Ενεργά ηχεία

Reaction score
777
Το HS7 OK λογω του μεγαλυτερου γουφερ αλλα το HS5 δεν το θεωρω καλυτερο (μονο σε εμφανιση ισως)
Δεδομένου της χαμηλής ποιότητας ένθεν και ένθεν θεωρώ οτι μετράνε τα εξής στοιχεία:

α. ομορφιά. Οκ προσωπικό γούστο πάω πάσο. Όμως το άσπρο το yamaha μου αρέσει αρκετά σαν ηχείο. Μάλλον με μερικά ακόμα είναι τα ομορφότερα μonitor, τα οποία γενικότερα μόνιτορ είναι κακάσχημα.
Αλήθεια, γιατί? Αίσθηση του γούστου δέν έχουν? Ένας καπλαμάς είναι ρε γαμ@το βάλτον εκεί.

β. Δέν με ευχαριστεί οτι έχει class D ενισχυτή. Η class D τεχνολογία είναι σίγουρα μία φοβερή τεχνολογία αλλα δέν είμαι σίγουρος σε λίγα χρήματα αν θα είναι καλύτερη απο την απλή Α/Β κατηγορία. Γιατί αντιθέτως με τον Α/Β που το φτιάχνει ο οποιοσδήποτε η τεχνολογία D απαιτεί σοβαρό επίπεδο τεχνογνωσίας, που φυσικά η jbl διαθέτει. Απλά η έκπτωση σε υλικά και φίλτρα στον class D δέν συγχωρεί...

γ. Η κόρνα δείχνει οτι θα ακούγεται λίγο πιο δυνατά το JBL και λίγο πιο σωστά το yamaha. Τώρα εξαρτάται τί σου αρέσει.

Ένθεν και ένθεν πάντως αποτελούν φθηνές λύσεις. Καταλαβαίνεις οτι με 100 ευρώ ηχείο έχεις 40 ευρώ κόστος υλικών. Πόσο να κάνει το μεγάφωνο? 10 το τούτερ και 10 το γούφερ, 10 οι ενισχυτές και 10 το κουτί. Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι...

Reaction score
140
Δεν πάει για μοντέλο! Ωραία, εγώ θα τα ακούω μάξιμουμ 60 εκατοστά, συνήθως κάτω από 50.
Τα έβαλες δυνατά ή θα περιμένεις λίγες μέρες να μαλακώσουν οι αναρτήσεις;
[DOUBLEPOST=1485538777][/DOUBLEPOST]Με καρφί έδωσες unbalanced σήμα ή balanced με XLR; Το διακοπτάκι ευαισθησίας πού το έχεις;
δεν πηραξα τιποτα μονο το hf εβαλα +
rca απο το network player με xlr στα ηχεια
[DOUBLEPOST=1485543140][/DOUBLEPOST]το έβαλα και full (η κόρη μου) δεν έχει πολύ ένταση, ok για το μποι του εχει

Reaction score
11.433
θα σε απογοητεύσω
Kitzingen · 2017/01/13 · 02:12 Dispatched: The goods have been sent.
Greece · 2017/01/27 · 12:19 Out for delivery: The goods will be delivered today.
αφαίρεσε 2 μέρες αν είσαι Αθηνα
Ο Καλός κύριος Thomann μόλις μου έστειλε email ότι τα ηχεία μου θα είναι σπίτι μου, αύριο, Σάββατο, κάποια στιγμή μεταξύ 9μιση και 1μιση!!
ΟΛΕ!

Reaction score
140
Ο Καλός κύριος Thomann μόλις μου έστειλε email ότι τα ηχεία μου θα είναι σπίτι μου, αύριο, Σάββατο, κάποια στιγμή μεταξύ 9μιση και 1μιση!!
ΟΛΕ!
ΟΛΕ!
καλα μη φας ......

Reaction score
11.433
δεν πηραξα τιποτα μονο το hf εβαλα +
rca απο το network player με xlr στα ηχεια
[DOUBLEPOST=1485543140][/DOUBLEPOST]το έβαλα και full (η κόρη μου) δεν έχει πολύ ένταση, ok για το μποι του εχει
Σύμφωνα με το manual δεν έχεις σωστή συνδεσμολογία. Θέλει σύνδεση λέει με το καρφί.

Reaction score
2.172
Δεδομένου της χαμηλής ποιότητας ένθεν και ένθεν θεωρώ οτι μετράνε τα εξής στοιχεία:

α. ομορφιά. Οκ προσωπικό γούστο πάω πάσο. Όμως το άσπρο το yamaha μου αρέσει αρκετά σαν ηχείο. Μάλλον με μερικά ακόμα είναι τα ομορφότερα μonitor, τα οποία γενικότερα μόνιτορ είναι κακάσχημα.
Αλήθεια, γιατί? Αίσθηση του γούστου δέν έχουν? Ένας καπλαμάς είναι ρε γαμ@το βάλτον εκεί.

β. Δέν με ευχαριστεί οτι έχει class D ενισχυτή. Η class D τεχνολογία είναι σίγουρα μία φοβερή τεχνολογία αλλα δέν είμαι σίγουρος σε λίγα χρήματα αν θα είναι καλύτερη απο την απλή Α/Β κατηγορία. Γιατί αντιθέτως με τον Α/Β που το φτιάχνει ο οποιοσδήποτε η τεχνολογία D απαιτεί σοβαρό επίπεδο τεχνογνωσίας, που φυσικά η jbl διαθέτει. Απλά η έκπτωση σε υλικά και φίλτρα στον class D δέν συγχωρεί...

γ. Η κόρνα δείχνει οτι θα ακούγεται λίγο πιο δυνατά το JBL και λίγο πιο σωστά το yamaha. Τώρα εξαρτάται τί σου αρέσει.

Ένθεν και ένθεν πάντως αποτελούν φθηνές λύσεις. Καταλαβαίνεις οτι με 100 ευρώ ηχείο έχεις 40 ευρώ κόστος υλικών. Πόσο να κάνει το μεγάφωνο? 10 το τούτερ και 10 το γούφερ, 10 οι ενισχυτές και 10 το κουτί. Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι...
Στα β και γ εισαι λαθος.
Ειδικα στο γ αυτο που βλεπεις ειναι waveguide (και συγκεκριμενα Constant directivity και υπευθυνο για την απιστευτα ομαλη αποκριση ανεξαρτητως θεσης ακροασης) και οχι κορνα (μεγαλη διαφορα) και στην συγκεκριμενη περιπτωση εχει μονο πλεονεκτηματα.

Reaction score
11.433
Ναι αυτό είπα. Σήμερα 2 το μεσημέρι παρήγγειλα και αύριο μέχρι τη 1μιση θα είναι σπίτι μου. 23 το πολύ ώρες.

Reaction score
140
Σύμφωνα με το manual δεν έχεις σωστή συνδεσμολογία. Θέλει σύνδεση λέει με το καρφί.
ο γιατρός (kostas EAR ) είπε ok θα χάσω κάτι ... άλλα αν δεν μου το έλεγε ούτε που θα το καταλάβαινα
δεν θέλω DI box δεν θέλω κουτάκια και καλώδια τα βαρέθηκα ένα player και δυο ηχεία μπαστα
γιαυτό διάλεξα τα 305 είναι πολύ φτηνά αν δεν κάτσει βάζω και το sub της jbl 320 ευρα και το σώνω (ίσως)

Reaction score
11.433
Δεν χρειάζονται DI Boxes. Μόνο άλλο καλώδιο με καρφί. Δεν γνωρίζω εσωτερικά αν το σήμα από το καρφί πάει σε άλλο μέρος στην πλακέτα ή είναι ένα και το αυτό με το XLR, αλλά αφού το μάνιουαλ λέει unbalanced με καρφί, εγώ έτσι θα τα βάλω. Τώρα που το σκέφτομαι, ούτε καλώδια ρεύματος δεν έχω σπίτι, θα πάω αύριο μόλις έρθουν τα ηχεία να πάρω.

Reaction score
11.433
Το ότι είμαι 300 χιλιόμετρα δίπλα από Θωμά το πέρασες στο ντούκου, για αυτό σε μπριζώνω τόση ώρα!:fuckyou:
Τα ηχεία βρίσκονται ήδη στο φορτηγάκι της DHL και ταξιδεύουν.

Reaction score
140
Δεν χρειάζονται DI Boxes. Μόνο άλλο καλώδιο με καρφί. Δεν γνωρίζω εσωτερικά αν το σήμα από το καρφί πάει σε άλλο μέρος στην πλακέτα ή είναι ένα και το αυτό με το XLR, αλλά αφού το μάνιουαλ λέει unbalanced με καρφί, εγώ έτσι θα τα βάλω. Τώρα που το σκέφτομαι, ούτε καλώδια ρεύματος δεν έχω σπίτι, θα πάω αύριο μόλις έρθουν τα ηχεία να πάρω.
κοίτα τα ηχεία έχουν δυο εισόδους xlr και trs καρφί όπως λες και οι δυο είναι balanced εμένα το net player μου έχει rca μόνο και διαλεξα rca to xlr

Reaction score
140
Δες εδω πριν δυο εβδομάδες
http://www.avsite.gr/forum/threads/Ποια-σύνδεση-music-streamer-rca-με-ενεργά-ηχεία-xlr-η-trs.155536/

Reaction score
140
Βρε παιδιά μετά μερικές ώρες 3-4 μου δίνουν την εντύπωση ότι παίζουν καλύτερα κάτι σαν να έστρωσαν που λένε ισχύει αυτό η μου φαίνεται

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.280
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.