- Reaction score
- 1.204
Δυστυχώς Puretone δεν έχεις μάθει να συζητάς. Πάντα θέλεις να θίγεις την προσωπικότητα του άλλου…Το ακουστικο του τηλεφωνου ακουγεται πολυ χειροτερα και αν μετρηθει κιολας θα επιβεβαιωθει.Αν για τετοιες ακουστικες συγκρισεις βεβαια χρειαζομαστε επιβεβαιωση απο μετρησεις,καλυτερα να αλλαξουμε χομπυ η/και επαγγελμα.
Στο θέμα μας όμως:
Τα magnetic pickups είναι μια χαρά για live, αλλά αποτυγχάνουν να συλλάβουν τον φυσικό ήχο ενός ακουστικού σε μια ηχογράφηση.
Δεν αμφιβάλω ότι προσωπικά εσύ και άλλοι το ακούτε καλύτερα (όμως και καλύτερα να το άκουγες δεν θα το έλεγες) , όμως αυτό που ακούς απ’ το μαγνήτη είναι ναι μεν ο βελτιωμένος αλλά όμως ‘’χρωματισμένος’’ ήχος.
Αυτό που ακούς με το ‘’μικροφωνο μου’’ είναι ο φυσικός ήχος που εμπεριέχει την όποια πρόσκρουση των δαχτύλων μου επί του καπακιού της κιθάρας καθώς και εξωτερικούς θορύβους (πχ το σύστημα λαμπτήρων φθορίου στο δωμάτιο που έκανα την ηχογράφηση έχει ακουστό βόμβο…..)
Γι αυτό στα studio σπανίως η ακουστική κιθάρα να ηχογραφηθεί με magnetic pick up
Ακόμα όμως και με το πιο τέλειο pickup ο ήχος δεν είναι φυσικός (είναι όπως λένε οι μουσικοί ‘’χρωματισμένος’’).
Μη νομίζετε όμως ότι αν αγοράζατε σήμερα ένα τέτοιο ακουστικό θα κόστιζε φτηνά. Ίσως πολύ ακριβότερα από μια κάψα καλού μικροφώνου!!
Εξ’ άλλου ο σκοπός της χρήσης του ήδη αναφέρθηκε και είναι πολύ χρήσιμος.
Πάντως με το αρνητικό σου σχόλιο μου δίνεις την ευκαιρία να γράψω ένα αναλυτικό άρθρο για τη σχέση μεταξύ magnetic pick up και mic.
Εξ’ άλλου εδώ είμαστε (με δική μου υπαιτιότητα) εκτός θέματος . Εγώ απλά ποστάρισα εδώ για να αναφέρω το blind test , που για τα καλώδια κάνετε τόσο ‘θόρυβο’ και δεν το υλοποιήσατε.
Εδώ λοιπόν δεν θα απαντήσω σε τυχόν νέα σχόλια επ’ αυτού αλλά θα αναμένω τα όποια αιχμηρά σχόλια στο σύντομα υπό δημοσίευση σχετικό άρθρο.