stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Το ακουστικο του τηλεφωνου ακουγεται πολυ χειροτερα και αν μετρηθει κιολας θα επιβεβαιωθει.Αν για τετοιες ακουστικες συγκρισεις βεβαια χρειαζομαστε επιβεβαιωση απο μετρησεις,καλυτερα να αλλαξουμε χομπυ η/και επαγγελμα.
Δυστυχώς Puretone δεν έχεις μάθει να συζητάς. Πάντα θέλεις να θίγεις την προσωπικότητα του άλλου…

Στο θέμα μας όμως:
Τα magnetic pickups είναι μια χαρά για live, αλλά αποτυγχάνουν να συλλάβουν τον φυσικό ήχο ενός ακουστικού σε μια ηχογράφηση.

Δεν αμφιβάλω ότι προσωπικά εσύ και άλλοι το ακούτε καλύτερα (όμως και καλύτερα να το άκουγες δεν θα το έλεγες) , όμως αυτό που ακούς απ’ το μαγνήτη είναι ναι μεν ο βελτιωμένος αλλά όμως ‘’χρωματισμένος’’ ήχος.

Αυτό που ακούς με το ‘’μικροφωνο μου’’ είναι ο φυσικός ήχος που εμπεριέχει την όποια πρόσκρουση των δαχτύλων μου επί του καπακιού της κιθάρας καθώς και εξωτερικούς θορύβους (πχ το σύστημα λαμπτήρων φθορίου στο δωμάτιο που έκανα την ηχογράφηση έχει ακουστό βόμβο…..)

Γι αυτό στα studio σπανίως η ακουστική κιθάρα να ηχογραφηθεί με magnetic pick up

Ακόμα όμως και με το πιο τέλειο pickup ο ήχος δεν είναι φυσικός (είναι όπως λένε οι μουσικοί ‘’χρωματισμένος’’).

Μη νομίζετε όμως ότι αν αγοράζατε σήμερα ένα τέτοιο ακουστικό θα κόστιζε φτηνά. Ίσως πολύ ακριβότερα από μια κάψα καλού μικροφώνου!!

Εξ’ άλλου ο σκοπός της χρήσης του ήδη αναφέρθηκε και είναι πολύ χρήσιμος.

Πάντως με το αρνητικό σου σχόλιο μου δίνεις την ευκαιρία να γράψω ένα αναλυτικό άρθρο για τη σχέση μεταξύ magnetic pick up και mic.

Εξ’ άλλου εδώ είμαστε (με δική μου υπαιτιότητα) εκτός θέματος . Εγώ απλά ποστάρισα εδώ για να αναφέρω το blind test , που για τα καλώδια κάνετε τόσο ‘θόρυβο’ και δεν το υλοποιήσατε.

Εδώ λοιπόν δεν θα απαντήσω σε τυχόν νέα σχόλια επ’ αυτού αλλά θα αναμένω τα όποια αιχμηρά σχόλια στο σύντομα υπό δημοσίευση σχετικό άρθρο.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Φυσικος η τουλαχιστον οσο γινεται θα ηταν με ενα μικροφωνο σωστο.
[DOUBLEPOST=1476795773][/DOUBLEPOST]
Δυστυχώς Puretone δεν έχεις μάθει να συζητάς. Πάντα θέλεις να θίγεις την προσωπικότητα του άλλου…
Αποψη σου.Δεν εχει παραπονεθει κανενας εδω οτι εθιξα την προσωπικοτητα του εκτος απο σενα.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Φυσικος η τουλαχιστον οσο γινεται θα ηταν με ενα μικροφωνο σωστο.
[DOUBLEPOST=1476795773][/DOUBLEPOST]
Αποψη σου.Δεν εχει παραπονεθει κανενας εδω οτι εθιξα την προσωπικοτητα του εκτος απο σενα.
Δυναμικό μικρόφωνο = το αντίστροφο του δυναμικού ακουστικού

ΙΔΙΑ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Το ‘’ακουστικό μου σαν δυναμικό μικρόφωνο’’ είναι πολύ καλύτερο από πολλά δυναμικά μικρόφωνα της αγοράς λόγω του μεγάλου διαφράγματος.

Ψάξε όλα σου τα ποσταρίσματα εδώ και θα το διαπιστώσεις

Reaction score
330

Στο θέμα μας όμως:
Τα magnetic pickups είναι μια χαρά για live, αλλά αποτυγχάνουν να συλλάβουν τον φυσικό ήχο ενός ακουστικού σε μια ηχογράφηση.

Δεν αμφιβάλω ότι προσωπικά εσύ και άλλοι το ακούτε καλύτερα (όμως και καλύτερα να το άκουγες δεν θα το έλεγες) , όμως αυτό που ακούς απ’ το μαγνήτη είναι ναι μεν ο βελτιωμένος αλλά όμως ‘’χρωματισμένος’’ ήχος.

Αυτό που ακούς με το ‘’μικροφωνο μου’’ είναι ο φυσικός ήχος που εμπεριέχει την όποια πρόσκρουση των δαχτύλων μου επί του καπακιού της κιθάρας καθώς και εξωτερικούς θορύβους (πχ το σύστημα λαμπτήρων φθορίου στο δωμάτιο που έκανα την ηχογράφηση έχει ακουστό βόμβο…..)

Γι αυτό στα studio σπανίως η ακουστική κιθάρα να ηχογραφηθεί με magnetic pick up

Ακόμα όμως και με το πιο τέλειο pickup ο ήχος δεν είναι φυσικός (είναι όπως λένε οι μουσικοί ‘’χρωματισμένος’’).

Μη νομίζετε όμως ότι αν αγοράζατε σήμερα ένα τέτοιο ακουστικό θα κόστιζε φτηνά. Ίσως πολύ ακριβότερα από μια κάψα καλού μικροφώνου!!

Εξ’ άλλου ο σκοπός της χρήσης του ήδη αναφέρθηκε και είναι πολύ χρήσιμος.

Πάντως με το αρνητικό σου σχόλιο μου δίνεις την ευκαιρία να γράψω ένα αναλυτικό άρθρο για τη σχέση μεταξύ magnetic pick up και mic.

Εξ’ άλλου εδώ είμαστε (με δική μου υπαιτιότητα) εκτός θέματος . Εγώ απλά ποστάρισα εδώ για να αναφέρω το blind test , που για τα καλώδια κάνετε τόσο ‘θόρυβο’ και δεν το υλοποιήσατε.

Εδώ λοιπόν δεν θα απαντήσω σε τυχόν νέα σχόλια επ’ αυτού αλλά θα αναμένω τα όποια αιχμηρά σχόλια στο σύντομα υπό δημοσίευση σχετικό άρθρο.
Για να είσαι δίκαιος ως πρός τον < φυσικό > ήχο θα πρέπει να κάνεις σύγκριση ηχογραφόντας και με ένα μικρόφωνο μεγάλου διαφράγματος . Ο φυσικός ήχος είναι μεγάλη κουβέντα και δύσκολο να βγεί ακόμη και από πολύ ακριβά μικρόφωνα και πολύ εξειδικευμένα στη σχεδίαση τους . Σε καμία περίπτωση μην το εκλάβεις σαν αρνητικό ή αιχμηρό σχόλιο δέστο σαν γνώμη και μόνο αυτό . Καλούς πειραματισμούς πάντα !!!

Reaction score
330
Καφετζής?
Πήγες πολύ βαθιά το στοχασμό ( παρασύρθηκες και από το κολαμάκι = φραπέ - και δικαίως ) . Δυστηχώς δεν είμαι καφετζής αλλά επάγγελμα με πολλές σκοτούρες ( βασικά φορτώνομαι και τις σκοτούρες των άλλων - και μη βιαστείς δεν είμαι ψυχαναλυτής - αν και τώρα που το σκέπτομαι .... είμαι και από αυτό ) .

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Τα post είναι εκτός θέματος αρχίστε άλλο νήμα.... Αν κάποιος έχει να πει κάτι σχετικό με τον τίτλο συνεχίζουμε....
Μια σειρά άρθρων με video με τίτλο : ‘’Audio Hygiene’’ που το πρώτο έχει σχέση με τα ‘’Καλώδια Τροφοδοσίας’’ , αν και δεν μ’ αρέσουν , γιατί τα βρίσκω να είναι σαν μια βαρετή διάλεξη εν τούτοις τα σχόλια απ’ αυτών και οι απαντήσεις από τον εκφωνητή αξίζει να διαβαστούν από audiophiles ή να μεταφραστούν κάποια σημεία της διάλεξης του καθώς οι υπότιτλοι είναι κατά 99% ακριβείς, αφού η φωνή του είναι σε άψογα καθαρά αγγλικά, και άμεσα κατανοητοί για όσους καταλαβαίνουν τα αγγλικά από κείμενο όχι όμως καλά από ομιλία (όπως εγώ…)

Δείτε πχ τι απαντά σε ερώτηση σχολίου για shielded power cable:
''I have used industrial shielded power cable and compared that to 'audiophile power cables'. On a € 1000 set I heard no difference, But on my set 1 the difference was obvious. On a € 150.000 set I heard a clear difference between a € 10.000 and a € 14.000 power cable. Now, I would never spend that much on a power cable and would be very happy with a decent cable at only a fraction of the cost, but that's not the point ''.

Επίσης στο παρακάτω Site αξίζει να ρίξετε μια ματιά

Αυτό που αποκομίζεις απ’ την ανάγνωση είναι στη φράση:

‘’Remember that you are creating your Absolute Sound because the Absolute Sound is a fairy tale’’.

‘’Θυμηθείτε ότι δημιουργείτε τον ΔΙΚΟ σας ΑΠΟΛΥΤΟ ΉΧΟ καθώς ο Απόλυτος Ήχος είναι μύθος’’

I

iason

Guest
Μια σειρά άρθρων με video με τίτλο : ‘’Audio Hygiene’’ που το πρώτο έχει σχέση με τα ‘’Καλώδια Τροφοδοσίας’’ , αν και δεν μ’ αρέσουν , γιατί τα βρίσκω να είναι σαν μια βαρετή διάλεξη εν τούτοις τα σχόλια απ’ αυτών και οι απαντήσεις από τον εκφωνητή αξίζει να διαβαστούν από audiophiles ή να μεταφραστούν κάποια σημεία της διάλεξης του καθώς οι υπότιτλοι είναι κατά 99% ακριβείς, αφού η φωνή του είναι σε άψογα καθαρά αγγλικά, και άμεσα κατανοητοί για όσους καταλαβαίνουν τα αγγλικά από κείμενο όχι όμως καλά από ομιλία (όπως εγώ…)

Δείτε πχ τι απαντά σε ερώτηση σχολίου για shielded power cable:
''I have used industrial shielded power cable and compared that to 'audiophile power cables'. On a € 1000 set I heard no difference, But on my set 1 the difference was obvious. On a € 150.000 set I heard a clear difference between a € 10.000 and a € 14.000 power cable. Now, I would never spend that much on a power cable and would be very happy with a decent cable at only a fraction of the cost, but that's not the point ''.

Επίσης στο παρακάτω Site αξίζει να ρίξετε μια ματιά

Αυτό που αποκομίζεις απ’ την ανάγνωση είναι στη φράση:

‘’Remember that you are creating your Absolute Sound because the Absolute Sound is a fairy tale’’.

‘’Θυμηθείτε ότι δημιουργείτε τον ΔΙΚΟ σας ΑΠΟΛΥΤΟ ΉΧΟ καθώς ο Απόλυτος Ήχος είναι μύθος’’
Οι υποτιτλοι αγαπητέ Στέφανε είναι στην Ολλανδική γλώσσα και οχι στην Αγγλική !!;)

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Οι υποτιτλοι αγαπητέ Στέφανε είναι στην Ολλανδική γλώσσα και οχι στην Αγγλική !!;)
Μια τυχαία φωτογραφία με ενεργοποίηση υποτίτλων και με με print screen αποδεικνύει ότι είναι στην αγγλική.....
subtitles.jpg

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Καλώδια ρεύματος σε ιατρικές εφαρμογές... χμ αν μην τι άλλο ενδιαφέρον!!!
http://www.theabsolutesound.com/articles/shunyata-power-products-tested-in-medical-applications/
Η εξίσωση ακρόασης Hi End με την κολπική μαρμαρυγή μοιάζει με μελόδραμα!!!!!!!!!!

Το όλο κείμενο, κατά την άποψη μου, είναι σίγουρα μια πληρωμένη καταχώρηση της εταιρείας Shunyata Research.

Θα είχε κάποια αξία αν το δημοσίευε ένα επιστημονικό φύλλο Επίσημου Εργαστηρίου Ελέγχου Καλωδίων των ΗΠΑ……. Ο καθένας όμως έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι θέλει και ο γιατρός σίγουρα θα είναι φανατικός χαϊεντίστας..

Κάθε φορά που ο γιατρός χρησιμοποιούσε κάποιο πιο διαβαθμισμένο καλώδιο της εταιρείας ο θόρυβος μειωνόταν και φυσικά η τιμή ανέβαινα αναλογικά !!!!!!!!

• Το πιο φτηνό της 300$ εδώ:
  • ένα μεσαίο 800$ εδώ:
  • ένα ακριβό 2800$ εδώ:
  • και ένα λιγο πιο ακριβό 6995$ αλλά για σας …μόνο 4200 $ εδώ:
  • και φυσικά υπό εκκόλαψη θα υπάρχει και πιο ακριβό… Ομοίως και για speaker cables
Θα χρησιμοποιήσω όμως το πρώτο σχόλιο του άρθρου ως έχει:

Whether this is a paid or unpaid plug...printing a press release by a manufacturer as though it were an item by the magazine staff ("by TAS Staff") with only a smaller-font disclaimer line smacks of PAYOLA. Shame on you . Shame on any audiophool readers who blindly accept this marketing excess as truth. "Fool me twice..."

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.141
Πήγαινε στις ρυθμίσεις του βίντεο δίπλα από το κουμπί των υποτίτλων και βάλε Αγγλικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.381
Είναι τόσο γίδια οι υποψήφιοι πελάτες τέτοιων εταιριών καβλωδίων, που αυτές τις πρακτικές μάρκετινγκ ζητάει ο κωλος τους και καλά τους κάνουν.
Μπράβο Shunyata, βάρα αλύπητα, το γουσταρουν.

Reaction score
330
Η εξίσωση ακρόασης Hi End με την κολπική μαρμαρυγή μοιάζει με μελόδραμα!!!!!!!!!!

Το όλο κείμενο, κατά την άποψη μου, είναι σίγουρα μια πληρωμένη καταχώρηση της εταιρείας Shunyata Research.

Θα είχε κάποια αξία αν το δημοσίευε ένα επιστημονικό φύλλο Επίσημου Εργαστηρίου Ελέγχου Καλωδίων των ΗΠΑ……. Ο καθένας όμως έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι θέλει και ο γιατρός σίγουρα θα είναι φανατικός χαϊεντίστας..

Κάθε φορά που ο γιατρός χρησιμοποιούσε κάποιο πιο διαβαθμισμένο καλώδιο της εταιρείας ο θόρυβος μειωνόταν και φυσικά η τιμή ανέβαινα αναλογικά !!!!!!!!

• Το πιο φτηνό της 300$ εδώ:
  • ένα μεσαίο 800$ εδώ:
  • ένα ακριβό 2800$ εδώ:
  • και ένα λιγο πιο ακριβό 6995$ αλλά για σας …μόνο 4200 $ εδώ:
  • και φυσικά υπό εκκόλαψη θα υπάρχει και πιο ακριβό… Ομοίως και για speaker cables
Θα χρησιμοποιήσω όμως το πρώτο σχόλιο του άρθρου ως έχει:

Whether this is a paid or unpaid plug...printing a press release by a manufacturer as though it were an item by the magazine staff ("by TAS Staff") with only a smaller-font disclaimer line smacks of PAYOLA. Shame on you . Shame on any audiophool readers who blindly accept this marketing excess as truth. "Fool me twice..."
Και οι ιατροί στην υπηρεσία του Ηι End ( και εκείνο το 1μV - 3 μV βγάζει μάτι ) . Ευτυχώς που η Shunyata έβαλε τα γυαλιά στα πανάκριβα όργανα και θα αρχίσει να πουλάει καλώδια στα νοσοκομεία σε τιμές μαγνητικού τομογράφου . Απεγνωσμένες οι προσπάθειες αλλά τουλάχιστον το αμερικάνικο όνειρο τα κάνει όλα πραγματικότητα ( $........ ) . Μπορεί σε διαφήμηση οδοντόπαστας να είχε μεγαλύτερη επιτυχία !!!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.065

."
Το πραγματικό μελόδραμα ξέρετε που είναι Κύριε Στέφανε...
Στο γεγονός ότι παρόλο που έχει αποδειχτεί, μετά από πάρα πολλές τυφλές δοκιμές, ότι το 95% όσων ασχολούμαστε με τη μουσική είμαστε <<κουφοί>>, μη μπορώντας να αντιληφθούμε, όχι τις ψιλοδιαφορές που τυχών βγάζει ένα καλώδιο ρεύματος, αλλά χονδροειδέστατες διαφορές, όλοι πιστεύουμε ότι ανήκουμε στο 5%.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Και οι ιατροί στην υπηρεσία του Ηι End ( και εκείνο το 1μV - 3 μV βγάζει μάτι ) . Ευτυχώς που η Shunyata έβαλε τα γυαλιά στα πανάκριβα όργανα και θα αρχίσει να πουλάει καλώδια στα νοσοκομεία σε τιμές μαγνητικού τομογράφου . Απεγνωσμένες οι προσπάθειες αλλά τουλάχιστον το αμερικάνικο όνειρο τα κάνει όλα πραγματικότητα ( $........ ) . Μπορεί σε διαφήμηση οδοντόπαστας να είχε μεγαλύτερη επιτυχία !!!!!
Dr. Melby performed three heart procedures, using an ascending number of Shunyata products. Each time there was a marked improvement in the system’s resolution. Dr. Melby recorded dramatic reductions in noise-levels as more Shunyata products were applied.
Πιο πολύ ''βγάζει μάτι'' το: βελτίωση από αυτόν που ήξερε (??) και ήταν της τάξης του 0.25 mv ήταν πιο μικρός από 0.01mV που ΔΥΣΤΥΧΩΣ (!!!!!!!!!) τα όργανα του δεν είχαν τις ανάλογες measurement capabilities (εδώ νευρικό γέλιο ασταμάτητο...)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell