Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
7.410
Καλοφάγωτα!
Μην αλατοπιπερώνεις την τελευταία στιγμή δεν έχει νόημα, ή καν' το 3-4 ώρες πριν ή μετά το ψήσιμο ο καθένας στο πιάτο του.
Εγώ αλατίζω τα κρέατα πρώτος αφού τα βγάλω, γιατί ένα λιπαρό κομμάτι χρειάζεται περισσότερο αλάτι -για να ισσοροπήσει γευστικά- από αυτό που έχουμε ορίσει στο μυαλό μας ως "κανονικό αλάτισμα". Είναι ένα λεπτό σημείο που ξεκινάει και τελειώνει το umami πριν χαρακτηριστεί "λύσσα".

Κανείς συνδαιτημόνας δεν παραπονέθηκε ποτέ για το πολύ αλάτι, παρ' όλο που βάζω πολύ αλάτι μετά το ταλιάρισμα (κάναμε και ρήμα την tagliatta)...

Επίσης δοκίμασα μοσχάρι από συγκεκριμένο κομμάτι και ζώο που γνωρίζω τη συμπεριφορά του, το αλάτισα γερά 24 ώρες πριν και το αποτέλεσμα με μάγεψε.

Υ.Γ. Θέλει δοκιμή το αλάτι όταν λέω "γερά", γιατί εγώ χρησιμοποιώ άλλα αλάτια. Όμως μην το φοβηθήτε, να κάνετε δοκιμές με μικρά κομμάτια. Το πολύ πολύ να είναι αλμυρό ένα κομμάτι.
Όταν όμως πιάσετε την ισορροπία, θα με θυμηθείτε!

IMG_6697.jpg

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.187
Ξεφτιλιστήκαμε, ντροπή και όνειδος.
Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στην κοινωνία.

Εκεί μας έφτασαν οι αλήτες.
Να τρώμε για βραδινό, ένα μήλο με μέλι και κανέλα, ένα αχλάδι και μια μπανάνα.

View attachment 70641
Την μπανάνα την ξεφλούδισες φαντάζομαι..:p:D:D

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.862
- έλαααααααααααααααααα . . . εγώ θα τα ανεβάζω και αυτά

Χαχαχα... εδω κανω σαλατα σερφ... ή κατι τετοιο.. που θα μου παει.. θα ξαναβρω τον εαυτο μου.. μαιμουδομαγειρευματα.. καποιος ψηνεται.. η κουζινα της μαιμους.. ταιστε/τα'ί'ζοντας τον Ντισεμπερντ.. τιτλος για μυθιστόρημα ή για σειρα στην τιβι..

Reaction score
11.524
Grape slicer, γιατί είναι πολύ μεγάλα να τα φάμε έτσι.
Cauliflower Prep tool, γιατί ένα μαχαίρι δεν κάνει τη δουλειά. (Και ποιος λογικός θα τρώει τόσο συχνά κουνουπίδι :O_o: για να κάνει απόσβεση;):roflmao:
Grape and small tomato slicing guide. Και αν οι ντοματούλες είναι λίγο μεγαλύτερες; Όοοοχχχι κ@ριολάκι, θα πηγαίνεις super market να ψωνίζεις τις ντομάτες με το παχύμετρο!
3-1 Mango slicer. Προσέχετε μη βάλετε μέσα ...τίποτα που δεν πρέπει:D! Κόβει...:confused:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.231
Grape slicer, γιατί είναι πολύ μεγάλα να τα φάμε έτσι.
Cauliflower Prep tool, γιατί ένα μαχαίρι δεν κάνει τη δουλειά. (Και ποιος λογικός θα τρώει τόσο συχνά κουνουπίδι :O_o: για να κάνει απόσβεση;):roflmao:
Grape and small tomato slicing guide. Και αν οι ντοματούλες είναι λίγο μεγαλύτερες; Όοοοχχχι κ@ριολάκι, θα πηγαίνεις super market να ψωνίζεις τις ντομάτες με το παχύμετρο!
3-1 Mango slicer. Προσέχετε μη βάλετε μέσα ...τίποτα που δεν πρέπει:D! Κόβει...:confused:
Πώς φαίνεται ότι η μαγειρική δεν είναι στα χόμπι σου. :D

Reaction score
16.609
Στη διαφήμιση φαίνονται πρακτικά γιατί τα κανει άλλος κι όχι εγώ.

Κι ολα τα γκάτζετακια να είχα - εχω αρκετά και από την Αμερική αγορασμένα - το πρόβλημα που βλέπω ειναι ο χρόνος που χρειάζομαι για να βρω που τα εχω καταχωνιάσει....:D

Κι επειδή οι περισσότερες ιδέες ειναι αμερικανικές,απορώ που ενώ τα έχουν ολα,από πολυτελείς κουζίνες μέχρι τις ευκολίες αυτών των μικρό πραγμάτων για μαγείρεμα .....,σπάνια μαγειρεύουν και η βιομηχανία των έτοιμων εδέσματων καλα κρατεί.

Από τα ταχυμαγειρια μέχρι τα κουτιά με τις έτοιμες πακεταρισμενες μείξεις στις υπεραγορές που χρειάζονται μόνο νερό ν αναμείξεις.Αρα το πιο σημαντικό στην κουζίνα τους θα ήταν το μίξερ και το μπλέντερ.Και ειναι!

Edit: μια πρακτική εφαρμογή που βλέπω ειναι αυτή σε κουζίνα εστιατόριου,όταν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες κάποιου από τα άνωθεν παρουσίασμενα λαχανικά και φρούτα και ο χρόνος πιέζει.:)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.487
Members
38.326
Νεότερο μέλος
Greg14