class d και γιατι;....

Reaction score
267
Φίλοι καλησπέρα...
Θέλω τη γνώμη σας σαν πιο έμπειροι, για το αν θα πρέπει να αλλάξω το υπάρχον σετ απ ενισχυτή και\ή και ηχείων και να μεταπηδήσω σε κλάςς Δ. Ψάχνοντας το φόρουμ μερικοί προτείνουν τους crown σαν μια πολλή καλή και τίμια λύση. Η αλήθεια είναι οτι δελεάστηκα με την ιδέα να έχω σε μια αναλογικά χαμηλή τιμή δυο μονομπλόκ κολλημένους δίπλα στα ηχεία με ότι αυτό συνεπάγεται ηχητικά. Το θέμα είναι θα πάρω σίγουρα κάτι καλήτερο ηχητικά; Υπάρχον σύστημα : ενισχυτής- sony taf-690es, cd-sony cdp x333es, ηχεία- aydio physic spark. Περιμένω συμβουλές προτάσεις-θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα να ακούσω άτομα τα οποία ζούν με τέτοια συστήματα...
Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
11.113
Μια πρώτη σκέψη είναι ότι με έναν class-D ενισχυτή, πιθανότατα θα έχεις καλύτερο έλεγχο πάνω στα ηχεία σου, ειδικά αν είναι δύσκολα φορτία.
Από την άλλη, αν έχεις μια βύθιση στους 50 ή 60 κύκλους (και κατ' επέκταση στους 100 και 120 αντίστοιχα) λόγο χώρου-τοποθέτησης, θα συνεχίσεις να την έχεις. Ο class-D δεν θα το αλλάξει αυτό.

Reaction score
267
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Σίγουρα με ενδιαφέρει να έχω καλύτερο έλενχο, αν με αυτό εννοείς τον εστιασμό των οργάνων και πιο πλατια σκηνή, ίσως και πιο δυναμικά και ευκρινή μπάσα. Επίσης να πώ οτι μου φαίνονται και λίγο πιο προβολικά τα πρίμα απότι θα τα ήθελα. Αυτά... φίλος που ακούει μαζί το σύστημά μου, μου είπε οτι με έναν κλαςς Α θα έρθει στα ίσια του αλλά εκεί ακουμπάω 1000ρικο (ίσως...) για έναν καλό μετ\νο ( κοίταζα π.χ. τον πλίνιους σα100) Αυτός είναι τώρα ο λόγος που ψάχνω για κλαςς Δ μήπως μείνουν και τα λεφτά για ένα αξιόλογο ντακ. Ευχαριστώ...

D

deleted user 10898

Guest
Τα spark ειναι ολίγον....αναισθητα και δύσκολα φορτία. Class a που να τα οδηγεί θες πααααρα πολλά χρήματα....
Καλός pp η class d, θα τα οδηγήσουν.
Εστιασμος, πλάτος σκηνής και μπάσα ειναι θέμα αλληλεπίδρασης ηχείων χώρου, οπότε δεν θα σε καλύψει η αλλαγή ενισχυτή.

Reaction score
267
Μάλιστα... φτου κι απ την αρχή! Δηλαδή να αφήσω το σονι στην ησυχία του και να ψάξω για ηχεία και ντακ με σκοπό να δέσουν στο χώρο; Ή μάλλον να το θέσω πιο ξεκάθαρα, τα σπαρκ δεν υπάρχει πιθανότητα να ταιριάξουν στο χώρο με τα χαρακτηρηστικά που αναφέρω ανω; και αν υπάρχει πιθανότητα με τι ενισχυτηκό; Θέλω να αποφύγω την αλλαγή όλου του συστήματος και αν είναι να φύγει κάτι ας είναι ο σόνι.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.020
Πρωτα να γίνουν μετρησεις στον χώρο.
Μετα τα ξαναλέμε.

Reaction score
267
Άρα μου προτείνετε να μην παιδεύομαι τζάμπα και να προχωρήσω σε ενεργά ηχεία
Και αυτό με την μέτρηση χώρου τι είναι; Πως το κάνω που απευθύνομαι;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.020
Πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία, δεν μπορείς να το κανεις μόνος σου.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.470
Για ακουστικές μετρήσεις του χώρου σου, διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων μπορείς να απευθυνθείς είτε στην Athens Pro Audio (κ. Χατζηστάμου) είτε στο μέλος @zakman35 (Χάρης). Ίσως υπάρχουν κι άλλοι τους οποίους δεν γνωρίζω.

Reaction score
98
Οι απαντήσεις που ζητάει κανείς κ η "βοήθεια" που θα βρει θέλουν μεγάλη προσοχή κ φιλτράρισμα...
Το πρώτο ζητούμενο για μένα είναι τι σηκώνει η τσέπη. Κ το υποκειμενικό επίσης στοιχείο πρέπει να μετρήσει -γούστο.
Εγώ πάντως μιας κ το βασικό ζητούμενο είναι κ καμία άποψη,
θα πω το εξής.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι ψηφιακός ο νέος ενισχυτής...
Τα χρόνια που πέρασαν από τότε που βγήκε το μοντέλο που υπάρχει νομίζω είναι αρκετά κ έχουν βγει αρκετά μοντέλα με πιο στιβαρή τροφοδοσία .Ψηφιακοί επίσης ναι, πλέον είναι καλοί .Τα ηχεία(εγώ τα θεωρώ από τα καλά)
ο χώρος, μετρήσεις κλπ θα σου προταθούν να τα δεις -αλλάξεις.Με μέτρο όλα.
Μη ξεχνάμε όμως...Οτι είναι καλό για ένα δεν είναι για όλους μας...

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.020
Οι απαντήσεις που ζητάει κανείς κ η "βοήθεια" που θα βρει θέλουν μεγάλη προσοχή κ φιλτράρισμα...
Το πρώτο ζητούμενο για μένα είναι τι σηκώνει η τσέπη. Κ το υποκειμενικό επίσης στοιχείο πρέπει να μετρήσει -γούστο.
Εγώ πάντως μιας κ το βασικό ζητούμενο είναι κ καμία άποψη,
θα πω το εξής.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι ψηφιακός ο νέος ενισχυτής...
Τα χρόνια που πέρασαν από τότε που βγήκε το μοντέλο που υπάρχει νομίζω είναι αρκετά κ έχουν βγει αρκετά μοντέλα με πιο στιβαρή τροφοδοσία .Ψηφιακοί επίσης ναι, πλέον είναι καλοί .Τα ηχεία(εγώ τα θεωρώ από τα καλά)
ο χώρος, μετρήσεις κλπ θα σου προταθούν να τα δεις -αλλάξεις.Με μέτρο όλα.
Μη ξεχνάμε όμως...Οτι είναι καλό για ένα δεν είναι για όλους μας...
Το αντικειμενικά ορθό πρέπει να προτείνεται στους ερωτώντες, και όχι οι υποκειμενικές "απόψεις".

Reaction score
98
Το αντικειμενικά ορθό πρέπει να προτείνεται στους ερωτώντες, και όχι οι υποκειμενικές "απόψεις".
Αντικειμενικά ορθό τι είναι; Για παράδειγμα να κρατήσει σύστημα με ενίσχυση του 1994 ;
Αυτό πάντως με τις μετρήσεις κ τα επαγγελματικά κατ' εμένα watts σαν μόνη σωστή επιλογή κλπ δεν με βρίσκουν σύμφωνο απόλυτα. Όλα χρειάζονται αλλά μην πάμε ένα ευγενικό hobby κ αγχολυτικό σε άκρα.
Οι τόσες προτάσεις που υπάρχουν άλλωστε παγκόσμια ( που δεν υπάρχουν σε άλλο hobby ) αυτό δείχνουν.
Διαβάζεις,ακούς κ κρίνεις.

Reaction score
4.327
Προς τον tread starter:
Αν τα ηχεία σου είναι δύσκολα (πέφτουν χαμηλά σε Ω) ή αναίσθητα ή και τα 2 τότε σίγουρα ένας επαγγελματικός τελικός class d θα κάνει διαφορά. Να ξέρεις όμως ότι θα χρειαστείς pro ή pro-dac με balanced out συνδέσεις και "καλά" ρεύματα. Έτσι παίζουν καλύτερα αυτοί οι τελικοί (τουλάχιστον ο δικός μου crown xls 1500 μετά από αρκετές δοκιμές) Πάντως εγώ με ud-503--->crown xls 1500--->chario delphinus είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Βέβαια υπάρχουν πάντα και τα ncore.... :p

Reaction score
267
Προς τον tread starter:
Αν τα ηχεία σου είναι δύσκολα (πέφτουν χαμηλά σε Ω) ή αναίσθητα ή και τα 2 τότε σίγουρα ένας επαγγελματικός τελικός class d θα κάνει διαφορά. Να ξέρεις όμως ότι θα χρειαστείς pro ή pro-dac με balanced out συνδέσεις και "καλά" ρεύματα. Έτσι παίζουν καλύτερα αυτοί οι τελικοί (τουλάχιστον ο δικός μου crown xls 1500 μετά από αρκετές δοκιμές) Πάντως εγώ με ud-503--->crown xls 1500--->chario delphinus είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Βέβαια υπάρχουν πάντα και τα ncore.... :p
Σε ευχαριστώ... Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ λόγω επαρχίας (Πάτρα) να βρω απο κάπου ένα οικονομικό class d (crown πχ...) να τον ακούσω στο χώρο μου με τα ηχεία μου για να δώ αν θα υπάρχει διαφορά με τον sony. Τα spark έχουν 89 db ευαισθησία και σηκώνουν έως 120 watt.
Φίλος μου πρότεινε class a (plinius sa100) με 100 watt και" πολλά ρεύματα" .... δεν τον έχω ακούσει και δεν μπορώ να πω κάτι θετικό ή αρνητικό.
[DOUBLEPOST=1482186821][/DOUBLEPOST]
Για ακουστικές μετρήσεις του χώρου σου, διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων μπορείς να απευθυνθείς είτε στην Athens Pro Audio (κ. Χατζηστάμου) είτε στο μέλος @zakman35 (Χάρης). Ίσως υπάρχουν κι άλλοι τους οποίους δεν γνωρίζω.

Αν αυτό περιλαμβάνει μπασοπαγήδες διαχύτες και άλλα τέτοια... Με βλέπω για διαζύγιο!

Reaction score
267
Οπου ναναι σου ρχονται τα Ενεργά !!!!:dance:
Αυτά που βλέπω είναι όλα βάσης και αναφέρονται ως μόνιτορ. Τι σημαίνει αυτό για την ηχητική τους?? Εννοώ είναι για συγκεκριμένες επαγγελματικές εφαρμογές; Ο ήχος τους είναι κάπως διαφορετικός; Θέλουν άλλη τοποθέτηση από αυτήν που έχω τώρα;
Απόσταση μεταξύ ηχείων 3m
Απόσταση θέσης ακρόασης 3,5m

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.470
Αν αυτό περιλαμβάνει μπασοπαγήδες διαχύτες και άλλα τέτοια... Με βλέπω για διαζύγιο!
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν καλαίσθητες λύσεις ακουστικής φροντίδας χώρου οι οποίες έχουν υψηλό WAF.:)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106