Διάφορα για το ίντερνετ και τα προβλήματά του

Reaction score
1.685
Θεωρώ ότι οι 50αρες αλλά και οι 30αρες είναι μια χαρά (ίσως και υπερβολή) για έναν απλο οικιακο χρήστη.

Αντί με μια 100αρα να κατεβάζεις με 8.7Μ κατέβαζε με την 50αρα με 4.3Μ. Δεν χάθηκε και ο κόσμος για την διαφορά του χρόνου.
Αν χάθηκε , τότε το κόστος έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Reaction score
1.469
Απο την στιγμη που διαλεγει καποιος vdsl σημαινει συνηθως πως παιζει ρολο το 9 απο το 5mb
Παντως το θεμα ειναι κυριως ποσο σταθερη ειναι η συνδεση να μην εχει δηλ αποσυνδεσεις

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.384
Θεωρώ ότι οι 50αρες αλλά και οι 30αρες είναι μια χαρά (ίσως και υπερβολή) για έναν απλο οικιακο χρήστη.

Αντί με μια 100αρα να κατεβάζεις με 8.7Μ κατέβαζε με την 50αρα με 4.3Μ. Δεν χάθηκε και ο κόσμος για την διαφορά του χρόνου.
Αν χάθηκε , τότε το κόστος έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Άντε, αφού πιάσαμε αυτή την κουβέντα, αν θεωρούσες αρκετή την 50άρα ή 30άρα γραμμή, δεν θα καμάρωνες για την 100άρα. ;)

Και, όχι, οι 50άρες γραμμές δεν είναι αρκετές. Γι' αυτό και υπάρχουν 200άρες οπτικής ίνας σε αρκετές χώρες. Είναι ώρα να σταματήσουμε να μιλάμε για χαλκό. Καιρός να προχωρήσουμε.

Reaction score
1.685
Εισαι σιγουρος ότι μπορούμε ? (όχι τεχνικα).

Αλλα ας υποθεσουμε ότι μπορούμε, γνωρίζεις (με σιγουρια όμως) το αν η ζητηση αποσβένει το κοστος ?
Οι εταιρείες πλέον είναι ιδιωτικές.

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.384
Εισαι σιγουρος ότι μπορούμε ? (όχι τεχνικα).

Αλλα ας υποθεσουμε ότι μπορούμε, γνωρίζεις (με σιγουρια όμως) το αν η ζητηση αποσβένει το κοστος ?
Οι εταιρείες πλέον είναι ιδιωτικές.
Η ελληνική αγορά είναι μια στρεβλή αγορά. Ευθύνη έχει και ο ΟΤΕ (που προχωράει την τεχνολογία με το σταγονόμετρο), και η ΕΕΤΤ (με την ηλίθια νοοτροπία "ίσων αποστάσεων"), και οι υπόλοιπες ιδιωτικές εταιρίες που θέλουν να χρησιμοποιούν υποδομές άλλων (ΟΤΕ εν προκειμένω) και να καρπώνονται κέρδη.

Είναι αστείο να μιλάμε για VDSL, για χαλκό δηλαδή, το 2016, όταν θα έπρεπε να υπάρχει οπτική ίνα παντού. Θέλεις συγκριτικά; Ορίστε:

Ο μέσος όρος είναι ο παραπάνω.

Αντί να ψάχνουμε για δικαιολογίες και να βάζουμε εμπόδια σ' αυτή την κωλοχώρα, θα έπρεπε να βάζουμε στόχους.
Τέτοιους στόχους:

Και link για να μην νομίζετε ότι είναι φωτοσοπιά
https://www.fastmetrics.com/1000-mbps-internet-service.php

Reaction score
1.685
Απο την στιγμη που διαλεγει καποιος vdsl σημαινει συνηθως πως παιζει ρολο το 9 απο το 5mb
Παντως το θεμα ειναι κυριως ποσο σταθερη ειναι η συνδεση να μην εχει δηλ αποσυνδεσεις
Όταν κάποιος διαλέγει VDSL περνα μια ποιο σύγχρονη τεχνολογία που ταυτόχρονα του παρέχει 5 σε σχέση με 2.4 που είχε (ιδανικές συνθήκες) με κόστος όχι υπερβολικά μεγαλύτερο.
Έτσι μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερο ευρος διαύλου για τις πιθανές εφαρμογές του, μέσα σε ένα οικιακο περιβάλλον οπου οι απαιτήσεις μεγαλωνουν .
Εάν επέλεγε VDSL μόνο για το download, τότε προσωπικά δεν το σχολιάζω.

Reaction score
1.685
Η ελληνική αγορά είναι μια στρεβλή αγορά. Ευθύνη έχει και ο ΟΤΕ (που προχωράει την τεχνολογία με το σταγονόμετρο), και η ΕΕΤΤ (με την ηλίθια νοοτροπία "ίσων αποστάσεων"), και οι υπόλοιπες ιδιωτικές εταιρίες που θέλουν να χρησιμοποιούν υποδομές άλλων (ΟΤΕ εν προκειμένω) και να καρπώνονται κέρδη.

Είναι αστείο να μιλάμε για VDSL, για χαλκό δηλαδή, το 2016, όταν θα έπρεπε να υπάρχει οπτική ίνα παντού. Θέλεις συγκριτικά; Ορίστε:

Ο μέσος όρος είναι ο παραπάνω.

Αντί να ψάχνουμε για δικαιολογίες και να βάζουμε εμπόδια σ' αυτή την κωλοχώρα, θα έπρεπε να βάζουμε στόχους.
Τέτοιους στόχους:

Και link για να μην νομίζετε ότι είναι φωτοσοπιά
https://www.fastmetrics.com/1000-mbps-internet-service.php
Τα ξερω αυτά τα στοιχεια πολύ καλα.
Και όσο και μη ακριβη να είναι, πες ότι η Ελλαδα είναι τοσο "αχρηστη".

Η Ιταλια όμως ?

Αρα, το ποιος φταιει, νομιζω ότι είναι δυσκολο να το ξερεις με τοση σιγουρια.

Σκέφτομαι όμως κατι,
Στην Σουηδια με 90 ευρω το χρονο εχεις δωρεαν γιατρο και φαρμακα.
Εσυ μου τα δινεις δωρεαν ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.384
Τα ξερω αυτά τα στοιχεια πολύ καλα.
Και όσο και μη ακριβη να είναι, πες ότι η Ελλαδα είναι τοσο "αχρηστη".

Η Ιταλια όμως ?

Αρα, το ποιος φταιει, νομιζω ότι είναι δυσκολο να το ξερεις με τοση σιγουρια.

Σκέφτομαι όμως κατι,
Στην Σουηδια με 90 ευρω το χρονο εχεις δωρεαν γιατρο και φαρμακα.
Εσυ μου τα δινεις δωρεαν ?
125 χώρες μας περνάνε σε ταχύτητα, επιλέγεις επίτηδες την Σουηδία. Άντε λοιπόν, στη Σουηδία για ιατρική (όχι φαρμακευτική) περίθαλψη:
Costs for care
Costs for health and medical care as a percentage of Sweden’s gross domestic product (GDP) is fairly stable and on par with most other European countries. In 2012, health and medical care represented 7.5 per cent of GDP. The bulk of health and medical costs in Sweden are paid for by county council and municipal taxes. Contributions from the national government are another source of funding, while patient fees cover only a small percentage of costs.
Kοινώς τα έξοδα καλύπτονται από δημοτικούς και κοινοτικούς φόρους, ενώ συμβάλλει και η κυβέρνηση. Δηλαδή τα δίνεις μέσω φόρων.
https://sweden.se/society/health-care-in-sweden/

Για τους υπόλοιπους έχεις κάτι;

Reaction score
1.685
Το παράδειγμα ήταν τυχαίο και σκοπος του ηταν να δειξει ότι την μεγαλη ευθυνη δεν την φερνουν οι εταιριες παροχης υπηρεσιων.

Σε κάθε τι.

Δεν μου ειπες όμως για την Ιταλια ?
Τι φταιει εκει που είναι (βασει του πινακα) πιο χαμηλα από εμας ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.384
Δεν μου ειπες όμως για την Ιταλια ?
Τι φταιει εκει που είναι (βασει του πινακα) πιο χαμηλα από εμας ?
Δεν ξέρω. Δεν με ενδιαφέρει. Και δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει και εσένα. Μονίμως ψάχνουμε τις δικαιολογίες. :wink:

Μου λες για την Ιταλία, που έχει 1% πιο αργές ταχύτητες (να σου βάλω και την Κροατία για να μην κουράζεσαι, με 10%), όταν όλες οι υπόλοιπες χώρες έχουν από 10% έως 650% γρηγορότερο internet. Kαι χαίρεσαι που δεν είμαστε Ιταλία.
Για τη Σλοβενία, τη Μάλτα, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία; Για τη Ρουμανία;

Η (κατ' εξοχήν Συριζαίικη) νοοτροπία της μετριότητας μου προκαλεί αλλεργία. Αυτά πρέπει να αποβάλουμε. Να είμαστε τρίτοι από την κορυφή και να κοιτάμε πώς θα την φτάσουμε, και όχι να είμαστε τρίτοι από το τέλος και να πανηγυρίζουμε που υπάρχουν χειρότεροι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.384
Και ένα τελευταίο

΄
9η ακριβότερη στην Ε.Ε. η ελληνική αγορά γρήγορου Internet

Επίσης, οι ερευνητές της Van Dijk σημειώνουν ότι οι Ελληνες καταναλωτές που επιθυμούν να πετύχουν υψηλές ταχύτητες μετάδοσης (30-100 Mbps) στις ευρυζωνικές συνδέσεις τους, θα πρέπει να πληρώσουν κατά μέσον όρο 11,8 έως 15,2 ευρώ περισσότερα από το κόστος μιας σύνδεσης 12 έως 30 Mbps. Η έξτρα αυτή χρέωση (premium) είναι περίπου δύο έως τρεις φορές υψηλότερη από τον μέσο όρο στην Ε.Ε.

Άντε, καλό βράδυ και με τις υγείες μας.

Reaction score
725
υπαρχει τεχνολογια που η vdsl2 γραμμη μπορει να πιασει και 100 mbps..ακομα ειναι νωρις βεβαια.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.395
Για την Ιταλία θ' απαντήσω εγώ: Una faccia una razza! :)

Reaction score
1.685
Μου λες για την Ιταλία, που έχει 1% πιο αργές ταχύτητες (να σου βάλω και την Κροατία για να μην κουράζεσαι, με 10%), όταν όλες οι υπόλοιπες χώρες έχουν από 10% έως 650% γρηγορότερο internet. Kαι χαίρεσαι που δεν είμαστε Ιταλία.
Για τη Σλοβενία, τη Μάλτα, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία; Για τη Ρουμανία;
Μιλάς για χώρες πολύ μικρές σε πληθυσμό (πχ, ολόκληρη η Λετονία έχει τον μισό πληθυσμό της Αθήνας) και με τελείως διαφορετική κουλτούρα πολιτών, η για χώρες με πολύ μεγάλες αστικές πόλεις (όπως η Αγγλία).
Η Ελλάδα είναι μια χώρα τελείως διαφορετική, το ίδιο συμβαίνει και στην Ιταλία (μικρά και πολλά χωριά, γερασμένος πληθυσμός - αδιαφορία στο προϊόν).

Προσπάθησε να μεταφράσεις τον πίνακα που ο ίδιος ανέφερες και θα καταλάβεις το τι συμβαίνει και πως.

Όντως με τις υγείες μας.

υπαρχει τεχνολογια που η vdsl2 γραμμη μπορει να πιασει και 100 mbps..ακομα ειναι νωρις βεβαια.
Για την ακρίβεια 120 mbps και δεν είναι νωρίς.

Reaction score
1.469
Εχω ενα σταθερο στο ονομα μου το οποιο ειναι στον οτε και εχω βαλει vdsl 50
Η συνδεση αυτη ταλαιπωρειτε χρονια ολοκληρα κ οταν ηταν adsl στη wind και τωρα στον οτε με αποσυνδεσεις συνεχομενες και διαρκειας
Μετα απο ολη αυτη την ταλαιπωρια εκανα καταγγελια στην ΕΕΤΤ και στην ενωση καταναλωτων
Ξαναηρθε τότε ενας τεχνικος και ως δια μαγειας ανακαλυψε στην 15η κυριολεκτικα επισκεψη του μεσα σε αυτα τα 3 χρονια πως εχει προβλημα η εσωτερικη καλωδιωση του σπιτι. Το σπιτι ειναι του 1995
Μου ειπε να τραβηξω καλωδιο utp απο το κουτι στο σπιτι μου απευθειας
Το οποιο αναγκαζομαι να το κανω, κοστος 140€
Μεσα σε ολα αυτα το κουτι στην κολωνα ηταν σε κακο χαλι και ζητησα να αλλαξει
Το σαββατο ηρθε συνεγειο και αλλαξε ολα τα κουτια και τα εναερια καλωδια ομως μας αφησε με κομμενο τηλεφωνο και ιντερετ ολα τα σπιτια και τα γειτονικα
Αυτο ειναι το προβλημα Νο.1

Τυχαια τηλεφωνοντας παλιοτερα ειχα ανακαλυψει πως στο δικο μου ονομα και αφμ υπηρχε ενα νουνερο τηλεφωνου επαρχιας με το οποιο δεν ειχα καμια σχεση
Μετα απο πολλα με πηρε καποιος προισταμενος του οτε και μου ειπε λογω καποιας αλλαγης στο συστημα τους επειδη υπηρχε συνωνυμια κατα λαθος το αντιστοιχισαν με εμένα
Μου ζητησε να παω σε καταστημα να κανω αίτηση αλλαγης οπως κι εκανα

Λογω της διακοπης του τηλεφωνου απο την αλλαγης καλωδιων τους εδωσα βλαβη
Με παίρνουν σήμερα τηλεφωνο απο το νομο μεσσημνιας να με ρωτησουν σε ποιο χωριο ειναι το σπιτι τους λέω την ιστορια κτλ κτλ
Τηλεφωνω απο το πρωι να πω αυτα που λεω εδω και δεν μπορω να βγαλω ακρη και ξαβακανα καταγγελια για αυτο το θεμα

Βιωνοντας αυτα ενα εχω να πω στο οτε οχι στο φιλο που εργαζεται εκει αλλα στον οτε

Τα 120mb ταχυτητα σας μαρανε.......

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.689
Άσχετο με το VDSL, αλλά η "εξυπηρέτηση" του ΟΤΕ το έχει τερματίσει. Απίστευτα πράγματα. >:(

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.057
Άσχετο με το VDSL, αλλά η "εξυπηρέτηση" του ΟΤΕ το έχει τερματίσει. Απίστευτα πράγματα. >:(
Αυτοί φταίνε που σου έκαναν και έκπτωση στο νέο συμβόλαιο..αχάριστε!!!:p:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.100
Members
38.287