- Μηνύματα
- 1.984
- Reaction score
- 7.410
Εγώ αλατίζω τα κρέατα πρώτος αφού τα βγάλω, γιατί ένα λιπαρό κομμάτι χρειάζεται περισσότερο αλάτι -για να ισσοροπήσει γευστικά- από αυτό που έχουμε ορίσει στο μυαλό μας ως "κανονικό αλάτισμα". Είναι ένα λεπτό σημείο που ξεκινάει και τελειώνει το umami πριν χαρακτηριστεί "λύσσα".Καλοφάγωτα!
Μην αλατοπιπερώνεις την τελευταία στιγμή δεν έχει νόημα, ή καν' το 3-4 ώρες πριν ή μετά το ψήσιμο ο καθένας στο πιάτο του.
Κανείς συνδαιτημόνας δεν παραπονέθηκε ποτέ για το πολύ αλάτι, παρ' όλο που βάζω πολύ αλάτι μετά το ταλιάρισμα (κάναμε και ρήμα την tagliatta)...
Επίσης δοκίμασα μοσχάρι από συγκεκριμένο κομμάτι και ζώο που γνωρίζω τη συμπεριφορά του, το αλάτισα γερά 24 ώρες πριν και το αποτέλεσμα με μάγεψε.
Υ.Γ. Θέλει δοκιμή το αλάτι όταν λέω "γερά", γιατί εγώ χρησιμοποιώ άλλα αλάτια. Όμως μην το φοβηθήτε, να κάνετε δοκιμές με μικρά κομμάτια. Το πολύ πολύ να είναι αλμυρό ένα κομμάτι.
Όταν όμως πιάσετε την ισορροπία, θα με θυμηθείτε!
