Απλά πράγματα

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.037
Καλα, ας πω την αληθεια:

Εχουν κατι λεντ τα ηχεια μου μπροστα. Διαβασα οτι τα λεντ χαλανε το βαθος της σκηνης ή κατι τετοιο τελος παντων. Ε, με την πετσετα ολα καλα!
Αααα, δηλαδη δεν ειναι οτι τις εβαλες για να μεταβαλεις ελαφρως την πολικη αποκριση των mid-tweeters και μετα απο 1647 μετρησεις με διαφορετικα διπλωματα διαφορετικου πελους πετσετων, κατεληξες στην συγκεκριμενη τοποθετηση, η οποια σου αυξησε το βαθος σκηνης, βελτιωσε την εστιαση και ταυτοχρονα σου εξαφανισε ενα peak 1,296 dB στους 7,638 χιλιοκυκλους.
Μαααλιστα.
Εμενα πηγε το μυαλο μου στο ευκολο. Εσυ το σκεφτηκες περιπλοκα.

Reaction score
30.454
Αααα, δηλαδη δεν ειναι οτι τις εβαλες για να μεταβαλεις ελαφρως την πολικη αποκριση των mid-tweeters και μετα απο 1647 μετρησεις με διαφορετικα διπλωματα διαφορετικου πελους πετσετων, κατεληξες στην συγκεκριμενη τοποθετηση, η οποια σου αυξησε το βαθος σκηνης, βελτιωσε την εστιαση και ταυτοχρονα σου εξαφανισε ενα peak 1,296 dB στους 7,638 χιλιοκυκλους.
Μαααλιστα.
Εμενα πηγε το μυαλο μου στο ευκολο. Εσυ το σκεφτηκες περιπλοκα.
Θα μπορούσε επίσης να υπάρξει ένας συμβολισμός....πως στην αέναη μάχη του οικιακού hi fi με τα προβλήματα του χώρου ,κουράστηκε και πέταξε λευκή πετσέτα...:p

Akis_G

Reaction score
8.037
Θα μπορούσε επίσης να υπάρξει ένας συμβολισμός....πως στην αέναη μάχη του οικιακού hi fi με τα προβλήματα του χώρου ,κουράστηκε και πέταξε λευκή πετσέτα...:p
Κατ' αρχην, σ' αυτη τη μαχη που λες ο @dapost δε θα παραδοθει ποτε, ...ο @dapost !

Αλλα και ετσι να ηταν, αυτος πεταξε δυο και παραχωσε αλλες δυο!
Ασορτι, αν προσεξες.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Μετά το σαλόνι, έφαγα παντόφλα και από το δώμα. Η επόμενη παντόφλα θα είναι και από το σπίτι.

Ευτυχώς υπάρχει ένα μπουντρούμι που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Ποτέ δε μου άρεσε γιατί έχει πάτωμα από πλακάκι και γενικά κουδουνίζει χειρότερα και από τα γνωστά ηχεία.

Οι διαστάσεις του δεν είναι κακές ως προς τα modes. Ο συνολικό όγκος του δωματίου όμως είναι μικρότερος από αυτό που είμαι τώρα, κάτι που δε μου αρέσει καθόλου.

Έχω θέσει τις παρακάτω απαιτήσεις πριν κάνω τη μετακόμιση: Φυσιολογικό RT στις χαμηλές, κάτω από 0.6s, και με τίποτα κάτω από 0.3s πουθενά στο φάσμα.

Το ύψος είναι 2.75m με τα δοκάρια που φάινονται στην κάτοψη να είναι στα 2.37m.

IPOGEIO.png

Το πλάνο είναι να ξεκινήσω με δύο μεγάλους συνηχητές στα τμήματα της οροφής που χωρίζονται από τα δοκάρια.

Το ΣΚ θα μεταφέρω το σαμπ στο δωμάτιο και θα ανεβάσω μετρήσεις.

Akis_G

Reaction score
8.037
Φυσιολογικό RT στις χαμηλές, κάτω από 0.6s, και με τίποτα κάτω από 0.3s πουθενά στο φάσμα.
Ε δε ζητας και πολλα!
Θες και "peace on earth"?

Τα ηχεια που εχεις, θα τα εντοιχησεις ή θα τα πουλήσεις?;)

D

Deleted member 23222

Guest
Δεν νοικιάζεις αλλού καλύτερα?:D:roflmao:

Θα φύγεις που θα φύγεις, και θα τους έχεις φτιάξει όλα τα δωμάτια μπιφόρ δάτ...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Αν δε φτιαξει το rt με τα συνηθισμένα μεσα, θα πεσει ο βορειος ή ο ανατολικος τοιχος που ειναι εσωτερικοι. Ειμαι αισιοδοξος οτι δε θα χρειαστεί. Εντοιχισμος δυστυχώς δε γινεται.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.381
196903_ccfac4256a964f58237fbc2b1d8d3453-01.jpeg

Νομίζω ότι γίνεται.
Αυτό το χώρο βλέπω "οριοθετημένο".
Χονδρικά 4*4.
Με γυψοσανίδα δεξιά κι αριστερά, να μαζέψει το πράγμα στους χρόνους που θες.
Και πάνω, εννοείται.
Στον εμπρός τοίχο που μένει, με μια κοίλη γυψοσανίδα χώνεις τα ηχεία μέσα της και εξαφανίζεις τις γωνίες.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.321
Δε μου αρεσει το 0.2s.
Συμφωνώ απολύτως (για μεσαία δωμάτια-σαλόνια). Μου φαίνεται ψόφιο. Καθόλου διασκεδαστικό.

Αλλά και το 0.4 είναι πολύ κουραστικό.

0.3s, τι λες, να συμφωνήσουμε;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.381
με τίποτα κάτω από 0.3s πουθενά στο φάσμα.
Ευκολάκι.
Ξέχνα χαλιά και κουρτίνες, και πουθενά να μη φαίνονται απορροφητικές επιφάνειες (εμφανής ηχοαπορρόφηση).
Ακόμα και καναπέδες, δερμάτινοι, όχι υφασμάτινοι, να αντανακλούν πρίμο.
Τίγκαρε στην διάχυση, ο,τι θες, από Λαζαράκη μέχρι qrd. Πίσω από τη διάχυση, κρύψε απορρόφηση, να μη φαίνεται.

Εγγυημένα, δε πέφτει κάτω από 0,3 σε καμία περίπτωση, ώστε να ακούγεται ρουφήχτρα και κουραστικό. Θα είναι ζωντανός ηχητικά ο χώρος.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.008
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell