι ,ασε που δε θα χωράτε στο σουιτ σποτ και θα σας έχει στην βεράντα με τα μπυροπιτσόνια.:lolsign:

Reaction score
1.187
Κατά την ταπεινή μου άποψη χωρις να ειμαι ειδικός επι του θεματος ,πιστευω πως η καλυτερη δοκιμη είναι να ακουσεις ενα τραγουδι προσεκτικα ολοκληρο με το Χ καλωδιο στο ιδιο συστημα χωρις να πειραξεις τιποτα άλλο ( ουτε την σκονη) ,τελειωνοντας αλλαζει καποιος το καλωδιο με ενα άλλο Χ ,και ακους ξανα το ιδιο τραγούδι ολοκληρο. Οσο καλυτερα γνωριζεις το τραγουδι εχεις ποιο πολλες πιθανοτητες να εντοπισεις διαφορες ,αν υπαρχουν.
Τελειωνοντας γραφεις τι άκουσες ,εαν βρηκες κατι διαφορετικο ,η οχι. Ενοειται οτι δεν γνωριζεις ποιο ειναι το καθε καλωδιο που εχει αλλαχθεί.
Τουλαχιστον εγω ετσι κανω με ολα τα καλωδια που εχω δοκιμασει ,ρευματος ,ηχειων ,ιντερκοννεκτ , και εχω δοκιμασει αρκετα ... για κοινος θνητος.:)
Το να ακούσεις ένα ολόκληρο τραγούδι με το Α καλώδιο και μετά να σβήσεις το μηχάνημα να βάλεις το Β καλώδιο και να ξανακούσεις δεν έχει νόημα. Για δύο λόγους:

1ον η ακουστική μνήμη εξασθενεί πολύ γρήγορα, πιο γρήγορα από την αλλαγή των καλωδίων που θα κάνεις. Ασε που και η θερμοκρασία του μηχανήματος μετά το σβήσιμο μπορεί να παίξει ρόλο, ειδικά αν έχει λυχνίες.

2ον το γεγονός ότι γνωρίζεις ποιο καλώδιο παίζει κάθε φορά είναι αρκετό για να σε κάνει να «μεροληπτήσεις» άθελά σου υπέρ του Α ή του Β.

Οπότε οτιδήποτε και αν σημειώνεις δεν πρόκειται να πείσεις κανέναν γιατί ο άλλος θα σού πει εγώ άκουσα άλλα ή δεν άκουσα τίποτα. Ποιος έχει δίκιο τότε;

Και interconnects όταν θέλεις να «ακούσεις» ο πιο σωστός τρόπος είναι να έχεις ένα CD player που έχει δύο εξόδους, έτσι ώστε να συνδέσεις την κάθε μία έξοδό του σε διαφορετική είσοδο του ενισχυτή σου. Και μετά κατά την διάρκεια της ακρόασης να δώσεις το τηλεχειριστήριο σε κάποιο φίλο σου έτσι ώστε να επιλέγει αυτός ποια είσοδος θα παίζει κάθε φορά χωρίς να το γνωρίζεις εσύ και να προσπαθείς να διακρίνεις τις διαφορές.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.598
.Μετά απο λιγη ωρα κουβέντα χαβαλέ και μερικές μπύρες . . .
- και αυτό κάτι είναι . . . :drinks:

- ξέρεις πόσα johny έχω ανοίξει με την πρόφαση ''κριτικής'' ακρόασης ; ;)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.598
- κύριοι θα ήθελα να συμμετάσχω στο test , ( εάν και εφ΄ όσον μπορώ την ημέρα που θα γίνει )

- επειδή όμως δεν έχω κάποιο επώνυμο καλώδιο να συνεισφέρω , με τοποθετώ στους αναπληρωματικούς , εάν προκύψει ελεύθερη θέση με ενημερώνετε

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic