Ενεργά ηχεία

Reaction score
6.520
Το πλεονεκτημα του περαν του waveguide ειναι οτι εχει τη μεγαλυτερη συχνοτικη εκταση στο ευρος τιμης κατω των 300ευρων στις 5,5ιντσες και απο τις μεγαλυτερες και περαν του χρηματικου αυτου οριου, αποψη μου μη βιαστειτε να βγαλετε συμπερασματα.
Το κοστος υλικων μια και εγινε αναφορα, δε το γνωριζουμε ,δεν πρεπει δηλαδη να λαμβανεται υποψη βασει τιμων λιανικης !!
Το μικροτερο μοντελο ειναι ποιο ευαισθητο απο το μεγαλυτερο στην ιδια ταση (οχι στα σπεκς εισοδου αλλα στα db/1m) χανει βεβαια στα απολυτα db και εκταση απο το μεγαλυτερο...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.436
Άντε ρε γατάκια :gotcha:

IMG_0800.JPG

Sound System is a four-way active loudspeaker design, which for its debut appearance at Primavera Sound in Barcelona will comprise four stacks. Each stack stands over 3.2 metres tall, and encompasses 12 separate enclosures, spilt into three frequency types, with a complement of 8 x 15” bass drivers, 8 x 10” mid-bass drivers, 4 x 6” FST Kevlar midrange drivers and 16 x 1” Decoupled Double Dome tweeters.

Sound System crossover frequencies are 80Hz, 350Hz, 3.5kHz with active DSP filters feeding multiple Class D stereo power amplifiers combining to produce an output totalling 30kW. A Sound System module of four LF enclosures is capable of an extraordinary 120dB at 8m.

http://hfxsystems.co.za/?p=469
http://www.whathifi.com/features/bw-sound-system-144-drivers-120k-watts-eu1-million

Last edited:

Reaction score
777
Το πλεονεκτημα του περαν του waveguide ειναι οτι εχει τη μεγαλυτερη συχνοτικη εκταση στο ευρος τιμης κατω των 300ευρων στις 5,5ιντσες και απο τις μεγαλυτερες και περαν του χρηματικου αυτου οριου, αποψη μου μη βιαστειτε να βγαλετε συμπερασματα.
Το κοστος υλικων μια και εγινε αναφορα, δε το γνωριζουμε ,δεν πρεπει δηλαδη να λαμβανεται υποψη βασει τιμων λιανικης !!
Το μικροτερο μοντελο ειναι ποιο ευαισθητο απο το μεγαλυτερο στην ιδια ταση (οχι στα σπεκς εισοδου αλλα στα db/1m) χανει βεβαια στα απολυτα db και εκταση απο το μεγαλυτερο...
Δέν ανέφερα το κόστος των υλικών για να θίξω το ηχείο (αν μή τι άλλο μπορεί να το αγοράσω) αλλα για να πώ οτι με ένα κατοστάρικο κάποιος δέν μπορεί να περιμένει και το τέλειο. Τίμιο ναί.

Είναι σίγουρο λοιπόν οτι στα 100 ευρώ περιμένει κανείς συντηρητικές επιλογές. Το class D είναι μια πολύ δύσκολη τεχνολογία και γι αυτό υπάρχουν λίγοι που φτιάχνουν καλούς class D εν αντιθέση με την απλή τεχνολογία που πραγματικά βρωμάει ο τόπος.

Για παράδειγμα υπάρχει τσιπ class d
http://www.gearbest.com/development-boards/pp_151546.html?wid=21 με 4 ευρώ. Χωρίς την τροφοδοσία. Φτάσαμε στο δεκάρικο. Είναι βέβαια μισής ισχύος απο το JBL και δεδομένου οτι η JBL τα αγοράζει μαζικά βλέπεις πώς τα νούμερα δένουν...
Κάτι τέτοιο θα έχει μέσα μήν περιμένεις κάτι παραπάνω.

Μέτριο μέν τίμιο δέ.

Reaction score
777
Μου αρέσει που τα στρογγυλοποιείς όλα εκεί που σε βολεύει και τα απαξιώνεις.
Άντε πάλι...
Σου είπα οτι δέν απαξίωσα κάτι. Θές να αλλάξω το JBL και να το κάνω YAMAHA ή PRESONUS ή M-AUDIO δέν μου είναι πρόβλημα τα ίδια θα σου πώ. Επίσης όπως σου είπα επειδή σκέφτομαι να αγοράσω κανα μονιτοράκι μπορεί και να πάρω το JBL. Μου φαίνεται αρκετά καλό για την τιμή του.

Ξέρει κανείς πού μπορώ να τα ακούσω πλάκα πλάκα?
Επίσης τί γνώμη έχετε για τα Behringer και τα Presonus?

Reaction score
777
Μα μου συγκρίνει τη σαβούρα class D που κάνει 4 ευρώ με τους άλλους.
Αγαπητέ φίλε επειδή μπερδεύομαι.
Μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ που συνέκρινα τους class D με τα αριστουργήματα του Bruno και της B&O?

Επίσης δέν καταλαβαίνω την σκέψη σου, αλήθεια. Αναφέρεις ως σαβούρα το τσίπ των 4 ευρώ. Εσύ δηλαδή τί περιμένεις οτι θα βρείς όταν ανοίξεις ένα δίδρομο ηχείο των 100 ευρώ. Hypex? Ένα ενισχυτάκι των 10 (μαζί με την τροφοδοσία), των 20 ή των 30 ευρώ? Μήπως τελικά εσύ απαξιώνεις το φθηνό και όχι εγώ?

Αυτό απλά που σου είπα είναι οτι ένα Α/Β των 10/20/30 ευρώ είναι καλύτερο απο αυτό της κλάσης D δεδομένου οτι η κλάση D δέν αποτελεί μία απλή υλοποίηση...δέν συμφωνείς δέν πειράζει μία άποψη είπα άστη να πέσει και να βγεί λάθος...

Επίσης.
Ανέφερα κάπου οτι το ηχείο είναι σκουπίδι?
Ανέφερα κάπου οτι το ηχείο δέν είναι τίμιο?

Για παράδειγμα το Neumann 120 το οποίο και το άκουσα και το είπα χειρουργείο έχει 600 ευρώ. Εγώ δέν τα διαθέτω τα 600 ευρώ αυτή τη στιγμή για να το αγοράσω. Παρόλα αυτά θεωρώ πολύ πιο δύσκολο τεχνικά να φτιάξει κανείς ένα ηχείο των 100 ευρώ ενεργό παρά ένα των 600. Βασικά είναι θαύμα οτι η JBL έφτιαξε κάτι τόσο value for money με τόσα λίγα χρήματα...

Φιλικά πάντα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.951
Φιλικά πάντα.
Έλα τώρα.
Επίτηδες το κάνεις για να πληγώσεις το παιδί που βρίσκεται στη μαύρη ξενιτιά.

Μουσική υπόκρουση απο ελληνική ταινία '60s.

Πέτρο, πλάκα κάνω. Μη στραβώσεις.

Reaction score
140
Όχι δε στραβώνω, το ξέρω ότι κάνεις πλάκα. Μην ανησυχείς.:D

Πριν μισή ώρα έφτασαν τα ηχεία!:dance2: Ποιοτικά μου φαίνονται, δεμένα.

Πάω να πάρω τώρα το καλώδιο που μου λείπει και επανέρχομαι.
εεε Τα δικά μου είναι ποιο ωραία

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.595
Βασικά είναι θαύμα οτι η JBL έφτιαξε κάτι τόσο value for money με τόσα λίγα χρήματα...
Αυτό είναι όντως άξιο θαυμασμού και απορίας..

Με 230€ ο Πέτρος αγόρασε 2 ηχεία, που συνολικά περιέχουν 4 ενισχυτικά στάδια, 4 μεγάφωνα, 2 ενεργά κρος, 4 ρυθμιστικά τονικότητας, 4 βύσματα εισόδων, 4 κουμπιά, 2 διακόπτες με ασφαλειοθηκη, 2 καμπίνες ηχείων με διάφορα τζιτζιμιτζιλι, υλικά συσκευασίας, χαρτοκουτο και ...2 καλώδια ρεύματος!!!!

Εντάξει, ρισπεκτ. Αυτά δε γίνονται...

Ρεκόρ vfm.

Και με το μεγάλο όνομα της JBL στην ουγια, δεν είναι διόλου ασήμαντο..

Στο επίπεδο των ξεχωριστών μονάδων, θα μπορούσε ο κάθε Πέτρος να συνδυάσει ένα ενισχυτή στερεοφωνικό 2*80βατ με ρυθμιστικά τονικότητας και κόστος ~110€, με ένα ζευγάρι παθητικά ηχεία με κόστος ~120€ το ζευγος, και απλώς θα έχανε το ενεργό κρος και τους 4 ενισχυτές, θα είχε 2 ενισχυτές.
Το τι ενισχυτή και τι παθητικά ηχεία θα μπορούσε να πάρει σε αυτά τα λεφτά, είναι ένα πρόβλημα για δυνατούς λύτες, εγώ δε κατάφερα να βρω κάτι που να πλησιάσει το JBL..

Αν παιζ';
Ναι, μιά χαρά παίζει, χωρίς τονικές αλλοιώσεις.
Δηλαδή το k+h δεν είναι καλύτερο;
Είναι.
Γιατί;
1. Μεγαλύτερη έκταση στο φάσμα
2. Μεγαλύτερη μέγιστη SPL στάθμη
3. Χαμηλότερες ολικές παραμορφώσεις

Αυτό είναι το "καλύτερο", αν έχετε την απορία. Έκταση, στάθμη, παραμορφώσεις. Αυτά.

Τα 3 μου.

Με τα 3 μου, συγκρίνεις 2 ηχεία και αποφασίζεις ποιο είναι καλύτερο. Αλεξ δε χρειάζεται να πας να τα ακούσεις. Κι από μακριά γίνεται η σύγκριση. ;)
Οι λεπτομέρειες τονικης ανακρίβειας (που διαφοροποιούν το συγκριτικό άκουσμα από 2 διαφοτετικά ηχεία) θα διορθωθούν με equilization. Μένει ο παράγων "χώρος" και η δική του ισοσταθμιση. Αυτάααα...

Πόσο πια "πολύπλοκο" είναι;:p

Οπότε ναι, πάρε αυτό που σου αρέσει στο μάτι πιο πολύ, συμφωνώ. Είναι κι αυτό ένας τρόπος επιλογής.;)

Reaction score
2.172
Με 230€ ο Πέτρος αγόρασε 2 ηχεία, που συνολικά περιέχουν 4 ενισχυτικά στάδια, 4 μεγάφωνα, 2 ενεργά κρος, 4 ρυθμιστικά τονικότητας, 4 βύσματα εισόδων, 4 κουμπιά, 2 διακόπτες με ασφαλειοθηκη, 2 καμπίνες ηχείων με διάφορα τζιτζιμιτζιλι, υλικά συσκευασίας, χαρτοκουτο και ...2 καλώδια ρεύματος!!!!
Eπειδη ειναι κριμα να περασουν ετσι στο ντουκου τα τζιτζιμιτζιλι ας δουμε ενα βιντεακι που μας δειχνει τι ακριβως κανει αυτο το αθωο waveguide (και ταυτοχρονα να δουμε και ποσο πιο ουδετερα ακουγονται ακομα και σε συγκριση με ακριβοτερα μονιτορ της κατηγοριας)

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.280
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.