Goldenear Triton Reference

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.931
Πολύ τελειο!
Δινεις οκτω χιλιαρικα για τα ηχεια κι αλλα τοσα για ένα καλο πικαπ και καθαρισες!
Αρε Dimifoot που τα ξετρυπώνεις.
Δεν ειναι ενεργά, μονο το sub ειναι ενεργό+dsp controlled. Άρα θες και ενισχυτικά. Σίγουρα παντως δεν θες sub, αφού κατεβαίνουν μεχρι τα 12HZ :o.

Την τιμή την υπολογίζω γύρω στα 10000€.

(Θα μπει ο άλλος τωρα και θα πει πως αφού δεν ειναι ενεργά δεν κάνουν, για πέταμα κτλ:rolleyes:)

Τωρα για το πικαπ, τι να πω, δεν ξέρω απο τέτοια.

Reaction score
4.209
Α και μην ξεχνιομαστε, τουητερ με ριμπον!!
Ουτε βιρυλια ουτε διαμαντια, ουτε χαρτονια συμπιεσμενα!

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.931
Κοιτα αφου το σαμπ είναι ενεργο δεν θες ισχυ, μ ένα μικρο και φτηνο λαμπατο πχ 10 βατ εισαι τζετ
Πικάπ, λαμπάτοι, περίεργα μου τα λες...:D

Παντως με τα ncore μου πρέπει να παίζουν.

(Τι, πρέπει να πάρω επτά ίδια; :roflmao::roflmao::roflmao:)

Reaction score
4.209
ncore??? Και περιμενεις ν ακουσεις μουσικη? Ν ακουσεις αισθημα? Αυτά είναι για εκρήξεις στον κινηματογραφο, για πιστολιες για τομοχουκ που κοβουν κρανια.
Προλαβαινεςι δεν προλαβαίνεις να τα βαλεις στις αγγελιες.
Η μουσικη πρεπει ν ακούγεται μεταξενια, βελουδινη, μελοσταλαχτη! Κι όπως καταλαβαίνεις οι ανκορ εκει κλαταρουν!

Πουσαι βρε Κωτσιδη να τα πεις που εχεις και προσωπικη εμπειρια!

Ένα βασικο μειονέκτημα εχουν οι λυχνίες, ερωτευεσαι! Ετσι την πατησε και ο Γιαννης μας, τουταλεγε ο Ιαρ αλλα αυτος επεμενε, μεχρι που παντρευτηκε κι ησυχασε! Α καπου νομιζω ότι σα να ειδα αγγελια του με τις λυχνίες αλλα μπορει και να την απεσυρε (δεν τον αφηνει η γυναικα του να τους πουλησει!)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.934
Θα μπει ο άλλος τωρα και θα πει πως αφού δεν ειναι ενεργά δεν κάνουν, για πέταμα κτλ:rolleyes:)
Όχι, όχι, φαίνονται πολύ σοβαρά ηχεία, ωραία μεγάφωνα, ενσωματωμένα σαμπ, μία χαρά.

Αν έχουν 10.000€, είναι και λογικής τιμής.

Θέλουν ενισχυτικά στάδια 750 βατ κατά τον κατασκευαστή, άρα με 1,5 κιλοβατ τη βγάζεις καθαρή.

Πόσα λεφτά θα δώσεις για ενισχυτικά; 2 χιλιαρικα μάλλον λίγα, ας πούμε 3.

Ε, θες κι ένα προ να παίξεις τα ενισχυτικά, βάλε κι ένα ντακ πακέτο με τον προ, ένα μηχάνημα, νταξ, με 3 χιλιαρικα ακόμα τελείωσες.

Άρα 16.000€ χονδρικά και έχεις ένα εξαιρετικό πακέτο να ακούσεις τη μουσική σου.

Κι όμορφο, κομψό. Αυτό που το πας; :)

Σεβαστή άποψη. Όχι φύκια.

Μένει να κάνεις σοφή επιλογή σε τελικούς ενισχυτές και ντακ+προενισχυτικά στάδια. Εδώ υπάρχουν σοβαρά περιθώρια για λάθος επιλογές, και δε μιλάω για τα καλώδια διασύνδεσης.. ;)

Παρόλα αυτά, με τα ίδια λεφτά, προσωπικά θα έπαιρνα 2 άσχημα τέτοια, με εξωτερικούς τους ενισχυτές (με δύο "External Amplifier Unit EA-SX") ώστε να τα εντοιχισω, και με ψηφιακή είσοδο, από την μαμά εταιρεία, ενσωματωμένη στα (εξωτερικά) ενισχυτικά.
Βεβαίως θα αρκεστώ με τα δύο 12" σε κάθε ηχείο και δε θα πάρω σαμπ. Επίσης μου αρκεί η μέγιστη στάθμη τους, των 131 ντιμπι. Και στον τοίχο που θα μπούν, θα βάλω σίτα από μπροστά, να μη τα βλέπω. Παλιοχαρακτήρας.. ;)

Βεβαίως, σε αυτή την επιλογή, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθος επιλογές, είναι όλα ένα πακέτο έτοιμο, με τη σφραγίδα της μεγάλης Άνταμ. Επίσης υπάρχει το αδιαμφισβήτητο αβαντάζ του εντοιχισμού. Λεπτομέρειες.. ;)

Πάντως 4 δωδεκαϊντσα εντοιχισμένα, θα βγάζουν κρουστική ώση να σε πάρει ο δγιάολος... :)

Κι ένα ακόμα για κεντρικό, και την κάτσαμε τη βάρκα! Η δομική ακεραιότητα του χώρου, θα ελεγχθεί σχολαστικά. ;)

Το μόνο που δε περνάει από το μυαλό μου, είναι πάντως ένα: να τα συνδέσω αυτά, με έναν 8802. Βεβαίως έχω περιορισμένη φαντασία. ;)

Reaction score
6.495
Νταξυ με ριμπον ...στρατιωτακια ακουνητα, μην τυχον και βυθιστεις στον καναπε , θα μου πεις οταν αρχιζεις τις βυθισεις ηχους θα κοιτας...εξαρταται αν εισε της ακουστικης βυθισης ,λεμε τωρα ...

Reaction score
1.469
16000 για μουσικη
4000-5000 για προβολεα οθονη
6000-8000 για ηχεια τελικους surround

26000-28000 συνολο χωρις ατμους εγκαταση βασεις καλωδια εντιχοισμους

dimifoot ultra hi end

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.931
Θέλουν ενισχυτικά στάδια 750 βατ κατά τον κατασκευαστή, άρα με 1,5 κιλοβατ τη βγάζεις καθαρή.
Με 93.25db ευαισθησία, είσαι κοντά στα 120 με ένα ζεύγος ncore.
Αν τα υπολογίζω σωστά.

Εσυ πάλι, τα λεφτά του εντοιχισμου των θηρειων δεν βλέπω να τς υπολογίζεις. Έχεις και γείτονες από την άλλη μεριά του τοίχοι, ακριβούτσικο θα σου βγει.

Επτά ίδια θα εντοιχισεις;:roflmao:

Τέλος πάντων πέρα από την πλάκα, τα ηχεία μου φαίνονται πολύ ανταγωνιστικά, ακόμα και για πολύ ακριβότερα πχ 801 D3. Δεν τα έβαλα ως πιθανή αγορά δίκη μου.

Ας μην κολλάμε σε ενεργά και παθητικά, το έχει πει και ο Γουέντι Αλλεν
IMG_7012.JPG

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.476
Το μόνο που δε περνάει από το μυαλό μου, είναι πάντως ένα: να τα συνδέσω αυτά, με έναν 8802. Βεβαίως έχω περιορισμένη φαντασία. ;)
>:(>:(>:(

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.934
Εγώ έχω συγκεκριμένη άποψη για το κεντρικό:

FB_IMG_1483988065048.jpg

Αν είχα χώρο, τέτοιου μεγέθους θα έπαιρνα.

Στο σπίτι μου, κατάλληλα ηχεία κρίνω τα πολύ μικρότερα σε όγκο, πράγμα που ευτυχώς συμπίπτει και με το κεφάλαιο που δικαιούνται. ;)
[DOUBLEPOST=1484410062][/DOUBLEPOST]
Το ότι τα βύσματα υπάρχουν και ταιριάζουν, είναι παρόμοιας λογικής με το αν μπαίνει το τιρμπουσόν σου σε τετράποδο. ;)

Τέτοιου επιπέδου (όχι τιμής) ηχεία, θέλουν επιπέδου (όχι τιμής) τρινοβ επιλογές. ;)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Με 93.25db ευαισθησία, είσαι κοντά στα 120 με ένα ζεύγος ncore.
Αν τα υπολογίζω σωστά.

Εσυ πάλι, τα λεφτά του εντοιχισμου των θηρειων δεν βλέπω να τς υπολογίζεις. Έχεις και γείτονες από την άλλη μεριά του τοίχοι, ακριβούτσικο θα σου βγει.

Επτά ίδια θα εντοιχισεις;:roflmao:

Τέλος πάντων πέρα από την πλάκα, τα ηχεία μου φαίνονται πολύ ανταγωνιστικά, ακόμα και για πολύ ακριβότερα πχ 801 D3. Δεν τα έβαλα ως πιθανή αγορά δίκη μου.

Ας μην κολλάμε σε ενεργά και παθητικά, το έχει πει και ο Γουέντι Αλλεν
View attachment 68601
Μπορούν πάντα να συζητήσουν τα παράπονά τους με τα σκυλάκια του EAR...

Μπάι δε γουέι, μια σωστή λύση εντοιχισμού μπορεί να βοηθήσει και στην ηχομόνωση.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.931
Παρόλα αυτά, με τα ίδια λεφτά, προσωπικά θα έπαιρνα 2 άσχημα τέτοια, με εξωτερικούς τους ενισχυτές (με δύο "External Amplifier Unit EA-SX") ώστε να τα εντοιχισω, και με ψηφιακή είσοδο, από την μαμά εταιρεία, ενσωματωμένη στα (εξωτερικά) ενισχυτικά.
Κώστα, σε αυτήν την τιμή τα Adam δεν εχουν ψηφιακή είσοδο. Παει extra. 379 το ηχείο, 1137 τα τρία, δε λεω, καλή τιμή.
https://www.thomann.de/gb/adam_da_sx.htm

Το Optional: External Amplifier Unit EA-SX
(For the models S2X, S3X, S4X and S5X we offer the option of an external amp unit in order to make flush mounting of these monitors easier), ελπίζω να μην παει ακριβά, όχι πάνω απο χιλιάρικο για τα τρία, άντε, δεν στο χρεώνω καθόλου, μηπως ειναι και δωρεάν:).

Για την
μια σωστή λύση εντοιχισμού μπορεί να βοηθήσει και στην ηχομόνωση.
Εννοείται βέβαια πως το αποτέλεσμα θα ειναι άκρως εντυπωσιακό σε ήχο, δεν εχω καμία αμφιβολία:superman:. Αλλα για να γίνει μια τετοια κατασκευή σωστά, απο τον μέσο χρήστη που δεν εχει τις δικές σας γνωσεις, χρειάζεται κάποιος ειδικός, ο οποίος θα αμοιφθεί. Αν πω 1500€ για υλικά-σχεδιασμό-εργατικά μάλλον θα είμαι φτηνός.

Επίσης, επειδή οι χομσινεματζιδες γουστάρουν υπόηχους,και δεν μπορούν χωρίς αυτούς (ρώτα τους), και τα Adam πανε μεχρι 25Hz "μόνο" (ναι, για αυτούς δεν ειναι αποδεκτό:o!), θελουμε και κανα δυο σαμπ, για να κοντράρουν τα Goldenear που πανε στα 12Hz. Να πούμε αλλα 4000€; (ειναι και το εκκλησιαστικό όργανο, όχι μονο οι ταινίες...)

Μεχρι εδώ έφτασες τα (7777Χ3)+1137+1500+4000=29968:gotcha:. Εχεις ξεφύγει Κώστα, πολυ. Τους discrete ενισχυτές δεν στους χρεώνω είπαμε, δώρο.
Αντιστοίχως τα Goldenear με το ακριβό κεντρικό τους και ncore ειναι 14000€. Αν θες πάρε κι αλλα 2 ncore να τα γεφυρώσεις τα L-R, παλι λίγο πάνω απ τα μισά θα βγεις. ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Για να πιάσεις τα Goldenear πρέπει να κατέβεις στο https://www.thomann.de/gr/adam_s3xh.htm, δυο μοντέλα κάτω δηλαδη , όπου φυσικα ειναι πολυ καλή επιλογή και αυτη, και με τους εντοιχισμους της, θα παίζει καταπληκτικά. (13837€). Τα https://www.thomann.de/gr/adam_s4x_h.htm στα 17137€, λίγο ακριβότερα, να πούμε αυτα μην βγουν πιο ακριβά απο 10000€ τα Goldenear στην Ελλάδα.

Και δεν φτάνουν αυτα, έχουμε και τον περιορισμό να ψάχνουμε τωρα AV prepro με ψηφιακές εξόδους ανα κανάλι...διψήφια νούμερα...εντάξει, δεν θες τους ακριβούς consumer, αλλα εκεί ξεφεύγεις πολυ Κώστα. Δηλαδη με εναν καλο prepro των 3000-4000€ δεν θα είσαι ικανοποιημένος απο το ηχητικό αποτέλεσμα, με οποιαδήποτε απο τις επιλογές; Το ενα σενάριο τωρα κάτω απο 20000, το αλλο στα 50000€. Ειναι τελείως αλλη ιστορία.:help:

Τις παντελώς μη ρεαλιστικές οικονομικά προσεγγίσεις των 7 ίδιων ηχείων να τις συζητήσουμε; όπου εχεις να διαλέξεις απο 7 nearfield-midfield που θα πάσχουν στο δικαναλο, ή 7 θηρία που θα κάνουν ενα σκασμό λεφτα; δηλαδη μονο αυτές οι δυο επιλογές υπάρχουν; σπίτι είμαστε, όχι στούντιο αυστηρών προδιαγραφών. Να παιρνάμε καλά θελουμε, αδερφέ, όχι να παίρνουμε πιστοποίηση.

Άντε λοιπον να τα πούμε και αυτα με ενα παράδειγμα:
(Υποθετικό σενάριο) Δηλαδη ρε παιδί μου, μπαίνει ενας στην Neumann και παραγγέλνει 7 κομμάτια ΚΗ310 και κανα-δυο σαμπ. Σούπερ έτσι; και του λέει ο αντιπρόσωπος:
"είστε πολυ τυχερός κύριε,ειδικά για σημερα η εταιρία σας προσφέρει δωρεάν αναβάθμιση των δυο μπροστινών ηχείων σε ΚΗ420, επειδή κάνατε αυτήν την παραγγελία, λόγω ειδικού promotion κτλ κτλ...αλλα θα εχουν ενσωματωμένο τσιπάκι gps σε μη προσβάσιμο μέρος, και δεν θα μπορείτε να τα πουλήσετε και να φύγουν απ το σπίτι σας για 3 χρόνια. Τα θέλετε;".
(Ο τύπος εχει τον χώρο για να παίξουν τα 420, αλλα δεν είχε τα έξτρα 4500€). Τι πρέπει να πει, "όχι, γιατι δεν θα ειναι ίδια με τα αλλα";;;; Να μην ακούσει δικαναλο να γουστάρει δηλαδής; εσείς θα τα αφήνατε:lol:; εγω όχι.

Ολα ειναι θέμα διαχείρισης οικονομικών δυνατοτήτων, και επιλογών.

Και καθε προβλημα εχει περισσότερες απο μια σωστές λύσεις. Ας μην κολλάμε στον μονόδρομο. Το λέει και ο Γούντι (και όχι Γουέντι) Αλλεν!

Θα περίμενα εναν διεξοδικό γερό σχολιασμό για το συγκεκριμένο προϊόν και τον σχεδιασμό του απο τους φίλους με τις (πολύ) περισσότερες γνωσεις.
Δεν μπορει να το περνάμε στο ντούκου, να σφυρίζουμε αδιάφορα, να κοιτάμε αλλού, να παίρνουμε αλλη κουβέντα.
Εγω με τις περιορισμένες μου γνωσεις, το μονο που μπορώ να πω ειναι: συγκλονιστικά ανταγωνιστικό, και κοντράρει πολυ ακριβότερα ηχεία απο Wilson, B&W, Magnepan κ.ά

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR