Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.901
Τέχνη κάνει ο άνθρωπος που παίζει μουσική, που γράφει μουσική.

Δε κάνει τέχνη το στέρεο που παίζει μουσική, γιατί την παίζει καλά και τσουτσουριάζουν οι τρίχες οι λιγοστές του ντιμιφουτ..
Δεν το καταλαβαίνουν έτσι.

Να το εξηγήσω αλλιώς:

Όταν βλέπεις τσόντα στην τηλεόραση δεν πηδάς εσύ. Πηδάει ο άλλος στην ταινία.

Ας πούμε πως αλλάζεις λίγο το κοντραστ και το μπράιντνες., βάζεις και λίγο παραπάνω κόκκινο ..ε ρε φίλε θα σε στεναχωρήσω, αλλά πάλι δεν πηδάς εσυ. Ακόμα ο άλλος πηδάει. Εσυ απλώς το βλέπεις λάθος τώρα, (το πως πηδάει ο άλλος).

Πιο απλά δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Last edited:

Reaction score
13.541

Να το εξηγήσω αλλιώς:

Ας πούμε πως αλλάζεις λίγο το κοντραστ και το μπράιντνες., βάζεις και λίγο παραπάνω κόκκινο ..ε ρε φίλε θα σε στεναχωρήσω, αλλά πάλι δεν πηδάς εσυ. Ακόμα ο άλλος πηδάει. Εσυ απλώς το βλέπεις λάθος τώρα, (το πως πηδάει ο άλλος).

εεε τωρα με μπερδεψες...:idk:.η σειρα μου ποτε θα ερθει? τι να κανω? με δυο ενεργα και με φτιαξιμο το rt ..θα βρω χαρα στα σκελια μου?..εχω ελπιδες..:p:D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.901
εεε τωρα με μπερδεψες...:idk:.η σειρα μου ποτε θα ερθει? τι να κανω? με δυο ενεργα και με φτιαξιμο το rt ..θα βρω χαρα στα σκελια μου?..εχω ελπιδες..:p:D
Λυπάμαι,ούτε έτσι ...
Πάλι ο άλλος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.893
στη μοναδική ευκαιρία των 799 ευρώ!!
Είναι πραγματικά ωραία αυτά τα χρόνια, που γίνεται προσιτό οικονομικά στον καταναλωτή να χαρεί τα καλούδια και τις ευκολίες της σύγχρονης τεχνολογίας σε κάθε παράμετρο της καθημερινότητας, είτε στο αυτοκίνητο, είτε στο κινητό τηλέφωνο, είτε στις audio-video συσκευές, πράγματα που πριν μία 20-ετια ήταν αδιανόητα, έως επιστημονική φαντασία, και φυσικά μόνο για τους λίγους!

Εμείς, οι λίγοι δεινοσαύροι του εναπομείναντος (κι εξ'αρχης ασήμαντου) "κινήματος" του ελληνικού χάι εντ, ως γνήσια παρατράγουδα του θεϊκού "ολγουειζ του θερτι" και του παλιού καλού σκαλουμπάκειου aca, έχουμε πιο πολλά κοινά να μας ενώνουν, παρά διαφορετικά να μας χωρίζουν, κι ας δείχνει να είναι το ανάποδο, από τις χαριτωμένες μας διενέξεις.

Καλώς (κι όχι "ή κακώς") η εξέλιξη δε σταματάει για χάρη κανενός, κι είναι χαρακτηριστικό υψηλής νοημοσύνης η προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα.

Βεβαίως η περίοδος της προσαρμογής στα νέα αυτά δεδομένα δεν είναι οριοθετημένη για κανέναν, και διαφοροποιείται από περίπτωση σε περίπτωση, αναλόγως συνθηκών, οικονομικοκοινωνικών κριτηρίων και γνωστικού πεδίου του καθενός.

Η αξία της άποψης οποιουδήποτε, δυστυχώς σβήνει κάτω από την πραγματικότητα των χειροπιαστών δεδομένων:

Νομίζω λοιπόν, πως δεν έχει νόημα να προσπαθούμε κάποιοι να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα ώστε να βολεύονται οι όποιες επιλογές του (όχι και τόσο) μακρινού μας παρελθόντος. Αντιθέτως, είναι πιο βολικό από όσο νομίζουμε, να αποδεχόμαστε την πραγματικότητα ώστε να μη κατηγοριοποιηθούμε ως τα αθεράπευτα απροσαρμοστα, γνήσιοι συνεχιστές του πατροπαράδοτου "ολγουειζ του θερτι". Την δική μας διαστρεβλωμένη και ξεπερασμένη από τις εξελίξεις οπτική (ή απλώς διαστροφή) να την κοιτάμε κατάματα ως της αρμόζει, ως απλή διαστροφή, και τίποτε παραπάνω. ;)

Έτσι, δικαιούμαστε να την "χαιρόμαστε" και να την αναβιωνουμε, στα πλαίσια όμως που της αρμόζει, όπως κάθε αναβίωση εθίμων και ξεχασμένων θρησκευτικών τελετουργιών.

Και τα γνωστά: Το γρεζι το κακό, το μι-κρο-σκο-πι-κό! Όλε! :p

Reaction score
1.132

Να το εξηγήσω αλλιώς:

Κατι τέτοια τους ελεγε κι ο ... Γαλιλεος και τον επηδηξ..:oops:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Πρέπει να παραδεχτούμε πάντως ότι οι εμμονικοί με τις λάμπες, μπορεί να μην έχουν καλή σχέση με το τεχνικό μέρος της υπόθεσης αλλά έχουν ένα μεγάλο προσόν. Εκφράζουν με πολύ ωραίο τρόπο τις εμμονές τους. Βγάζουν συναίσθημα. Καμία σχέση με τον Κώστα τον Αυτιά και τον άλλον τον Μπούτια. Αυτοί είναι ξεροί, λιτοί. Δεν μας έχου μιλήσει ποτέ για τα υγρά μεσαία, τις μαγικές χροιές, την μικροτονικότητα στα αέρινα πρίμα.. λες και δεν ακούνε μουσική.
Μια καλή ιδέα για τους λαμπάτους είναι να φτιάξουν μια θρησκεία. Με αριστερή κυβέρνηση θα πάρουν σίγουρα και μια καλή επιδότηση.

Reaction score
1.815
Εμείς, οι λίγοι δεινοσαύροι του εναπομείναντος (κι εξ'αρχης ασήμαντου) "κινήματος" του ελληνικού χάι εντ, ως γνήσια παρατράγουδα του θεϊκού "ολγουειζ του θερτι" και του παλιού καλού σκαλουμπάκειου aca, έχουμε πιο πολλά κοινά να μας ενώνουν, παρά διαφορετικά να μας χωρίζουν, κι ας δείχνει να είναι το ανάποδο, από τις χαριτωμένες μας διενέξεις.

Καλώς (κι όχι "ή κακώς") η εξέλιξη δε σταματάει για χάρη κανενός, κι είναι χαρακτηριστικό υψηλής νοημοσύνης η προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα.
Συμφωνώ απολύτως με το "ζουμί" και αυτό κρατάω απ' όσα ανέφερες.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα (στοιχεία, αναλύσεις, διαπιστώσεις, αποτελέσματα, briefing), μπορώ να σου παραθέσω πολύ περισσότερα απ' όσα γκουγκλάρεις.
Και επίσημα.

Όπως για παράδειγμα, το ότι η αγορά του ήχου μειώνεται κάθε χρόνο σε λογαριθμικούς ρυθμούς, από -30 έως και -45%, καθώς οι εταιρίες δε διαθέτουν budget να επενδύσουν σε μια αγορά που δεν παράγει χρήμα, προσπαθώντας να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να αναβιώσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Η απολυτότητα όλων των πλευρών δεν βοηθάει.
Αντιθέτως καταντάει πολλές φορές γραφική χωρίς αποτέλεσμα.

Ότι και να λες, πάντα θα υπάρχουν οι λάτρες της (τεχνολογικά άρτιας) μοριακής κουζίνας, οι οπαδοί των σεφ (πχ "Ξενάκης" του εστιατόριου "Αλέρια" - για μένα ότι πιο κορυφαίο σε φαγητό στην Αθήνα), αυτοί που αρέσκονται στο φαγητό της πεθεράς τους (μην έχοντας εναλλακτική, αφού ο στούρνος που παντρεύτηκαν ξημεροβραδιάζεται στα Hondos).
Θα είναι κι αυτοί οι λάτρεις των γιαγιάδων με τα κεφτεδάκια και τα ιμάμ μπαϊλντί σε πρώτη επιλογή (βλέπε εμένα και Κόγια), ή (για όσους δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν) αυτοί που απολαμβάνουν φαγητό από τα συσσίτια των εκκλησιών (δεδομένου ότι υπάρχουν και κάποιοι άξιοι άνθρωποι που δίνουν χαρά και ικανοποίηση σε όσους λείπει)

Τι κοινό έχουν όλα αυτά?
ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Βλέπεις... εμμονές και επιμονές κανείς δεν έχει από τους παραπάνω.
Αντιθέτως έχουν ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Λοιπόν στο θέμα μας τώρα.
Μιας και δεν ενδιαφέρεσαι για ...τέχνη, πότε να σου στείλω σπίτι το κελεπούρι CM-9960?
Με 36 άτοκες δόσεις στα 799, για ένα άρτιο προϊόν κορυφαίας τεχνολογίας με specs που θα σε ικανοποιούν σε όλες τις παραμέτρους σου, αν μη τι άλλο θα είναι ύβρις να μην το προτιμήσεις.

(άσε που ΚΑΙ ψυχολογικά θα σε καλύψω, με δώρο ένα κουπόνι για δύο σε avant-garde κορυφαίο εστιατόριο μοριακής κουζίνας) :D

Last edited:

A

AKARL

Guest
Λοιπόν στο θέμα μας τώρα.
Μιας και δεν ενδιαφέρεσαι για ...τέχνη, πότε να σου στείλω σπίτι το κελεπούρι CM-9960?
Με 36 άτοκες δόσεις στα 799, για ένα άρτιο προϊόν κορυφαίας τεχνολογίας με specs που θα σε ικανοποιούν σε όλες τις παραμέτρους σου, αν μη τι άλλο θα είναι ύβρις να μην το προτιμήσεις.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το .... άλμα, μίστερ ΑΥΤΙ. :gotcha:

Να σε δω να ξεφορτώνεσαι τις λάθος χαλιεντιές που έχεις στο σπίτι και να παίρνεις το σωστότατο και πληρέστατο ΨΜ-9960 και, επισήμως, θα τα έχω δει ΟΛΑ! :laugh::laugh::laugh:

Θα μπορείς να κάνεις και φοβερά πάρτυ με όλα τα καλούδια που έχει το πολυεργαλείο!!! :dance2::dance::party::dance::dance2:

Reaction score
11.191
μπορείς να το πεις και κελεπούρι το παρακάτω:

Specs: (Νταλίπη διάβασε ευκαιριάρα!)

AMPLIFIER
Total Output Power 4800W
FOUR monoblocks amplifiers per channel (total eight amps for sub, low, mid, high)
ICE POWER AMPLIFICATION

Όλα τα παραπάνω στη μοναδική ευκαιρία των 799 ευρώ!!
link: CM-9960

Και μην μου πει κανείς ότι "δεν παίζει το εργαλείο" γιατί έχουμε και pdf κορυφαία!!
Αμα πχχχια!!
Σταμάτη, σε παρακαλώ, μη με υποτιμάς τόσο πολύ, αλλά ούτε και τον ίδιο σου τον εαυτό, παραθέτωντας αυτή τη "λίστα" (και καλά) specs. Σε έχω σε εκτίμηση και είμαι σίγουρος ότι κι εσύ ξέρεις καλύτερα από το να παραθέτεις όλα τα παραπάνω ως "specs" της συσκευής, που δεν μας λένε κάτι για την ηχητική της ταυτότητα.
Απλά και για όσους μας διαβάζουν να επισημάνω ότι:
1. Οπτικά, όλες αυτές οι γωνίες σε κάθε ηχείο, σίγουρα δημιουργούν ανεπιθύμητες περιθλάσεις.
2. Πού είναι η on και off axis απόκριση συχνότητας;
3. Πού είναι ένα waterfall διάγραμμα;
4. Πού είναι ένα διάγραμμα impulse responce;

Σίγουρα από ισχύ "φαίνεται" να έχει μπόλικη, αλλά:
5. Στα πόσα ωμ;
6. Με πόση παραμόρφωση;
7. Πόσα RMS με πρόγραμμα από 20Hz-20KHz;
8. Τα χαρακτηριστικά του cross; Είναι ενεργό; Μάλλον, αφού ο κάθε δρόμος "φαίνεται" να έχει το δικό του ενισχυτικό.

Δεν ξέρω αν ξέχασα κάποιο ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό, που δεν ανακοινώνεται από την εταιρία, στη σελίδα που παρέθεσες.

Άρα, πού είναι, Σταμάτη, τα κορυφαία specs; Αυτό που πόσταρες είναι μια λίστα από ευκολίες, που σίγουρα σε μια σύγχρονη συσκευή είναι χρήσιμες, όμως δεν λένε τίποτα για την ηχητική της απόδοση.
Διαφωνείς, Σταμάτη;
[DOUBLEPOST=1490857851][/DOUBLEPOST]
Να σε δω να ξεφορτώνεσαι τις λάθος χαλιεντιές που έχεις στο σπίτι και να παίρνεις το σωστότατο και πληρέστατο ΨΜ-9960 και, επισήμως, θα τα έχω δει ΟΛΑ!
Άμα το θεωρείς σωστότατο και πληρέστατο, να το πάρεις εσύ.

Reaction score
1.815
Φίλε μου Πετράν.
Ξέρω ότι είσαι "απόλυτα ενημερωμένος".

Η off axis απόκριση, οι περιθλάσεις, παραμορφώσεις, RMS ισχύ, είναι όλα μετρημένα ΑΠΟΛΥΤΑ και σύμφωνα με τα υψηλά standards μιας κορυφαίας εταιρίας με άρτιο τεχνολογικό υπόβαθρο και αμέτρητους μηχανικούς και σχεδιαστές.
Ηχητική ταυτότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! Είναι απολύτως ΣΩΣΤΗ. (την αστυνομική ταυτότητα κράτα για τη φασαρία που κάνει)
Τα χαρακτηριστικά σου φαίνονται "τραβηγμένα"?
Τι να κάνουμε τώρα? Η τεχνολογία προχωράει και το κόστος πέφτει.

Θες κι εσύ ένα?
ΚΑΙ κουπόνι για δύο.
ΚΑΙ KARAOKE!

Reaction score
659
Αναρωτιέμαι τελικά όλες αυτές οι μετρήσεις ακούγονται ? Πόσο να στοιχίζει να κατεδαφίσω το σπίτι μου και να χτιστεί σωστά από την αρχή? Πρέπει να πάω στο πολιτικό μηχανικό τα ηχεία και τα υπόλοιπα συμπράγκαλα για να το ξαναχτίσω σωστά ή να στείλω τα σχέδια του μηχανικού στην εταιρεία που γουστάρω να μου κάνει καστομιές και να μου πει που θα βάλω την τουαλέτα μη περνάνε οι αρμονικές στα ηχεία, να καλωδιώσω το καινούριο σπίτι σπίτι με belden ? έχω γεμίσει προβλήματα..... σκέφτομαι σοβαρά το κελεπούρι της LG ..........

Reaction score
11.191
Φίλε μου Πετράν.
Ξέρω ότι είσαι "απόλυτα ενημερωμένος".

Η off axis απόκριση, οι περιθλάσεις, παραμορφώσεις, RMS ισχύ, είναι όλα μετρημένα ΑΠΟΛΥΤΑ και σύμφωνα με τα υψηλά standards μιας κορυφαίας εταιρίας με άρτιο τεχνολογικό υπόβαθρο και αμέτρητους μηχανικούς και σχεδιαστές.
Να τα δω, να τα μελετήσω και να τα κρίνω. Εσύ τα είδες και το λες;:D

A

AKARL

Guest
Σταμάτη, σε παρακαλώ, μη με υποτιμάς τόσο πολύ, αλλά ούτε και τον ίδιο σου τον εαυτό, παραθέτωντας αυτή τη "λίστα" (και καλά) specs. Σε έχω σε εκτίμηση και είμαι σίγουρος ότι κι εσύ ξέρεις καλύτερα από το να παραθέτεις όλα τα παραπάνω ως "specs" της συσκευής, που δεν μας λένε κάτι για την ηχητική της ταυτότητα.
Απλά και για όσους μας διαβάζουν να επισημάνω ότι:
1. Οπτικά, όλες αυτές οι γωνίες σε κάθε ηχείο, σίγουρα δημιουργούν ανεπιθύμητες περιθλάσεις.
2. Πού είναι η on και off axis απόκριση συχνότητας;
3. Πού είναι ένα waterfall διάγραμμα;
4. Πού είναι ένα διάγραμμα impulse responce;

Σίγουρα από ισχύ "φαίνεται" να έχει μπόλικη, αλλά:
5. Στα πόσα ωμ;
6. Με πόση παραμόρφωση;
7. Πόσα RMS με πρόγραμμα από 20Hz-20KHz;
8. Τα χαρακτηριστικά του cross; Είναι ενεργό; Μάλλον, αφού ο κάθε δρόμος "φαίνεται" να έχει το δικό του ενισχυτικό.

Δεν ξέρω αν ξέχασα κάποιο ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό, που δεν ανακοινώνεται από την εταιρία, στη σελίδα που παρέθεσες.

Άρα, πού είναι, Σταμάτη, τα κορυφαία specs; Αυτό που πόσταρες είναι μια λίστα από ευκολίες, που σίγουρα σε μια σύγχρονη συσκευή είναι χρήσιμες, όμως δεν λένε τίποτα για την ηχητική της απόδοση.
Διαφωνείς, Σταμάτη;
[DOUBLEPOST=1490857851][/DOUBLEPOST]

Άμα το θεωρείς σωστότατο και πληρέστατο, να το πάρεις εσύ.
Ρε συ ΕΑΡ γιατί απαντάς από τον λογαριασμό του Πι_Ντι; :idk::idk::idk:
Σε έκανε μπάννεντ ο αντμινιστρέϊτορ το λογαριασμό σου; :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
Γι΄αυτό δεν μου έχεις απαντήσει αυτά που σε ρώτηξα στο άλλο θρέντ; :rolleyes:

Κύριε αντμινιστρέϊτορ θέλουμε τ΄αυτιά μας πίσω!!! :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

A

AKARL

Guest
Θες κι εσύ ένα?
ΚΑΙ κουπόνι για δύο.
ΚΑΙ KARAOKE!
Κουμπάρε, σχεδόν ψήθηκα! :D:D:D

Κρίμα που δεν έχω κατάλληλα φροντισμένο χώρο..... :(:(:(

Θα το αγόραζα, αλήθεια σου λέω αφού! :angel:

ΥΓ: μου αρέσουν πολύ οι (οινο)πνευματικές σου προτιμήσεις! Εβίβα μας :drinks:

Reaction score
11.191
Ρε συ ΕΑΡ γιατί απαντάς από τον λογαριασμό του Πι_Ντι; :idk::idk::idk:
Όταν εγώ μελετούσα γραπτά EAR, εσύ δεν είχες γραφτεί ακόμα στο φόρουμ! (δεν ξέρω αν γνώριζες και την ύπαρξή του!).:D
Με διάθεση χαβαλέ το παραπάνω, μη παρεξηγηθείς.:drinks:

A

AKARL

Guest
Όταν εγώ μελετούσα γραπτά EAR, εσύ δεν είχες γραφτεί ακόμα στο φόρουμ! (δεν ξέρω αν γνώριζες και την ύπαρξή του!).:D
Με διάθεση χαβαλέ το παραπάνω, μη παρεξηγηθείς.:drinks:
Ρε κουμπάρε ουδεμία παρεξήγησις μεταξύ μας. :drinks:

Μιαν ολιά ωντιοτζιχαντιστής είσαι όμως, ε;;;;; :D

Τώρα, με τον ΕΑΡ πρέπει να είμαστε κοντοσειρές ηλικιακά: Αμφότεροι δγιαβάζαμε τα ίδια ή παραπλήσια έντυπα και ενημερωνόμασταν και μαθαίναμε. Απλώς, ο ΕΑΡ από τον ΗΧΟ δγιάβαζε τα τεχνικά και για τα μηχανάκια (έγραφε και σημειώσεις πάνω!) ενώ εγώ δγιάβαζα (σχεδόν αποκλειστικά) τα μουσικά (πολύ καλύτερα από το ΠΟΠ & ΡΟΚ και άλλα έντυπα του τότε).

Στην ίδγια βάρκα ήμασταν, απλά κρατούσαμε δγιαφορετικό κουπί. :welcome:

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon