Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.147
Εάν πχ είχα λεφτά, θα έπαιρνα τον Alex θα του λεγα έχω αυτόν τον χώρο, πάρε 5 χιλιάρικα διαθέσιμα, έλα στήστα, βάλε και το dirac, μέτρα τα, ισοστάθμισε τα, διόρθωσέ τα και δώστα μου με το κλειδί στο χέρι.
Αυτή είναι μία πολύ υγιής συμπεριφορά. ;)

Αυτό ακριβώς εφαρμόζω προσωπικά στην εικόνα, όπου δε ξέρω την τύφλα μου μπροστά πχ στον Καστρουνη, οπότε τον ρώτησα τι προβολέα να πάρω, τον πήρα, θα έρθει να τον "ισοσταθμίσει" όπως αυτός ξέρει χωρίς να εκφράσω καμία απολύτως προσωπική άποψη για τίποτα (δηλαδή δε θα του πω να βάλει κι άλλο κοντραστ ή περισσότερα χρώματα, ή πιο πολύ κόκκινο ή λίγο να φωτίσει τις σκοτεινές σκηνές, τίποτα απολύτως δε θα ακούσει από μένα), θα σώσω τις ρυθμίσεις, και θα βλέπω τις ταινίες μου.

Το βρίσκω πολύ υγιές, πραγματικά. ;)

Reaction score
518
Στο ματι το σωστο ειναι σωστο.

Στον ηχο δεν υπαρχει παντα λαθος.

Αλλα παλι συνεχιζεται το θεατρο του παραολογου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.147

Όχι φίλε μου, όχι.
Και στο μάτι, και στο αυτί, το σωστό είναι ένα.

Καμία απολύτως διαφορά.

Μάλιστα, το μάτι είναι πιο απαιτητικό αισθητήριο όργανο από το αυτί. ;)

Όλα τα υπόλοιπα, είτε για το μάτι είτε για το αυτί, είναι ένα τεράστιο θέατρο παραλόγου, όπως το είπες. ;)

Reaction score
2.288
Όχι φίλε μου, όχι.
Και στο μάτι, και στο αυτί, το σωστό είναι ένα.
Και στο ματι και στο αυτι το σωστο ειναι ενα, αλλα στην πραξη ελαχιστους ενδιαφερει το απολυτα σωστο μια που ολοι οι ανθρωποι εχουν απο αρκετη εως παρα πολυ μεγαλη ανοχη στις αποκλισεις απο το σωστο ειδικα οταν δεν υπαρχει αμεση συγκριση.

Reaction score
11.761
- ερώτηση ( όχι απαραίτητα προς εσένα Κώστα , αλλά και σε όποιον γνωρίζει ) . . .

- όταν λέμε flat εννοούμε dead flat ή συγχωρούνται +/- κάποια db , πχ το κάτωθι πως χαρακτηρίζεται ;
Εγώ βλέπω ότι χρειάζεται να του κόψεις 10 dB, στα 10 KHz, ξεκινώντας από τα 5 KHz. Δηλαδή (αν δεν κάνω λάθος στην ονομασία του φίλτρου) να εφαρμόσεις ένα high-shelf filter ξεκινόντας από 0 dB στα 5 KHz και να καταλήξεις στα -10 dB στα 10 KHz και πάνω.

Reaction score
30.455

Γιατί ρε παλικάρι;
Άμα εγώ γουστάρω να βλέπω το χιόνι γαλάζιο,το λευκό πουκάμισο του Χατζηνικολάου όταν λέει ειδήσεις να το βλέπω μπεζ και άμα θέλω στις σκοτεινές σκηνές μιας ταινίας να κάνω τη νύχτα μέρα, τι ζόρι τραβάς; Αν δεχτούμε πως υπάρχει αποπση στον ήχο γιατί να μην υπάρχει αποπση και στην εικόνα;

Reaction score
2.483
Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ένα αλάνθαστο αισθητήριο για την αντίληψη μιας κατάστασης ως σωστής ή λανθασμένης.

Αυτ'o λέγεται κόπωση.

Αν δέχεσαι /εκτελείς κάτι με λάθος τρόπο – κουράζεσαι γρήγορα .
Είτε λέγεται εικόνα , είτε ήχος , είτε περπάτημα , είτε κολύμβηση , είτε εργονομία , είτε εργαλείο , είτε φωτισμός , είτε άβολο ρούχο που είναι πιθανά στη μόδα. (και σίγουρα θα περάσει)

Δεν ξέρω απόλυτα πως φτιάχνεις ένα σωστό ηχοσύστημα , αλλά ξέρω ότι με το σωστό ηχοσύστημα ακούς άπειρες ώρες τα πάντα ξεκούραστα.
Το ίδιο και με μιά κακορυθμισμένη τηλεόραση. Και αν υπάρχει κάποιος που του αρέσει το χορτάρι του γηπέδου να φαίνεται λαμέ πράσινο σε 10 λεπτά κλείνει την τηλεόραση ,.

Πρώτο δείγμα κακού συστήματος (ή χώρου μάλλον) είναι ο αυτοφυλακισμός σε ένα κλειστό κύκλο ηχογραφήσεων που παίζουν ξανά και ξανά.

Last edited:

Reaction score
584
Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ένα αλάνθαστο αισθητήριο για την αντίληψη μιας κατάστασης ως σωστής ή λανθασμένης.

Αυτ'o λέγεται κόπωση.

Είτε λέγεται εικόνα , είτε ήχος , είτε περπάτημα , είτε κολύμβηση , είτε εργονομία , είτε εργαλείο , είτε φωτισμός , είτε άβολο ρούχο που είναι πιθανά στη μόδα. (και σίγουρα θα περάσει)

Δεν ξέρω απόλυτα πως φτιάχνεις ένα σωστό ηχοσύστημα , αλλά ξέρω ότι με το σωστό ηχοσύστημα ακούς άπειρες ώρες τα πάντα ξεκούραστα.
Το ίδιο και με μιά κακορυθμισμένη τηλεόραση. Και αν υπάρχει κάποιος που του αρέσει το χορτάρι του γηπέδου να φαίνεται λαμέ πράσινο σε 10 λεπτά κλείνει την τηλεόραση ,.

Πρώτο δείγμα κακού συστήματος (ή χώρου μάλλον) είναι ο αυτοφυλακισμός σε ένα κλειστό κύκλο ηχογραφήσεων που παίζουν ξανά και ξανά.
Πολύ σωστός.

Reaction score
2.566
...ξέρω ότι με το σωστό ηχοσύστημα ακούς άπειρες ώρες τα πάντα ξεκούραστα.
Αν πραγματι ισχυε αυτος ο 'εναλλακτικος' ορισμος του σωστου/καλου ηχοσυστηματος, θα μπορουσαμε να βγαλουμε καποια αρχικα συμπερασματα για το ποια ειναι πιθανως τα πιο καλα συστηματα (σε οικιακους αφροντιστους χωρους ωστε να ειναι σχετικα κοινη η μεταβλητη του χωρου), ρωτωντας την πολυ απλη ερωτηση "ποσα διαφορετικα cd/δισκους/flac ακουτε". Κατατασσοντας τις απαντησεις με φθινουσα σειρα θα ξεραμε ποιος εχει το καλυτερο ηχοσυστημα κλπ.

Ειναι ομως ετσι? Ενα καλο ηχοσυστημα πως θα παιξει μια κακια παραγωγη? Και αν οι μουσικες που ακουει καποιος ατυχος εντασσονται σε ειδος και εποχη με κακες και μετριες παραγωγες? Θα ακουει το ιδιο πολυ με εναν πιο τυχερο? Γενικα, σε αυτη τη περιπτωση αξιζει να εχει καλο ηχοσυστημα ή οχι? ...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
- ερώτηση ( όχι απαραίτητα προς εσένα Κώστα , αλλά και σε όποιον γνωρίζει ) . . .
- όταν λέμε flat εννοούμε dead flat ή συγχωρούνται +/- κάποια db , πχ το κάτωθι πως χαρακτηρίζεται ;
- οκ από τα 6k και πάνω φανερά ξεφεύγει , με ενδιαφέρει η άποψή σας για την περιοχή 100hz - 8k

Read more at http://www.stereophile.com/content/...-loudspeaker-measurements#19vgUDuMdeU9ekAC.99
Εν συντομία -για να μην αισθάνονται κάποιοι...(ανα)γνωστική κόπωση - μπορείς να οδηγηθείς σε κάποια συμπεράσματα συγκρίνοντας την ανωτέρω ψευδοανηχοϊκή απόκριση με την αντίστοιχη που είχε ληφθεί από το δωμάτιο και στη θέση ακρόασης του γνωστού Michael Fremer:

Θεωρώντας ως επίπεδο τμήμα αναφοράς την καμπύλη μεταξύ 1500 - 6000 Hz,οι προκύπτουσες αποκλίσεις στις υπόλοιπες ζώνες θα γίνονταν χαρακτηριστικώς αντιληπτές.

Ας κάνουμε μια συμπληρωματική σύγκριση με προτιμητέες αποκρίσεις αναφοράς -εκτός της ιδανικής...ευαγγελίστριας- εντός δωματίου ακρόασης που παρουσιάζονται στην "Αποκρυπτογράφηση των Χροιών":

Τα ηχεία του παραδείγματος πάντως πρέπει να έδιναν στο χώρο του MF ακροαματικό αποτέλεσμα που θα έκλινε προς τη θερμή και ξεκούραστη πλευρά,χάρη σε τονώσεις επί της ζώνης 300-600 Hz σε συνδυασμό με υποχωρήσεις στην αμέσως ανώτερη (700-1500 Hz) και την ουδετερότητα επί της ζώνης 1500-6000 στην απόκριση εντός του συγκεκριμένου δωματίου.

Στον αντίποδα,οι χαρακτηριστικές υποχωρήσεις στη ζώνη 100-300 Hz θα μείωναν τον αντίκτυπο από τη ρυθμική βάση που προβάλλεται στα σύγχρονα ιδιώματα,αλλά και την πιθανότητα να γίνονταν αντιληπτά ενοχλητικά φουσκώματα στη ζώνη των ανώτερων χαμηλών.Ο δε συγκερασμός στις προκύπτουσες τονώσεις και υποχωρήσεις μεταξύ 200-800 Hz θα έφερνε υποτίθεται την αίσθηση όγκου έναντι δυναμικών αντιθέσεων σε σχετική κατάσταση ισορροπίας.

Όπως μαρτυρούν οι διαφορές μεταξύ των δημοσιευμένων αποκρίσεων για το Chario Sovran,όλη η ανωτέρω εκτίμηση θα μπορούσε κάλλιστα ν'ανατραπεί με διαφορετική τοποθέτηση εντός του αυτού δωματίου,ή ακόμα εντονότερα κατά την μετεγκατάσταση σε δωμάτιο ακρόασης που θα διέθετε διαφορετικούς χρόνους RT ανά οκτάβα.

Η ψευδοανηχοϊκή απόκριση φανερώνει πάντως ένα ηχείο ακατάλληλο ως έχει για χώρους διακρινόμενους από ισορροπημένα RT ανά οκτάβα.

Μακάρι να ήταν τα πράγματα τόσο απλοποιημένα...Το ΄΄κακό΄΄ με τις αντιληπτικές μας οδούς έγκειται στο ότι προτού αρχίσει ο μέσος ακροατής να ενοχλείται από κάτι μπορεί να εντυπωσιάζεται από αυτό,ενώ όταν παύει προοδευτικά να ενοχλείται τότε τείνει να...βασίζεται σ'εκείνο.:D

Η έννοια της ακουστικής κόπωσης σε συνάρτηση με το χρόνο έχει σαφή ισχύ στο πεδίο των μηχανικών ήχου, σχετιζόμενη όμως όχι προς συγκεκριμένα συστήματα επισκόπησης,αλλά με συνθήκες ακουστικής χώρου που την επιφέρουν...
Εγώ τα έχω πάρει από το 2002 και έχω βρει την υγειά μου.
Και σαφώς επί...του κρανίου.:roflmao:
Δεν είπαμε όχι χαρακτηρισμοί; Νταποστ σπικινγκ. Πις.
Αγαπη μονο ρε
Σα να τραγουδούσε η Janis...΄΄Take Another Little...Piss off my Heart now Baby΄΄:lolsign:

R3nos said:
Και με τον Ear σε ρόλους...Γητευτή των Παραλόγων.:lolsign:

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οσον αφορα την ακοη,θα ελεγα οτι αυτη ειναι οσο χρειαζεται καλη ωστε να μπορει ορθα να κρινει τουλαχιστον μια κακη ηχογραφιση.Μια κακη ηχογραφιση κανενας απολυτως δεν την απολαμβανει,οτι συστημα και να εχει.Οι υπερβολες (δεν το λεω για σενα αλλα επ'ευκαιρια) οτι ενα συστημα παιζει τοσο λαθος ωστε να κανει τις κακες ηχογραφισεις να ακουγονται ως καλες,ειναι, για μενα τουλαχιστον,αστειο.

Reaction score
690
Αυτ'o λέγεται κόπωση.

Είτε λέγεται εικόνα , είτε ήχος , είτε περπάτημα , είτε κολύμβηση , είτε εργονομία , είτε εργαλείο , είτε φωτισμός , είτε άβολο ρούχο που είναι πιθανά στη μόδα. (και σίγουρα θα περάσει).
Μήπως τότε αυτοί που τόσα χρόνια ακούνε ακούραστα λάμπες , "καυσόξυλα" , κλπ , κάνουν τελικά και κάτι .....σωστά ??

:D:D

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik