- Reaction score
- 11.191
Αφού όσους μπορείς τους αποφεύγεις, γιατί να λες ότι συμβιβάζεσαι με έναν λαμπάτο 20 βατ; Μήπως λόγω χρημάτων; Δε σου φτάνουν να πάρεις καλύτερο ενισχυτή, γιατί (ας πούμε) ο λαμπάτος των 20 βατ είναι η απολύτως φτηνότερη επιλογή; Δε νομίζω!Καλε οσους μπορουμε τους αποφευγουμε.
Άρα δεν συμβιβάζεσαι. Κάνεις μια συνειδητή επιλογή. Σωστή, λάθος δε μας ενδιαφέρει, είναι υποκειμενική, δικιά σου, αρκεί να μην προσπαθείς να την περάσεις και σε εμάς ως καλύτερη.
Δε συμφωνώ καθόλου με αυτά που λες. Επίσης για τον άνθρωπο που έβαλε τις καρικατούρες, τί νομίζεις ότι σημαίνει το EAR στο nickname;Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι. Οι λογιστές και οι ονειροπόλοι. Οι πρώτοι περπατούν σκυφτοί με μια μεζούρα τυλιγμένη στο λαιμό και ψάχνουν την τελειότητα. Την τελειότητα όπως αυτοί τη φαντάστηκαν. Στείρα και αποκομμένη από κάθε ανθρώπινη αίσθηση. Ό,τι φεύγει πέρα από τα όρια της μεζούρας τους είναι απορριπτέο. Όποιος ορθώσει μια άλλη άποψη είναι κατακριτέος γι αυτούς. Οι ονειροπόλοι από την άλλη, που μπορεί να είναι εξίσου ή και περισσότερο λογικοί, λειτουργούν πιο αμέριμνα. Τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, από μια άλλη σκοπιά. Αυτοί αναζητούν συνέχεια την ικανοποίηση των αισθήσεων, ζούνε σε πλήρη αρμονία με τη φύση τους, την ανθρώπινη φύση. Θα έλεγα ότι ο φίλος amoustakas ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Κάποτε οι ονειροπόλοι ήταν πολλοί και οι λογιστές λίγοι. Σήμερα η αναλογία αντιστράφηκε. Τόλμησες φίλε μου να πεις το αυτονόητο; Σε χλεύασαν οι πολλοί και σε υπερασπίστηκαν διστακτικά οι λίγοι. Έχει περάσει δυστυχώς η άποψη των τεχνοκρατών, ακόμα και στη μουσική. Δε μπορούν να βάλουν στη σειρά την Οικονομία που είναι το κατεξοχήν πεδίο δράσης τους και ασχολούνται με τη μουσική και την αναπαραγωγή της. Θέλω να ρωτήσω το φίλο με τις καρικατούρες. Πιστεύεις αλήθεια ότι ένας λαμπάτος ενισχυτής αποδίδει την πραγματικότητα τόσο γελοία όπως μας έδωσες να καταλάβουμε; Κι αν το πιστεύεις από ποιό πλανήτη ήρθες; Έχεις ακούσει ποτέ λαμπάτο ενισχυτή; Από την άλλη, πόσο πιστά και πάντα ίδια πιστεύεις ότι ακούς την πραγματικότητα σήμερα σε σχέση με χτες, φέτος σε σχέση με πέρυσι; Το αυτί σου είναι μικρόφωνο ή μήπως ο εγκέφαλός σου cpu; Κι ως πότε θα κυνηγάς μάταια την τελειότητα; Σε ένα δυο χρόνια θα βγουν νέα μηχανήματα ψηφιακά που θα καταστήσουν τη σημερινή ενισχυτάρα σου ένα άθλιο κονσερβοκούτι των 200 ευρώ. Φαντάσου σε δέκα χρόνια. Εγώ σε φαντάζομαι με γκρίζα μαλλιά και τη μεζούρα στο λαιμό να ψάχνεις μάταια την απόλυτη πιστότητα. Την πιστότητα που θα εξανεμίζει τη μία στιγμή το βουλωμένο σου αυτί, ή η εναλλαγή των διαθέσεών σου. Δε είχα ως σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν σας, δε γνωρίζω κανένα και είναι το πρώτο μήνυμα που ανεβάζω ως ένας απλός φίλος της μουσικής.
Υ.Γ.: Μία από τις πολλές ερμηνείες της λέξης "Τέχνη" είναι και η εξής: Ανθρώπινη δραστηριότητα που οδηγεί στην παραγωγή έργων αισθητικά άρτιων... Ονειροπόλε φίλε έπεσες μέσα και σε αυτό. Αν η αναπαραγωγή της μουσικής είναι άρτια αισθητικά, ναι υπό μία έννοια μπορεί να θεωρηθεί και Τέχνη, όπως και η πρωτότυπη παραγωγή της από ένα μουσικό όργανο κατασκευασμένο από ανθρώπινο χέρι.