Sub. Ερώτηση απλή.......

Reaction score
92
Από τον τριθέσιο καναπέ θέασης ταινιών έχουμε και λέμε. Κεντρική θέση όλα καλά, αριστερή θέση αίσθηση χαμηλών πλούσια αλλά ακυρώσεις σε μεσαία μπάσα, δεξιά θέση πολύ καλή αίσθηση μεσαίων μπάσων αλλά έλλειψη αίσθησης χαμηλών. Λύνεται το πρόβλημα χωρίς αλλαγή θέσης του sub ???????:help::help:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.676
Το sub είναι ικανοποιητικό για το χώρο...δεν γνωρίζω σε τι στάθμες ακούς..αλλά είναι λίγο δύσκολη περίπτωση...ο καναπές έχει μεγάλο κενό με πίσω τοίχο?
στη θέση σου θα εξαντλούσα την παράμετρο τοποθέτηση...διαφορετικά αν ο χώρος σου είναι τόσο δύστροπος θα χρειαστείς και δεύτερο.

ο ενισχυτής διαθέτει audyssey,YPAO κλπ?

Reaction score
92
Οι στάθμες λογικές ένεκα πολυκατοικίας, μπορώ να πω χαμηλά για μένα αλλά τεσπα, ο καναπές σχεδόν ακουμπάει τοίχο,επιλογή θέσης δεν παίζει λόγω διαρρύθμισης του χώρου κατά δεύτερον λόγω όγκου του sub και κατά τρίτον λόγω παντόφλας της συζύγου :)
Ο ενισχυτής όχι δεν διαθέτει audyssey ή οτιδήποτε άλλο

Reaction score
92
Αριστερά γροθιές μπουνιές και όσο κλείνουμε προς τα δεξιά χαστούκια και σφαλιάρες, εντάξει την λύση την ξέρω κατσικώνομαι στην μέση και καθάρισα, αλλά με παίρνουν χαμπάρι και δεν μου βγαίνει πάντα. Το θέμα είναι μήπως υπάρχει τρόπος να αποφύγω τις ακυρώσεις και να αποκτήσω μια ομοιογένεια στα χαμηλά σε όποια θέση του καναπέ.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.676
Οι στάθμες λογικές ένεκα πολυκατοικίας, μπορώ να πω χαμηλά για μένα αλλά τεσπα, ο καναπές σχεδόν ακουμπάει τοίχο,επιλογή θέσης δεν παίζει λόγω διαρρύθμισης του χώρου κατά δεύτερον λόγω όγκου του sub και κατά τρίτον λόγω παντόφλας της συζύγου :)
Ο ενισχυτής όχι δεν διαθέτει audyssey ή οτιδήποτε άλλο
Παίξε με τη θέση του καναπέ τότε:p:D:D:D:D:D:D:D
το είχα για λίγο καιρό το πρόβλημά σου στον παλιό μου χώρο..και λέω για λίγο γιατί πήρα και δεύτερο sub και λύθηκε
διαφορετικά ίσως με room treatment και κάποιον που ξέρει... και με καμουφλαρισμένα αξεσουάρ να σου στρώσει..

πάντως για να σου φύγει η περιέργεια καλό θα ήταν να δοκιμάσεις αλλαγή θέσης του sub..ένας απλός τρόπος και πολύ επιτυχημένος είναι αυτός.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.676
Πρόσεχε ποιούς θα καλέσεις akis1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
οι περισσότεροι από εδώ μέσα...παένουν,τρώνε,λερώνουν,ανεβάζουν φωτό,τα κάνουν πουτ@ν@ και φεύγουν:p:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
[DOUBLEPOST=1476315074][/DOUBLEPOST]
Αριστερά γροθιές μπουνιές και όσο κλείνουμε προς τα δεξιά χαστούκια και σφαλιάρες, εντάξει την λύση την ξέρω κατσικώνομαι στην μέση και καθάρισα, αλλά με παίρνουν χαμπάρι και δεν μου βγαίνει πάντα. Το θέμα είναι μήπως υπάρχει τρόπος να αποφύγω τις ακυρώσεις και να αποκτήσω μια ομοιογένεια στα χαμηλά σε όποια θέση του καναπέ.
συμπέρασμα..το sub είναι ΣΥΡΙΖΑ:p:D:D:D:D:D

Reaction score
92
Πρόσεχε ποιούς θα καλέσεις akis1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
οι περισσότεροι από εδώ μέσα...παένουν,τρώνε,λερώνουν,ανεβάζουν φωτό,τα κάνουν πουτ@ν@ και φεύγουν:p:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
8-)8-) καλοοοοοο, το θέμα όμως είναι πως είμαι επαρχία και επαγγελματίας του είδους δεν νομίζω ότι παίζει.
Πάντως και με το παλιό sub το ίδιο πρόβλημα είχα, βέβαια καμία σχέση με το svs σε γέμισμα και ποιότητα.
Τον χώρο τον είχα περπατήσει και με το παλιό για να βρω το σημείο που έχει εγκατασταθεί και τo svs τώρα.
πιστεύω ότι γενικά ο χώρος μου είναι αρκετά δύστροπος μιας και υπάρχει και τζαμαρία στην μία πλευρά 3,5 μέτρα. απλά μιας και παίζει γνώση στο forum είπα μήπως υπάρχει και καμιά μαγική λύση και κανένα κολπάκι, έχω διαβάσει πολλά ακόμα και για sub επάνω σε ψυγείο και κλάταρα απο γέλιο, όχι τόσο με την θέση, αλλά φέρνοντας την εικόνα στο μυαλό μου την στιγμή που θα το έβλεπε η γυναίκα του, αλλά καλά να είναι ο άνθρωπος μιας και ζει ακόμα :):)

Last edited:

Reaction score
725
Αλλη λυση ειναι να παρεις 2ο sub και να βαλεις πανω του ενα μικρο τραπεζομαντηλο και ενα νεο ομορφο φωτιστικο.
Ετσι και εσυ θα κανεις την δουλεια σου και η γυναικα σου θα ειναι χαρουμενη.

Reaction score
6.483
Oτι σαμπ και να εχεις το ιδιο προβλημα θα εχεις , θελει καλιμπραρισμα, ποσο μαλλον στην περιπτωση δευτερου, δε προσθετουμε και ως διαμαγιας λυνονται τα προβληματα, αντιθετως δημιουργουνται νεα χειροτερα!

Reaction score
92
Ποιόν ενισχυτή έχεις;

Μία εύκολη και καλή λύση είναι το Antimode.

Άλλη λύση το να παίξεις λίγο με την απόσταση (το delay) του sub channel.

Δυστυχώς ο ενισχυτής είναι παλιό μοντέλο 5,1 και δεν έχει ρύθμιση απόστασης του sub, μόνο για τα άλλα κανάλια.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.309
Μόνο Antimode τότε, ή κάποιο Behringer eq που όμως θα χρειαστεί πολλή δουλειά χωρίς μετρήσεις με μικρόφωνο.

Reaction score
92
Μόνο Antimode τότε, ή κάποιο Behringer eq που όμως θα χρειαστεί πολλή δουλειά χωρίς μετρήσεις με μικρόφωνο.
Δηλαδή με το anti-mode μπορώ να λύσω το θέμα με τις ακυρώσεις και τα μπουμαρίσματα σε διάφορα σημεία ?????
και που το βρίσκουμε το εργαλείο ????????
[DOUBLEPOST=1476342595][/DOUBLEPOST]http://www.lsound.eu/products/dspeaker-anti-mode-8033-cinema

Να υποθέσω αυτό ?????
[DOUBLEPOST=1476342755][/DOUBLEPOST]Λόγω ότι δεν το πολυκατέχω το θέμα, αυτό πρέπει να είναι μόνιμα συνδεδεμένο ?????

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.309
Ναι, θα λυθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ναι, αυτό. Ναι, μόνιμα. :)

Ποιόν ενισχυτή έχεις;

daharis666

Moderator
Reaction score
79.676
Oτι σαμπ και να εχεις το ιδιο προβλημα θα εχεις , θελει καλιμπραρισμα, ποσο μαλλον στην περιπτωση δευτερου, δε προσθετουμε και ως διαμαγιας λυνονται τα προβληματα, αντιθετως δημιουργουνται νεα χειροτερα!
Με το δεύτερο από δική μου εμπειρία λύθηκε το πρόβλημα ως δια μαγείας με λίγο παίξιμο θέσης..του δεύτερου;)

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.571
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik