Ενεργά ηχεία

Y

Yiannis_B

Guest
Τέλος, ας μην ξεχνάμε το ποσοστό ανεργίας και τους μισθούς πείνας σήμερα, πριν μιλήσουμε για επένδυση "εργατοωρών" σε πραγματική εργασία και ευρώπουλα.
Κι εγώ το ξεχνάω που και που, - αλλιώς θα είμασταν όλοι με ροζ χαπάκια. :rolleyes:

Reaction score
2.566
Που θέλω να καταλήξω?
Ότι το DIY, είναι σε πολλές περιπτώσεις πρωτοποριακό, με αυτό που ασχολείται, άσχετα από την συνέχεια. Ας μην ξεχνάμε πως ξεκίνησαν οι μοντούλες του Bruno, από ποιους έγινε γνωστός, πως ξεκίνησε το REW, το miniDSP, και πάει λέγοντας.
Ωράιος, πολύ ωραίο χόμπυ!
Στο προκείμενο, τα στάδια της πορείας ενός προιόντος, από την σύλληψη στο μυαλό ενός χαρισματικού μυαλού και την υλοποίησή του, την αρχικά μικρής κλίμακας παραγωγή του (τύπου diy), την σταδιακή επίτευξη αναγνωρισιμότητας και αποδοχής από την αρχικά μικρή κοινότητα diyers σε ευρύτερα στρώματα, την συνεπακόλουθη εμπορευματοποίησή του και τέλος, την μαζική παραγωγή και κατανάλωση, με συχνά, μονοπωλιακού τύπου εκμετάλλευση μερικών ετών λόγω πατέντας, που διασφαλίζει στην όποια νεοπαγή εταιρεία το απαραίτητο περιθώριο απόσβεσης της αρχικής έρευνας και εγγυάται την επιβίωση και ανάπτυξή της είναι, κατά τη γνώμη μου, απαραίτητα στάδια και η ολοκλήρωσή τους οφελεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, Τον επιχειρηματία για προφανείς λόγους, τους καταναλωτές, επίσης για προφανείς λόγους και τέλος, την χώρα έδρας της επιχείρησης καθώς αυξάνεται η παραγωγή προιόντων πρστιθέμενης αξίας, η εξαγωγική της βάση, η απασχόληση, η θέση της στον διεθνή καταμερισμό εργασίας κλπ κλπ.
Κοινώς, αν δεν αναλάμβανε κάποια στιγμή στη πορεία ενός προιόντος τα ηνία ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, ο κόσμος μας θα ήταν ακόμα στη προβιομηχανική εποχή. Συμπέρασμα, καλό και απαραίτητο το diy, προσφέρει φρέσκες ιδέες, φρέσκια οπτική και νέα προιόντα, αλλά μετά πρέπει να γίνουν επενδύσεις (big boys) και να μαζικοποιηθεί η παραγωγή και κατανάλωση, αν θέλουμε τα οφέλη να διαχυθούν κάποια στιγμή στην ευρύτερη κοινωνία. Κοινοβιακού τύπου (πχ diy) κλίμακες παραγωγής δεν οφελούν ιδιαίτερα ούτε τους καταναλωτές, ούτε την ανάπτυξη μιας χώρας, ούτε την τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη γενικότερα.

Last edited:

Reaction score
11.433
Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου
Ναι, το ξέρω.

Πάντως καλού κακού, ρίξε μία ματιά τι λένε αυτοί που το πήραν, καθώς τα JBL-κια αυτά φεύγουν σα στραγάλια..
Δεν τα είχα προσέξει αυτά όταν κοίταγα, ίσως επειδή μου φάνηκαν πολύ φτηνά ανά τεμάχιο. Μια ανάγνωση στις προδιαγραφές τους όμως είναι αρκετή. Μέχρι πόσα τετραγωνικά δωμάτιο είπαμε καλύπτουν; Γιατί είδα και τα μεγαλύτερα αδελφάκια τους τα 308 με ακόμα πιο εντυπωσιακές προδιαγραφές. (Εγώ έχω τώρα δωμάτιο 22 τμ.)

Reaction score
725
Είδα το focal sm9...γαμάτο ηχείο.έπαθα πλάκα.Επίσης έχει ένα κουμπί που από 3 δρόμων γίνεται 2 δρόμων.400+100+100watt ΑΒ ενισχυτές έχει.Πιστεύω αξίζει τα λεφτά του...ούτε ενισχυτές χρειάζεσαι..ούτε τίποτα και έχει μικρό μέγεθος.

Reaction score
2.172
Ναι, το ξέρω.

Δεν τα είχα προσέξει αυτά όταν κοίταγα, ίσως επειδή μου φάνηκαν πολύ φτηνά ανά τεμάχιο. Μια ανάγνωση στις προδιαγραφές τους όμως είναι αρκετή. Μέχρι πόσα τετραγωνικά δωμάτιο είπαμε καλύπτουν; Γιατί είδα και τα μεγαλύτερα αδελφάκια τους τα 308 με ακόμα πιο εντυπωσιακές προδιαγραφές. (Εγώ έχω τώρα δωμάτιο 22 τμ.)
Τα LSR305 ειναι απλα απαιχτα. Εχουν μετρια η ισως και κατω του μετριου ποιοτητα κατασκευης αλλα σε αυτα τα χρηματα δεν μπορεις να περιμενεις κατι παραπανω.
Δεν ξερω αν θα ακουστω υπερβολικος αλλα σε nearfield τα θεωρω την καλυτερη επιλογη ακομα και μεχρι 500+ ευρω
Το κακο ειναι οτι σε περιοριζει το μεγεθος του γουφερ σε πολυ μικρες αποστασεις ακροασης.

Το 308 δεν το εχω ακουσει αλλα τα σχολια που εχω διαβασει ειναι οτι υπολειπεται ελαφρα σε ηχητικη ποιοτητα του μικρου του αδερφου και χωρις να ειναι κακο δεν εχει το VFM του 305

Reaction score
1.655
Είδα το focal sm9...γαμάτο ηχείο.έπαθα πλάκα.Επίσης έχει ένα κουμπί που από 3 δρόμων γίνεται 2 δρόμων.400+100+100watt ΑΒ ενισχυτές έχει.Πιστεύω αξίζει τα λεφτά του...ούτε ενισχυτές χρειάζεσαι..ούτε τίποτα και έχει μικρό μέγεθος.
όντως πολύ ωραίο (το έχω ακούσει κι εγώ)......αν έχεις τα 6000 χιλιάρικα που ζητά :)

Reaction score
926
Ειναι υποχρέωση των πρωτοπόρων αυτών κατασκευαστών να ενσωματώσουν τον πολυκαναλο ήχο και το home cinema. Το δικαναλο πέθανε που λέει και ο Κεφάλας :roflmao:, το να πουλιούνται σημερα δικαναλα συστηματα ειναι homo erectus και τηλεοράσεις με καθολικούς σωλήνες που λέει και ο Εαρ.:fuckyou:
Σοβαρά παντως, ειναι κρίμα να κάνουν πως δεν βλέπουν την σταδιακή ενοποίηση home cinema και hifi με παραγωγή πληθώρας μουσικών έργων σε πολυκαναλο ήχο.

Ειναι πραγματικά άξιο απορίας πως δεν προσφέρουν ο καθενας την έξτρα συσκευή-controller, που συνδεόμενη με τα ψηφιακά ηχεία θα δίνει την δυνατότητα χρήσης σε πολυκαναλα setup και homecinema με την DA μετατροπή να γίνεται στο καθε ηχείο χωριστα. Η devialet μονο, απ όσο ξέρω...και αυτη δεν εχει HDMI εισόδους στο dialog, ούτε θα εχει πληρώσει φαντάζομαι δικαιώματα για τα διάφορα φορματ κινηματογραφικού ήχου.

Και μετα ειναι κατι εξωφρενικά ακριβοί AV prepro με ψηφιακές εξόδους. Αυτο.

Δεν εχω καμία αμφιβολία πως ο ανταγωνισμός θα οδηγησει γρήγορα την καθε Dynaudio να προσφέρει και αυτήν την δυνατότητα στους πελάτες της.
Το μέσο σπίτι δεν μπορεί να αγοράσει (κόστος) και να τοποθετήσει (χώρος και διάθεση της συζύγου) 6 κανονικά ηχεία κι ένα sub. Γι' αυτό δεν βλέπω να προχωράει ποτέ το πολυκάναλο. Τουλάχιστον για την Ελλάδα. Χομπίστες ναι, αλλά κι αυτοί λίγοι.
Όποιος θέλει κι έχει και το χώρο παίρνει και τώρα έναν πολυκάναλο AV κι ένα σετ 6.1 και κάνει τη δουλειά του. Ή παίρνει έναν πολυκάναλο av για χρήση προενισχυτή / αποκωδικοποιητή (κόστος κάτω από 600 ευρώ), 6 ενεργά τύπου JBL LSR 305 με κόστος άλλα 700 ευρώ κι ένα καλό sub με κόστος πχ 500 ευρώ. Σύνολο κάτω από 2.000 ευρώ περιλαμβανομένων των καλωδίων κι ίσως κι ενός φτηνού blu ray player.

Reaction score
1.014
Τώρα τελευταία, έχω αρχίσει να ασχολούμε με racing drones. Αυτό το παρακάτω, το μικρούλι το κατασκεύασα μόνος μου (- με 1,2 κιλά thrust power ανά μοτεράκι, και συνολικό βάρος κάτω από μισό κιλό μαζί με την lipo, μικρό είναι μόνο στο μάτι ;) ).

Ναι, πουλάν έτοιμα τέτοια, πλέον, αλλά αυτά που φτιάχνουν οι racers DIY, είναι κανά εξάμηνο μπροστά σε προδιαγραφές, γιατί μπορούν να επιλέξουν τα πιο σύγχρονα υλικά, πριν αυτά ενσωματωθούν σε έτοιμα πακέτα.

Το σπορ είναι αρκετά νέο, και δεν έχουν προλάβει να τσιμπίσουν μερίδιο μεγάλες εταιρείες σαν την DJI π.χ.

Ίδια ήταν πριν μια πενταετία, η εικόνα στα drones φωτογράφησης και λήψης video. Έφτιαχνες μόνος σου την πλατφόρμα εναέριας φωτογράφησης, για να φτάσουμε σήμερα, να μην ασχολείται σχεδόν κανείς, όταν υπάρχουν drones σαν το Mavic, ή το Inspire.

Που θέλω να καταλήξω?

Ότι το DIY, είναι σε πολλές περιπτώσεις πρωτοποριακό, με αυτό που ασχολείται, άσχετα από την συνέχεια.

Και πάντα θα υπάρχει.

Ας μην ξεχνάμε πως ξεκίνησαν οι μοντούλες του Bruno, από ποιους έγινε γνωστός, πως ξεκίνησε το REW, το miniDSP, και πάει λέγοντας. :rolleyes:

Τέλος, ας μην ξεχνάμε το ποσοστό ανεργίας και τους μισθούς πείνας σήμερα, πριν μιλήσουμε για επένδυση "εργατοωρών" σε πραγματική εργασία και ευρώπουλα.

Εγώ και συ μπορεί να την σκαπουλάραμε μέχρι σήμερα, και να έχουμε πραγματικές δουλειές πάνω στο αντικείμενό μας, αλλά δυστυχώς είμαστε η εξαίρεση, και δεν ξέρω και για πόσο ακόμα. :whistling:
με τον αδερφο μου εχουμε παρει 3d εκτυπωτη ,( φτηνο μην φανταστεις και εχει φτιαξει αυτο !

Attachments

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.458
Το μέσο σπίτι δεν μπορεί να αγοράσει (κόστος) και να τοποθετήσει (χώρος και διάθεση της συζύγου) 6 κανονικά ηχεία κι ένα sub. Γι' αυτό δεν βλέπω να προχωράει ποτέ το πολυκάναλο. Τουλάχιστον για την Ελλάδα. Χομπίστες ναι, αλλά κι αυτοί λίγοι.
Όποιος θέλει κι έχει και το χώρο παίρνει και τώρα έναν πολυκάναλο AV κι ένα σετ 6.1 και κάνει τη δουλειά του. Ή παίρνει έναν πολυκάναλο av για χρήση προενισχυτή / αποκωδικοποιητή (κόστος κάτω από 600 ευρώ), 6 ενεργά τύπου JBL LSR 305 με κόστος άλλα 700 ευρώ κι ένα καλό sub με κόστος πχ 500 ευρώ. Σύνολο κάτω από 2.000 ευρώ περιλαμβανομένων των καλωδίων κι ίσως κι ενός φτηνού blu ray player.
Αυτο το σύστημα (Dynaudio XD600) δεν απευθύνεται στο μέσο ελληνικό σπίτι. Κανει πάνω απο 12000€ τα δυο ηχεία.
Αλλο ταργκετ γκρουπ. Μικρότερο σίγουρα, αλλα υπαρκτό, ειδικά στις μη τριτοκοσμικές χώρες.

Χ3στηκε η Dynaudio για την Ελλάδα.

Reaction score
926
Αυτο το σύστημα (Dynaudio XD600) δεν απευθύνεται στο μέσο ελληνικό σπίτι. Κανει πάνω απο 12000€ τα δυο ηχεία.
Αλλο ταργκετ γκρουπ. Μικρότερο σίγουρα, αλλα υπαρκτό, ειδικά στις μη τριτοκοσμικές χώρες.

Χ3στηκε η Dynaudio για την Ελλάδα.
Οι βαθύπλουτοι συνήθως δεν ενδιαφέρονται για hi end. Απλά απαντώ στο γιατί δεν βλέπω να γίνεται σχετικά mainstream η πολυκάναλη μουσική. Ποιός θα ενδιαφερθεί να κάνει παραγωγές όταν οι μόνοι που θα τον ακούν θα είναι οι hi end άδες και λίγοι χομπίστες; Τρανή απόδειξη το SACD που μια χαρά απόδοση ήχου είχε αλλά ...

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.458
Οι βαθύπλουτοι συνήθως δεν ενδιαφέρονται για hi end. Απλά απαντώ στο γιατί δεν βλέπω να γίνεται σχετικά mainstream η πολυκάναλη μουσική. Ποιός θα ενδιαφερθεί να κάνει παραγωγές όταν οι μόνοι που θα τον ακούν θα είναι οι hi end άδες και λίγοι χομπίστες; Τρανή απόδειξη το SACD που μια χαρά απόδοση ήχου είχε αλλά ...
http://www.primephonic.com/store

Πάτα Flac surround. 522 σελίδες. 14 άλμπουμ η σελίδα.
Πολλα απο αυτα ειναι multichannel. Η αγορά τους κοστίζει 1-2 € περισσότερο απο την HiRes. 5€ Περιπου περισσότερο απο cd quality.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.458
Εδω υπάρχουν εταιρίες που πουλάνε καλωδια ηχείων 10000€ το μέτρο, το κόστος του multichannel σε πείραξε ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.612
Το φόρουμ εδώ δεν αντικατοπτρίζει το μέσο ελληνικό σπίτι.

Εδώ λοιπόν, ο μέσος δικάναλος χαϊεντάς έχει δώσει περισσότερα από 12.000€ για 2 ηχεία + τελικούς ενισχυτές + προενισχυτικά στάδια + DAC + DSP + καλώδια και ρακ. Και στάνταρ του λείπει η ασύρματη διασύνδεση hi res των dynaudio.

Δηλαδή διόλου δε χέστηκε η Dynaudio για την Ελλάδα και το αντίστροφο.

Τώρα για κάποιους προφανώς ισχύει το "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια" :gotcha:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.844
Το φόρουμ εδώ δεν αντικατοπτρίζει το μέσο ελληνικό σπίτι.

Εδώ λοιπόν, ο μέσος δικάναλος χαϊεντάς έχει δώσει περισσότερα από 12.000€ για 2 ηχεία + τελικούς ενισχυτές + προενισχυτικά στάδια + DAC + DSP + καλώδια και ρακ. Και στάνταρ του λείπει η ασύρματη διασύνδεση hi res των dynaudio.

Δηλαδή διόλου δε χέστηκε η Dynaudio για την Ελλάδα και το αντίστροφο.

Τώρα για κάποιους προφανώς ισχύει το "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια" :gotcha:
Ας γίνει μια ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη.
Να μπούνε κάποιες τιμές π.χ. 1000€ , 2000€ κοκ και να ψηφίσουμε πόσο πλήρωσε ο καθένας για το στέρεο.
Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον, αν δεν έχει ήδη γίνει

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.963
Ας γίνει μια ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη.
Να μπούνε κάποιες τιμές π.χ. 1000€ , 2000€ κοκ και να ψηφίσουμε πόσο πλήρωσε ο καθένας για το στέρεο.
Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον, αν δεν έχει ήδη γίνει
Προβλέπω ελάχιστες απαντήσεις και μόνο χαμηλής τιμής. :party:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.612
Πόσο πλήρωσε για το σημερινό, τα άλλα άσε καλύτερα δεν είναι για να τα σκέφτεσαι :(
Σωστά, το παρελθόν είναι καλύτερα να μένει στο συρτάρι....:p

Ας κάνω την αρχή της ντροπής για δικάναλο ήχο:

Ηχεία 7.200
Μετατροπές ηχείων ~500
Σαμπ 1.200
Μετατροπές σαμπ ~500
3 ενκορ 3.300
Μετρικ 2.700
Αρβους 750
AES EBU server (κάρτα ήχου) 550
Καλώδια ~500

Συνολικό κόστος: 17.200€ (αν έκανα σωστά την πράξη). πολύ χαμηλό σε σχέση με παλιότερα, πάλι καλά να λές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.286
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.