Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.888
Πότε θα ανοίξει το νήμα "Ακούω σωστά αλλά δε μ' αρέσει"; :D
Εγω το βρίσκω λίγο απίθανο να ανοίξει τέτοιο θρεντ.

Φανταστείτε.

Θα πρέπει κάποιος να εχει εναν σωστο χώρο, με τις σωστές διαστάσεις του, τα room treatments του, το σωστό RT60, με τους διαχυτές του και τα σχετικά ρε παιδί μου...

Να εχει στήσει σωστα και την ενεργή ισοσταθμιση χωρου....

Και να εχει πάρει κατάλληλα για το χώρο του ηχεία, και να τα οδηγάει σωστα (ή καλυτερα ενεργά θα πει κάποιος :whistling:), να τα εχει τοποθετήσει σωστα (ή ακόμα καλυτερα να τα εχει εντοιχισει, θα πει κάποιος:whistling: ), στις σωστές αποστάσεις κτλ...

Να εχει την κατάλληλη πηγή (dac), ακόμα και τα καλωδια τα σωστα που δεν κάνουν ισοσταθμισουλες....

Γιατι αν κατι λείπει, δεν ακούει σωστα. :fuckyou:

Και αυτός μια μερα να πάρει ανάποδες και να πει:

Βαρέθηκα να ακούω σωστα.
Μαζέψτε τα room treatments, θέλω ο χώρος μου να μπουμαρει σαν τυπικό σαλόνι
Βάλτε τα ηχεία σε άλλες θέσεις
Βάλτε και κρυσταλλιερες και σεμεδάκια. Και τραπεζαρίες.
Πάρτε απο δω αυτα τα ενισχυτικά (ή τα ενεργά) και φέρτε ψόφιες λάμπες, να τρέχουν τα σορόπια.
Και ενα πικαπ να ακούω μουσική, με τα σκρατς και το συμπιεσμένο δυναμικο εύρος.
Κτλ κτλ κτλ

Το βλέπετε πιθανό ;:gotcha:

Πιο πιθανό, αν δεν ειναι ικανοποιημένος, ειναι να παει για ακόμα πιο ΣΩΣΤΑ ηχεία, γιατι πάντα θα υπάρχουν και θα κατασκευάζονται και καλυτερα.

Αλλα παλι, ποτέ μη λες ποτέ. Υπαρχει και το Αλτσχάιμερ. Η ΧΑ. Οι ψεκασμοί. Η ομοιοπαθητική.

Ποτέ δεν ξέρεις πως κάποιος πήρε ανάποδες μια μερα.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
Μπρε σεις, ένα ευφυολόγημα πέταξα που κολλούσε (νομίζω) στη ροή του νήματος και κάθεστε και μου απαντάτε στα σοβαρά! :gotcha:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.888
Μπρε σεις, ένα ευφυολόγημα πέταξα που κολλούσε (νομίζω) στη ροή του νήματος και κάθεστε και μου απαντάτε στα σοβαρά! :gotcha:
Κάποιοι άλλοι σίγουρα το πήραν στα σοβαρά παντως...οπότε...

Reaction score
4.704
Αν και βέβαια μπορείς να σχηματίσεις μία κάποια άποψη,

Το να προβλέψεις επ ακριβώς το πως θακουστεί ένα οποιοδήποτε μηχάνημα
συνδιασμενο με άλλα, παίζοντας μουσικη σε πραγματικές οικιακές συνθήκες
βασιζόμενος μόνο στα χαρακτηριστικά και στη βασική ηλεκτρονική θεωρία

Είναι σαν να προετοιμαζεσαι να περάσεις τη Μάγχη κολυμπώντας
απλώς και μόνο μελετώντας τομους υδροδυναμικής θεωρίας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
Πολύ φοβισμένο σε βρίσκω, μπρος στον "απροσδιόριστο" ήχο, αυτόν τον άγνωστο γνωστό.

Τρέμει κανείς στην ιδέα του να πάρει "γουρούνι στο σακί" διαβάζοντας τις σκέψεις σου.

Διαφαίνεται ως μόνη λύση η δοκιμή στο χώρο μας των προς απόκτηση μηχανημάτων, προ της απόκτησής τους.

Θα μου επιτρέψεις να γελάσω στη σκέψη και μόνο αυτού του σεναρίου ως αναγκαία και ικανή συνθήκη.:p:D

Η μόνη αναγκαία (κι όχι ικανή) συνθήκη που γνωρίζω στο οντιο, είναι η ενεργή ισοσταθμιση χώρου.8-)

Ικανή, είναι μόνο η παθητική ισοσταθμιση χώρου. :drinks:

Τις φοβίες σου, δε τις συμμερίζομαι ούτε κατά διάνοια. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητά μου να διαλέξω σωστές συσκευές για κάθε χώρο, να τις στήσω σωστά στο χώρο (χωρίς ακροάσεις), να τις ισοσταθμισω σωστά στο χώρο (χωρίς ακροάσεις), και να ελέγξω το χώρο ηχητικά (χωρίς ακροάσεις) και να τον βελτιώσω εκεί που χρειάζεται (χωρίς ακροάσεις). Και στο τέλος, το αποτέλεσμα να γ@μαει και να δέρνει. 8-)

Ειλικρινά. Κανένα φόβο. Μηδέν. :D:p

Last edited:

Reaction score
4.704
Έχω ακούσει πολλά μηχανάκια να μεταμορφώνονται
απλά αλλαζοντας το πλαίσιο, το τερεν.

Δεν υποννοω ότι δεν ισχύουν ή αιτιοκρατία η οι αρχές της φυσικής.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
Έχω ακούσει πολλά μηχανάκια να μεταμορφώνονται
απλά αλλαζοντας το πλαίσιο, το τερεν
Κι εγώ έχω πιει σκουλήκι σε μεσκαλ.

Όλοι έχουμε κάποιες α εμπειρίες.

Δε βλέπω τη σχέση με το στέρεο. Δε ξέρω αν με εννοείς. ;)

Ομοίως με τον προβολέα. Όσο τρελό κι αν ακούγεται στους λάτρεις των κατ'οικον δοκιμών, αγοράζω προβολέα χωρίς να τον δω πρώτα με τα μάτια μου πως παίζει. Και σημείωσε ότι τα μάτια είναι πιο δυνατά εργαλεία από τα αφτιά..

Δεν υποννοω ότι δεν ισχύουν ή αιτιοκρατία η οι αρχές της φυσικής.
όντως.
Πάλι καλά.
Άλλοι, όπως βλέπεις, το υπονοούν. :gotcha:
Κατ'επαναληψιν μάλιστα.:lol:

Reaction score
4.704
Μιλάω για μηχανήματα που στήνονται σε οικιακούς χωρους με σκοπό την απόλαυση της μουσικής.
Δεν έχω καμια διάθεση να μετατρέψω το χώρο μου και το σύστημα μου,
σε εργαλείο αξιολόγησης ηχογραφήσεων στα πλαίσια οποιασδήποτε ορθότητας.

Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
...

Γιατί;

Επειδή το λες;:p

Δυστυχώς για σένα, έχει αποδειχθεί το αντίθετο ακριβώς. 8-)

ΥΓ
Δεν εκφράζω προσωπικές απόψεις. Μακριά από μένα και τα κείμενά μου βρίσκονται αυτού του είδους οι επιχειρηματολογίες.
Και αν θέλει οποιοσδήποτε να σεβαστώ την λάθος οπτική του, στου κουφού την πόρτα χτυπάει όταν την εκφράζει ως γενικώς ισχύουσα πραγματικότητα και θεωρία, ως αξίωμα.
Σέβομαι την επιλογή σου να κάνεις λάθος, αλλά μη προσπαθείς με οποιονδήποτε τρόπο να ισχυριστείς ότι έχεις δίκιο.:p
Πχ κάπνιζε σαν αράπης, δικαίωμά σου και σεβαστό. Μη προσπαθείς να με πείσεις ότι η μάρκα τσιγάρων που καπνίζεις είναι υγιεινή, σα τα φρέσκα ψάρια! :D
Μπορεί να καπνίζεις με στύλ, σα τον Τζέιμς Ντιν, και να ρίχνεις γκόμενες, ή να κάνεις τέχνη βρε αδερφέ, αλλά το στυλ κι η τέχνη, δε κάνουν το κάπνισμα υγιεινή επιλογή, θάνατος. 8-)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
Εν ολίγοις, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον τίτλο αυτού του θρεντ (Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει) και καμιά διαμαρτυρία δε θα ακούσεις από μένα σε αυτόν που εκφράζεται έτσι.

Και γω ακούω μουσική από το κινητό μου, που παίζει και γ@μω το λάθος, και μου αρέσει.

Επίσης βγάζω φωτογραφίες με το κινητό μου, που έχουν άπειρα τεχνικά λάθη, αλλά μου αρέσουν.

Και το ψάρι καμμένο να το φας και να πεις το ίδιο, πως το έφαγες καμμένο αλλά σου άρεσε, πάλι δεν έχω θέμα.

Και για το τσιγάρο να πεις το ίδιο, πως κάνεις το λάθος να καπνίζεις, αλλά σου αρέσει, πάλι σεβαστό.

Και σκατά τρων οι μύγες, αλλά τους αρέσουν. Οκ. Γουερ ιζ δε πόιντ; Νόου πόιντ ατ όλ! Τζαστ ε μίνινγκλες κέις ριπόρτ.

Φυσικά, αδιαφορώ πλήρως για το τι λάθος αρέσει σε οποιονδήποτε, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση.

Θα με βρεις όμως κάθετα αντίθετο και ασαλιωτα επικριτικό σε παραπλήσιες εκφράσεις, του στύλ:

Ακούω λάθος αλλά είναι πιο σωστό από το αντικειμενικά ορθό, γιατί μου αρέσει περισσότερο.

Ακούω λάθος, αλλά αυτό αρέσει σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο σε μένα.

Ακούω λάθος, αλλά εγώ ξέρω να ακούω, και κάντε και σεις το ίδιο λάθος, να δείτε πόσο ωραία πραγματικά είναι.

Ακούω λάθος, γιατί αυτό σημαίνει μουσική, και μένα μου αρέσει η μουσική, το σωστό είναι μόνο για κάνα στούντιο, μακριά από μας τους γνήσιους μουσικόφιλους.

Ακούω λάθος γιατί ξέρω τι μου αρέσει να ακούω. (Γιου νόου ναθινγκ Τζων Σνόου):p

Ελπίζω να είμαι κατανοητός. :dance2:

Last edited:

Reaction score
8.864
Εγω προτεινω στον φιλο μας να βαλει τα ηχεια στο πατωμα και να κατσει στον καναπε. Θα ακουει πιο λάθος αλλα πιθανόν να του αρέσει ακομη περισσοτερο:D

Reaction score
13.541
Μιλάω για μηχανήματα που στήνονται σε οικιακούς χωρους με σκοπό την απόλαυση της μουσικής.
Δεν έχω καμια διάθεση να μετατρέψω το χώρο μου και το σύστημα μου,
σε εργαλείο αξιολόγησης ηχογραφήσεων στα πλαίσια οποιασδήποτε ορθότητας.

αστα αυτα... πιστοποιητικο χρυσαυτια δεν παιρνεις εδω μεσα .. καηκες δικε μου ..μπλακ λιστ :D:lol::lol:

Reaction score
46
Subscribed, επειδή δεν ξέρω πώς αλλιώς να το κάνω χωρίς να κάνω δημοσίευση!
BTW όταν παίζω κιθάρα λατρεύω λάμπα (για καθαρά Fender, βρώμικα marshal κα), όταν παίζω μπάσο, προτιμώ τρανζίστορ. Όταν ακούω σπίτι, (ντρέπομαι αλλά θα το πω) αυτή την στιγμή έχω διακοπτικό ενισχυτή και πολύδρομα ηχεία....χρειάζομαι μήπως αγιασμό;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.888
Subscribed, επειδή δεν ξέρω πώς αλλιώς να το κάνω χωρίς να κάνω δημοσίευση!
BTW όταν παίζω κιθάρα λατρεύω λάμπα (για καθαρά Fender, βρώμικα marshal κα), όταν παίζω μπάσο, προτιμώ τρανζίστορ. Όταν ακούω σπίτι, (ντρέπομαι αλλά θα το πω) αυτή την στιγμή έχω διακοπτικό ενισχυτή και πολύδρομα ηχεία....χρειάζομαι μήπως αγιασμό;
Καλώς τον. :drinks:

Μην μπερδεύεις την παραγωγή μουσικής με την αναπαραγωγή ("κατανάλωση") μουσικής.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.749
Ασχετο....

Ο Παπάζογλου ήταν μέγας ντουής. Η τρέλα του ήταν τα μηχανάκια. Δεν είναι τυχαίο ότι έβαλε λεφτά να φτιάξει στούντιο.
Το παρατσούκλι του ήταν πους - πουλ.
Είχε φέρει ένα λαμπάτο ενισχυτή , δεκαετία 80 , εισαγωγής φυσικά. Τον ρωτάνε οι φίλοι του ( Σαββόπουλος, Μάλαμας, ...) παίζει καλά; Απαντάει ο Παπάζογλου:
Φυσικά, αφού είναι push pull !! , και έτσι του βγήκε το παρατσούκλι.

Reaction score
871
ήρεμη και κόσμια αντιπαράθεση με σεβασμό στον συνφορουμιτη (Διμιφούτ :thumbsup:) + φανατικός εγωκεντρισμός που καταντά γραφικός (φτιάχνω γ@μ@το άκουσμα για ν' ακούτε εσείς χωρίς ν' ακούσω εγώ :laugh:) + φαρμακερή συμπλεγματική χλεύη (να βάλει ο φίλος τα ηχεία στο πάτωμα :thumbsdown:) = 6 likes

έκθεση προσωπικής εμπειρίας στο φόρουμ με απλό, ορθό και ακομπλεξάριστο λόγο (Ποστ#1 :thumbsup:) = 30 likes !!!

πραγματικά απίστευτο!! το πράμα μου θυμίζει εκλογές με τους πρώτους και παταγωδώς χαμένους στην υπόληψη των υπολοίπων εδώ μέσα να μου θυμίζουν γνωστό κόμμα που κατεβαίνει εδώ και καμιά 70αριά χρόνια υποψήφιο λέγοντας πάντα τις ίδιες π@π@ριές, έχοντας την ίδια εφημερίδα, με το ίδιο εξώφυλλο, με τις ίδιες επικεφαλίδες φορώντας τα ίδια μπουφάν, τα ίδια πουκάμισα, ψελλίζοντας τα ίδια τσιτάτα, τις ίδιες εκφράσεις, τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια.. που πάντα έχουν δίκιο, και πάντα είναι στην από κάτω γιατί ΔΕΝ μπορούν να πείσουν ούτε τους εαυτούς τους, πόσο μάλλον εμάς.. :(

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.749
Τι σχέση έχουν τα like βρε Sudoku ;
Εσύ έχεις 1,482 μην και 230 likes
O Dimifoot 3.712 μην και 4,430 likes.
Ε και; Τι σημαίνει αυτό ; Ότι ο Ντιμφουτ είναι ο σωστός ή μήπως πιο όμορφος από σένα;
Τα like δεν σημαίνουν τίποτα, δεν ξέρεις με ποια κριτήρια βάζει ο άλλος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon