Ιστορίες hi end για κλάματα: Director's Cut (Τα κομμένα)

Reaction score
1.469
το spotify ειναι το καλυτερο ολων ειδικα σε ποικιλια και γραφικο περιβαλλον ειναι πλουτος μουσικης μεσω spotigy μαθαινω μουσικη, εγινα premioum και στο tidal αλλα το ακυρωσα μετα απο κατι μηνες το να μεταφερεις τα κομματια απο spotify στο tidal ειναι σπαζοκεφαλια
επισης οτι μ αρεσει απο spotify το ψαχνω σε flac κτλ
ομως οταν ακουω ακομα και το spotify απο τον λαμπατο ειναι καλυτερο...:download::lolsign::D

Reaction score
34
Πάντως το Spotify premium παίζει κλάσεις ανώτερα απο το βινύλιακο μου σύστημα που ειναι περίπου εκατό φορές ακριβότερο....
Σορρυ για την συνεχεια του οφ τοπικ αλλα επειδη μου κινει την περιεργεια το θεμα με το spotify το οποιο αν δεν κανω λαθος παιζει μουσικη σε mp3, σωστα το λεω η' μου διαφευγει καποια σημαντικη λεπτομερια ?

Αν οντως ειναι ετσι, η μουσικη που αναπαραγεται απο το spotify η οποια ειναι σε μορφη mp3, σε οποιο bitrate, ακουγεται καλυτερα σε συγκριση με πικαπ η' με cdplayer ? Και με ποια συνδεσμολογια, απευθειας στον ενισχυτη απο το audio out του κινητου η' του pc ?

Ευχαριστω

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.448
Όλα είναι σχετικά πιστεύω.
Ακούω και βινύλιο, και CD, και αρχεία, και internet radio (και κάποιους "audiophile" σταθμούς όπως τους παρουσιάζουν, και Sporify. Ολα καλά είναι.

Εχω πετύχει κάτι ιντερνετικούς σταθμούς με τρομερή ποιότητα, κατεβάζω αρχεία συχνά, μερικούς δίσκους τους ακούω καλύτερα σε CD και άλλους σε βινύλιο.
Αλλά ΓΟΥΣΤΑΡΩ ρε παιδί μου να βλέπω το βινυλιογυριστήρι (οπως το είπε κάποιος) να φέρνει βόλτες. Και αν υπάρχει και καμία λαμπιτσα ακομα καλύτερα.
Δεν λέω όχι σε τίποτα. Απλά επιλέγω αναλογα τη διάθεση μου.

Για την ιστορία:
Όταν δούλευα παλιά σε ενα στούντιο είχαμε κάνει ενα τεστ. Πήραμε ενα CD (καλή παραγωγή) και το περάσαμε στα ProTools σαν WAV και σαν mp3 128 και 320.
Κονσόλα της Solid State Logic και ηχεία τα Mayer Sound HD1. Διαφορά υπήρχε ακόμα και στα 320kpbs, μικρή αλλά υπήρχε.

Last edited:

Reaction score
140
Oρθή επανάληψη σε φράση μου.
Δεν έχω καν pick up, εδώ και δέκα χρόνια, αλλά ΔΕΝ τα θεωρώ και σκουπίδια!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.275
Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα! :)
- στου κουφού την πόρτα . . . πάρε την πόρτα και φύγε
- στου Κούνγκ Φού όμως την πόρτα . . . εάν σε παίρνει βρόντα

( παλιό από το ''Αχ Μαρία'' )

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
ΥΓ σε κείνο το χώρο, όντως, ξυπνάνε και πεθαμένοι. Το μπάσο που άκουσα κει μέσα από τα 300-αρια τα εντοιχισμένα, είναι .... (βαλτε ότι επίθετο θέλετε, φιλ φρι)
200-αρια είναι και είναι μεγάλη ζημιά αυτό που βγάζουν στις χαμηλές συχνότητες. Αξίζει να αποκτήσετε αυτή την "εμπειρία" όσοι είστε Αθήνα. Καμία σύγκριση με οτιδήποτε άλλο νομίζουμε ότι είναι σωστό μπάσο. Φυσικά πρωταρχικό ρόλο σε αυτό παίζει η τοποθέτηση και ο χώρος - για να μην παρεξηγούμαι - και πολύ λιγότερο τα ηχεία.

Τα κιι δίνουν αυτή την αίσθηση σε μικρότερη κλίμακα, με λιγότερα χρήματα και χωρίς να πρέπει να αγοράσεις και studio μαζί τους.

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.275
View attachment 63875

Στη μέση hi-end επάνω σε ακίδες -φυσικά, σιγά που θα γλιτώνατε- και μπλε ζαρζαβατικά σε επικλινή ικριώματα ένθεν και ένθεν, χωρίς ακίδες. Τα πυραυλάκια είναι τα ηχεία του Mr. Spock.
- άλλο κουφό , το ένα καταλήγει σε κρεμάστρα και το άλλο σε σφαιρίδιο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.689
Αυτός στη φωτό με τα καλώδια, μου μοιάζει στη μούρη αηδιαστικά πολύ! Νόμιζα κάνατε φωτοσοπ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.689
Αμα φτασει καποιος που εχει την οποιαδηποτε σχεση με το αθλημα να πει το βινυλιο σκουπιδια τοτε καληνυχτα
Καληνύχτα.:gotcha:

(Στο λέω γω, το πικάπ σα μηχάνημα αναπαραγωγής και το βινύλιο σα μέσο αποθήκευσης, είναι αμφότερα σκουπίδια)

Αυτό δεν είναι τίποτα...Εδώ υπήρξε μέλος που αποκαλούσε σπουδαία έργα σύγχρονων μουσικών ιδιωμάτων "σκουπίδια",επειδή δεν ήταν καταγεγραμμένα σε βινύλιο άμεσης κοπής...:sneaky:
Εντάξει, ο πιστός του μαύρου πλαστικού δίσκου με την τρύπα, όπως και σε άλλες θρησκείες, δικαιολογείται να κάνει και να λέει πολλά, μόνο και μόνο επειδή ..πιστεύει.:angel:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.998
Αυτός στη φωτό με τα καλώδια, μου μοιάζει στη μούρη αηδιαστικά πολύ! Νόμιζα κάνατε φωτοσοπ!
χμ...λογω ενεργων, στην ακρη της φωτο .. φωτοchop ..
το προβλημα θα ηταν αν εμοιαζε καποιος στον Eno, οπως ηταν παλια.... χα!

..λοιπον, αυριο λεει στις 7,συγγρου ειναι απεναντι απο την καντινα που ειναι εξω απο την παντειο, θα παει κανεις ?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.275
-
χμ...λογω ενεργων, στην ακρη της φωτο .. φωτοchop ..
το προβλημα θα ηταν αν εμοιαζε καποιος στον Eno, οπως ηταν παλια.... χα!

..λοιπον, αυριο λεει στις 7,συγγρου ειναι απεναντι απο την καντινα που ειναι εξω απο την παντειο, θα παει κανεις ?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.998
:"(
...δεν εχω ανιμαλ πριντ σακακι για αυριοοοοοο....... :( και δε προλαβαινω να το παω μοδιστρα..........!!!
σα φλωρος θα μαι παλι!

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
701
Ας γράψω τις ανοησίες μου (αφού η γνώμη ή άποψη δεν υφίσταται)

Ένας κλάδος της ακουστικής που αναφέρθηκε νωρίτερα και ανήκει στην επιστήμη είναι και η ψυχοακουστική.
Τι είναι αυτό; Ο κλάδος που ασχολείται με την υποκειμενική αντίληψη των ήχων από διαφορετικούς ανθρώπους.
Αν στον κλάδο της ακουστικής εντάσσεται ο κλάδος με την υποκειμενική αντίληψη του ήχου κατ’ άτομο, γιατί εμείς παραθέτουμε μόνο το κομμάτι της φυσικής που ασχολείται με την ακουστική;

Η αντίληψη του ήχου είναι υποκειμενική, υπάρχουν εκατοντάδες άρθρων και μελέτης ως απόδειξη.
Υπάρχουν μελέτες οι οποίες έγιναν για τη θεραπεία ανθρώπων μέσω της μουσικής, διαφορετικές για μεγάλες ομάδες ανθρώπων και με παραλλαγές για κοινά στοιχεία ασθένειας σε επίσης μεγάλες ομάδες.
Θεραπεία για νοσήματα ψυχής, μη βγει κάποιος «έξυπνος» και μιλήσει για… κρυολόγημα, ποδάγρα κλπ…

Συζητάμε συνεχώς για επέμβαση στο χώρο για ένα καλό RT, ώστε να απολαύσουμε την «πραγματικότητα» της μουσικής.

Όπως, σωστά κατ εμέ, αναφέρθηκε από τον «Άραβα», ένα μαγείρεμα είναι όλα. Εξαρτώμαι από το «μάγειρα», τις διαθέσεις του, το κοινό αλλά και το μέσο που χρησιμοποιεί αυτό το κοινό για την ακρόαση.
Αν απευθύνεται σε κοινό που χρησιμοποιεί κινητό, υπολογιστή επιτραπέζιο ή φορητό, για τις ακροάσεις του αν τύχει και μου αρέσει το θέμα και επιθυμώ να το ακούσω στο καλό μου στερεοφωνικό… θα το ακούσω στερεοφΟνικά, είτε έχω ενεργά, είτε καλό RT, είτε έχω σύστημα/χώρο για τα μπάζα.

Ψάχνουμε να βρούμε το σύστημα που θα παίζει σωστά το βιολί, το πιάνο, το κλαρινέτο, φτιάχνουμε το χώρο μας για ν’ ακούγεται η κονσέρβα «σωστά» ή το άυλο, τον κάνουμε μπάχαλο αισθητικά για το χόμπι μας ή αποκλείουμε τον εαυτό μας από την υπόλοιπη οικογένεια σε κάποιο χώρο του σπιτιού για να μην τους ενοχλούν οι αισθητικές παρεμβάσεις μας... και ποιος είναι ο σωστός τρόπος αναπαραγωγής του hammond;

Έχω έρθει σε επαφή με εξαιρετικά συστήματα, high end, high fidelity, ονομάστε τα όπως θέλετε, όπου έπαιζαν απίστευτα καλά τα «φυσικά» όργανα (κονσερβα) μα όταν ήρθε η ώρα για μία ποπ/ροκ αναπαραγωγή, «τα ‘παιξαν».
Με τίποτα δε μπορούσαν ν’ ανταποκριθούν στην ενέργεια που απαιτούνταν στο κονσερβοποιημένο σήμα.
Ε μα διάολε, το σύστημα μου πρέπει ν’ ακολουθεί τις ορέξεις μου, γι’ αυτό το πήρα, για την ευχαρίστησή μου.

Τα JBL-ια που μεγάλωσα μεγαλύτερη ευχαρίστηση μου προσέφεραν σε τέτοιες καταστάσεις και έρχεται το σημερινό σύστημα να παίζει ευχάριστα ή σωστά, όπως θέλετε πείτε το, συγκεκριμένα είδη μουσικής; Ευχαριστώ, δε θα πάρω…
Θα ψάξω αυτό που θα με χαροποιήσει εξίσου σε όλες τις μουσικές μου ανησυχίες, δε θα προσθέσει περιορισμούς στους ήδη υπάρχοντες στην καθημερινότητα μου και αν παίζει λίγο λάθος … ε, και τι έγινε; Η τελειότητα δεν είναι αυτού του κόσμου αλλά τουλάχιστον, υποκειμενικά, μ’ ευχαριστεί!

Στο κάτω κάτω της γραφής, ΕΓΩ το ακούω, ΕΓΩ το ευχαριστιέμαι.

Αν μοιραστώ αυτή την ευχαρίστηση που μου προσφέρει σ’ ένα φόρουμ που συζητά για συστήματα ήχου θα είναι η υποκειμενική μου ευχαρίστηση, δε θα προσπαθήσω να την επιβάλω στους άλλους με δεκάδες παραπομπές σε άρθρα και τύπους φυσικής, δε θα προσπαθήσω να τους βγάλω «ανόητους» γιατί επέλεξαν με βάση την ευχαρίστηση και όχι την τεχνοκρατική προσέγγιση, δε θα προσπαθήσω να τους φέρω σε σύγκρουση με την οικογένεια τους γιατί έπρεπε να δημιουργήσουν ένα χώρο που να έχει επιδόσεις studio χαλώντας την αισθητική του σπιτιού ή να τους περιορίσω σε χώρο που τους απομονώνει από την υπόλοιπη οικογένεια αλλά είναι σωστός ηχητικά!

Αυτά είναι η «αρρώστια» κατά την ταπεινή μου ανοησία (είπαμε δεν υφίσταται γνώμη και άποψη) και όχι αν κάποιος έγραψε ότι άκουσε ένα καλώδιο ρεύματος, ένα καλώδιο ηχείων να κάνει τη διαφορά ή αν τα ενεργά είναι καλύτερα των παθητικών.

Αφού μιλάμε και για παθητικά, ενεργά, ένα παράδειγμα από ένα φτωχό μυαλό...
Από τη στιγμή που στα ενεργά αποφεύγουμε το πηνίο του φίλτρου διέλευσης χαμηλών του Crossover, λόγω της ανεξαρτησίας αλλά και ενίσχυσης για κάθε μεγάφωνο με δικό του ενισχυτή/συχνότητα αποκοπής, συνάμα αποφεύγουμε τα καλώδια ηχείων, «εξαρτήματα» που προσθέτουν αντίσταση στην αντίσταση εξόδου ενός ενισχυτή με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ο συντελεστής απόσβεσης αφού αυξάνεται ο διαιρέτης με αποτέλεσμα τη μείωση του άρα και το μειωμένο έλεγχο των μεγαφώνων λόγω διαφορετικής αντίστασης ανά συχνότητα, αν και όταν ξεφεύγει από τις δυνατότητες/προδιαγραφές του ενισχυτή.

Αυτό όμως είναι και μία «απόδειξη» ότι μπορεί να ακουστεί διαφορά μεταξύ καλωδίων ηχείου αφού η αντίσταση θα μπορούσε να μεταβάλλει την έξοδο αντίστασης ενός ενισχυτή για ένα παθητικό ηχείο (ενισχυτής = ηλεκτρική πηγή, ηχείο=φορτίο, αντίσταση φορτίου προς αντίσταση ηλεκτρικής πηγής = συντελεστής απόσβεσης).
Έχουμε το δικαίωμα να κατακρίνουμε κάποιον ο οποίος κατάλαβε την ηχητική διαφορά, δε μπορούσε να την εξηγήσει με κανόνες της φυσικής αλλά χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «τονικότητα», «ηχητική παρουσία», «αέρας μεταξύ των οργάνων» ή όποια άλλη έκφραση χρησιμοποιείται από τους ακροατές;

Ας κοιτάξουμε πρώτα τη δική μας «αρρώστια» περί… ορθότητας του «ορθού» και μετά ας είμαστε εριστικοί στη γραφή μας…

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.275
- Auditory , ανοίγεις τεράστιο θέμα με την ψυχοακουστική , κάποτε στο site της chario , είχαν θέσει το εξής θέμα :

. . . επειδή το αυτί δεν ακούει γραμμικά , εμείς ''τιουνάρουμε'' τα ηχεία μας έτσι ώστε να μην είναι flat , αλλά να ακούγονται flat

- ωραίο θέμα , αν δεν κάνει για εδώ , δεν το ανοίγεις κάπου μόνο του ( εάν δεν υπάρχει ήδη ) ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106