Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
Η απάντηση σε όλα αυτά υπάρχει και λέγετε Active Monitors.
Αν θέλεις για ψυχολογικούς λόγους να βλέπεις όλα τα παραπάνω που έγραψες, αλλάζει το θέμα.
Σοβαρά τώρα, δεν κατάλαβα αν το λες σοβαρά ή κάνεις χιούμορ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.933
μη γράφεις ότι να ναι υπό την επήρεια του ναρκωτικού των θεωρητικών, μην εκτίθεσαι αν δεν γνωρίζεις!!
Μακράν η κορυφαία πρόταση του παρόντος θέματος!!! Μακράν όμως

Κρύπτειν αμαθίην κρέσσον, ή ες το μέσον φέρειν.
(Καλύτερα να κρύβεις την αμάθεια σου παρά να την φανερώνεις)
Ηράκλειτος.

Reaction score
46
Το 1 λοιπόν.
Αν τα βγάλεις πέρα με την νεύρωση της κρυσταλιέρας ( εντελώς μα εντελώς άχρηστο έπιπλο, λες και είμαστε ιθαγενείς βάζουμε ποτήρια να τα βλέπουμε) μην ξεχάσεις να γράψεις ένα best seller
Νομίζω το έκανα σαφές σε προηγούμενο post. Όταν λείπει η οικογένεια ακούω "σωστότερα" ανεβάζοντας την ένταση και μετακινώντας τα ηχεία σε καλύτερη θέση.... Οπότε 1. υπό προϋποθέσεις. (έτσι για να μην νοιώθω πολύ ευνουχισμένος σε αυτό το θέμα)...και 2....πολύ θα ήθελα να είχα ένα ζευγάρι monoblock πίσω από τα ηχεία....
Κρυσταλίερα/κομοδίνο/τραπεζάκι καφέ/σκρίνιο/καναπεδάκι του παππού μπροστά από το ένα ηχείο κοκ...όπως καταλαβαίνεις δεν με βλέπω για best seller.

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
''Χώροι Sabine και “Μικροί” Χώροι
To πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζει κανείς όταν ασχολείται με την ακουστική ενός οικιακού χώρου, είναι ότι το μέγεθος παίζει ρόλο. Στην πραγματικότητα, η μελέτη ενός χώρου μεγέθους θεάτρου έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση από αυτήν ενός καθιστικού διότι τα μοντέλα διάδοσης του ήχου που χρησιμοποιούνται είναι διαφορετικά. Η διάσταση ή, πιο σωστά, η ακουστική διάσταση ενός χώρου σχετίζεται με τα μήκη κύματος του ήχου. Θεωρώντας ότι η περιοχή των ακουστών συχνοτήτων είναι 16Hz έως 20kHz, τα μήκη κύματος που μας ενδιαφέρουν είναι από (340.29/16) 21 περίπου μέτρα για τα 16Hz μέχρι 17 περίπου χιλιοστά (340.29/20.000) για τα 20kHz. Γνωρίζουμε από εμπειρικές παρατηρήσεις ότι η συμπεριφορά του χώρου αλλάζει όταν η μεγαλύτερη διάστασή του γίνει μικρότερη από το μεγαλύτερο μήκος κύματος και με το κριτήριο αυτό, θεωρούμε “Μικρό” κάθε χώρο με μήκος κάτω από τα 21 μέτρα. Οι μεγάλοι χώροι (με μήκη μεγαλύτερα των 21 μέτρων) ονομάζονται χώροι Sabine, επειδή σε αυτούς ισχύει επακριβώς η εξίσωση του Wallace Clement Sabine για τον χρόνο αντήχησης (την οποία θα συναντήσουμε αργότερα -αν και η ισχύς της στους χώρους που μας ενδιαφέρει είναι περιορισμένη). Γνωρίζοντας, τώρα, τι είναι ένας ακουστικώς μικρός χώρος -και τα καθιστικά μας είναι, εν τέλει, μικροί χώροι- μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα μοντέλα. Ατυχώς και εδώ υπάρχει ένας συσχετισμός της ακρίβειας του κάθε μοντέλου με τα μήκη κύματος του ήχου και επομένως τα εργαλεία ανάλυσης που έχουμε στη διάθεσή μας διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή συχνοτήτων. Η βιβλιογραφία περιγράφει μια αυθαίρετη κατάτμηση του φάσματος σε περιοχές με τα ανέμπνευστα ονόματα A, B, C και D, ως εξής:......''
Link

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935
Subscribed, επειδή δεν ξέρω πώς αλλιώς να το κάνω χωρίς να κάνω δημοσίευση!
BTW όταν παίζω κιθάρα λατρεύω λάμπα (για καθαρά Fender, βρώμικα marshal κα), όταν παίζω μπάσο, προτιμώ τρανζίστορ. Όταν ακούω σπίτι, (ντρέπομαι αλλά θα το πω) αυτή την στιγμή έχω διακοπτικό ενισχυτή και πολύδρομα ηχεία....χρειάζομαι μήπως αγιασμό;
Όλα σωστά τα κάνεις. Άσε τους παπάδες στην ησυχία τους..
τέλειο ακουστικό χώρο" τον οποίο περιμένω μετά από τα 88.000.000 μπλα μπλα να φτιάξετε και να με καλέσετε ν' ακούσω κι εγώ
γιατι; Να πάρουν έγκριση από το αφτί σου;
Όχι κύριε, δε σε φωνάζει κανείς.
Να μη το ακούσεις ποτέ.
Δε σε παίζουμε.

και άλλες τρεις καλλίτερες αίθουσες στον κόσμο, (Musikverein Vienna, Boston Symphony Hall, Concertgebouw Amsterdam) που σε όλα προηγούνται των αιθουσών που έχουν κατασκευαστεί με σύγχρονες μεθόδους
σε όλα προηγούνται, ε;
Γιατί;
Γιατί το λες εσύ;:gotcha:

Τελικά τα πολλά τα βολτ στους λαμπατους τα ξεπεράσαμε; Τη σταθερή αντίσταση εξόδου;:angel:

Τα 8 βατ θα συμφωνήσουμε ότι είναι 8 κι όχι 88; (Ούτε καν 9)

Το κοσμητικό επίθετο που θα χρησιμοποιηθεί πριν τη λέξη "αλήθεια" ή "ψέμματα", δεν αλλάζει το γεγονός ότι η αλήθεια είναι η αλήθεια, και το ψέμμα ψέμμα.

Το ότι θα βρεθούν πολλοί να επιλέξουν ένα ψέμμα, δεν αλλάζει επίσης το γεγονός ότι ήταν ψέμμα, κι απλώς ήταν πολλοί αυτοί που έκαναν λάθος.

Επειδή εκατομμύρια μύγες γλύφουν σκατά, θα πειστείς ότι είναι νόστιμα;

FB_IMG_1489626232987.jpg

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.933
η Berliner Philharmoniker (την οποία έτσι να αναφέρω ότι έχω ακούσει τρις), παίζει κατά κόρον στον παρακάτω χώρο που είναι στις 10 καλλίτερες αίθουσες με την καλλίτερη αισθητική και την καλλίτερη ακουστική στον κόσμο!!
Με έβαλες και έψαξα το προγραμμα.
Όχι, δεν παίζει εκεί τουλαχιστον μεχρι 1 Ιουλίου.

Δεν το λες και κατα κόρον. (Να ψάξω όλη τη χρονιά?)

Ε, και;

Το μονο που έκανες με αυτο το άκυρο σχόλιο (Η Berliner Philharmoniker εχει σύγχρονη αίθουσα και γαματους μηχανικούς ήχου) ηταν να πετάξεις την μπάλα στην κερκίδα.

Ξαναλέω, φυσικα και υπάρχουν παλαιες και αρχαίες αίθουσες και αμφιθέατρα με καλή ακουστική. Αυτο δεν εχει καμία σχέση με το σπίτι μας.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
Βάλτε την Επίδαυρο τουλάχιστον !!!!!
[DOUBLEPOST=1489663872][/DOUBLEPOST]
Η απάντηση σε όλα αυτά υπάρχει και λέγετε Active Monitors.
Αν θέλεις για ψυχολογικούς λόγους να βλέπεις όλα τα παραπάνω που έγραψες, αλλάζει το θέμα.
Ένας χώρος τονίζει ή θάβει κάποιες συχνότητες .
Η πηγή των συχνοτήτων δεν έχει καμία σημασία ποια θα είναι.
Οπότε τα ενεργά δεν κάνουν ακουστική διόρθωση του χώρου.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.933
την οποία έτσι να αναφέρω ότι έχω ακούσει τρις
Έτσι να αναφέρω και εγω, πως τέσσερα και μισό χρόνια στο Λονδίνο είχα ακούσει τόσα που αν αρχίσω να γράφω θα τελειώσω μεθαύριο.

Πεντε λεπτά απο εδώ ηταν το σπίτι μου
https://www.cadoganhall.com/

Δυο φορές το μήνα στάνταρ, και όχι μονο εκεί.

Τωρα αλλάζει κατι;

Reaction score
1.145

Τωρα αλλάζει κατι;
Α εσύ ήσουν αυτός που κάθε φορά τσακωνόταν για την θέση στο κέντρο, στο 1/3 του μήκους της αίθουσας;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.933
Α εσύ ήσουν αυτός που κάθε φορά τσακωνόταν για την θέση στο κέντρο, στο 1/3 του μήκους της αίθουσας;
:roflmao:
Όχι, μπροστά μου αρέσει, τέταρτη-πέμπτη σειρά το πολυ.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.749
Βάλτε την Επίδαυρο τουλάχιστον !!!!!
[DOUBLEPOST=1489663872][/DOUBLEPOST]

Ένας χώρος τονίζει ή θάβει κάποιες συχνότητες .
Αναφέρομαι μόνο στο μάζεμα του χώρου από θέμα χωροταξίας. Αν είναι να κάνω ακροβατικά μέχρι το μπαλκόνι όπως λες να το χε..

Reaction score
11.198
η Berliner Philharmoniker (την οποία έτσι να αναφέρω ότι έχω ακούσει τρις)
Έτσι να αναφέρω και εγω, πως τέσσερα και μισό χρόνια στο Λονδίνο είχα ακούσει τόσα που αν αρχίσω να γράφω θα τελειώσω μεθαύριο.

Τωρα αλλάζει κατι;
Τελικά πάλι καταλήξαμε να τσακωνόμαστε ποιος την έχει μεγαλύτερη (την ακουστική εμπειρία ντε!).

Ένας χώρος τονίζει ή θάβει κάποιες συχνότητες.
Αυτό έτσι θα περάσει;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.933
Τελικά πάλι καταλήξαμε να τσακωνόμαστε ποιος την έχει μεγαλύτερη (την ακουστική εμπειρία ντε!).
Δυστυχώς.

Αυτο που ήθελα να δείξω στην απάντησή μου ειναι πως η ακουστική εμπειρία δεν εξασφαλίζει το αλάθητο.

Και πάντα κάποιος την εχει μεγαλύτερη. Απο κει που δεν το περιμένεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR