Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει

Reaction score
715
Ουδείς αναμαρτητος αγαπητε!

Το κακό βέβαια είναι πως η νέα γενιά του audio μόνο να φαντασιώνεται μπορεί. Το αν ακούει, ελεγχεται!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Επίσης η ευχαρίστηση είναι πιο μεγάλη όταν συνδιάζονται περισσότερα του ενός
εγκεφαλικά ερεθίσματα.
Μην με αναγκασεις να σκεφτομα παλι την γειτονισα,διοτι υπο τετοιες συνθηκες,το εγκεφαλικο ερεθισμα και το εγκεφαλικο ειναι πολυ κοντα :p

Reaction score
8.905
Άστα αυτά, αφού το διασκεδάζεις το να χώνεις το δάχτυλο στην τρύπα της μαύρης χοντρούλας καλλονής, και να την ξαπλώνεις. Και βάζεις το τρίτο δάχτυλο στην τρύπα, το μακρύτερο. Διαστροφή.
...:whistling:...:prankster:

vunyl-45adaptor.jpg

Reaction score
715
Για αυτό οι ψηφιακοί κρυόκωλοι σκάνε από το κακό τους. Όσο αυτοί τσακώνονται για το ποιός server κατεβάζει πιο γρήγορα εμείς απολαμβάνουμε ζεστές λεπτομέρειες!
Ελάτε ρε να σας μάθουμε πως γίνεται..!

:lolsign::lol:

μυρίζεις, μετά χουφτώνεις και τέλος τον έχωσες!

:cry::lol::cry::lol:

Last edited:

A

AKARL

Guest
Για αυτό οι ψηφιακοί κρυόκωλοι σκάνε από το κακό τους. Όσο αυτοί τσακώνονται για το ποιός server κατεβάζει πιο γρήγορα εμείς απολαμβάνουμε ζεστές λεπτομέρειες!
Ελάτε ρε να σας μάθουμε πως γίνεται..!

:lolsign::lol:

μυρίζεις, μετά χουφτώνεις και τέλος τον έχωσες!

Oh la la Monsieur Dimitris quelle expression vulgaire...:redface::redface::redface:
Πιπερί στη γκλωσσά... immediatement!:punish:

Reaction score
1.469
Κάποιοι εχουν.

Όχι. Όσον αφορά αυτούς τους "κάποιους" (δεν μιλώ για τον εαυτό μου) προέρχεται κυριως απο επιστημονικά συγγράματα, ανακοινώσεις και βιβλιογραφία απο την AES, αλλα και πανεπιστημιακές σχολές. Και απο το ιντερνετ βέβαια. Στο ιντερνετ υπαρχει και χρήσιμη και άχρηστη γνώση σε ολα τα επιστημονικά πεδία, αν κάποιος εχει επιστημονικό υπόβαθρο μπορει και κανει επιλογή.

Είσαι μπερδεμένος. ´Η κάποιοι σε μπερδεύουν "προς ίδιον όφελος";). Πάρτο αλλιώς.
σε ολο το μηνυμα μου μιλω για τους περισσοτερους οχι ολους
για το 90 εως 99.9% που διαβαζουν η και γραφουν εδω
μεταξυ των οποιων και εμου

ομοιως οι γνωσεις των περισσοτερων προερχονται απο τον ιντερνετ οχι ολων αλλα της συντριπτικης πλειοψηφιας

για την ηχοληψια και τους ηχοληπτες και αν τα κομματια που ακουμε ειναι προιον ανθρωπινου αυτιου και γουστου αν διαφωνεις η γνωριζεις κατι διαφορετικο σε παρακαλω πες μου/μας
:)

Reaction score
11.198
Μπούρδες!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.923
σε ολο το μηνυμα μου μιλω για τους περισσοτερους οχι ολους
για το 90 εως 99.9% που διαβαζουν η και γραφουν εδω
μεταξυ των οποιων και εμου

ομοιως οι γνωσεις των περισσοτερων προερχονται απο τον ιντερνετ οχι ολων αλλα της συντριπτικης πλειοψηφιας
Προφανως και δεν βοηθάει η "άποψη" της μάζας ή της πλειοψηφίας, σε κανένα επιστημονικό αντικείμενο.
Μόνο η γνώση (και όχι "άποψη") αυτών που την κατέχουν βοηθάει.

για την ηχοληψια και τους ηχοληπτες και αν τα κομματια που ακουμε ειναι προιον ανθρωπινου αυτιου και γουστου αν διαφωνεις η γνωριζεις κατι διαφορετικο σε παρακαλω πες μου/μας
:)
Η δουλεια του συστήματός σου ειναι να αναπαράγει πιστά το μέσο που εχεις στα χέρια σου (cd, βινύλιο κτλ). Όχι το αρχικό γεγονός.

Ενας τρόπος που συστήνω για να σου λύνει τετοια (χαϊεντικά) ερωτηματικά , ειναι να σκέφτεσαι με όρους home cinema-προβολέα:
Οταν βλεπεις απο τον προβολέα σου, θελεις να δεις την ταινία καλά, οπως την σκηνοθέτησαν, οπως την φωτογράφησαν, οπως την επεξεργάστηκαν στο στούντιο κτλ κτλ.

Όχι το αρχικό γεγονός. Δεν σε νοιάζει στην ταινία που θα δεις πως ηταν το τάδε τοπίο εκείνη τη στιγμή στην πραγματικότητα, στο αρχικό γεγονός. Σε νοιάζει πως θελει ο σκηνοθέτης να στο παρουσιάσει.

Το τελικό προϊόν της τέχνης ειναι το cd (ή βινύλιο) στη μουσική, η ταινία/bluray στον κινηματογράφο.
Συνολικό προϊόν, περιλαμβάνεται και η επεξεργασία εικόνας/ήχου, και κρίνεται και αυτη (πχ στα αντίστοιχα βραβεία στα Όσκαρ).

Αυτο προορίζεται για τον καταναλωτή. Όλο μαζί. Αυτο αναπαράγεις.

Πολλα απο τα χαϊεντικά επιχειρήματα καταρρέουν οταν γίνει αναγωγή/παρομοίωση απο την μουσική στον κινηματογράφο. Και ας μην ξεχνάμε πως η αναπαραγωγή κινηματογράφου (εικόνα +πολυκάναλος ηχος) ειναι πολυ πιο απαιτητική απο τον απλό δικαναλο ήχο, ας αφήσουν τα φιδόλαδα οι επιτήδιοι...

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.749
Οταν βλεπεις απο τον προβολέα σου, θελεις να δεις την ταινία καλά, οπως την σκηνοθέτησαν, οπως την φωτογράφησαν, οπως την επεξεργάστηκαν στο στούντιο κτλ κτλ.

Όχι το αρχικό γεγονός. Δεν σε νοιάζει στην ταινία που θα δεις πως ηταν το τάδε τοπίο εκείνη τη στιγμή στην πραγματικότητα, στο αρχικό γεγονός, σε νοιάζει πως θελει ο σκηνοθέτης να στο παρουσιάσει.
Καλά τα λέει.
Τι σε νοιάζει πιο πολύ, το πριν ή το μετά.

Δουλειές ενός Έλληνα που πιθανός κανένας δεν ξέρει εδώ.

Reaction score
59

Ασε που πολλες φορες το λαθος στην ηχοληψια εχει περασει σαν αποψη!!!!
Τρανταχτο παραδειγμα ενα κομματι που εκανε τεραστια εμπορικη επιτυχια.
Το love is the drag των roxy music brian ferry!!!!
[DOUBLEPOST=1489952135][/DOUBLEPOST]Να μην πουμε και οτι ακουγανε και απο κατι "χαζο ενεργα" ηχεια......
Τα yamaha ns10 .....
Αυτα με τους ασπρους κωνους που φιγουραρουν σε καθε studio που σεβοταν τον εαυτο του!

Reaction score
11.198
Ασε που πολλες φορες το λαθος στην ηχοληψια εχει περασει σαν αποψη!!!!
Τρανταχτο παραδειγμα ενα κομματι που εκανε τεραστια εμπορικη επιτυχια.
Το love is the drag των roxy music brian ferry!!!!
Τί λάθος είχε αυτό;

TGD

Reaction score
8.764
Ακούμε και με τα μάτια.
Κάπου πέτυχα ένα paper που έλεγε ότι οι υπέρηχοι διεγείρουν το υγρό μέσα στα μάτια και αυτοί οι ερεθισμοί φθάνουν στον εγκέφαλο και αποκωδικοποιούνται. Μπορεί να μην ακούγονται, αλλά γίνονται αντιληπτοί. Κρίμα που δεν κράτησα την αναφορά.

Reaction score
59
Και εγώ δεν το έπιασα. Βάλε μας στο νόημα.
Το οτι τα πριμα ξυνουν;
Νομιζω ακουγεται ακομα και απο το youtube.
Στη σχολη ηχοληψιας ειχαμε αφιερωσει ενα ολοκληρο μαθημα πανω στο συγκεκριμενο τραγουδι!

Reaction score
715
Το οτι τα πριμα ξυνουν;
Νομιζω ακουγεται ακομα και απο το youtube.
Στη σχολη ηχοληψιας ειχαμε αφιερωσει ενα ολοκληρο μαθημα πανω στο συγκεκριμενο τραγουδι!
Ok. Δεν έχω τον δίσκο και λίγο που το άκουσα στο Youtube δεν κατάλαβα. Άπειρα τέτοια πάντως. Έχω δίσκο που ο ηχολήπτης σίγουρα ήταν κουφός. Πικάρουν κομμάτια και η παραμόρφωση σε κάνει να θες να ουρλιάξεις.

Reaction score
59
Προφανως για τα ns 10 ηταν χιουμορ.
Δεν ειναι ενεργο ηχειο.
Αλλα οι περισσοτερες ηχογραφησεις εχουν γινει πανω σε αυτο.
[DOUBLEPOST=1489956475][/DOUBLEPOST]
Ok. Δεν έχω τον δίσκο και λίγο που το άκουσα στο Youtube δεν κατάλαβα. Άπειρα τέτοια πάντως. Έχω δίσκο που ο ηχολήπτης σίγουρα ήταν κουφός. Πικάρουν κομμάτια και η παραμόρφωση σε κάνει να θες να ουρλιάξεις.
Συμφωνω απολυτα.
Γιαυτο και η μουσικη δεν ειναι μονο κυματομορφες ειναι και το συναισθημα που σου βγαζει.

m1ts0s

News poster
Editor
Reaction score
3.636
Ακούμε και με τα μάτια.
Κάπου πέτυχα ένα paper που έλεγε ότι οι υπέρηχοι διεγείρουν το υγρό μέσα στα μάτια και αυτοί οι ερεθισμοί φθάνουν στον εγκέφαλο και αποκωδικοποιούνται. Μπορεί να μην ακούγονται, αλλά γίνονται αντιληπτοί. Κρίμα που δεν κράτησα την αναφορά.
Αυτό εδώ?

Eyes as Fenestrations to the Ears: A Novel Mechanism for High-Frequency and Ultrasonic Hearing

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.838
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR