ΤΟΕ ΙΝ KAI ΑΠΟΨΕΙΣ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Kαι με τα Dali τι γίνετε?

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή:
"All DALI OPTICON speakers are designed to meet our wide dispersion principle, so they
should not be angled towards the listening position, but be positioned parallel with the rear wall.."
Μετάφραση:
"Every DALI OPTICON speaker's crossover network is optimized for a smooth frequency response approx at 30 degrees off axis horizontally, so we can sell them with a catchy jargon talk about something like wide dispersion principle and shit like this, yet we can be subjectively differentiated from the abominable competition. The fact is that you should not place them towards the listening position, but position them in parallel with the side walls".

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.138
Άσε και τίποτα όρθιο βρε ημίθεε...
Όχι όχι! Γκρεμιζμα! Κατεδαφίσεις ο Κόγιας! 8-)

Εγώ όταν μίλησα για το toe in εννοούσα τις έξτρα 15 μοίρες που έλεγε ο ear , για να τέμνονται οι ευθείες των tweeters μπροστά μου και όχι επάνω στα αυτιά μου.
Επίσης το δικό μου τρίγωνο είναι ισοσκελές και όχι ισόπλευρο. Δλδ η απόσταση ακρόασης είναι στα 3,0 μέτρα περίπου και η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους στα 2,0 μέτρα περίπου.
Είναι λάθος η τοποθέτηση των ηχείων σου, με 2 μέτρα μεταξύ τους και 3 εσύ από τα ηχεία, δε παίζει καν το toe-in.

Είναι αδύνατο να τα πας στα 3μ μεταξύ τους;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.138
Εμείς ακούμε...
Οχι ο χώρος...
Ναι, αλλά ακούμε το χώρο.;)

Οπότε η σωστή τοποθέτηση των ηχείων, είναι μονόδρομος. :)

Με το καλό,όταν θα κάνω κ εγώ ένα στούντιο θα κάνω με ακρίβεια,the same thing... Σπίτι ζω σε χαλάρωση...
Μου αρέσουν οι διάφορες δικαιολογίες που ακούω για υποστήριξη της επιλογής ενός λάθους, είτε αυτό είναι μηχάνημα παύλα παραμορφοσιομηχανή, είτε καβλώδιο, είτε η λάθος τοποθέτηση των ηχείων! :p

Τώρα για τους τυπολατρικής ακριβείας τοποθέτηση,καλά πράττουν. Κ επίσης ορθός δίνουν συμβουλή.
Φτάνει να μη φτάνουν σε υπερβολές,συμβουλών η απαξίωσης.
Προσωπικά εκτιμώ τις υπηρεσίες κατεδάφισης αλά Cόγια. :D

Z

Zdimis

Guest
Το τραγελαφικο ειναι να δινεις τετοια εμφαση στο ρακ στις λυχνιες τους πυκνωτες τα καλωδια κλπ παραγοντες και να στηνεις τελικα στο γαμο του καραγκιοζη επειδη ΕΣΕΝΑ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.Για γελια φάση....που ξεβρακώνει την φαιδροτητα της ευβαλαβικης κατα τα άλλα εμμονης στην...τελειοτητα .Πουπας ρε καραμητρο χωρις γνωση για το phantom image ....

Reaction score
98
Μου αρέσουν οι διάφορες δικαιολογίες που ακούω για υποστήριξη της επιλογής ενός λάθους, είτε αυτό είναι μηχάνημα παύλα παραμορφοσιομηχανή, είτε καβλώδιο, είτε η λάθος τοποθέτηση των ηχείων! :p
Ποτέ δεν αμφέβαλα ότι έχετε δίκιο.
Διεκδικώ όμως αφού είμαι καλά με μένα κ τα αυτιά μου να μην χαλάω άλλες παραμέτρους,εξίσου σημαντικές για την καθημερινότητα μου...
Επίσης θα μ' άρεσε να βλέπω σχόλια που θα περιλαμβάνουν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο την απόλαυση της μουσικής .Που απορρέει από την απόλυτη τήρηση κανόνων ανεξάρτητα από κόστος συστήματος.Υπάρχει;

Reaction score
1.754
Επίσης θα μ' άρεσε να βλέπω σχόλια που θα περιλαμβάνουν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο την απόλαυση της μουσικής .Που απορρέει από την απόλυτη τήρηση κανόνων ανεξάρτητα από κόστος συστήματος.Υπάρχει;
Ρε αδερφε, τι εννοεις ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Ακούς κάτι στο αυτοκίνητο και σ' αρέσει, και φτάνεις στο προορισμό σου πριν τελειώσει.
Μένεις μέσα και το ακούς μέχρι να τελειώσει. Αν δεν το έχεις ξανακούσει, απομνημονεύεις καναδυό στίχους και τους γκουγκλάρεις. Δεν το βρίσκεις πουθενά νομίμως, παρά μόνο στο youtube και στο discogs. Αναγκαστικά και μέχρι να παραγγείλεις, γίνεσαι τσοπάνης και τσαμπατζής. Κατεβάζεις το βίντεο στο δίσκο και το μετατρέπεις σε mp3. Το ξανακούς και το αφχαριστχιέσαι, αλλά...

Αλλά ξάφνου ανακαλύπτεις πως δεν είναι όλα τόσο ρόδινα, καθ' όσον έχεις να κάνεις με έλληνες. Αυτό που κατέβασες έχει μακράν ανώτερη ποιότητα ήχου έναντι όλων των άλλων, αλλά και κουτσουρεμένο φινάλε, καθώς του λείπει το τελευταίο ακκόρντο, πιθανότατα επίτηδες. Όλες οι άλλες εκδοχές του ιδίου κομματιού που είναι ανεβασμένες στο youtube προήλθαν από κάποιο άθλιο μάστερ, στο οποίο, για κάποιον ακαθόριστο λόγο, κάποιος άθλιος έβαλε το άθλιο χέρι του και πέρασε από reverb ολόκληρο το κομμάτι, χώρια η υπερβολική διαμόρφωση που παραμορφώνει, και τα συριστικά ακούγονται άθλια. Αποτέλεσμα αυτού, το κομμάτι ακούγεται άθλια. Άρα, τί κάνεις; Μήπως αυτό που ετοιμάζεσαι να παραγγείλεις, προέρχεται επίσης από αυτό το άθλιο μάστερ; Το παίζεις; Δεν το παίζεις.

Κατεβάζεις από το YT και αυτήν την άθλια εκδοχή, την ανοίγεις με τον wave editor, της παίρνεις το τελευταίο ακκόρντο και το κολλάς στο φινάλε του πρώτου, του "καλού", έτσι για να μην είναι κουττσουρεμένο, και δε γ.μιέται...

Για να μη μιλάω αορίστως...

Το καλό μάστερ...

Το κακό μάστερ, μπλιαχ...

Reaction score
15.469
αφου λεει "αποψεις" θα πω κι εγω μια ...

"η απολαυση τσι μουσικης εχει αμεση σχεση με τη ποιοτητα αναπαραγωγης της"

υ.γ.
αυτο ποτε δε με εμποδισε να ευχαριστηθω μια μουσικη απο το ραδιακι απου 'χω στο κλαδεμα ...

να ! για διαφορους λογους (μαλλον μαζοχιστικους) εμενα μ' αρεσει τουτο εστω κι ετσι :drinks:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.718
Δηλαδη αν βαλω τον προβολέα και την οθόνη σε θεση κουκουρούκου, και η εικονα αντι για παραλληλόγραμμο γίνει τραπέζιο (ή ρόμβος :p), και τονίσω και το πράσινο, και κατεβασω και το brightness να σκοτινιάσει φουλ (κτλ, κτλ....), μετά μπορώ να λέω πως εμένα έτσι μου αρέσει να βλέπω τις ταινίες;;; και πως έτσι κι αλλιώς δεν ξέρουμε αν έγινε καλή επεξεργασία της εικόνας, οπότε δεν πειράζει, το θέμα ειναι να το ευχαριστιέσαι;;;;; και να μιλάω για την απόλαυση της τέχνης του κινηματογράφου και πως μόνο αυτό έχει σημασία;;;;;

Και να δίνω και συμβουλές;;;;
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
98
Δηλαδη αν βαλω τον προβολέα και την οθόνη σε θεση κουκουρούκου, και η εικονα αντι για παραλληλόγραμμο γίνει τραπέζιο (ή ρόμβος :p), και τονίσω και το πράσινο, και κατεβασω και το brightness να σκοτινιάσει φουλ (κτλ, κτλ....), μετά μπορώ να λέω πως εμένα έτσι μου αρέσει να βλέπω τις ταινίες;;; και πως έτσι κι αλλιώς δεν ξέρουμε αν έγινε καλή επεξεργασία της εικόνας, οπότε δεν πειράζει, το θέμα ειναι να το ευχαριστιέσαι;;;;; και να μιλάω για την απόλαυση της τέχνης του κινηματογράφου και πως μόνο αυτό έχει σημασία;;;;;

Και να δίνω και συμβουλές;;;;
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Ομολογουμένως αποστομωτικό επιχείρημα...

Reaction score
29.590
Όχι όχι! Γκρεμιζμα! Κατεδαφίσεις ο Κόγιας! 8-)

Είναι λάθος η τοποθέτηση των ηχείων σου, με 2 μέτρα μεταξύ τους και 3 εσύ από τα ηχεία, δε παίζει καν το toe-in.

Είναι αδύνατο να τα πας στα 3μ μεταξύ τους;
Ε ναι , δεν υπάρχει ο χώρος αριστερά. Είναι το ρακ. Δεξιά δεν έχω θέμα. Το πολύ πολύ να πάει άλλους 20 πόντους αρ και πα΄λι θα είναι κολητά στο ρακ. Και άλλους 20 δεξιά. βέβαια αν βάλω πιο μακριά καλώδια μπορώ να τα φέρω πιο κοντά στην θέση ακρόασης.

Z

Zdimis

Guest
Ε ναι , δεν υπάρχει ο χώρος αριστερά. Είναι το ρακ. Δεξιά δεν έχω θέμα. Το πολύ πολύ να πάει άλλους 20 πόντους αρ και πα΄λι θα είναι κολητά στο ρακ. Και άλλους 20 δεξιά. βέβαια αν βάλω πιο μακριά καλώδια μπορώ να τα φέρω πιο κοντά στην θέση ακρόασης.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΤΣΑΡEIς ΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΑ Κ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΠΛΟ???? :)

Reaction score
1.147
@Zdimis ασε τους αστυνόμους της θείας αναπαραγωγής να λένε και εσύ βάλε τα ηχεία σου όπως θέλεις.
Ορθώς ειπώθηκε βέβαια να τα αφήσεις έτσι όπως είναι για να συνηθίσεις τον ήχο και μετά αν θες τα αλλάζεις για να βγάλεις κι ένα συμπέρασμα.

Αλλά προφανώς σου άρεσε αυτή η ψυχεδελική θα έλεγα εικόνα που σχηματίζεται από τις ανακλάσεις του σπιτιού σου ενώ ο πιο μόνιτορ ήχος σου φαίνεται λίγο στεγνός.

Ναι, το σωστό είναι να τα βάλεις σε ισόπλευρο τρίγωνο αλλά εφόσον δεν είσαι ηχολήπτης και σε νοιάζει απλά να ακούγεται ωραία στα αυτιά σου ακόμα και αν δεν είναι "σωστό", τότε βάλτα όπως σου αρέσει.

ΥΓ. Τα pmc λέει ο κατασκευαστής να τέμνονται τα tweeters 1 μέτρο πίσω από το κεφάλι. Και αυτοί άσχετοι είναι? Κάθε ηχείο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Z

Zdimis

Guest
@Zdimis ασε τους αστυνόμους της θείας αναπαραγωγής να λένε και εσύ βάλε τα ηχεία σου όπως θέλεις.
Ορθώς ειπώθηκε βέβαια να τα αφήσεις έτσι όπως είναι για να συνηθίσεις τον ήχο και μετά αν θες τα αλλάζεις για να βγάλεις κι ένα συμπέρασμα.

Αλλά προφανώς σου άρεσε αυτή η ψυχεδελική θα έλεγα εικόνα που σχηματίζεται από τις ανακλάσεις του σπιτιού σου ενώ ο πιο μόνιτορ ήχος σου φαίνεται λίγο στεγνός.

Ναι, το σωστό είναι να τα βάλεις σε ισόπλευρο τρίγωνο αλλά εφόσον δεν είσαι ηχολήπτης και σε νοιάζει απλά να ακούγεται ωραία στα αυτιά σου ακόμα και αν δεν είναι "σωστό", τότε βάλτα όπως σου αρέσει.

ΥΓ. Τα pmc λέει ο κατασκευαστής να τέμνονται τα tweeters 1 μέτρο πίσω από το κεφάλι. Και αυτοί άσχετοι είναι? Κάθε ηχείο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.
Δεν ειναι θεμα αστυνομευσης αλλα εφοσον δεχομαι τα αξιωματα ως αξιωματα απο την τεχνοκρατικη σχολή και εφοσον υπαρχει ανεπτυγμενη μια Α νευρωση με επιμερους θεματα καλο θα ηταν ειμαι στημενος οπως θα ηθελε ενας γνωστης να παρουσιασει στημενο ενα συστημα σε γνώστες.Οντως καθε κατασκευαστης δινει tips για το πως εχει στο νου του τον ηχο που σχεδιασε πχ η audio physic ζηταει τα ηχεια 20% πιο ανοιχτα απο την αποσταση ακροασης πχ 2.40 τα ηχεια μεταξυ τους αποσταση 2.00 μετρα.Τι να πώ τωρα οτι ο φιλος που τα ακουει 2.00 μετρα το ενα απο το αλλο με 2,5 μετρα αποσταση τα αυτια του εχει στερεοφωνικη εικονα οπως θαθελε ο κατασκευαστης οταν σχεδιαζε ??? :) ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΗς ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗς ΚΑΡΓΑ! :)

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.147
Δεν ειναι θεμα αστυνομευσης αλλα εφοσον δεχομαι τα αξιωματα ως αξιωματα απο την τεχνοκρατικη σχολή και εφοσον υπαρχει ανεπτυγμενη μια Α νευρωση με επιμερους θεματα καλο θα ηταν ειμαι στημενος οπως θα ηθελε ενας γνωστης να παρουσιασει στημενο ενα συστημα σε γνώστες.Οντως καθε κατασκευαστης δινει tips για το πως εχει στο νου του τον ηχο που σχεδιασε πχ η audio physic ζηταει τα ηχεια 20% πιο ανοιχτα απο την αποσταση ακροασης πχ 2.40 τα ηχεια μεταξυ τους αποσταση 2.00 μετρα.Τι να πώ τωρα οτι ο φιλος που τα ακουει 2.00 μετρα το ενα απο το αλλο με 2,5 μετρα αποσταση τα αυτια του εχει στερεοφωνικη εικονα οπως θαθελε ο κατασκευαστης οταν σχεδιαζε ??? :) ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΗς ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗς ΚΑΡΓΑ! :)
λίγο να τους αφήσεις και θα σε βάλουν να ξυρίσεις και το μουστάκι τα πουλήσεις όλα και να πάρεις ενεργά ηχεία!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Όταν είμασταν μικροί και παίζαμε με τα ...ηχεία μας, ο κολητός μου τα είχε βάλει μέσα στην ντουλάπα. Αλήθεια, και τα δύο ηχεία σε μία ντουλάπα 1 επί 2. Κάτι ηχεία τριών δρόμων, μεγάλα, όχι αστεία.

Του άρεσε πολύ έτσι, βάραγαν καλά. Μέχρι που του παραπονέθηκε η μάνα μου γιατί δύο ορόφους πιο πάνω έτριζε το διαμέρισμα.

100% αλήθεια όσα περιγράφω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo