gonis
Luger
- Reaction score
- 12.154
Μεταφορες-Μετακομίσεις...
...ο μπούτιας
Θέλω να ασχοληθώ άλλο; Μάλλον όχι για διάφορους λόγους (βλ. χρόνος - χρήμα - όρεξη). Σε κάθε περίπτωση λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις σας. Σας μερσώ.
Σκέψου να ήθελες να ασχοληθείς.......Ουφ, μου ΄φυγε η μέση! Επανλήλθε το δωμάτιο στην πρότερη, "διαγώνια", bhut-ια διευθέτηση. Τα ηχεία κλείνουν πόρτες, καλώδια παντού, αλλά δε βαριέσαι, μπρος στην επιστήμη... Χωρίς dirac, EQ και σαμπ, (για τους πουρίστες): not bad at all.
Άντε τώρα πάλι μετρήσεις με το REW για να βρω καλό σημείο cross, ξανά μετρήσεις για το sub alignment και ξανα-μανά άλλες μετρήσεις για το DIRAC. Κούραση...
Στα αυτια σου, πως μεταφραζονται τα παραπανω; Τι σ ενοχλει στο χωρο σου με τα ηχεια αυτα;Παιδια εχει θεματα ο χωρος ακομη, ισχυρα (ακομη) modes, αρκετες ανακλασεις που φαινονται στην ETC και ανομοιομορφιες αριστερα-δεξια. Τα ηχεια μεγαλα, οι αποστασεις απο τοιχους μικρες και θελει full επενδυση στους τοιχους, δοκαρια, κλπ. για να ελεγχθουν οι ανακλασεις πληρως. Αν θελετε ανεβαζω γραφηματα αλλα τι νοημα εχει; Εγω βαρεθηκα και δε σας κρυβω οτι σκεφτομαι να τα ξηλωσω ολα και να βαλω δυο kii στη θεση του muso στο σαλονι και τελος.
Ο χώρος.Στα αυτια σου, πως μεταφραζονται τα παραπανω; Τι σ ενοχλει στο χωρο σου με τα ηχεια αυτα;
...άμα βρίσκεται σε χώρο για τον οποίο εκτιμά ότι δεν παρουσιάζει ικανοποιητική ακουστική συμπεριφορά και όπου δεν θα έκρινε σκόπιμες διαδικασίες αντιστάθμισης της τελευταίας,τότε δεν μπαίνει στον κόπο να στήσει σύστημα γι ανοικτή ακρόαση μουσικής -ούτε καν προς ικανοποίηση κάποιας έμφυτης περιέργειας...
Δηλ. με ενοχλεί που ακόμη ακούω το χώρο σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι πρέπει σύμφωνα με τα γνωστά Ευαγγέλια. Αυτό μεταφράζεται σε διάφορα "κακά" όπως έλλειψη πειστικής παρουσίας ηχητικής ενέργειας σε συγκεκριμένες συχνότητες και υπερβολική συμμετοχή του χώρου με αντηχήσεις και ανακλάσεις σε άλλες συχνότητες.Σε αυτή την σοφή αντίληψη -και αντίστοιχη πρακτική- έχω καταλήξει κι εγώ, ύστερα από την οικειοποίηση βασικών γνώσεων και εμπειριών. Και ξαφνικά όλα έγιναν πολύ πιο απλά...
(Άντε να πείσεις τους χαιεντάδες τώρα -και όχι μόνο- ότι όλο το "χόμπι" είναι ένα ανούσιο κυνήγι αν δεν έχεις τον σωστό χώρο...κι αν είσαι απαιτητικός βεβαίως και ξέρεις τί θέλεις...)
Είναι απ' την προπόνηση, χθες και σήμερα.Και τώρα ας μιλήσουμε για τις πετσέτες.
Για λέγε εντυπώσεις σε σχέση με τα αλλα;