Ενεργά ηχεία

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.822
:rolleyes:

Δώσε κάτι παραπάνω μπάρμπα, αυτά είναι κρεβατοκάμαρας. :gotcha:

http://www.whathifi.com/atc/scm40a/review
Και τα ATC τα 40-αρια, τι γουφερ έχουν; ;)

Βρε δεν αντιλέγω, όλα αυτά τα ηχεία είναι άριστα, κι αν τοποθετηθούν στον κατάλληλου όγκου χώρο και με σωστές αποστάσεις ακρόασης και με χρόνους αντήχησης εντός προδιαγραφών EBU, θα έχεις σοβαρό αποτέλεσμα, όχι μπούρδες.

Αλλά γω πχ να σκεφτώ τα 40-αρια; Με το σκεπτικό που έχω;:p

Μπα, σε τέτοιο κοστολόγιο προσωπικά θα πήγαινα να τα ακουμπήσω καρφωτά εδώ. Με μιντ πιο μεγάλο από το γουφερ των ATC. :fuckyou: Κι έλα μετά να σου δείξω πως γίνονται τα παιδιά. :p

Y

Yiannis_B

Guest
Ποσό να έχουν τα ενεργά act 40 στην Ελλάδα ;
Πέρνα από κοντά, αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι. :wink:

Δεν ξέρω τώρα τι γίινεται, αλλά παλαιότερα, ο Θέμης παίζει να είχε τις καλύτερες τιμές σε όλη την Ευρώπη.

P.S. - Δεν πρόκειται να απαντήσω σε κανένα κακόβουλο σχόλιο που αφορά αυτό το post. :cool:
[DOUBLEPOST=1485194629][/DOUBLEPOST]

Βρε δεν αντιλέγω, όλα αυτά τα ηχεία είναι άριστα, κι αν τοποθετηθούν στον κατάλληλου όγκου χώρο και με σωστές αποστάσεις ακρόασης και με χρόνους αντήχησης εντός προδιαγραφών EBU, θα έχεις σοβαρό αποτέλεσμα, όχι μπούρδες.

Μπα, σε τέτοιο κοστολόγιο προσωπικά θα πήγαινα να τα ακουμπήσω καρφωτά εδώ. Με μιντ πιο μεγάλο από το γουφερ των ATC. :fuckyou: Κι έλα μετά να σου δείξω πως γίνονται τα παιδιά. :p
Γλιτώνεις τις βάσεις, :fuckyou:

...δες και τα drivers, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. :rolleyes:

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.822
δες και τα drivers, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. :rolleyes:
Τι εννοείς;

Αλήθεια, ρωτάω γιατί δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα από αυτό το σχόλιο. Ανέλυσέ το όσο μπορείς, αν δε βαργιέσαι..

Y

Yiannis_B

Guest
Και έχουν γίνει τόσο οικονομικοί οι class - D (αυτός του 200 XD είναι stereo) , που δεν βαριέσαι βάλε έναν ίδιο και στο tweeter. :rolleyes: - (δεν το λέω υποτιμητικά)

"The signals from the analogue audio input are scanned in 24-bit at 192 kHz by a Burr-Brown PCM1804 digital-to-analogue converter (bottom left in photo below). The signals from the S/PDIF are interfaced by a Cirrus Logic CS8416 chip (24-bit at 192 kHz, on the other side of the circuit).
Just to the right of the PCM1804 is the Texas Instruments TM4C1236 micro controller.
To the left, above the PCM1804 and TM4C1236 circuits, you can see the Analog Devices ADAU1451 digital signal processor (DSP), which takes care of the two filtering channel signals (low-mid, high) as well as the correction of the bass according to the potentiometer on the control panel. :wink:

The digital signals are then converted, not in analogue, but in PWM (Pulse Width Modulation), allowing them to directly get at the Texas Instruments TAS5624A switching amplifier.

Part of the signal is sent to the woofer, the other part to the tweeter, via filters made of inductors and capacitors to smooth out the analogue signals"

http://www.ti.com/product/TAS5624A

http://www.qobuz.com/ie-en/info/hi-fi-guide/exclusive-dynaudio-focus-200-xd177039

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.606

Κώστα, επειδή το εχω κοιτάξει, τα Atc ειναι αρκετά φτηνότερα, πιο κοντά στα s4-x v. Και πράγματι στην Ελλάδα φαινεται να έχουμε καλές τιμές στα Atc

Y

Yiannis_B

Guest
Ένα εκτενές review από το stereophile
Είπες την λάθος λέξη, νίπτω τας χείρας μου. Πάλι επεισόδια θα 'χουμε. :rolleyes: :roflmao:

P.S. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με το "μπάρμπα", ούτε έχω διαβάσει για τα ηχεία. -Μια πρώτη εντύπωση έγραψα, γιατί μου φαίνονται κοψοριξιά, σε σχέση με τα 40ρια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.822
Για την δουλειά που έχει πέσει στα μεγάφωνα λέω.

http://www.acousticfrontiers.com/atc-speakers-technology/
Εντάξει, σ'αυτο δεν έχεις άδικο.

Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα εξαιρετικό ...6,5"-αρι, σε κλειστή καμπίνα..

Ε, δε χαρακωνομαι κιόλας.. με το συμπαθιο δηλαδή, και χωρίς να υποτιμώ τίποτα.

Αντιθέτως, η επιλογή του παραπλήσιας τιμής Άνταμ που σαφώς θα προτιμούσα δαγκωτά, έχει 12"-ιντσο γομαρι σε καμπίνα μπας ριφλεξ, να παίζει μέχρι τους 160 κύκλους, κι από κει και πάνω ένα 7,5"-αρι επίσης φοβερής τεχνολογίας να αναλαμβάνει μέχρι τους 800 κύκλους, κι από κει και πάνω έχει άλλους 2 δρόμους με ριμπον μεγάφωνα επίσης φοβερής τεχνολογίας.

Δε νομίζω ότι έχουμε θέμα σύγκρισης δυνατοτήτων ούτε απόκρισης ούτε στάθμης στο φάσμα..

Σαφώς σε ένα χώρο μέχρι 20-25τμ, το 40-αρι είναι άρχοντας, και μόνο αν ενδιαφέρεσαι για υψηλές στάθμες στην τελευταία οκτάβα θα ασχοληθείς με σαμπ.
Από την άλλη, σε ένα χώρο 25-40τμ, το εν λόγω Άνταμ θα οργώνει κυριολεκτικά ολόκληρο το φάσμα μέχρι αντοχής της δομικής ακεραιότητας του δωματίου, ενώ αντιθέτως σε χώρο μικρότερο από 20τμ δε γίνεται να χωρέσει, είναι εντελώς ακατάλληλο και σαφώς λάθος επιλογή.

Y

Yiannis_B

Guest
Ένα εκτενές review από το stereophile
Τώρα θα φάω κι εγώ ξύλο, είχα παρατηρήσει ότι το M2Tech EVo USB-to-S/PDIF μπροστά από το Benchmark 1 Pre, έδεινε αρκετά βελτιωμένο ήχο...:rolleyes:

"I couldn't help but wonder if this dryness was endemic to Dynaudio's digital amplification.

It wasn't. After upgrading the speaker firmware and receiving from Dynaudio the loan of an M2Tech 192kHz USB-to-S/PDIF adapter ($170, widely available online), I ditched the Benchmark DAC and used two Nordost Odin 1 75-ohm cables (BNC) equipped with BNC-to-RCA adapters to send digital signals directly from my computer to the Focus 200 XDs. Only then were the Dynaudios' strengths fully revealed."

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.822
Είπες την λάθος λέξη, νίπτω τας χείρας μου. Πάλι επεισόδια θα 'χουμε. :rolleyes: :roflmao:

P.S. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με το "μπάρμπα", ούτε έχω διαβάσει για τα ηχεία. -Μια πρώτη εντύπωση έγραψα, γιατί μου φαίνονται κοψοριξιά, σε σχέση με τα 40ρια.
Από το στερεοφιλ συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον αποκλειστικά και μόνο η σελίδα των μετρήσεων, όπου ένα στεπ ρισπονς ρε αδερφέ, έχει νόημα να δεις.

Το δε σχόλιο του Άτκινσον για τις μετρήσεις είναι σαφές:

Its measured performance is, in a word, superb.—John Atkinson

Y

Yiannis_B

Guest
:rolleyes:

...και τα σχόλια των αναγνωστών έχουν ενδιαφέρον. ;)....γεια σου ρε Τόνυ απ' το Μίσιγκαν.

Class D
Submitted by tonykaz on October 1, 2016 - 8:02am

Audiophiles are the only ones that worry about Class D.

The Focal Actives use Class AB, I think. A few others too.

However the World's leading Actives ( Genelec ) are Class D.

We are at the point where most of the Recording Studios use Class D Amplification.

Hi-End Audiophiles are the hold out, clinging to Class A ( even I still own and use a Class A Amp ) but we're willing to spend mega bucks to get it. I'm not certain it's worth the expense, the Class D stuff is brilliant.

Still, the Focal Be6 is Class AB with heat Fins along the back, about the same price, it's rather industrial looking, by comparison.

Performance should be the issue, not Amp Class.

Tony in Michigan

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.606
Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα εξαιρετικό ...6,5"-αρι,
Και ομως:
Also recall I mentioned ATC calls this a 6½” woofer. Almost everyone else would call it an 8” woofer because the convention is to measure the frame size. ATC measures the diameter of the cone, the real size of the driver. You can trust people who give you facts, not hype.

http://www.stereotimes.com/post/atc-scm40a-active-loudspeaker/

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.345
Members