- Reaction score
- 136.774
Βετ;Υ.Γ. 1) τη σχέση του μιντ των κλαϊν με το γνωστό μιντ των ATC, να υποθέσω ότι την γνωρίζετε, ε;
.
Βετ;Υ.Γ. 1) τη σχέση του μιντ των κλαϊν με το γνωστό μιντ των ATC, να υποθέσω ότι την γνωρίζετε, ε;
.
Η atc εχει αυτο το κρος γιατι ταιριαζει το ιδιο μιντ με μεχρι και 15inch woofer αρα θελει χαμηλο κατω οριο cross στο μιντ. Επισης εχει και το μικρο waveguide που βοηθαει να παιξει χαμηλα. Τωρα για το ανω οριο, θα σε γελασω, ισως στο κλαιν θελανε καλυτερη διασπορα του μιντ ισως δεν τους εννοιαζε η μεγαλη προσληψη ισχυος στο tweeter, μια και ειναι σχετικα μικρο ηχειο το 310;Αν εχεις ή κανενας αλλος, μετρησεις του μεσαιου απο το 310 πολυ ευχαριστως να τις δουμε και να τις σχολιασουμε.
Μεχρι να γινει αυτο..........και επειδη ειμαι της παλιας σχολης, εμαθα οτι το καλο μεσαιο καλυπτει οσο το δυνατον μεγαλυτερο φασμα, "σπρωχνοντας" τα σημεια κρος οσο πιο χαμηλα και ψηλα γινεται.
Στο ATC το μιντ παιζει απο τους 380 μεχρι τους 3800 κυκλους.
Στο 310 απο 650 μεχρι 2000 κυκλους.
Σαφως και ολα ειναι θεμα σχεδιασεις και το δεχομαι. Ομως το παραπανω με κανει "καχυποπτο".
Πιστευω λοιπον οτι αν μπορουσαν να κατεβασουν το μιντ πιο χαμηλα χωρις επιπτωση στην αποδοση ΟΛΟΥ του ηχειου, (με κρος στα 650ΗΖ το προβλημα μετατοπιζεται στο γουφερ πλεον) θα το ειχαν κανει.
Εφόσον επιμένεις,κρίνεται ωφέλιμο -εάν είχες την καλοσύνη- να δώσεις μιαν αναλυτική επεξήγηση πάνω σε αυτήν την πρόταση....
θα ξαναεπιμεινω οτι η χρονικη ευθυγραμιση μεσω dsp δε μπορει να αντικαταστησει απο μονη της την φυσικη ευθυγραμιση με τοποθετηση
Και να ενημερώσεις επ'αυτου τον μπρουνο.Εφόσον επιμένεις,κρίνεται ωφέλιμο -εάν είχες την καλοσύνη- να δώσεις μιαν αναλυτική επεξήγηση πάνω σε αυτήν την πρόταση.
Κι εγώ θέλω μια τεκμηριωμένη απάντηση, παρακαλώ.θα ξαναεπιμεινω οτι η χρονικη ευθυγραμιση μεσω dsp δε μπορει να αντικαταστησει απο μονη της την φυσικη ευθυγραμιση με τοποθετηση
Είναι το ίδιο, το ένα και το αυτό.Ti σχεση εχει η αποσταση με την ηλεκτρονικα ελεγχομενη καθυστερηση ετσι ωστε να φτασει στα αυτια μας την ιδια χρονικη στιγμη?