Ταχύτητα VDSL

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Απο ενα σημειο και μετα παντως, μιλαμε για υπερβολη.

Δεν μπορω να φανταστω τι θα ηθελα 80ρι upload. Οι μερες των torrent ratios δεν εχουν περασει; Εχω να μπω σε τορρεντ καμια 4ετια.

Δεν μπορω να φανταστω αλλο λογο -για οικια- να χρειαζεται καποιος 30-40-50+ upload.

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
Το μυστηριο λυθηκε.

Οπως εγραψα στην εισαγωγη του νηματος,εχω 50αρα VDSL στη Forthnet η οποια μου δινει μεσο ορο 29 με ανωτερη τιμη που εχω δει το 30,5.Προχθες ειδα και ενα 33αρι.
Βρισκομαι κοντα (700 μετρα) στο "κεντρο" και απο Forthnet μου ειπαν οτι η συγκεκριμενη αποσταση ειναι μικρη και θα επρεπε να εχω πανω απο 40.
Στην τελευταια επικοινωνια που ειχα μαζι τους,ενας υπαλληλος μου ειπε οτι το ΚΑΦΑΟ που βρισκεται στην περιοχη μου,ειναι "παλαιας κοπης" (χαλκος αντι οπτικης ινας) και εαν δεν αναβαθμιστει απο τον ΟΤΕ,η ταχυτητα μου θα παραμεινει στα τωρινα επιπεδα.
Επειδη ομως ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του και ηθελα να βεβαιωθω,απευθυνθηκα σε εναν καλο φιλο που δουλευει στον ΟΤΕ.Ο ανθρωπος το εψαξε και μου επιβεβαιωσε οτι ετσι εχουν τα πραγματα.Μου ειπε επισης οτι ειναι αγνωστο το πότε θα γινει αντικατασταση με οπτικη ινα.

Οσοι λοιπον εχετε VDSL και η ταχυτητα σας δεν ειναι ικανοποιητικη,να ξερετε οτι μια απο τις αιτιες μπορει να βρισκεται στο ΚΑΦΑΟ.

Υ.Γ.Εξυπακουεται οτι για να ψαξουμε αιτιες εκτος σπιτιου,θα πρεπει να επιβεβαιωσουμε οτι το σημα ειναι "χαμηλο" πριν μπει στο σπιτι μας.Σε εμενα ηρθε τεχνικος απο Forthnet και εκανε τις μετρησεις.Αφου λοιπον ειδε οτι εντος και εκτος σπιτιου η τιμες ειναι ιδιες (η μετρηση ηταν 31),μου ειπε οτι ειναι θεμα ΟΤΕ.

Reaction score
47
Το μυστηριο λυθηκε.

Οπως εγραψα στην εισαγωγη του νηματος,εχω 50αρα VDSL στη Forthnet η οποια μου δινει μεσο ορο 29 με ανωτερη τιμη που εχω δει το 30,5.Προχθες ειδα και ενα 33αρι.
Βρισκομαι κοντα (700 μετρα) στο "κεντρο" και απο Forthnet μου ειπαν οτι η συγκεκριμενη αποσταση ειναι μικρη και θα επρεπε να εχω πανω απο 40.
Στην τελευταια επικοινωνια που ειχα μαζι τους,ενας υπαλληλος μου ειπε οτι το ΚΑΦΑΟ που βρισκεται στην περιοχη μου,ειναι "παλαιας κοπης" (χαλκος αντι οπτικης ινας) και εαν δεν αναβαθμιστει απο τον ΟΤΕ,η ταχυτητα μου θα παραμεινει στα τωρινα επιπεδα.
Επειδη ομως ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του,ηθελα να βεβαιωθω,απευθυνθηκα σε εναν καλο φιλο που δουλευει στον ΟΤΕ.Ο ανθρωπος το εψαξε και μου επιβεβαιωσε οτι ετσι εχουν τα πραγματα.Μου ειπε επισης οτι ειναι αγνωστο το πότε θα γινει αντικατασταση με οπτικη ινα.

Οσοι λοιπον εχετε VDSL και η ταχυτητα σας δεν ειναι ικανοποιητικη,να ξερετε οτι μια απο τις αιτιες μπορει να ειναι στο ΚΑΦΑΟ.

Υ.Γ.Εξυπακουεται οτι για να ψαξουμε αιτιες εκτος σπιτιου,θα πρεπει να επιβεβαιωσουμε οτι το σημα ειναι "χαμηλο" πριν μπει στο σπιτι μας.Σε εμενα ηρθε τεχνικος απο Forthnet και εκανε τις μετρησεις.Αφου λοιπον ειδε οτι εντος και εκτος σπιτιου η τιμες ειναι ιδιες (η μετρηση ηταν 31),μου ειπε οτι ειναι θεμα ΟΤΕ.

δεν βαζεις ,οτε 30 mbps εχει προγραμμα , και να μην πληρωνης 50 forthnet που εισαι οσο μια 30 αρα

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
δεν βαζεις ,οτε 30 mbps εχει προγραμμα , και να μην πληρωνης 50 forthnet που εισαι οσο μια 30 αρα
Εχω τα παντα στη Forthnet (Nova 3play)
Η αυξηση για να μου δωσουν VDSL ηταν 5 ευρω οποτε ειναι αναξια λογου
:)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.385
Σήμερα έφερα τον ηλεκτρολόγο στο σπίτι για να μου περάσει απ' ευθείας καλώδιο στο κουτί της isdn. Βλέπετε ο προηγούμενος είχε σκ@τώσει τις εσωτερικές καλωδιώσεις. Η ταχύτητα του ΟΤΕ φτάνει μέχρι τα 41 Mbps, άρα υπάρχει δυνατότητα μόνο για 30άρα VDSL.

To router του ΟΤΕ κλείδωνε από 21-23 Mbps στην καλύτερη περίπτωση, ενώ τώρα με τη νέα καλωδίωση στα 29,999.

Ασύρματη ένδειξη από το laptop:

Reaction score
433
http://beta.speedtest.net/result/6628911498.png

Eβαλα vdsl 50 περιοχή Βυζαντίου Καλαμαριάς. Συγχρονιζω στα 31-32 mbps . Στον ΟΤΕ που πηρα την βρηκε 34 το δηλώσαμε βλάβη καθως δεν ξερει!!! ποσο συγχρονιζουν τα 50αρια στην περιοχη!!!!
Υπαρχει καποιος φιλος στα πέριξ με 50 ΟΤΕ να μου πει? Υπόψην εχω τον ΟΤΕ στα 300 μ!

Ειναι φυσιολογικό το 30-32 σε 50αρα?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.682
http://beta.speedtest.net/result/6628911498.png

Eβαλα vdsl 50 περιοχή Βυζαντίου Καλαμαριάς. Συγχρονιζω στα 31-32 mbps . Στον ΟΤΕ που πηρα την βρηκε 34 το δηλώσαμε βλάβη καθως δεν ξερει!!! ποσο συγχρονιζουν τα 50αρια στην περιοχη!!!!
Υπαρχει καποιος φιλος στα πέριξ με 50 ΟΤΕ να μου πει? Υπόψην εχω τον ΟΤΕ στα 300 μ!

Ειναι φυσιολογικό το 30-32 σε 50αρα?
Wireless μετράς;

Reaction score
433
το 32 της μετρησης ειναι με καλωδιο. Τα ιδια αποτελεσματα εχω ομως και χωρις διπλα ακριβως απο το ρουτερ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.101
Members
38.288
Νεότερο μέλος
gakis147