Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.151
Δεν ειναι χωρις λογο ο τσακωμος. Ειναι παντα για τον ιδιο λογο: Καποιος θα πεταξει μια κοτσανα, θα του πουμε ειπες κοτσανα δεν ειναι ετσι και ψαξτο καλυτερα, αυτος θα θιχτει και θα αρχισει τα παιδιαρισματα, μετα μπαινουν κι αλλοι στη κουβεντα και αρχιζει το ματς...κλασικ...
Έτσι ακριβώς. ;)

Στο απεναντινό θρέντ υπερισχύουν, κατά κράτος, οι "ρομαντικής" θεώρησης απαντήσεις με τις "κλασικές" να υπολείπονται αισθητά.
Στο παραδίπλα καφέ, άμα μπω μέσα, πρέπει να πάρω και δυναμίτη μαζί μου. :p:p:p

Το μακρύ και το κοντό του καθενός, και δι μπουλσιτ γκοουζ κλαουντ. Δεν είναι ρομαντισμός αυτό, μ@λ@κία στον κύβο είναι, μαζί με άγνοια για οτιδήποτε. :p:p:p

Τα 3Α (ανίκανοι, ανόητοι, άσχετοι).:lol::lol::lol:

Λίγο διάβασμα ρε παιδιά, δε πρόκειται για τίποτα άλλο..:sneaky:

Reaction score
2.566
Αγαπητέ ηπιφορέντερ...αναφέρεις τη λέξη "κλάσικ" (ορθώς) πρόσθεσε και τη λέξη "ρομάντικ" και θα πλησιάσεις σημαντικά στη ρίζα του προβλήματος :). Μεταξύ μας ούτε η μια θεώρηση ούτε η άλλη είναι απόλυτα, αντικειμενικά αληθής - 3Α). :)
Προσωπικα δεν εχω αμφιβολια οτι ελαχιστα πραγματα ειναι απολυτα και αντικειμενικα αληθη. Για μενα η διαμαχη εδω ειναι για το ποια αποψη ειναι περισσοτερο ορθη. Ε και αν εχει κανεις την επιστημη με το μερος του, μαλλον εχει το πλεονεκτημα...;)

Στο απεναντινό θρέντ υπερισχύουν, κατά κράτος, οι "ρομαντικής" θεώρησης απαντήσεις με τις "κλασικές" να υπολείπονται αισθητά.
Διπλα, με ελαχιστες εξαιρεσεις πλεον, συχναζουν μονο οι "ρομαντικοι", οπως ορθα (και κομψα) τους χαρακτηριζεις...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.151
Διπλα πλεον συχναζουν μονο οι "ρομαντικοι", οπως ορθα (και κομψα) τους χαρακτηριζεις...
Το 3Α μου.:fuckyou:

Αυτοί που πιστεύουν στο γρέζι.:gotcha:
Το κακό. Ναι, τι μι-κρο-σκο-πι-κό. :gotcha:

A

AKARL

Guest
Έτσι ακριβώς. ;)

Το μακρύ και το κοντό του καθενός, και δι μπουλσιτ γκοουζ κλαουντ. Δεν είναι ρομαντισμός αυτό, μ@λ@κία στον κύβο είναι, μαζί με άγνοια για οτιδήποτε. :p:p:p

Μισό λεπτό ... :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:.....

Ουφ συνήλθα, να'σαι καλά!

Λοιπόν, δγιάβασε αυτό:

In the book, the Narrator describes the "Romantic" approach to life of his friend, John Sutherland, who chooses not to learn how to maintain his expensive new motorcycle. John simply hopes for the best with his bike, and when problems do occur he often becomes frustrated and is forced to rely on professional mechanics to repair it. In contrast, the "classical" Narrator has an older motorcycle which he is usually able to diagnose and repair himself through the use of rational problem-solving skills.

In an example of the classical approach, Pirsig explains to the reader that one must pay continual attention: when the Narrator and his friends came into Miles City, Montana[3] he notices that the "engine idle is loping a little," a possible indication that the fuel/air mixture is too rich. The next day he is thinking of this as he is going through his ritual to adjust the valves on his cycle's engine. During the adjustment, he notes that both spark plugs are black, confirming a rich mixture. He recognizes that the feel-good-higher-altitude-mountain-air is causing the engine to run rich. New jets are purchased and installed, and with the valves adjusted, the engine runs well again.

With this, the book details two types of personalities: those who are interested mostly in gestalts (romantic viewpoints, such as Zen, focused on being "In the moment", and not on rational analysis), and those who seek to know the details, understand the inner workings, and master the mechanics (classic viewpoints with application of rational analysis, vis-a-vis motorcycle maintenance) and so on.

The Sutherlands represent an exclusively romantic attitude toward the world. The Narrator initially appears to prefer the classic approach. It later becomes apparent that he understands both viewpoints and is aiming for the middle ground. He understands that technology, and the "dehumanized world" it carries with it, appears ugly and repulsive to a romantic person. He knows that such persons are determined to shoehorn all of life's experience into the romantic view. Pirsig is capable of seeing the beauty of technology and feels good about mechanical work, where the goal is "to achieve an inner peace of mind". The book demonstrates that motorcycle maintenance may be dull and tedious drudgery or an enjoyable and pleasurable pastime; it all depends on attitude.

Με βάση τα παραπάνω .... ποιος είναι ο πιο σκληροπυρηνικός κλασικιστής επαέ;

ΥΓ: Είσαι ασυνεπής και μεροληπτικός (ανάμεσα σε μύρια όσα κακά) - με του Κοτς τα παλιοπαθητικά (ζηλεύω...:devilish::cry:) δεν έχεις πρόβλημα ενώ εμένα που μάλλιασε η γλώσσα μου να σε ξερωτάω να μου προτείνεις ένα ζευγάρι λάθος (πλην όμως τίμια) παθητικά μου τα έχεις κάνει:

Reaction score
518
Γραψατε ποσα ποστ ανεφ λογου(ανακατευοντας καταστασεις) ενω προηγουμενως προσπαθησα να βαλω μια τελεια.αυτο δειχνει τα παντα.

Bhutia σε ευχαριστω . Το 1,80 που προτεινες ειναι κατι που δεν το χα σκεφτει. Στις επομενες ακροασεις θα το εφαρμοσω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.151
Γραψατε ποσα ποστ ανεφ λογου(ανακατευοντας καταστασεις)
R3no, :

:p:p:p:p:p:p:p:lolsign::lolsign::lolsign:

Το 1,80 που προτεινες ειναι κατι που δεν το χα σκεφτει.
Δηλαδή τι είχες σκεφτεί; Το 3,40 για να ακούς καθαρά και μόνο το χώρο του εκθέτη; Γιατί δε βλέπεις καλύτερα ένα σχεδιάγραμμα αρ τι σιξτι του χώρου του; Το ίδιο πράγμα είναι!

:dance2::dance2::dance2::dance2:

με του Κοτς τα παλιοπαθητικά (ζηλεύω...:devilish::cry:) δεν έχεις πρόβλημα
Έχει πιο πολλά λεφτά από σένα!

Καλά κάνεις και ζηλεύεις!

:lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.540
φιλε μου καλησπερα περσι στην εκθεση στο ledra mariot ακουσα για λιγο τα chario syntar 530r αν θυμαμαι καλα,μου εκαναν εντυπωση ποσο γλυκα παιζανε διαβαζα συνεχεια για τον ηχο των chario αλλα δεν ειχε τυχει να ακουσω ποτε
- όλα έτσι παίζουν ζεστά-γλυκά-απαλά , όσο δε ανεβαίνεις σε ακριβότερα μοντέλα διατηρείται ο εν λόγω οικογενειακός χαρακτήρας αναλλοίωτος , απλά αυξάνεται η αναλυτικότητά τους , το απόλυτο φάρμακο για ''σκληρά'' συστήματα

A

AKARL

Guest
Γραψατε ποσα ποστ ανεφ λογου(ανακατευοντας καταστασεις) ενω προηγουμενως προσπαθησα να βαλω μια τελεια.αυτο δειχνει τα παντα.
Όχι .... ακριβώς. :whistling:

ε

Last edited by a moderator:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.540
Εγώ ας πούμε, θεωρώ ότι γλυκό μεταξένιο ζεστό ήχο έχει το φλατ ηχείο
- ερώτηση ( όχι απαραίτητα προς εσένα Κώστα , αλλά και σε όποιον γνωρίζει ) . . .

- όταν λέμε flat εννοούμε dead flat ή συγχωρούνται +/- κάποια db , πχ το κάτωθι πως χαρακτηρίζεται ;

- οκ από τα 6k και πάνω φανερά ξεφεύγει , με ενδιαφέρει η άποψή σας για την περιοχή 100hz - 8k

Higher in frequency in fig.3, the integration of the woofer and tweeter outputs on the tweeter axis is not quite optimal, this indicated by a lack of energy between 3 and 6kHz. All things being equal, this would give the Sovran's balance a very slightly polite character. However, the top two octaves rise by 6dB or so above the midrange reference level.1 I would have thought this boost to be too high in frequency to be perceived as "bright," though MF did characterize the Sovran's balance as having "a slight tilt toward brightness." He also remarked on the speaker's "exceptional resolution of high-frequency detail" and its highs as being "on the airy, exuberant side," both of which would also result from this measured behavior. The rather clunky grille introduced +3/–6dB irregularities in the Sovran's tweeter-axis response (fig.4); I recommend leaving them off for serious auditioning.

Read more at http://www.stereophile.com/content/...-loudspeaker-measurements#19vgUDuMdeU9ekAC.99

Reaction score
15.469
Ωιμε ...! τι κοσμος μανα ...!
σε μιαολια
- θα αποκαλει ο buhtia το υποβαθυφωνο "σαμπ"
- ο AKARL θα μιλει σαν τον buhtia
- ο costas EAR θ' αναβαθμιστει με παθητικα
...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.151
Όχι .... ακριβώς.
Αυτή είναι κι η απάντησή μου στην λογική σου της διαστρεβλωμένης θεώρησης της θεωρίας της ...σχετικότητας! ;)

Βρίσκω άτοπη την κάλυψη απλών ψεμμάτων με θεωρίες δήθεν "σχετικότητας", ώστε να "φαίνονται" λιγότερο ψέμματα.

Η ορθότητα λόγου χάριν της επαρκούς οδήγησης, εξαρτάται από εντελώς συγκεκριμένες παραμέτρους. Όσο και να βασανίζετε το θέμα με 3Α, αυτό παραμένει απλώς η πραγματικότητα. ;)

Reaction score
935
Έτσι ακριβώς. ;)

ΔΕΝ είναι λίγο διάβασμα. Για μένα που έχω να ασχοληθώ με μαθηματικά και φυσική από το Λύκειο, είναι πρακτικά αδύνατο να κατανοήσω ηλεκτροακουστικά ζητήματα, πέρα από το να εμπιστευθώ τη λογική μου. Η οποία μου λέει ότι εσύ, ο μπούτια, ο ΚΚ (Κώστας Κόγιας) και μερικοί άλλοι απότ τα γραπτά σας φαίνεται ότι το χετε μελετήσει το θέμα. Εάν πχ είχα λεφτά, θα έπαιρνα τον Alex θα του λεγα έχω αυτόν τον χώρο, πάρε 5 χιλιάρικα διαθέσιμα, δώσε μου 3 επιλογές ενεργών (για να διαλέξω τα πιο όμορφα), έλα στήστα, βάλε και το dirac, μέτρα τα, ισοστάθμισε τα, διόρθωσέ τα (αλλά μη μου βάλεις μπασοπαγίδες και διαχυτές στο σαλόνι, θέλω πίνακα με ξύλινη κορνίζα και μπουφέ της γιαγιάς) και δώστα μου με το κλειδί στο χέρι. Αλλά να κάτσω να διαβάσω αυτά τα κατεβατά που συχνά πυκνά μνημονεύεται αποκλείεται...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.151
όταν λέμε flat εννοούμε dead flat ή συγχωρούνται +/- κάποια db , πχ το κάτωθι πως χαρακτηρίζεται ;
Όταν λέμε φλατ, δεν εννοούμε ποτέ φλατ. ;)
Εννοούμε ότι το σύνολο ηχοσύστημα-χώρος πρέπει να μη μας βγάζει την Παναγία ώστε να μπορούμε να το ισοσταθμισουμε στο επιθυμητό ταργκετ κερβ.

Το "φλατ", δεν ακούγεται, είναι λάθος. Έχουμε αναφερθεί κατ'επαναληψιν στο ποιες πρέπει να είναι οι ταργκετ κερβ στο χώρο ακρόασης, αναλόγως στάθμης ακρόασης.

Βεβαίως, οι φιλόλογοι της δίπλα παραλίας, και οι γνωστοί "ρομαντικοί" εραστές του γρεζιού, που λέει ο Κρητικός, μας αποκαλούν λόγω άγνοιας εραστές του φλατ ακούσματος. Δυστυχώς, δεν έχουν διαβάσει καθόλου τα γραπτά μας. ;)

Εδώ είναι όμως, διαθέσιμα, σε κάθε ανοιχτό μυαλό. :)

Το "κάτωθι ηχείο" που λές, χαρακτηρίζεται από πολλά πράγματα, που το ξεβρακώνουν μέσα από το εν λόγω σχεδιάγραμμα απόκρισης.
Δε θα αναφερθώ στα εμφανή των υψηλών συχνοτήτων, αλλά στις χαμηλές συχνότητες. Εκεί λοιπόν, βλέπουμε μία οπή ανάκλασης χαμηλών συντονισμένη στους περίπου 58 κύκλους, όπου εμφανίζει το πικ. Στους 50 κύκλους έχει ήδη πέσει η απόκριση, και είναι λογικό συμπέρασμα ότι δε παίζει κάτω από 50 κύκλους αυτό το ηχείο, πρόκειται για ένα δορυφόρο που χρειάζεται σαμπ.

Θα πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι κάτω από τη συχνότητα συντονισμού της οπής ανάκλασης χαμηλών, οι συχνότητες βγαίνουν με διαφορά φάσης 180 μοιρών, δηλαδή οδηγούν σε ακύρωση της πρόσθιας ακτινοβολίας του γουφερ, κάτι που εξασφαλίζει μηδενική απόκριση από κει και κάτω.

Να, αυτά τα λίγα και απλά αν τα ξέρεις, καταλαβαίνεις τι μπάσο βγάζει το ηχείο, χωρίς να χρειάζεται να το ακούσεις. ;)

Οι διπλα ακουνε μουσικη και εμεις ακουμε αρχεια με ροζ θορυβο. Οπως την βρισκει ο καθενας.
Όχι, οι οποιοιδήποτε "δίπλα" (δηλαδή οι έχοντες "προσωπική άποψη") ακούν αλλοιωμένη και παραμορφωμένη τη μουσική τους, συμπιεσμένη και πετσοκομμένη, και προσπαθούν να βρουν αίολα επιχειρήματα υποκειμενισμού που να μετατρέψουν αυτό το αισχρό άκουσμα σε "άποψη". ;)

Εμείς ακούμε όμορφα τη μουσική μας, και την απολαμβάνουμε ως έχει, χωρίς ούτε να την συμπιεζουμε, ούτε να την αλλοιώνουμε. ;)

Αλλά μας ζηλεύουν, γιατί το δικό μας στέρεο παίζει καλά ενώ το δικό τους είναι γτπκ, οπότε να, κακιωνουν και λεν τέτχια, περί πιντιεφ. :gotcha:

Last edited:

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik