Προβλημα με foobar (win 10)

Reaction score
131
Τα εχω βρει λιγο σκουρα με το foobar (latest edition) που εχω εγκαταστησει σε laptop dell inspiron 3537 (με win 10 home updated) και dac το cambridge audio dacmagic plus.οι drivers του dac ειναι οι σωστοι για win 10 και ενω το αναγνωριζει σαν συσκευη στο foobar οταν επιλεγω

1. τον component ASIO support 2.1.2 (foo_out_asio) περνω το εξης error: Unrecoverable playback error: Could not create ASIO buffers

2. οταν επιλεγω wasapi περνω το εξης error: Unrecoverable playback error: Unknown error (800700AA)

3. οταν επιλεγω asio4all παιζει απο τα ηχεια του laptop ενω στις ρυθμισεις του ηχου επιλεγω το dac

πραγματικα εχω κολλησει....και απο το google δεν βρισκω ακρη.

εν το μεταξυ με laptop με win 7 παιζει κανονικα και με asio και wasapi. αλλα θελω να το κανω να παιζει με τα win 10.
παρακαλω τα φωτα σας.

εχετε καμια ιδεα....τι του φταιει??

Reaction score
6.933

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
To DAC είναι plug 'n' play και δεν απαιτείται εγκατάσταση drivers καθώς τρέχει από τη μάνα του σε USB Class 1.

Τα Windows 10, μέχρι το 14931 build, δεν υποστήριζαν natively USB Audio Class 2

Αφού εγκατέστησες τους drivers για μπορέσεις να παίξεις σε παραπάνω απο 24/96 που υποστηρίζει το Class 2, το έχεις ορίσει στο foobar;

Στο Foobar το ρυθμίζεις από Preferences -> Output -> Asio Virtual Devices -> Add new και επιλέγεις CA Audio 2 ASIO driver. Μετά το θέτεις ως output device.

Tώρα, στο ίδιο το μηχάνημα, επιλέγεις την τάξη λειτουργίας πατώντας το κουμπάκι Filter/Phase κατά την ενεργοποίηση και μετά με το ποτενσιόμετρο έντασης διαλέγεις τάξη λειτουργίας. Μάλλον έχει ήδη γίνει μιας και δεν υπήρξαν προβλήματα στην εγκατάσταση των drivers αλλά το αναφέρω για την ιστορία.

Reaction score
131
Τα δοκιμασα ολα τα παραπάνω...και το usb2/ class2 ειναι εγκατεστημένο σαν driver και Επιλεγμένο στο dac και σαν virtual driver στο foobar. Τίποτα. Προβληματιζομαι γιατι ούτε με wasapi παίζει που ειναι απλό setup.
Οτι λέει το site της Cambridge το έχω κάνει και σίγουρα υποστηρίζει τα win 10.

Σκέφτομαι μήπως εχει Κάποια ρύθμιση η κάρτα ήχου που Πρέπει να βγει....γιατι και με asio και wasapi κολλαει

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Σε άλλο πισί παίζει το DAC;

Με άλλο player λειτουργεί;

Ήχος υπάρχει και χωλαίνει σε bit-perfect;

To exclusive mode είναι ενεργοποιημένο;

Αν θέσεις χειροκίνητα το sample rating ενος τραγουδιου, ανταποκρίνεται;

Έχεις δοκιμάσει να το συνδέσεις σε ένα usb hub;

Reaction score
131
Σε άλλο πισί παίζει το DAC;

Με άλλο player λειτουργεί;

Ήχος υπάρχει και χωλαίνει σε bit-perfect;

To exclusive mode είναι ενεργοποιημένο;

Αν θέσεις χειροκίνητα το sample rating ενος τραγουδιου, ανταποκρίνεται;

Έχεις δοκιμάσει να το συνδέσεις σε ένα usb hub;
Με άλλο player δεν έχω δοκιμάσει. Μονο foolbar. Ήχος δεν Υπάρχει καθόλου με το laptop windows 10. Μονο άμα το ξεσυνσδεσω το dac. Και με asio4all παίζει πάλι απο τα Ηχεια του laptop και ας ειναι συνδεδεμένο το dac και να το έχω επιλέξει σαν προεπιλεγμενο. Το exclusive mode θα το δοκιμασω μόλις πάω σπίτι. Ναι σε laptop με windows 7 παίζει κανονικά και με asio και wasapi. Σίγουρα κατι μου διαφευγει στις ρυθμισεις και δεν ξερω τι....

Σας Ευχαριστώ όλους για τα μυνηματα.

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Εάν δεν έχει καθόλου ήχο, δεν έχει νόημα να σκαλίσεις τους players!

Ο τελευταίος driver (3.26) ο οποίος προσθέτει συμβατότητα με Win 10 χρειάζεται οπωσδήποτε το πιο πρόσφατο firmware. Το έχεις περάσει;

Δες στο info του Control Panel του DacMagic τι revision έχεις.

Reaction score
131
Εάν δεν έχει καθόλου ήχο, δεν έχει νόημα να σκαλίσεις τους players!

Ο τελευταίος driver (3.26) ο οποίος προσθέτει συμβατότητα με Win 10 χρειάζεται οπωσδήποτε το πιο πρόσφατο firmware. Το έχεις περάσει;

Δες στο info του Control Panel του DacMagic τι revision έχεις.

Δεν το έχω κοιταξει το firmware να σου πω αλλα με αυτον τον driver 3.26 παίζει στο laptop με τα win7. Και τα 2 laptop εχουν τις ίδιες ρυθμίσεις στο foobar ....για αυτο σκέφτομαι μήπως η κάρτα ήχου στο ενα laptop κατι χαλαει.....

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Το μόνο που αλλάζει με τον driver είναι η υποστήριξη των Win 10, άρα είναι λογικό να δουλεύει με τα 7άρια και όχι με τα 10άρια. Για να λειτουργήσει ο driver, απαιτείται το τελευταίο firmware. Aν δεν υπάρχει ήχος γενικά, δεν έχει νόημα να σκαλιστούν οι ρυθμίσεις του εκάστοτε player -- το θέμα είναι πιο ζωτικό.

Δεν βλάπτει να το τσεκάρεις.

Reaction score
131
Το μόνο που αλλάζει με τον driver είναι η υποστήριξη των Win 10, άρα είναι λογικό να δουλεύει με τα 7άρια και όχι με τα 10άρια. Για να λειτουργήσει ο driver, απαιτείται το τελευταίο firmware. Aν δεν υπάρχει ήχος γενικά, δεν έχει νόημα να σκαλιστούν οι ρυθμίσεις του εκάστοτε player -- το θέμα είναι πιο ζωτικό.

Σε Ευχαριστώ φίλε. Θα στειλω email στην Cambridge με το serial number για να μου στείλουν το τελευταίο firmware. Νομίζω οτι έχεις δίκιο γιατι και στο site βλέπω οτι ειναι προϋπόθεση το τελευταίο firmware για τα win10. Θα σας πω Μόλις το αναβάθμισω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί τελικώς,προτείνεται ως εναλλακτική μέθοδος δράσης να ρυθμιζόταν ο υπολογιστής ούτως ώστε να ΄΄έτρεχε΄΄ Windows 7 (όπου δεν παρατηρείται πρόβλημα) σε Virtual Mode - δηλαδή χωρίς απεγκατάσταση των Windows 10.
H άνετη εφαρμογή ενός Virtual Mode για το hardware απαιτεί βεβαίως ανάλογη επέκταση RAM κι επιπλέον αχρησιμοποίητο -μέχρι τουλάχιστον την αφετηρία της εφαρμογής- χώρο στο σκληρό δίσκο,τα οποία και θα καταληφθούν από εκείνη.

Reaction score
131

ειχες απολυτο δικιο φιλε. ηθελε update το firmware. Το εκανα και τωρα παιζει κανονικα. σας ευχαριστω ολους και κυριως εσενα mufasa που καταλαβες αμεσως τι ειναι. αλλιως ακομα θα παιδευομουν.

Reaction score
1.068
Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικά με το foobar. Έχω τον Denon AVR-X4100 ο οποίος παίζει flac υψηλής ανάλυσης. Xrhsiμοποιώ το foobar για να στριμάρω μουσική αλλά κανει downsampling στα 44.1 khz. Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση; Να κατεβάσω κάτι;

D

Deleted member 38719

Guest
Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικά με το foobar. Έχω τον Denon AVR-X4100 ο οποίος παίζει flac υψηλής ανάλυσης. Xrhsiμοποιώ το foobar για να στριμάρω μουσική αλλά κανει downsampling στα 44.1 khz. Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση; Να κατεβάσω κάτι;

Να πας στα Preferences: dsp manager, μήπως είναι ενεργοποιημένο κάποιο resampler η κάτι παρόμοιο...

Reaction score
1.068
Δεν ήταν τιποτα ενεργοποιημένο. Brhka δυο resamplers και τους εβαλα στο 96000 hz αλλα τζίφος, παλι 44.1 δείχνει όταν παίζει.

Reaction score
6.933
Δεν ήταν τιποτα ενεργοποιημένο. Brhka δυο resamplers και τους εβαλα στο 96000 hz αλλα τζίφος, παλι 44.1 δείχνει όταν παίζει.

εισαι σιγουρος οτι τα αρχεια που παιζεις ειναι hd?

Reaction score
1.068
Nai, εγώ έκανα τη μετατροπή σε flac στη μέγιστη ανάλυση που μπορούσα. Επίσης το γράφει και το foobar κατω αριστερά όταν παίζει κάποιο απο αυτά.
[DOUBLEPOST=1490948125][/DOUBLEPOST]Ποιος άλλος player mporei να στριμάρει. Να δοκιμάσω με άλλον player να δω τι γίνεται. Το media player των windows παίζει flac αλλά den στριμάρει (ενώ με τα mp3 μια χαρά).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.510
Members
38.333
Νεότερο μέλος
tzomelijoy