Αγορά 55άρας

Reaction score
777
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά για τα πολλά σε βλέπω (και όχι άδικα).
Δεν είναι κρίμα όμως να είσαι μια ανάσα από κορυφαίο -οικονομικό- μοντέλο (lg 55b6v) και να πάρεις υποδεέστερο; (tip: Δώσε τη plasma στην οικογένεια :D)
Ναι, μία διόρθωση.

Η oled θα πάει στην οικογένεια και η plasma λογικά σε εμένα...

Reaction score
433
Στραβωμάρα....μόλις είδα ότι λες για την lg oled 55ec930v.
Περίεργο, της δίνουν κατανάλωση μόλις 106W.
LG-55EC930V-55-inch-Television-1080p-Full-HD-_57.jpg

To 320 που γράφει δεν είναι η κατανάλωση της; Το καλώδιο της είναι αρκετά χοντρότερο από της led που στο αντίστοιχο ταμπελάκι γράφει 82watt.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
Τα 320W είναι η ανώτατη κατανάλωση σε συνθήκες που θα τυφλωθείς, και θα κουφαθείς απο την παραμόρφωση. :D

Σε δοκιμές που είχα κάνει παλιότερα στην plasma μου, η κατανάλωση κυμαινόταν απο 200W περίπου σε μαύρο, μέχρι 400W σε 100% λευκό.

Κάπως έτσι λειτουργούν και οι OLED αλλά με χαμηλότερη συνολικά κατανάλωση, ενώ οι LCD καταναλώνουν σχεδόν το ίδιο σε όλες τις συνθήκες, εκτός της μικρής διαφοράς στην περίπτωση που τα LEDs του backlight αναβοσβήνουν.

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Δέν με ενδιαφέρει λοιπόν να πληρώσω smart, 3d, uhd, suhd, ασύρματο και λοιπά καλούδια τα οποία δείχνουν να είναι άχρηστα.

Ψάχνω ουσιαστικά να απαντήσω στο ερώτημα 600 ή 1600 ευρώ. Φθηνή samsung ή μία oled.

Αυτό.
Να σου πω την ταπεινή μου γνώμη. Μετά από τόσες plasma (τελευταία vt60) δεν πηγαίνω σε led στο σαλόνι ούτε με σφαίρες. Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως για το uhd. Μόλις δεις σε τηλεόραση θα εκπλαγείς. Αν λοιπόν δώσεις 1600 ευρώ να παίζει και uhd τόσο σε hdr 10 όσο και σε dolby vision. Μπορεί να μη σου χρειαστεί τώρα, στο μέλλον όμως θα σου χρειαστεί. Ήδη υπάρχει πολύ υλικό τόσο σε streaming υπηρεσίες (netflix), όσο και σε uhd δισκάκια (περίπου 100 τίτλοι ως το τέλος του χρόνου).
Ποιες τηλεοράσεις το προσφέρουν αυτό; Οι oled του 2015-16. Βρήκα στον Κοτσόβολο την 55b6 στα 1899 ευρώ με δωροεπιταγή 250 ευρώ και promotion ένα xbox one s. Η plasma πάει στο δωμάτιο...

Reaction score
73
Πάρε την LG 55UH770V (ή ακόμα καλύτερα την 60άρα) αν την αντέχει το βαλάντιο σου, αλλιώς πάρε μια αξιοπρεπή Samsung Full HD.

Reaction score
777
Ποιες τηλεοράσεις το προσφέρουν αυτό; Οι oled του 2015-16. Βρήκα στον Κοτσόβολο την 55b6 στα 1899 ευρώ με δωροεπιταγή 250 ευρώ και promotion ένα xbox one s. Η plasma πάει στο δωμάτιο...
Ήμουν έτοιμος να σου πώ την αλήθεια απλά η προσφορά σταμάτησε, πήγα απο εκεί και δέν μου την έδιναν. Ήταν μόνο για προχθές. Αν ξαναβγεί...

Έτσι και αλλιώς δέν είναι οτι βιάζομαι...

Reaction score
777
Επειδή εγώ άνοιξα το θέμα οφείλω και να το κλείσω.

Εδώ και λίγο καιρό αγοράστηκε η LG OLED 55 E6V σε προσφορά στο black friday.

Μερικά σχόλια:
1. Η ποιότητα εικόνας είναι καταπληκτική. Το μαύρο είναι πάρα πολύ καλό.
2. Το upscaling είναι πάρα πολύ καλό.
3. Το smart είναι μέτριο. Μου φαίνεται λίγο αργό βασικά αλλα είμαι σίγουρος οτι όλα έτσι θα είναι και στις άλλες εταιρείες.
4. Έπαιξα απο NETFLIX 4Κ, HDR κτλ. Το NETFLIX ανάλογα με την ταχύτητα δικτύου αλλάζει το bitrate και την ανάλυση. Στα μέτρα που βλέπω δέν είδα μεγάλη διαφορά μεταξύ της κακής (720) και της καλής ανάλυσης (2160). To youtube δέν παίζει 4Κ σε αυτή την τηλεόραση - μάλλον δέν το υποστηρίζει το smart αυτό.
5. Θα χρειαστεί σε κάποια φάση να επενδύσω σε υποδομή δικτύου είτε αυτό λέγεται powerline είτε ασύρματος repeater.

Θα με ενδιέφερε τέλος να μάθω τί μπορώ να κάνω με το smart. Π.χ κάτι πήρε το αυτί μου για κάτι kodi κτλ.

ryk

Reaction score
925
Από τα ξένα λένε ότι πρόσθεσαν και HDR Game Mode στα μοντέλα του 2016 εκτός της σειράς Β, που ακόμα το ψάχνουν. Διατίθεται και εις τας Ευρώπας το firmware.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan