Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει

Reaction score
98
Το ποιος έχει δίκιο,γνώσεις κ ότι άλλο μου είναι αυτή την στιγμή αδιάφορο.
Εχοντας την ατυχία να παρακολουθήσω την συζήτηση μας ,όλων ,απογοητεύτηκα .
Δε θα γράψω αράδες. Στην καθημερινότητα μου από μέσα μου ΒΡΙΖΩ σχεδόν τα 2/3 της μέρας ...Τόσα είναι αυτά που βλέπω -ακούω που με κάνουν να πιάνω peak.
Αποφεύγω την ωμή αντιπαράθεση . "Καταλαβαίνω" κ όσους δεν μπορούν ...
Προς το παρόν "αυτολογοκρίνομαι " ,δε θα συμμετέχω σε σχόλια πλέον κ άπλα θα σερφάρω όπως έκανα εδώ κ καιρό.

Reaction score
11.198
Εγω προσωπικα τον ευχαριστω.
Άργησες! :D Εγώ τον είχα "ευχαριστήσει" από τη 2η σελίδα!!! Τον PeterMeni στα αλήθεια όμως.

1. 87 φορές την λέξη "παραμόρφωση" και δεν μιλάς για σοβαρούς λόγους όπως το μεγάλο βολτάζ που τρώνε οι λυχνιακοί ενισχυτές και ότι έχουν σταθερή ωμική έξοδο από το δευτερεύον του ΜΣ εξόδου
  2. τα τρανζίστορ είναι δύσκολα..
  3. τα φθηνά λαμαρινένια κουτάκια που εγκλείουν μέσα τους τα "υψηλής πιστότητας" τρανζιστορικά κυκλώματα
  4. έχοντας 1000% μεγαλύτερη και αγριότερη παραμόρφωση από αυτήν των λαμπάτων
  1. Το μεγάλο βολτάζ των λυχνιακών.. φυσικά.. αυτό σε συνδυασμό με την σταθερή αντίσταση εξόδου από τον ΜΣ εξόδου αποδίδουν πιο ομαλά και ακαριαία την ενέργεια στα ηχεία χωρίς να χρειάζονται ένα κάρο Αμπέρ!!
  2. υψηλή δε αντίσταση εξόδου του λυχνιακού ενισχυτή!! τι λες!! ενώ τα τρανζίστορ έχουν χαμηλή ας πούμε?? η οποία αλλάζει και με τη συχνότητα.. η λάμπα έχει ΣΤΑΘΕΡΗ αντίσταση λόγω τυλίγματος του εξόδου!!
  3. και για τη γραμμικότητα της λάμπας
  4. και έχουμε κολλήσει και όλοι με την αρμονική παραμόρφωση
  5. η "αρμονική παραμόρφωση" στην λάμπα είναι μουσική βρε φίλε.. C-E-G.. Ντο-Μι-Σολ.. ακόρντο!! ΜΟΥΣΙΚΗ!! ενώ στο τρανζίστορ είναι φάλτσο!! C-D.. Ντο-Ρε.. φάλτσο!! διακρότημα!!
Πείτε κι άλλα, αμφότεροι, για να μαθαίνουμε κι εμείς οι νεότεροι!

Reaction score
1.752
Έμαθες τίποτα;
Αυτο ειναι το σημαντικό.
Πραγματι αυτο ειναι. Κι εγω βλεπω οτι καθε νημα ειναι προς οφελος.
Ομως αν φτασουμε σε σημειο να φοβομαστε μην εκθεσουμε την ημιμαθεια μας, δεν θα υπαρχουν ευκαιριες οπως αυτο το θρεντ.
Γι'αυτο ας ειμαστε πιο ελαστικοι να μην σπερνουμε τον τρομο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.093
Πόσα;
Απέφυγα να δώσω συγκεκριμένη τιμή ισχύος,αφού δεν έχω εντρυφήσει στις ακριβείς παραμέτρους λειτουργίας στην κατασκευή του αείμνηστου Γερούκη.
Ο τρέχων κάτοχος των τελικών υποστηρίζει ότι αποδίδονται 70 ωφέλιμα Watt...
HARBETH 40.1
Ακρόαση…(2_η συνέχεια και τελευταία)...
Τα δίδυμα εγγλεζάκια από το West Sussex έδεσαν άριστα με το NAS 294 και με τα τερατώδη 70 Wrms / 45 kg Γερούκια 211 PSET σ’ έναν αναλυτικότατο, μουσικότατο και δυναμικότατο συνδυασμό που θα μπορούσε κάλλιστα κανείς να πει stop…μένουμε εδώ…
Ο υποφαινόμενος κρίνοντας από αντίστοιχες υλοποιήσεις της Audio Note,θα θεωρούσε μια τιμή ωφέλιμης ισχύος λίγο κατώτερη των 50 Watt.
Προσεγγίζεται δηλαδή το πεντακοσάρι εκλαμβανόμενης ισχύος...:lolsign:
Και να μην παραβλεφθεί ότι κατά την παρεμβολή των Supercharger μπορεί το λυχνιακό τελικό στάδιο να επιβαρύνεται το ίδιο σε μικρότερο βαθμό αφού θα οδηγεί φορτίο ευκολότερο της μιγαδικής αντίστασης ηχείου,αλλά οι φάκελοι παραμόρφωσης των διαδοχικών σταδίων (λυχνιακού-ημιαγωγικού) δεν παύουν να αθροίζονται αντί να εξουδετερώνουν -τάχαμου- κατά την ακροαματική απόδοση ο ένας τον άλλον...
...
Η ανοχη οσων γνωριζουν ας ειναι απεριοριστη...
Ομοίως και η...ενοχή όσων επιμένουν συνειδητά στην άγνοια...:sneaky:
Κοίτα, ο σουντοκου έχει ένα χάρισμα, εχει επιμονή.
...Γιατί θα έχει εκνευρίσει κόσμο, τα κατάφερε. Είμαι βέβαιος ότι το κάνει εσκεμμένα. Δε μπορώ να γνωρίζω το γιατί.
Ακολουθεί όμως μία συμπεριφορά που μόνο στόχο έχει να τα κάνει π@@τανα όλα, να εκνευρίσει τους πάντες. Τον πιτερμενη δεν τον κατάφερε, ούτε μένα, τον μπουτχια δε τον καταλαβαίνει, τον Ζαπάντη τον εκνεύρισε, ορίστε, να η επιτυχία.του σουντόκου. Είναι, όπως είπα στην αρχή, το μόνο χάρισμά του, η επιμονή...
Αρνούμαι να δεχθώ ότι άτομο με την καλλιέργεια του SUDOKU υποπίπτει σε τέτοια...Μανούρα έχοντας κίνητρα δόλια...Ίσως τόσο πάθος να εξηγείται με ολόδικά του γραπτά:
...
Έτσι όπως η Σαπφώ η Λεσβία έγραφε...
.....Έρως δ’ ετίναξέ μοι φρένας, ως άνεμος κατ όρος δρύσιν εμπέτων...

.....Ο έρωτας μου τίναξε τα λογικά, σαν τον άνεμο που ξεριζώνει τα πουρνάρια πάνω στα βουνά.........................

Reaction score
11.198
Μπα, κι εγώ εσκεμμένα νομίζω το κάνει.
Ομως αν φτασουμε σε σημειο να φοβομαστε μην εκθεσουμε την ημιμαθεια μας, δεν θα υπαρχουν ευκαιριες οπως αυτο το θρεντ.
Ο φόβος κάποιου για το παραπάνω, είναι πρόβλημα του ιδίου. Όχι αυτών που τον διορθώνουν/ξεμπροστιάζουν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.932
Ακομα ομως κι ο σπορος της αμφιβολιας, (χωρις συγκρουσεις) μπορει να λειτουργησει παιδαγωγικά.
Συμφωνώ φίλε μου. :)

Και είμαι σαφώς υπέρ της θετικής επιβράβευσης, κι όχι της ποινής, γι'αυτό ας πούμε σε επίπεδο φόρουμ δεν εκτιμώ ως θετικό στοιχείο το μπαν, άλλο αν έχει κριθεί αναγκαίο.. :wink:

Και με τον νταποστ συμφωνώ, μας κάνει καλό ο κάθε "σουντόκου", και σα φόρουμ, διότι μας αναγκάζει να ξανα-εξηγουμε τα βασικά, οπότε διαδίδεται η όποια γνώση διαθέτουμε, αλλά και ως γνήσια ατόφια διασκέδαση, διότι (μεταξύ μας αυτό) τρέχουμε ο ένας να προλάβει τον άλλο με πι εμ να δείξουμε τι έγραψε και που το έγραψε ο κάθε σουντόκου, για να σκάμε στα γέλια μεταξύ μας, σου μιλάω για πολύ γέλιο όμως, και το γέλιο δίνει ζωή και τα σχετικά, το γλεντάμε το πράγμα, μη νομίζεις πως δήθεν χάνει κανείς μας τον ύπνο του, ούτε πως τρέχουμε δα να αποκατασταθεί η τεχνική ορθότητα, κολοκύθια! :gotcha:

Για να μη παρεξηγούνται τα γραπτά μου, τον συμπαθώ τον σουντόκου. Μόνο και μόνο που είναι συνοδοιπόρος στο χόμπι εδώ και δεκαετίες, έχει κερδίσει την συμπάθειά μου! :drinks:

Δεν με ενοχλεί διόλου η άγνοιά του, και όπως είδατε του το έγραψα και στο παρόν θρεντ δις, και του είπα να μη σκάει γι'αυτό, ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος. Έχει αυτή τη γλυκιά γραφικότητα του "ολγουεϊζ του θέρτι", της πολύ συμπαθούς προς εμέ συνομοταξίας των παλαιάς κοπής χαϊεντάδων του παλιού καλού aca. Ειλικρινά τους ανθρώπους αυτούς τους βλέπω με καλοσύνη και μου φτιάχνουν τη μέρα.:drinks:

Και επίσης για να μη παρεξηγούνται τα γραπτά μου, δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον τρισάθλιο Ζαπάντη, δεν έχει ανάγκη, μεγάλο παιδί είναι, πολύ μεγάλο μάλιστα, κοτζαμάν παιδοβούβαλο, που αν πέσει πάνω σου κατά λάθος, την έκατσες τη βάρκα πατριώτ'.:p:D

Την υψηλή αναγνωσιμότητα του φόρουμ που οφείλεται σε σουντόκους, την εκτιμούν ιδιαίτερα και οι μοντερεϊτορς, αυτό που το πας;:p:D

Τες πα, καλή καρδιά, και ειρήνη ημίν! :drinks:

Παμ' παρακάτ'!

Εκτιμώ ιδιαίτερα την απουσία χαρακτηρισμών επί προσωπικού σε ένα αμιγώς τεχνολογικό χόμπι. Θα ήθελα αυτοί οι χαρακτηρισμοί να εκλείψουν, αλήθεια.

Reaction score
1.752
Μακαρι να ειναι ο ενθουσιασμος το κινητρο.
Μακαρι ολοι μας να φτασουμε να ειμαστε ερωτευμενοι με τα ηχητικα μας.
Οπως ας πουμε με τη γυναικα μας, κι ας μην ειναι υψηλων προδιαγραφων για τους αλλους.
Ετσι απολαμβανουμε χαλαρα, χωρις να μας τρωει το τι χανουμε, χωρις την αγωνια της αναζητησης και τελος παντων.... ενταξει....Δεν εχουμε ολοι το ιδιο αυστηρα κριτηρια.
Βεβαια, αν δεν αποβαλλουμε την αναγκη να ανηκουμε σε ενα ελιτιστικο υποσυνολο για λογους καταξιωσης, τα προβληματα πολλαπλασιαζονται και μας καταδιωκουν λυσσαλεα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.931
Διαφωνώ.

Θα σου μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία στο φόρουμ.

Εγω είμαι ημιμαθής, (και πολλά λέω :oops:), αλλα δεν φοβάμαι καθόλου. Θα πω τη μ@λ@κία μου, θα επιμείνω, θα με κράξουν οι γνωστοί τρομοκράτες, και μετα θα αναγκαστώ να το ψάξω, μέχρι να καταλάβω που εχω κανει λαθος. Δεν θα βγάλω γλώσσα βασιζόμενος στον υποκειμενικό εμπειρικό μικρόκοσμό μου (συνήθως...:p).

Θυμάμαι τι μαλ...ιες έλεγα στον Κόγια για τα πολλά βατ πριν απο δυο χρόνια :gotcha:

Ξέρω τι ξέρω (απο τα οποία το 95% το εχω μάθει αφού μου δόθηκε κίνητρο για περαιτέρω μελέτη απο εδώ μεσα :thumbsup:), ξέρω επίσης τι δεν ξέρω, και ξέρω τωρα πλεον και πως θα το μάθω. (Δεν σκοπεύω να τα μάθω ολα οσα ξέρουν αυτοί οι 5-6, δεν μου χρειάζονται, μουσική θέλω να ακούω :beach:)

Αμα με κράξουν και κανα δυο φορές δεν θα σκάσω. Κανεις δεν πρέπει να φοβάται να πει την πίπα του. Αρκεί να εχει το μυαλό του ανοιχτό οταν θα λυθεί η απορία/παρεξήγηση του, για να μάθει και να προχωρήσει παρακάτω. Και να μην μουλαρώνει.

Και το κέρδος, εκτός απο γνώση μεταφράζεται και σε κερδισμένο χρόνο απογοητεύσεων και αναζητήσεων, αλλα και αποφυγή πεταμένων χρημάτων.

Γιαυτο το κέρδος είμαι διατεθειμένος να με κράζουν όσο γουστάρουν.

Βαράτε.

:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.932
Σαφώς.
Δε νομίζω όμως ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Ίσα ίσα, το αντίθετο ακριβώς. ;)

Όταν γράφει κάποιος ένα λάθος τεχνικής φύσεως κανείς δεν τον "μαλώνει", απλώς θα υπάρξει μία διόρθωση του τεχνικού σφάλματος με επιχειρήματα τεχνικής φύσεως σε κόσμιο επίπεδο αλλά και σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο, που είναι προς όφελος όλων. ;)

Reaction score
715
E, πες και ενα respect στον Sudoku για τα οφέλη αυτής της υπέροχης συζήτησης. Και μην πεις πως φταίει η Πάτρα του '81.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.932
Ο υποφαινόμενος κρίνοντας από αντίστοιχες υλοποιήσεις της Audio Note,θα θεωρούσε μια τιμή ωφέλιμης ισχύος λίγο κατώτερη των 50 Watt
Κι αυτό σε τάξη Α2.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η φίλη μας η βικη:

Class A2 amplifiers can overcome a high Rp by driving the grid positive with respect to the cathode. Because this makes the grid a secondary anode, it too will draw current from the cathode while accelerating the remaining electrons towards the plate. Grid currents can place extreme demands on the driving circuitry, sometimes requiring as much as 8 watts input for larger tubes such as the 211.

Γι'αυτό η οντιο νοουτ αλλά και η cary είχε μία 300Β να οδηγεί την 211/845 (ήθελε να βρει τα 8 βατ οδήγησης, τα 88 κατά σουντοκου). ;)

Και πάλι ο ισχυρισμός για τα 50 χρήσιμα βατ είναι ολίγον παρακινδυνευμένος, ακόμα και σε τάσεις εξουθενωτικές για τις ανοχές των υλικών κατασκευής (έως 1200 βολτ, η χαρά του σουντόκου).8-)

Edit:

Τα έχει εξηγήσει από πολύ παλιά ο φίλος μου ο Τιμ ντε παραβιντσίνι τόσο απλά και κατανοητά, που δεν υπάρχουν περιθώρια για απόψεις..:drinks:

Last edited:

Reaction score
1.752
"E, πες και ενα respect στον Sudoku για τα οφέλη αυτής της υπέροχης συζήτησης. Και μην πεις πως φταίει η Πάτρα του '81."

Αν δεν το'χα δωσει τοτε, δε θα'χαμε τωρα αυτη την ομορφια....!:party:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.931
Και πάλι ο ισχυρισμός για τα 50 χρήσιμα βατ είναι ολίγον παρακινδυνευμένος,
Και 50 watt να ειναι, με το ζόρι θα έφτανε τα 100db-χωρίς χεντρουμ- στα τρία μετρα. (90db sens εχουν τα κεφ του). Κάπου εκεί, με τους τσαπατσουλικους υπολογισμούς μου. (Διορθώστε με αν κάνω λαθος)

Συμπέρασμα: έβαλε τα supechargers γιατι και ο ίδιος δεν εχει πεισθεί για τα λεγόμενα του, πως τα 8w λάμπας ειναι 88w(τρόπος του λέγειν προφανως), άρα τα 50 ειναι 500. Αν ηταν έτσι, τι τα έβαλε τα έξτρα 500 απο πίσω;

Και απάντηση δεν πήρα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.932
Και 50 watt να ειναι, με το ζόρι θα έφτανε τα 100db-χωρίς χεντρουμ- στα τρία μετρα.
Αυτό που κοιτάς δεν έχει νόημα..

Η οδήγηση έχει νόημα, όταν είναι ανεξάρτητη του φορτίου.

Όταν δεν είναι ανεξάρτητη του φορτίου, το όλο σενάριο είναι καταδικασμένο, δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με αυτό το θέμα.

Είναι ρε παιδάκι μου σα να ψάχνεις τα ποσοστά αρμονικής παραμόρφωσης λόγω δυναμικής συμπίεσης στις πολύ χαμηλές συχνότητες της πρώτης και δεύτερης οκτάβας, σε χώρο με RT 60 στα 3 δευτερόλεπτα και πάνω. Αϊ πες μου τι νόημα έχει.

Αντιστοίχως σε λυχνίες με υψηλή αντίσταση εξόδου, συγκρισημη με την αντίσταση του φορτίου, δεν έχει νόημα η αντίσταση των καλωδίων διασύνδεσης των ηχείων, ή των επαφών ή των εξαρτημάτων του παθητικού κροσοβερ. Όλα αυτά παν περίπατο, είναι καταδικασμένη υπόθεση εξαρχής.

Λάθος δεν ήταν μόνο παλιά, που οι διαθέσιμες επιλογές ενισχυτικων βαθμίδων ήταν μονάχα οι λυχνιακες, προ της ανακάλυψης των στερεών ημιαγωγών ισχύος. Τότε βέβαια, τα περισσότερα ηχεία που κυκλοφορούσαν δεν ήταν 8 ωμ, αλλά 16 ή 32 ωμ, και ήταν σωστή επιλογή η υψηλή αντίσταση των ηχείων. Τες πα, αυτά είναι σκονισμένες ιστορίες από το χρονοντούλαπο του οντιο..

Last edited:

Reaction score
8.867
Ομοίως και η...ενοχή όσων επιμένουν συνειδητά στην άγνοια...:sneaky:
Αυτο ακριβως.:D

Εδω προσπαθουμε κατι να μαθουμε, και ερχεται ο καθε χαλιεντας που τις περισσότερες κοπάνες στο Γυμνάσιο της εκανε στο μαθημα Φυσικής, να αναπαράγει τις ιδιες και τις ίδιες ασυναρτησίες. Φανταστείτε πριν καποια χρονια που δεν υπήρχε διαδίκτυο ποσος κοσμος παρασύρθηκε απο τους σκοταδιστές:D
ρε ζαπ που σας χρειάζεται:biggrin:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
Εδω προσπαθουμε κατι να μαθουμε, και ερχεται ο καθε χαλιεντας που τις περισσότερες κοπάνες στο Γυμνάσιο της εκανε στο μαθημα Φυσικής, να αναπαράγει τις ιδιες και τις ίδιες ασυναρτησίες. Φανταστείτε πριν καποια χρονια που δεν υπήρχε διαδίκτυο ποσος κοσμος παρασύρθηκε απο τους σκοταδιστές:D
ρε ζαπ που σας χρειάζεται:biggrin:
Πάλι αυτά τα ανήλικα, τι στο καλό στους παιδότοπους του Σώρρα πουλάνε μηχανήματα ήχου;;
Γιατί την δεκαετία του 80 ή 90 δεν είχε ανακαλυφθεί η φυσική; Η τυπογραφία; Δεν μπορούσαν να ανοίξουν ενα βιβλίο;

Εμένα καθόλου δεν με πειράζει η παλιά σχολή. Δεν θα κάνω και life coaching με τα λεφτά του άλλου. Αν έτσι τους αρέσει, εγώ ποιος είμαι να πω το αντίθετο;

Έχει να κάνει με το υπόβαθρο του καθενός .
Ο άλλος είναι γιατρός, δεν πρόκειται να χάψει ιστορίες για αγρίους, θέλει την απόδειξη ( Φυσική).
Άλλος είναι μηχανικός ή τεσπα καποιο υπόβαθρο που απαιτεί 1 + 1 = 2.

Άλλος είναι της θεωρίας, δεν το λέω σε καμία περίπτωση υποτιμητικά. Είναι φιλόλογος ρε παιδί μου, με φοβερή μόρφωση με χίλια δυο καλά, αλλά δεν σκάει να μάθει τα Watt και τα Amper

Last edited:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Ως εκ τούτου, ο Ζαπάντης έχει όλα τα δίκια με το μέρος του, και λίγα μάλιστα του έψαλε του σουντόκου, ήταν πολύ επιεικέστερος του αναγκαίου.
Οχι Κωσταυτιά μου , δεν είχε όλα τα δίκια του κόσμου.
Δεν μας αρέσει τέτοιος τρόπος γραφής στο avsite.gr.
Αν ήμουν online χθες θα είχε φάει ban κι ας είναι αγαπητός φίλος.

Tόσα χρόνια εδώ μέσα δεν μάθατε να μην απαντάτε εν θερμώ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR