καλιμπραρισμα σε lg 55uh605v

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
καλα εσει
Μη λέμε ότι θέλουμε.;)
+1.

Δεν υπάρχει δημοκρατία σε τεχνικά θέματα, ούτε "απόψεις". ;)
δηλαδή Κώστα και loggeo έχετε καλιμπραρί και της τηλεοράσεις σας; πόσοι εδω μέσα έχουν καλιμπραρι και της tv τους;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Από όσα κατάλαβα, οι loggeo / costas EAR δεν ισχυρίστηκαν ότι όλοι ντε και καλά πρέπει να φωνάξουμε έναν ISF cerified calibrator να καλιμπράρει και τις τηλεοράσεις μας.

Απλά είπαν ότι αν μας ενδιαφέρει να είμαστε σίγουροι ότι και η τηλεόρασή μας λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, τότε ο δρόμος περνάει από έναν πιστοποιημένο τεχνικό.

Γιατί να μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο;
Ε, χωρίς να θεωρώ εαυτόν expert στα της εικόνας, και περιοριζόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, έχω την εντύπωση ότι, για το άμεσο μέλλον τουλάχιστον, μόνο οι τηλεοράσεις θα μπορούν να παίξουν HDR σωστά.
Συνεπως, αν κάποιος έχει το σχετικό "μικρόβιο" και έχει να "σπρώξει" το απαραίτητο χρήμα για την αγορά μιας κατάλληλης τηλεόρασης σε κατάλληλες ίντσες, ε, καλό θα ήταν να αναζητήσει τις υπηρεσίες κάποιου πιστοποιημένου επαγγελματία, αν μη τι άλλο, για να είναι σίγουρος ότι εκμεταλλεύεται πλήρως την επένδυσή του.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
σε tv δεν αξιζει φιλε μου, σε projector ναι δωστα και τα διπλα αλλα σε tv οχι, θα τα κλαις......
καλα εσει

δηλαδή Κώστα και loggeo έχετε καλιμπραρί και της τηλεοράσεις σας; πόσοι εδω μέσα έχουν καλιμπραρι και της tv τους;
Σε πρώτη φάση η ένσταση μου έχει να κάνει στο γιατί να είναι πιο σημαντική η ρύθμιση gamma σε προβολέα που τυπικά καλιμπράρουμε στα 11-14 fl κι όχι σε μια tv που φτάνουμε τα 35. Όχι ότι αλλάζει η λογική ή ότι πληθαίνουν τα βήματα, αλλά σε τριπλάσιες φωτεινότητες δε θα υπάρχει τουλάχιστον ίδια ευαισθησία;
Τα ερυθρά πρόσωπα αλλάζουν στην τηλεόραση και φαίνονται λευκά επειδή παίζουμε σε λιγότερες ίντσες;:)
Για αρκετούς φίλους εδώ μέσα η τηλεόραση είναι η "καρδιά" του home cinema τους. Εκεί βλέπουν τις ταινίες τους.
Επιπλέον οι περισσότεροι από εμάς που διαθέτουμε προβολέα, χρησιμοποιούμε περισσότερες ώρες την τηλεόραση.
Οπότε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.076
Αφού ρωτάς, αν και δε χρειάζεται, απαντώ γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Φυσικά έχω καλιμπραρει την τηλεόρασή μου, όσο καταλαβαίνω κι όσο μπορώ μόνος μου, με τα πατερνς που έδειξα. Όσο αντικειμενικά γίνεται.

Δε φωνάζω ειδικό, διότι δε το αξίζει η τηλεόραση (οικονομική lg 42 ιντσών).

Στον προβολέα ομοίως, μόνος μου, για τον ίδιο λόγο.

Τα μόνιτορ του υπολογιστή τα καλιμπραρω επίσης μόνος μου, με μηχανάκι που πήρα για αυτή την χρήση. Θέλουν κάθε μήνα.. Φωτογραφικά μόνιτορ, 30 και 24 ιντσών, ναι δύο έχω σε ένα υπολογιστή, διόλου οικονομικές επιλογές.

Στον νέο προβολέα, θα φωνάξω τον γνωστό ύποπτο να τον καλιμπραρει, και χωρίς να εκφέρω "άποψη" στην δουλειά του (θα βλέπω τηλεόραση σε άλλο όροφο όσο διαρκεί η διαδικασία), και απλώς θα απολαύσω το όποιο αποτέλεσμα. ;)

Reaction score
638
Αν πάντως κρίνω από την απάντηση που έδωσες για τα hd patterns σε 4k τηλεόραση και την επιχειρηματολογία σου στην ερώτηση μου την πρόκληση την δέχομαι χθες.
.

Ρε μπαγασα δεν τις κλεβουμε τις εκκλησιες ......:p

Οι LG στο expert mode εχουν 10 βηματα ρυθμισης της κλιμακας του γκριζου και cms χωρις ρυθμιστικο φωτεινοτητας μονο χροιά και κορεσμο για πρωτευοντα και δευτερεύοντα .
Εχε κατα νου οτι οι περισσοτεροι που λενε οτι εχουν καλιμπραρει την τηλεοραση τους εννουν οτι εχουν αντιγραψει ρυθμισεις απο review που διαβασαν στο avsforum .
Βεβαια εαν εμπαιναν στον κοπο να το ψαξουν λιγο παραπανω θα μπορουσαν να διαπιστωσουν οτι σε αλλα review του ιδιου μοντελου ο καλιμπρατορας εδινε διαφορετικα νουμερα στις ρυθμισεις .....
Το θετικο της υποθεσης ειναι οτι βλεπουν cinema mode και οχι dynamic.

Σε οτι αφορα τον Κοτσωβολο ρυθμιση εννοουν φωτεινότητα και sharpness και αυτα αμφιβαλω εαν τα κανουν σωστα .....
Βλεπεις το 17 δεν το βλεπεις παντα ......

Reaction score
638
[QUOTE="costas EAR, post: 2133639, member: 4109"

Τα μόνιτορ του υπολογιστή τα καλιμπραρω επίσης μόνος μου, με μηχανάκι που πήρα για αυτή την χρήση. Θέλουν κάθε μήνα.. Φωτογραφικά μόνιτορ, 30 και 24 ιντσών, ναι δύο έχω σε ένα υπολογιστή, διόλου οικονομικές επιλογές.
;)[/QUOTE]

Θα μου επιτρεψετε να σας τονισω οτι τα περισσοτερα χρωμομετρα εχουν μια αποκλιση της ταξης των 250 βαθμων Kelvin και επειδη με το monitor θελουμε να ταιριαξουμε και τον εκτυπωτη μας και για αυτο θελουμε σπεκτρομετρο δηλαδη ενα κοστος που ξεπερνα το χιλιαρικο .....

Reaction score
638
καλα εσει

Οι εποχες ειναι δυσκολες και τα λεφτα μετρημένα σε αυτό συμφωνούμε άλλα όχι ότι δεν χρειάζεται εγώ που έχω τα όργανα έχω τα πάντα ρυθμισμένα ακόμα και στην κρεβατοκάμαρά .
Το ματι οταν εχει συνηθισει να βλεπει σωστα δεν σε αφηνει να βλεπεις λαθος ...
Εδω στο καφενειο παμε για nova και περιμενω να γινει ημιχρονο για να σκαλισω με το τηλεκοντρολ ....

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Αφού ρωτάς, αν και δε χρειάζεται, απαντώ γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Φυσικά έχω καλιμπραρει την τηλεόρασή μου, όσο καταλαβαίνω κι όσο μπορώ μόνος μου, με τα πατερνς που έδειξα. Όσο αντικειμενικά γίνεται.

Δε φωνάζω ειδικό, διότι δε το αξίζει η τηλεόραση (οικονομική lg 42 ιντσών).

Στον προβολέα ομοίως, μόνος μου, για τον ίδιο λόγο.

Στον νέο προβολέα, θα φωνάξω τον γνωστό ύποπτο να τον καλιμπραρει, και χωρίς να εκφέρω "άποψη" στην δουλειά του (θα βλέπω τηλεόραση σε άλλο όροφο όσο διαρκεί η διαδικασία), και απλώς θα απολαύσω το όποιο αποτέλεσμα. ;)
μα αυτό λέω!!!! για το οικονομικό μιλάω!!!! αμα ηταν τσάμπα θα φώναζα καλιπμρατορα να μου ρύθμιση και κινητό! δεν είπα εγώ να μην ρυθμίσει την tv, ειπα δεν αξίζει να δώσει λεφτά και σε κάποιον που μπορεί και να μην ξέρει! το ερώτημά μου ηταν, ποίος έχει πληρώσει? μόνος μου και εγώ τα εχω ρυθμίσει tv και pc και laptop, αλλά οχι να πληρώσω;)

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Πολλοί.
πληρωσες?
[DOUBLEPOST=1482397068][/DOUBLEPOST]
Καστρουνής, μέχρι και στου υπνοδωματίου. :)
ΜΑ Ο μανωλης ειναι η δουλεια του και εχει τα μηχανηματα και το κανει χωρις να χρεωνεται κατι, θα ηταν χαζω να μην το κανει! μηλαμε επι πληρωμη!

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Οι εποχες ειναι δυσκολες και τα λεφτα μετρημένα σε αυτό συμφωνούμε άλλα όχι ότι δεν χρειάζεται εγώ που έχω τα όργανα έχω τα πάντα ρυθμισμένα ακόμα και στην κρεβατοκάμαρά .
Το ματι οταν εχει συνηθισει να βλεπει σωστα δεν σε αφηνει να βλεπεις λαθος ...
Εδω στο καφενειο παμε για nova και περιμενω να γινει ημιχρονο για να σκαλισω με το τηλεκοντρολ ....
μα εγω δεν ειπα δεν χρειαζεται, και συμφωνω οτι χρειαζεται αλλα, οπως λες η καιροι ειναι δυσκολοι και δεν ειναι φτηνα να καλιμπραρις, λεω δεν αξιζει και ειδηκα οταν εχεις την tv για να βλεπεις καμια εκμπομπη και ειδησεις!

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
ΜΑ Ο μανωλης ειναι η δουλεια του και εχει τα μηχανηματα και το κανει χωρις να χρεωνεται κατι, θα ηταν χαζω να μην το κανει! μηλαμε επι πληρωμη!
Για τις δικές μου λέω. Τις καλιμπράρισε ο Καστρουνής.

πληρωσες?
Προφανώς.

Οι τηλεοράσεις δεν είναι σαν τους προβολείς που θέλουν κάθε 500-600 ώρες καλιμπράρισμα. Μία φορά αρκεί.

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122

Προφανώς.

Οι τηλεοράσεις δεν είναι σαν τους προβολείς που θέλουν κάθε 500-600 ώρες καλιμπράρισμα. Μία φορά αρκεί.
οκ!

Reaction score
638
Γιωργο γαμμα 2.4 σε τηλεοραση ?

Προφανώς.

Αυτο δεν ειναι σωστο Δημητρη απλα δεν αλλαζουν συμπεριφορα καθε 300 ωρες . Βαλε στην κουπα καφε και ξαναφωναξε τον Μανωλη να σου δειξει τις διαφορες αναμεσα στο πριν και μετα .....

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
Δεν ανάβουν ούτε 300 ώρες το χρόνο η κάθε μία, ενώ οι 2 προβολείς ξεπερνούν τις 1.500 το χρόνο.
Το τεστ που αναφέρεις έγινε στην κύρια μετά απο 1.500-2.000 ώρες και δεν είχε φύγει καθόλου. Δεν είναι LCD να αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι το backlight.

Reaction score
638
πληρωσες?
[DOUBLEPOST=1482397068][/DOUBLEPOST]

ο ΤΣΑΜΠΑΣ πεθανε φτωχος ακους Μανωλη ?
[DOUBLEPOST=1482400307][/DOUBLEPOST]
Δεν ανάβουν ούτε 300 ώρες το χρόνο η κάθε μία, ενώ οι 2 προβολείς ξεπερνούν τις 1.500 το χρόνο.
Το τεστ που αναφέρεις έγινε στην κύρια μετά απο 1.500-2.000 ώρες και δεν είχε φύγει καθόλου. Δεν είναι LCD να αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι το backlight.

Ετσι μαλιστα σου επιτρεπω να μην βαλεις καφε στην κουπα :p παντως οι oled ντριφταρουν πολυ γρηγορα και οι lcd λιγοτερο .....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan