HXOS EIKONA SHOW 2016

C

chrispo

Guest
Τσακιρίδης και Stepcom, διασώθηκαν κάπως..όλοι οι άλλοι ¨πνίγηκαν¨...μεγάλη απογοήτευση η φετινή έκθεση...τα δωμάτια θυμίζουν χώρους υποβρυχίου..και το σκηνικό όλο , ένα σκύλο που κυνηγάει την ουρά του..κρίμα στα Wilson ( με τις διθυραμβικές κριτικές)...και τα Tannoy ..κάπως...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.748
Τσακιρίδης και Stepcom, διασώθηκαν κάπως..όλοι οι άλλοι ¨πνίγηκαν¨...μεγάλη απογοήτευση η φετινή έκθεση...τα δωμάτια θυμίζουν χώρους υποβρυχίου..και το σκηνικό όλο , ένα σκύλο που κυνηγάει την ουρά του..κρίμα στα Wilson ( με τις διθυραμβικές κριτικές)...και τα Tannoy ..κάπως...
Γιατί αυτό; Τόσο χάλια;;
Δεν έχω πάει ακόμα. Αύριο μεσημέρι.

Reaction score
324
Μολις γύρισα από την έκθεση. Θα συμφωνήσω ότι τα δωμάτια που είχε σωστά σεταρισμένα συστήματα ήταν λίγα και πολλές φορές αυτά δεν ήταν τα "βαριά" ονόματα της έκθεσης.
δλδ άκουσα και κάτι ηχεία των 26k ευρώ και να πω ότι δεν ξετρελάθηκα και όλας. Δεν λέω εντυπωσιακά ήταν αλλά για μένα το θέμα είναι η μουσική.
Για άλλη μια φορά μου άρεσαν τα elac ηχεία και έτσι όπως είχαν στήσει το σύστημα τους. Πάντα φοβερά μουσικά και πολύ ευχάριστα στο άκουσμα τους.
Εκεί που κόλλησα και μπήκα δύο φορές στο συγκεκριμένο δωμάτιο ήταν στο βιντεόρυθμος και στο σύστημα που είχε στήσει με ένα Rega ενισχυτή, ένα apolo cd player και magnepan ηχεία.
Για μένα αυτός ο ήχος και τα συγκεκριμένα κομμάτια που είχαν βάλει(ακουστική κιθάρα και ροκ ακουστικά) ήταν ακριβώς αυτό που μου αρέσει να ακούω. Φοβερό σετάρισμα με σχετικά λίγα χρήματα το σύστημα αλλά φοβερό μουσικό. Απλά ένα μπράβο και όποιος πάει στην έκθεση ας περάσει και μια βόλτα από εκεί.
Γενικά πάντως τα μεγάλα συστήματα στα τόσα μικρά δωμάτια ασφυκτιούσαν και έβγαζαν κακό χαρακτήρα. Υπήρχαν λίγοι εκθέτες που το πήραν χαμπάρι και είχαν στήσει σωστά συστήματα για τους συγκεκριμένους χώρους.
Γενικά το ξενοδοχείο νομίζω έχει μικρότερα δωμάτια από το lydra πέρσι.
Στις τηλεοράσεις εντυπωσιάστηκα με τον προβολέα της Benq. Απίστευτη εικόνα και μαύρο κτλ. Δεν περίμενα τόσο καλή εικόνα.
Και για άλλη μια φορά και εκεί που έμεινα με ανοιχτό το στόμα ήταν στην oled τηλεόραση της LG. Ειλικρινα ότι καλύτερο έχω δει σε εικόνα και νομίζω ήρθε η ώρα να αλλάξω την plasma :p Τόσο μεγαλο κόλλημα ήταν η εικόνα της.
Πάντως έφυγα από την έκθεση αρκετά ικανοποιημένος από το σύστημα που έχω στο σπίτι και το πως παίζει.
Μια βόλτα από τον βιντεόρυθμο θα πάω σίγουρα να ακούσω ξανά αυτά τα πάνελ. Και έχω ψηθεί και για το cd player της Rega.
Τα πάνελ θα μπορέσω να τα χωρέσω στο σύστημα μου να τα έχω για ποιο ακουστικά κομμάτια. Νομίζω δλδ :p
Άντε και του χρόνου :)

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
Θα συμφωνήσω για το σύστημα του Βιντεορυθμού, εξαιρετικό value for money.
Και πέρσι το είχε καταφέρει εξίσου καλά με Rega + Triton.
Έξυπνα συστήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του χώρου και στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή που στενάζει.

Στα υπόψιν για το προσεχές μέλλον το ολοκαίνουργιο λαμπάτο phono της Lab12 με πολλές ρυθμίσεις on the fly (περιλαμβάνει και οθόνη).
Ακόμα αναμένεται τους επόμενους μήνες ο πιο προσιτός λαμπάτος ενισχυτής των Τσακιριδαίων βασισμένος στις el84 με 15 βατάκια. Υπήρχε στατικό δείγμα ενώ από ό,τι μου είπαν, θα στοιχίζει γύρω στο 500σάρικο.

Υ.Γ. Τους Pass Labs και τα Tannoy δε χορταίνει το μάτι σου να τα χαζεύει από κοντά.

Reaction score
523
Στις 10 και κλείνει στις 8 το βράδυ.
Χωρίς να έχω προηγούμενη εμπείρια από εκθέσεις και έχοντας φτιάξει στο μυαλό μου αυτά που περίμενα να δω/ζήσω....ένα έχω να πώ.....
Απογοητεύτηκα.
Εκτός από λίγα δωμάτια τα περισσότερα ήταν ακατάλληλα για συνάθροιση κοινου...
Εκτός από λίγους εκθέτες, λίγα συστήματα επαιζαν καλά στα δικά μου αυτιά.
Σε αντιθεση με τον φίλο πριν, νομίζω τα wilson έπαιζαν πάρα πολύ καλά. Όπως και τα μικρά cabasse στο ισόγειο.
Γενικά δεν είδα μεγάλα μοντέλα....
Από εκεί και πέρα πολύ θα ήθελα να προλάβαινα να ακούσω το νέο δημιουργημα του κου μπουλαμάτση.

• Like
Reactions: PPG

Z

Zdimis

Guest
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΙ ΧΩΡΟΙ.
Ξεχωρισα
/vienna ac - primaluna /
atc 50 benchmark-
/atc 40 με κατι core μονοπλοκια ταξη Α 60 watt ελληνικα μηχ κορυφαιο της εκθεσης το συγκεκριμενο σετ απ για μένα-,

Συμπαθητικα τα leema hegel,elac octave,exclusive audio πανελ με κατι .
Πολλα Overqualification σε σχεση με τον χωρο μεγαλα συστηματα.

Κορυφαιο σετ απ για μενα με διαφορα core atc 40.
Απλα θα τον ηθελα στα 5000 αυτο τον ηχο απο προ τε και οχι στα 20.000.

• Like

Reaction score
111
Κι εμένα μου φάνηκαν πολύ μικρά τα δωμάτια.

Τον πιο ωραίο ήχο (για τα δικά μου αυτιά και γούστα) τον άκουσα σε τρεις χώρους:

1. Graham Audio Ls 5/9 στη Nexus
2. Το σύστημα του Βελισσάριου
3. Βιντεορυθμός με Rega+Magnepan

Reaction score
2.323
Γενικά δεν εντυπωσιάστηκα απο αυτα που ακουσα, σε συνάρτηση βεβαια με τα λεφτα που κοστιζουν!
Τα καλυτερα δωματια για τα δικα μου αυτια ηταν: τσακιριδης, ο αιολος και ο θησεας με τα spendor,
τα leema acoustics με hegel νομίζω, και έπαθα πλακα με τα μεγαλα της rois, νομιζω Μινοας? Ποσο κοστίζουν ρε παιδια τα Μινοας, απο τον πανικο ουτε να ρωτησω δεν πρόλαβα!

• Like

Reaction score
576
Γενικά δεν εντυπωσιάστηκα απο αυτα που ακουσα, σε συνάρτηση βεβαια με τα λεφτα που κοστιζουν!
Τα καλυτερα δωματια για τα δικα μου αυτια ηταν: τσακιριδης, ο αιολος και ο θησεας με τα spendor,
τα leema acoustics με hegel νομίζω, και έπαθα πλακα με τα μεγαλα της rois, νομιζω Μινοας? Ποσο κοστίζουν ρε παιδια τα Μινοας, απο τον πανικο ουτε να ρωτησω δεν πρόλαβα!
4000 - 4200 euro αν θυμαμαι καλα.......

Reaction score
2.323
Τρομερό ηχείο αλλα οχι για τα δόντια μου! Θα βολευτω με κανένα φθηνότερο status :laugh:

Στο μεταξυ πολυ Jazz ρε παιδί μου, αλλη μουσικη δεν υπάρχει, την σιχάθηκα! :lol:

Α ναι, ξέχασα και τα vienna - primaluna πολυ καλα και ακουσαμε και λιγο johnny cash εκει!

Last edited:

Reaction score
3.332
Αστα , δεν τολμούσα να βγω στον διάδρομο...ο εφιάλτης με τα σαξόφωνα!
Ο Αρβανικ είχε πιάσει την κουβέντα με τον Μάρκου κι έπαιζε ...
Αντί για μουσική βέβαια τα jbelia είχαν ευχάριστα κομματάκια και έπαιξα μαζί τους (portable )
Από πέρσι ζαχαρωνω ένα αλλά δεν μου κάθεται .
:D

Reaction score
131
Πρώτη φορα στην εκθεση....γυρισα με αναμεικτα συναισθηματα. Ο χωρος ειχε και εξωτικες κατασκευες και ολοι οι κατασκευαστες ειναι ανθρωποι με μερακι. ωστοσο εξω απο το ξενοδοχειο και στους γυρω δρομους του κεντρου ειδα μια παρακμη. το πρωι που περνας με το αμαξι δεν το αντιλαμβανεσαι ωστοσο το βραδυ με τα ποδια η ατμοσφαιρα ειναι θλιβερη. Ισως δεν ειναι το νημα για να ανοιξουμε αυτην την κουβεντα......

Στην εκθεση καθησα αρκετα σχεδον σε ολους του ελληνες κατασκευαστες και λιγοτερο στα αλλα δωματια. μου αρεσαν τα παρακατω:

-ayazi dac!!απιστευτος ηχος!
- το δωματιο της lab12..... αυτα τα ηχεια της visaton εδεσαν απιστευτα με το συστημα....μου αρεσε παρα πολυ...Μπράβο
- το δωματιο της stepcom με τα μικρα leema ηχεια και τον ενισχυτη της hegel
- τα ενισχυτικα μου ειναι των αδελφων τσακιριδη και αν τα αλλαζα παλι δικα τους θα επερνα οπότε η σταση στον χωρο τους ηταν απαραιτητη.
- ηθελα να ακουσω τα καινουργια ηχεια βασης της roister αλλα δεν τα καταφερα....αλλα ακουσα τον μινωα και μου αρεσε
- truelife, black pearls, geometric harmony και λοιποι ελληνες κατασκευαστες μπραβο σας.
- το δωματιο στο υπογειο και ο ηχος των b&w 800 n ....πολυ καλο και αυτο.

Μπορεί να παω και αυριο για μια τελευταια δοση ....και να καθησω λιγο περισσοτερο να ακουσω το ayazi.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Ο Αρβανικ είχε πιάσει την κουβέντα με τον Μάρκου κι έπαιζε ...
Τον ρωτούσα αν γέννησαν τα ηχεία του, που είναι σαν γκαστρωμένα στον 8ο μήνα κι αυτός έλεγε ''χαμηλόφωνα'' όπως πάντα , για τα θετικά της pushpull διάταξης μεγαφώνων...

Reaction score
5.826
Απογοητευτηκα.
Μικρα δωματια,οπου θαφτηκαν πολλα συστηματα. Πολυ καλη εντυπωση και καθησα αρκετη ωρα ηταν τα Leema με Ηegel.
Στο μεταξυ πολυ Jazz ρε παιδί μου, αλλη μουσικη δεν υπάρχει, την σιχάθηκα!
Τα καλα συστηματα παιζουν μονο Jazz και κλασσικη.:tongue:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Συνομιλία με υποψήφιο πελάτη , ενώ παίζει το Jbl L16.
-M αρέσει πολύ αυτό,μπορείτε να βάλετε να παίξει ένα τραγούδι που μ αρέσει?
-Φυσικά, μέσω spotify , just name it.
-Θέλω το in the Dutch Mountains των Nits,στην τελευταία έκδοση με τον Πλιάτσικα.
-Περάστε έξω κύριε, εμείς δεν παίζουμε Πλιάτσικα.

Πάγωσε.
Γελάνε όσοι ήταν κοντά , γελάω εγώ, γελάει κι αυτός.
Το άκουσε '''' κι έφυγε με μεγάλο χαμόγελο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.009
Επειδή δεν τα κατάφερα να πάω, και μάλλον δεν θα τα καταφέρω ούτε αύριο, έχω την εύλογη απορία...

Μετά την τόση κουβέντα που έχει γίνει, κανείς δεν έχει εκφέρει ακόμα άποψη για τα Focal Sopra με τους Mola-Mola.

Κι άλλη απορία:

Τα Kii υπήρχαν στην έκθεση;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon