Σύνδεση χρήση μηχανημάτων

Reaction score
3
Καλησπέρα, καινούριος στο forum.

Θέλω να ξεσκονίσω κάποια μηχανήματα και δίσκους βινυλίου, να ακούσω. Έχω τα παρακάτω μηχανήματα, και αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, πως τα συνδέω, αν χρειάζομαι και τον προενισχυτή ή όχι, τι διαφορά έχει, και μια κριτική αν είναι ικανοποιητικά, ή τι πρέπει να αλλάξω, προτάσεις κλπ. Επίσης το μηχάνημα CD, ενώ είναι σε άψογη κατάσταση, δεν διαβάζει τα cd...τι μπορώ να κάνω για αυτό?

1. Πικάπ Technics SL1210-MK2
2. Ενισχυτής Sanyo Plus P55
3. Προενισχυτής Mcintosh C 712
4. Teac VRDS 25
5. Ηχεία KEF Q 55.2

Attachments

Reaction score
15.469
Προκειται περι ενος ολοκληρωμενου συστηματος (κληρονομια ?) ,
οι πηγες στο Mcintosh C 712 και μετα αυτος στον Sanyo Plus P55 καλωδια στα ηχεια κι ετοιμος ...
ενα γερο ξεσκονισμα πρωτα βεβαια και μια αποσταση ασφαλειας οταν τα βαλεις στη μπριζα :D

Reaction score
3
Εντάξει τα έχω βάλει ένα-ένα στην μπρίζα και δεν έσκασε τίποτα...λες όταν τα ενώσω να απομακρυνθώ ε? Ερωτήσεις:

Το πικάπ στο input PH του προενισχυτή?
Τον προενισχυτή από output MAIN στο IN MAIN του ενισχυτή?
Τι παραπάνω θα μου δώσει ο προενισχυτής και αν πρέπει να ρυθμίσω κάτι από τα κουμπιά μπροστά?
Ο Sanyo, σε ποια κατηγορία ανήκει, τελικός?
Την γείωση του πικάπ που? Ο ενισχυτής δεν έχει τίποτα, ο προενισχυτής έχει ένα Gnd, σε αυτόν την βάζω?
Παίζει αρνητικό ρόλο που είναι διαφορετικές μάρκες?

Αγορασμένα πριν χρόνια, από γνωστούς, ένα ένα, χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις, απλά μου φαινόντουσαν ευκαιρίες, με σκοπό κάποτε να ακούσω τους δίσκους μου (ήρθε η ώρα)...

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.837
Πόσο καιρό τα έχεις αποθηκευμένα;
Αν πιστεύεις ότι έχουν σκονιστεί άνοιξε το σασί και φύσηξέ τα

Reaction score
15.469
ναι και το καλωδιακι στο γκραουντ - το χρυσο βιδακι

βεβαιως
Τι παραπάνω θα μου δώσει ο προενισχυτής και αν πρέπει να ρυθμίσω κάτι από τα κουμπιά μπροστά?
χωρις αυτον δε θα παιξει τιποτα - ο σανυο ειναι τελικος
ναι - σαν ποιοτητα δε γνωριζω
Την γείωση του πικάπ που? Ο ενισχυτής δεν έχει τίποτα, ο προενισχυτής έχει ένα Gnd, σε αυτόν την βάζω?
βεβαιως

μπα οχι

Reaction score
88
Εντάξει τα έχω βάλει ένα-ένα στην μπρίζα και δεν έσκασε τίποτα...λες όταν τα ενώσω να απομακρυνθώ ε? Ερωτήσεις:

Αγορασμένα πριν χρόνια, από γνωστούς, ένα ένα, χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις, απλά μου φαινόντουσαν ευκαιρίες, με σκοπό κάποτε να ακούσω τους δίσκους μου (ήρθε η ώρα)...
[DOUBLEPOST=1492187013][/DOUBLEPOST]Ναι ,την γειωση στο Gnd του προ.
Ολα στο ρευμα , το πικαπ με interconect rca στην εισοδο phono του προενισχυτη και αλλο ενα interconnect rca απο το out του προενισχυτη στο input του τελικου.

Reaction score
3
Ωραία, χίλια ευχαριστώ , ξεκινάω και θα ενημερώσω.

Υγ Αν έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί δεν παίζει το CD, και που μπορώ να το φτιάξω (το είχα πληρώσει καλά, κρίμα είναι), ευχαριστώ.

Reaction score
3
Ok θα τα κάνω και τα δύο, κάπου πρέπει να έχω ένα τέτοιο cd αποθηκευμένο, κάπου ήταν δώρο (περιοδικό, συσκευή δεν θυμάμαι).

Reaction score
15.469
Άνοιξε καπάκι και πολύ απαλά με μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα καθάρισε το ματάκι η πήγενε να πάρεις ένα καθαριστικό cd σαν αυτό

http://www.birdphone.gr/gr/prdid/07c21451734e48098bdcebff5517736e/productinfo.aspx
α το φτιαξες το καθοριστικο cd ... παιρνω το λαϊκ μου πισω :lolsign: λιγο το οινοπνευμα ... μη το καμωμε λουτσα ...

Reaction score
15.469
κάπου πρέπει να έχω ένα τέτοιο cd αποθηκευμένο,
ΚΑΙ καθαριστικο σιντι ΚΑΙ ψαγμενα μηχανακια ΚΑΙ πολλους δισκους ΚΑΙ κιθαρα εκει στο βαθος ... κατι συμβαινει εδω περα ... :thumbsup:

Reaction score
3
Χίλια ευχαριστώ παιδιά, βαράει καλά, πρώτος δίσκος Zeppelin. Τα ηχεία KEF δεν έπαιζαν καλά, μάλλον τα είχα κάψει παλιά, έβαλα κάτι Peavey που είχα για πάρτυ, και είναι οκ, αλλά λίγο ξερός ήχος, δυνατός αλλά σκληρός, οπότε χρειάζομαι ηχεία.

Κατσαβιδάκι και πάμε στο CD.

Είμαι μαζώχτρας γενικά, κάποτε με είχε πιάσει και έπαιρνα μηχανάκια...δίσκους πολλά χρόνια, χιλιάδες, και συνεχίζω, φετίχ...κιθάρα δεν ξέρω αλλά μου άρεσε και την πήρα, ευτυχώς ο μικρός κάνει κλασική και ελπίζω να την χρησιμοποιήσει κάποτε.

Reaction score
88
Χίλια ευχαριστώ παιδιά, βαράει καλά, πρώτος δίσκος Zeppelin. Τα ηχεία KEF δεν έπαιζαν καλά, μάλλον τα είχα κάψει παλιά, έβαλα κάτι Peavey που είχα για πάρτυ, και είναι οκ, αλλά λίγο ξερός ήχος, δυνατός αλλά σκληρός, οπότε χρειάζομαι ηχεία.

Κατσαβιδάκι και πάμε στο CD.

Είμαι μαζώχτρας γενικά, κάποτε με είχε πιάσει και έπαιρνα μηχανάκια...δίσκους πολλά χρόνια, χιλιάδες, και συνεχίζω, φετίχ...κιθάρα δεν ξέρω αλλά μου άρεσε και την πήρα, ευτυχώς ο μικρός κάνει κλασική και ελπίζω να την χρησιμοποιήσει κάποτε.
Τα ηχεία μπορείς να τα επισκευάσεις στον Μιλανακη.

Reaction score
189
Άνοιξε καπάκι και πολύ απαλά με μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα καθάρισε το ματάκι η πήγενε να πάρεις ένα καθαριστικό cd σαν αυτό

http://www.birdphone.gr/gr/prdid/07c21451734e48098bdcebff5517736e/productinfo.aspx
Ποτέ δεν καθαρίζουν το ματάκι του laser με οινόπνευμα!. Το καταστρέφεις. Μόνο ελαφρά με υγρό τύπου AJAX για τζάμια, αλλά θέλει προσοχή να μην πιεστεί.

Reaction score
88
Ποτέ δεν καθαρίζουν το ματάκι του laser με οινόπνευμα!. Το καταστρέφεις. Μόνο ελαφρά με υγρό τύπου AJAX για τζάμια, αλλά θέλει προσοχή να μην πιεστεί.
Εγώ το έχω καθαρίσει έτσι αρκετές φορές και δεν έχει πάθει τίποτα αλλά αν είναι καλύτερο αυτό που λες εσυ ας το καθαρίσει με αυτό. Όντως θέλει απαλά όπως είπα κι εγώ.

Reaction score
715
Εγώ το έχω καθαρίσει έτσι αρκετές φορές και δεν έχει πάθει τίποτα αλλά αν είναι καλύτερο αυτό που λες εσυ ας το καθαρίσει με αυτό. Όντως θέλει απαλά όπως είπα κι εγώ.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά στην παρέα!

Θολώνει το τζαμάκι με το οινόπνευμα. Θα χαλάσει με μαθηματική ακρίβεια. AZAX λευκό είναι καλή λύση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.242
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR