Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;





Μηνύματα
5.673
Reaction score
3.497
αύριο θα κάνω κότσι χοιρινό στη λαδόκολλα με πιπεριές και κίτρινα τυριά,πείτε κάνα καλό κρασί να το συνδυάσω
αρχίζει η διαδικασία
Το κότσι
16735957_744649539028229_784039911_n.jpg


Κρύφτηκε
16780461_744652362361280_1218415281_n.jpg


τυλίχτηκε και μπήκε στην γάστρα
16754814_744653165694533_500700201_n.jpg
 

Μηνύματα
1.984
Reaction score
7.410
Θα σας αλλάξω τα φώτα, που μου καταπιάνεστε με τέτοια θέματα...

...
Η μυοσφαιρίνη περιέχει σίδηρο και είναι επομένως αρκετά θρεπτική. Όσο το κρέας είναι ωμό και σε επαφή με τον αέρα, ο σίδηρος είναι ενωμένος με ένα μόριο οξυγόνου και αυτό δίνει στο κρέας το κόκκινο χρώμα του. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, το άτομο του σιδήρου λόγω θερμότητας οξειδώνεται και χάνει ένα ηλεκτρόνιο, δίνοντας στο μαγειρεμένο κρέας το γνώριμο καφέ χρώμα."
Λοιπόν, το τι θέλει να πει αυτός ο μ...πίτουρας ούτε ο ίδιος το ξέρει. Παραθέτω το αγγλικό κείμενο για να μην μπερδέψετε τα "μόριά" σας, όπως αυτός που το μετέφρασε...:

When dark meat is cooked, myoglobin's color changes depending on what the meat's interior temperature is. Rare beef is cooked to 140° F, and myoglobin's red color remains unchanged. Above 140° F, myoglobin loses its ability to bind oxygen, and the iron atom at the center of its molecular structure loses an electron. This process forms a tan-colored compound called hemichrome, which gives medium-done meat its color. When the interior of the meat reaches 170° F, hemichrome levels rise, and the myoglobin becomes metmyoglobin, which gives well-done meat its brown-gray shade.

Χαχαχαχα!

Τώρα θα έρθει κι ο Γιάννος να την περιλάβουμε την "ξεκούραση". :D

Το κρέας θέλω να το τρώω ζεστό, όχι χλιαρό. Ειδικά όταν είναι πιο λιπαρό το κομμάτι, η χαμηλή θερμοκρασία με αηδιάζει.
Άρα όταν το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" η θερμοκρασία πέφτει σε μη "επιτρεπτά" επίπεδα.

Υπάρχουν κι άλλα επιχειρήματα κατά της "ξεκούρασης", η θερμοκρασία όμως είναι για μένα το σημαντικότερο.
Οι απόψεις μας συμπίπτουν απόλυτα, οπότε ...thumps up. Τα σωστά κρέατα δεν χάνουν ζουμιά! Θάνατος στο repose!!!
(Έπρεπε να ήσουν εδώ σήμερα... Ηδονή!)
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.865
Reaction score
94.238
Θα σας αλλάξω τα φώτα, που μου καταπιάνεστε με τέτοια θέματα...



Λοιπόν, το τι θέλει να πει αυτός ο μ...πίτουρας ούτε ο ίδιος το ξέρει. Παραθέτω το αγγλικό κείμενο για να μην μπερδέψετε τα "μόριά" σας, όπως αυτός που το μετέφρασε...:

When dark meat is cooked, myoglobin's color changes depending on what the meat's interior temperature is. Rare beef is cooked to 140° F, and myoglobin's red color remains unchanged. Above 140° F, myoglobin loses its ability to bind oxygen, and the iron atom at the center of its molecular structure loses an electron. This process forms a tan-colored compound called hemichrome, which gives medium-done meat its color. When the interior of the meat reaches 170° F, hemichrome levels rise, and the myoglobin becomes metmyoglobin, which gives well-done meat its brown-gray shade.



Οι απόψεις μας συμπίπτουν απόλυτα, οπότε ...thumps up. Τα σωστά κρέατα δεν χάνουν ζουμιά! Θάνατος στο repose!!!
(Έπρεπε να ήσουν εδώ σήμερα... Ηδονή!)
Προβλέπω ότι το repose θα συμπεριληφθεί στους μύθους του ψησίματος, ακολουθώντας την άλλη σαχλαμάρα του "θωρακίσματος" (searing) για να μη χαθούν τα ζουμιά. Βλέπω ακόμα πολλούς διακεκριμένους σεφ να επαναλαμβάνουν αυτήν την μπούρδα, σαν τις κολλημένες μαμάδες που κάνουν ότι έμαθαν από τις δικές τους μανάδες και το τηρούν θρησκευτικά...

Does Searing Meat Really Seal in the Juices?
Searing meat does not actually lock in juices


"Although often said to "lock in the moisture" or "seal in the juices", searing has been demonstrated[1] to result in a greater net loss of moisture versus cooking to the same internal temperature without first searing. "
 

Μηνύματα
1.984
Reaction score
7.410
Προβλέπω ότι το repose θα συμπεριληφθεί στους μύθους του ψησίματος, ακολουθώντας την άλλη σαχλαμάρα του "θωρακίσματος" (searing)...
Φοβάμαι Άλεξ πως δεν θα σταματήσουν τα εστιατόρια να αγοράζουν κακό κρέας, για να κερδίσουν μόνο και μόνο 0,30 στη μερίδα περισσότερο...

Όπότε ο θάνατος του repose θα αργήσει και θα παραμείνουμε εμείς και κάποιοι λίγοι μάγειρες, οι ρομαντικοί αρνητές του...
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.865
Reaction score
94.238
Φοβάμαι Άλεξ πως δεν θα σταματήσουν τα εστιατόρια να αγοράζουν κακό κρέας, για να κερδίσουν μόνο και μόνο 0,30 στη μερίδα περισσότερο...

Όπότε ο θάνατος του repose θα αργήσει και θα παραμείνουμε εμείς και κάποιοι λίγοι μάγειρες, οι ρομαντικοί αρνητές του...
Εγώ το ανέφερα σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο.

Φυσικά και η απάτη θα συνεχίσει να πηγαίνει σύννεφο, πολύ περισσότερο όσο οι τζίροι είναι μειωμένοι λόγω οικονομικής κατάστασης και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανέκδοτο.
 

Μηνύματα
1.201
Reaction score
1.153












Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.488
Μηνύματα
2.978.854
Members
38.329
Νεότερο μέλος
raxxla
Top